Ben size hak verdim ve de çok düşünceli gördüm,tatlinizi bile yapıp goturmussunuz,bir güler yüz bu kadar mı zor,gerçekten artık insanlık kalmadı.Pek de önemli bir dert değil ama bugün yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum. Binadan komşumun arkadaşına Bebek görmeye gittik arkadaşım tek gitmeyim yanımda arkadaş ol dedi bir gün öncesinden haber verdi bu kişiye. Bende 1 2 defa komsumda denk geldim. Özellikle 40cikmadan gitmeyelim dedim bebek 2aylik olunca gidelim ddm. Neyse kadına yük olmayalım diye bir tepsi tatlı yaptim. Arkadaşıma da söyledim hazırlık yapmasın biz biseyler götürelim diye. Yine tekrardan kıyafet yerine bir miktar ücret veriyim ihtiyacını alır dedim. Asıl konuya geliyorum bu kişinin evine yiyip içmeye gitmedik tanışıp sohbet amaçlı gittim. Kadın pek hoş güler yüzlü davranmadi çayı zor koydu onumuze , sürekli gelen giden oluyor bıktım gibisinden konuştu. Sohbet arasında Arkadasi aradı eyvah yine mi misafir geliyor diye yüzünü buruşturdu. Bu durumu lohusaligina verdim yada tüm bebekli annenlere misafir ağır mi geliyor? Benim çocuğum olmadığı için anlamayabilirim. Bu arada misafirlik konusunda, bende habersiz misafiri pek haz etmem öncesinden haber verilirse elimden geldiğince hazırlık yaparım. Sevmedigim biri bile gelse güzel güler yüzlü agirlamya çalışırım. Özellikle sıkılmasnlar diye süreklili konu açarım. Kimi anneler çocuklarını çok salıyor kirsalar dokseler sesini çıkarmıyor , yinede tatlı tatlı uyarıyorum. İlla insanlarla sıkı fiki olmama gerek yok evime gelen kişiler sayılıdir fakat gelen kisileride güler yyzlu ağırlarim. Sizle nasılsınız peki evinize gelen kişilere misafir sevmediginizi hissettirirmisiniz
siz çok düşünceli davranırken insanlarıın burun kıvırmasıda ne bileyim garip. tatlı götürmüşsünüz çayıda siz mi koyacaktınız anlamadım. sanırsın gün menüsü hazırladı haspam da surat yapıyor...Pek de önemli bir dert değil ama bugün yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum. Binadan komşumun arkadaşına Bebek görmeye gittik arkadaşım tek gitmeyim yanımda arkadaş ol dedi bir gün öncesinden haber verdi bu kişiye. Bende 1 2 defa komsumda denk geldim. Özellikle 40cikmadan gitmeyelim dedim bebek 2aylik olunca gidelim ddm. Neyse kadına yük olmayalım diye bir tepsi tatlı yaptim. Arkadaşıma da söyledim hazırlık yapmasın biz biseyler götürelim diye. Yine tekrardan kıyafet yerine bir miktar ücret veriyim ihtiyacını alır dedim. Asıl konuya geliyorum bu kişinin evine yiyip içmeye gitmedik tanışıp sohbet amaçlı gittim. Kadın pek hoş güler yüzlü davranmadi çayı zor koydu onumuze , sürekli gelen giden oluyor bıktım gibisinden konuştu. Sohbet arasında Arkadasi aradı eyvah yine mi misafir geliyor diye yüzünü buruşturdu. Bu durumu lohusaligina verdim yada tüm bebekli annenlere misafir ağır mi geliyor? Benim çocuğum olmadığı için anlamayabilirim. Bu arada misafirlik konusunda, bende habersiz misafiri pek haz etmem öncesinden haber verilirse elimden geldiğince hazırlık yaparım. Sevmedigim biri bile gelse güzel güler yüzlü agirlamya çalışırım. Özellikle sıkılmasnlar diye süreklili konu açarım. Kimi anneler çocuklarını çok salıyor kirsalar dokseler sesini çıkarmıyor , yinede tatlı tatlı uyarıyorum. İlla insanlarla sıkı fiki olmama gerek yok evime gelen kişiler sayılıdir fakat gelen kisileride güler yyzlu ağırlarim. Sizle nasılsınız peki evinize gelen kişilere misafir sevmediginizi hissettirirmisiniz
Bi bize misafir bereketsiz demekki.
Her misafir gelişi bana nerden baksan yüz liraya patlıyor.
Hele yatışı misafir gelince o ay kredi kartı patlıyor. Kahvaltısı, akşam yemeği çayı nerden baksan beş yüz lira o da üç dört gün kalsa.
Yanlis anlamayin lutfen, "ben de yazmadan gecemedim de.. sizi yargilamayacagim, haddime de değil elbet.. evli değilseniz evlenmeyi dusunebilir, evli iseniz de çocuk yapmayı planlayabilirsiniz.. çocuk varsa 2. 3. dusunebilirsiniz.. 4-5-6 mesela... misafir sayinizi 5 e 10 a katlayabilir bereketin dibine vurabilirsiniz. Lakin bir yerde birebir size fikir danisilmiyorsa yazmadan geçmeyi ogreniniz. Had bilmek budur.
Yanlis anlamayin lutfen, "ben de yazmadan gecemedim de.. sizi yargilamayacagim, haddime de değil elbet.. evli değilseniz evlenmeyi dusunebilir, evli iseniz de çocuk yapmayı planlayabilirsiniz.. çocuk varsa 2. 3. dusunebilirsiniz.. 4-5-6 mesela... misafir sayinizi 5 e 10 a katlayabilir bereketin dibine vurabilirsiniz. Lakin bir yerde birebir size fikir danisilmiyorsa yazmadan geçmeyi ogreniniz. Had bilmek budur.
İkiz çocuğum oldu seve seve de agirladim ben misafiri çok severimPek de önemli bir dert değil ama bugün yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum. Binadan komşumun arkadaşına Bebek görmeye gittik arkadaşım tek gitmeyim yanımda arkadaş ol dedi bir gün öncesinden haber verdi bu kişiye. Bende 1 2 defa komsumda denk geldim. Özellikle 40cikmadan gitmeyelim dedim bebek 2aylik olunca gidelim ddm. Neyse kadına yük olmayalım diye bir tepsi tatlı yaptim. Arkadaşıma da söyledim hazırlık yapmasın biz biseyler götürelim diye. Yine tekrardan kıyafet yerine bir miktar ücret veriyim ihtiyacını alır dedim. Asıl konuya geliyorum bu kişinin evine yiyip içmeye gitmedik tanışıp sohbet amaçlı gittim. Kadın pek hoş güler yüzlü davranmadi çayı zor koydu onumuze , sürekli gelen giden oluyor bıktım gibisinden konuştu. Sohbet arasında Arkadasi aradı eyvah yine mi misafir geliyor diye yüzünü buruşturdu. Bu durumu lohusaligina verdim yada tüm bebekli annenlere misafir ağır mi geliyor? Benim çocuğum olmadığı için anlamayabilirim. Bu arada misafirlik konusunda, bende habersiz misafiri pek haz etmem öncesinden haber verilirse elimden geldiğince hazırlık yaparım. Sevmedigim biri bile gelse güzel güler yüzlü agirlamya çalışırım. Özellikle sıkılmasnlar diye süreklili konu açarım. Kimi anneler çocuklarını çok salıyor kirsalar dokseler sesini çıkarmıyor , yinede tatlı tatlı uyarıyorum. İlla insanlarla sıkı fiki olmama gerek yok evime gelen kişiler sayılıdir fakat gelen kisileride güler yyzlu ağırlarim. Sizle nasılsınız peki evinize gelen kişilere misafir sevmediginizi hissettirirmisiniz
Dedigin gibi canm makinaya bulaşıkları yerleştirip çıktık evdenTatlınızı yapıp gittiniz herşey bitti mi? onu tabaklara koyup çayı önünüze beklediniz ama? Belki dikiş yerleri çok acıyor belki hala kanaması var ne bileyim belki sütü gelmiyor kanalalrı tıkandı yada meme yarası var bakım bile yapamıyor belki sağım yapmak zorunda.... uzar da uzar liste. Gidip sen oturuyorsun şimdi diyip tabaklara tatlıları bardaklara çayı koyup yedikten sonra makineye atıp çıksaydınız olabilirdi ama böyle olmaz lohusaya misafirlik ayrıca lohusalığın ayrı bir kafası var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?