Misafir pervermisiniz ?

Zor olur bebekle.
Dğzeni daha oturmamış.
Hele bir de Emiyorsa.
Bakın hi. Abartmıyoru. Tam 3 ay koltuğa çakılı yaşadım eşim besledi beni.
Memede yaşadı çocuk.
Gel de misafir ağırla.
Valla gelecez diyenleri geri çevirdim.
Memeler fora üstsüz gezdim 3 ay.
Uyku desen sıkıntılı.
Gazıydı koliğiydi.

Ay benim gibi birini daha okuyunca içime bı rahatlama geldi ayyyni tıpatıp iki oğlumda beni her gören uzaylı muamelesi yapıyor. Sen alistirmissin biraz durması lazım bu ne böyle diye sinir ediyorlar beni ya bende diyodum bı tek benim çocuklar böyle heralde.

Misafirperverim, severim hatta çağırırım.
Ama tersi muamele gördüğümde ilişkimi keserim.
Yani ben seviyorum diye canı sıkılınca bana gelmeye kalkan, kendi evine laf için bile olsa davet etmeyene benim de kapım kapanır.

Bu arada bebekli bir eve mümkünse 5 aylıktan sonra gidin, anne tüm sürece adapte olmuş olsun.

Tam 4 ay kızımla yapışık gezdik. (hala öyle gerçi tuvalete gittiğimde kapıyı kapatsam cami avlusunda bırakmışım gibi ağlıyor. 😂) L koltuğun ayak uzatma yerinden milim kıpırdasam uyandırdı sürekli ayaklarımda salladım. Eşim işten gelince tuvalete gittim. Ama gelene neden geldiğiniz demedim. Elimden geldiğince ikramlık çıkardım hep hazır yani. 😂 Arkadaş biraz ayıp yapmış. Hatta epey. Bence artık yolda gördüğünüzde selam verin.

Bebek görme deyince benimde dün aynı kattaki görüşmey pek sevmedigim hatta sürekli ertelediğm komşum bebek görmeye geldi hiç bı hazirligim yoktu çocuklar desen ikiside durmuyor büyük oğlum onun çocuğunu hiç sevmiyo oynamak istemiyor çocuk dövuyo çok değişik karakterdeler annesi sadece gülüyo benim kucağımda bebek onun çocuğunun peşinden koştum asla dur demedi cocuguna şahsen çok sinirlendim bugün suratim dustumu bilmiyorum ama kalkalım dediğinde hiç otur abla falan demedim acaip gerildim ama siz gayet düşünceli gitmişsiniz onun yaptığı çok ayıp bence.

Ben haberli habersiz farketmez çok severin misafiri..
insanlarla sohpet etmeyi..hekeki yeni insan tanimayi.
Eşimde sever keyif aliriz.
Çokça misafir agirliyorum.
Bazen yorucu olur ama asla surat asmam.
İnsanlar boyle yapiyor sonra hayatlari durgunlasincads of hic arkadasin yok diye sitem ediyor.
yapiyls alakali belkide sıkmayin caninizi bidaha gitmezsiniz

Belki lohusa olduğu için yorgunluktan falan o şekilde davranmış olabilir. Ben birinci dereceden aileleri ve yakın arkadaşlarımı ağırlamayı severim, samimi olmadığım kişileri eve çağırmayı sevmiyorum. Hele ki hiç tanımadığım birisi bebek görmeye diye gelse rahatsız olabilirdim. Ya çok sevdiğim arkadaşlarım olmalı yada aileden birileri. Ama evime sevmediğim biri de gelse surat asmam, hizmette kusur etmemeye çalışırım , hali hazırda ne varsa mutlaka ikram ederim.

Henüz çocuğum yok ama habersiz yada son dakika gelen misafiri hiç sevmiyorum. Hazır bir şeyler alıp ikram etse de insan ev hali bazen musait olunmuyor. En azından wc falan misafir geldiğinde temiz olsun, ev derli toplu olsun diye misafirleri önceden haberleşip çağırmak isterim. Gittiğiniz kadın surat asarak biraz ayıp etmiş ama belki gerçekten de çok yorgun olabilir. Hatta surat astığının bile farkında olmayabilir. Bebeği olan arkadaşlarımdan bazıları ilk zamanlar kendi akrabalarını bile görmek istemiyordu kendileri yorgun uykusuz oldukları için . O yüzden üzerinize alınmayın derim.

Ay benim gibi birini daha okuyunca içime bı rahatlama geldi ayyyni tıpatıp iki oğlumda beni her gören uzaylı muamelesi yapıyor. Sen alistirmissin biraz durması lazım bu ne böyle diye sinir ediyorlar beni ya bende diyodum bı tek benim çocuklar böyle heralde.

Durması gerekiyor?
E durmuyor ne yapıcam....
Zaten insanın sinirleri laçka oluyor bi de gerzek gerzek konuşmazlar mı deliriyor insan...
Sonra neden lohusa depresyonu geçiriyor bu kadınlar.
Hele o alıştırmışsın lafı varya deliriyorum.
Zevk duyuyorum koltuğa çakılı yaşamaktan sanki.
Yeni doğmuş bebeği neye alıştırmış olabilirim...

Ay bak yine patladım.
Şu saat oldu gram uyumadım.
Uyku dengem o kadar bozuldu ki uyuyamıyorum artık.

bebek ziyareti olayi bence kesinlikle kaldirilmali. o donem o kadar fena birsey ki, bebeginiz cok huzurlu ve uykucu bir bebek olsa dahi gece gunduz fark etmeksizin iki saatte bir uyanip emziriyorsunuz, bu yuzden uykulariniz boluk porcuk ve sabahlari uyumus dinlenmis gibi degil dayak yemis gibi uyaniyorsunuz.

cocuk bazen durmuyor, tum gun ilgi istiyor, siz gunluk camasir atayim camasir asayim aman bulasik makinasin bosaltip erlestireyim islerine bile yetisemiyorsunuz ki supurgeymis toz almaymis ugrasacak vaktiniz herzaman olmuyor. ancak biri gelecegi zaman sizin kisitli zamaninizin bir kismini da o almis oluyor, isler biriktikce birikiyor sizin yorgunlugunuz katlaniyor. inanin 5 dakika bile o kadar degerliyken o donemde birinin gelip 2 saat oturmasi sinirleri alt ust ediyor. o iki saatte bir isinizi halledebilmek veya uzanip dinlenmek istiyor olmaniz muhtemel.

kaldiki inanin cok fazla gelen giden oluyor, esinizin akrabalari, sizin akrabalariniz, konu komsu, esinizin arkadaslari, sizin arkadaslariniz... dugun gibi dusunun nerdeyse ve herkes ayri bir gun geliyor. bazen gunde 3 posta misafirle geciriyorsunuz sabah biri ogleden sonra biri aksam baska biri.

misafir gelecek ise evi ekstra duzenli tutmaniz gerektiginden, ve onlar beklemese bile ikramlik bir iki sey hazirlamanizdan, hersey hazir dahi olsa inanin servisi ve sonrasinda toplanmasindan soz etmiyprum bile.

ben ilk bir kac ay yeri geliyor aksama kadar lohusa pijamasini uzerimden ciksrtmaya firsat bulamiyordum. cogu kez ya yumurta kiriyor ya makarna yiyor ya peynir zeytin ya da disardan soyluyorduk.

inanin bu liste uzar gider sabah kadar anltabilirim size, ama sunu bilin cocuklu hele hele cocugu kucuk birinin her dakikasi altin degerinde.

bebegi olan birine gittiginizde "sen biraz uzan ben cocukla ilgilenirim, yikanacak camasir bulasigin utun varsa halledeyim hemen, sana bir tencere yemek getirdim iki gun yemek dusunmezsin "gibi teklifler edemeyeceginiz biriyse, yakinlik dereceniz buna musade etmiyorsa yani, acik ve net soyluyorum "GİTMEYİN"

Durması gerekiyor?
Zaten insanın sinirleri laçka oluyor bi de gerzek gerzek konuşmazlar mı deliriyor insan...

Ay bak yine patladım.

O "Alıştırmışsın" lafı, bi de sürekli "Emiyo mu, süt yapar, süt, meme, süt, aç bu çocuk, kucağa alıştırdın, meme, süt, az, yetmez, doymaz, süt, mama, meme, alıştırmışsın" ... Kovdum evden :D

Lohusalıgındandır ustunuze alınmayın. Ben mısafir cok severım. Misafire yedırmeyı ıcırmeyı de cok severım. Cok yorulurum ama ınsanlara bır seyler ıkram etmek hosuma gidiyor. Ailem de boyleydı. Sadece saatını bılmeyen ınsanı sevmem.yanı saat 2300 te evimde ınsan istemem gibi. Onun dısında bana gore mısafir evin bereketidir. Hayra harcanan para harcanmıs sayılmaz. O yuzden bana gelen yasadı. Cıkın cıkın gelın.

Durması gerekiyor?

Ay bak yine patladım.

Seni o kadar iyi anlıyorum ki bide benim büyük oğlumun bile 4 yaşında olmasına rağmen uykusu düzensiz erken yatar erken kalkar ama gece durmadan uyanır sabah 6 da kalkar, bebek desen sürekli memede, gece birden aşağı uyumuyor,gündüz biraz bıraksam kendini yirtiyo resmen emmek için bişey varmış gibi ağlıyor,gazlı. Dediğin gibi bide salak salak muhabbetler yok sen sürekli emziriyosun ondan gazlaniyor,yok sana alışmış memede uyutuyosun onun için dalamiyor daha neler neler. İstesin emzirmeyim noluyo bakalım sanki kendileri bakicaklar.

Belki ozu sozu bir biridir
Bendede var biraz boyle
misafirden biktim, yemek yapmaktan biktim, cocuk bakmaktan biktim gibi
Lafi size degildir herkes ustuste geldigi icin soylemis olabilir yani
Birde iki aylik bile olsa o donemde zor oluyor
40i falan hikaye
Bende istemem misafir yeni dogmus bebegim varsa her dk her sn ilgi gerekir
Tuvalete gitmek bile luksken misafir agir geliyor
Zaten misafir gelsede ilgilenemiyorki insan bebek durmuyor iki cift laf edilmiyor
Uyusa dahi sessizlik gerekiyor falan

Seni o kadar iyi anlıyorum ki bide benim büyük oğlumun bile 4 yaşında olmasına rağmen uykusu düzensiz erken yatar erken kalkar ama gece durmadan uyanır sabah 6 da kalkar, bebek desen sürekli memede, gece birden aşağı uyumuyor,gündüz biraz bıraksam kendini yirtiyo resmen emmek için bişey varmış gibi ağlıyor,gazlı. Dediğin gibi bide salak salak muhabbetler yok sen sürekli emziriyosun ondan gazlaniyor,yok sana alışmış memede uyutuyosun onun için dalamiyor daha neler neler. İstesin emzirmeyim noluyo bakalım sanki kendileri bakicaklar.

Herkes herbokolog olduğu için konuşan çok.
Beşiğine bırak oyalandın diyen var ya.
E oyanlanmıyor.
Zorla mı oyalatacam 🤦‍♀️

O "Alıştırmışsın" lafı, bi de sürekli "Emiyo mu, süt yapar, süt, meme, süt, aç bu çocuk, kucağa alıştırdın, meme, süt, az, yetmez, doymaz, süt, mama, meme, alıştırmışsın" ... Kovdum evden :KK70:
Aynen.
Doymamış bu çocuk
Üşür bu çocuk.
Alışmış kucağa bu çocuk....
Keyfşmden alıştırdım kucağa. Bebekleri gazlı değilmiş kolik değilmiş ondan hep. Bana alıltıemış diyen herkes için dua ediyorum. Allah tez zamanda kolik bir bebek versin onlara diye

Pek de önemli bir dert değil ama bugün yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum. Binadan komşumun arkadaşına Bebek görmeye gittik arkadaşım tek gitmeyim yanımda arkadaş ol dedi bir gün öncesinden haber verdi bu kişiye. Bende 1 2 defa komsumda denk geldim. Özellikle 40cikmadan gitmeyelim dedim bebek 2aylik olunca gidelim ddm. Neyse kadına yük olmayalım diye bir tepsi tatlı yaptim. Arkadaşıma da söyledim hazırlık yapmasın biz biseyler götürelim diye. Yine tekrardan kıyafet yerine bir miktar ücret veriyim ihtiyacını alır dedim. Asıl konuya geliyorum bu kişinin evine yiyip içmeye gitmedik tanışıp sohbet amaçlı gittim. Kadın pek hoş güler yüzlü davranmadi çayı zor koydu onumuze , sürekli gelen giden oluyor bıktım gibisinden konuştu. Sohbet arasında Arkadasi aradı eyvah yine mi misafir geliyor diye yüzünü buruşturdu. Bu durumu lohusaligina verdim yada tüm bebekli annenlere misafir ağır mi geliyor? Benim çocuğum olmadığı için anlamayabilirim. Bu arada misafirlik konusunda, bende habersiz misafiri pek haz etmem öncesinden haber verilirse elimden geldiğince hazırlık yaparım. Sevmedigim biri bile gelse güzel güler yüzlü agirlamya çalışırım. Özellikle sıkılmasnlar diye süreklili konu açarım. Kimi anneler çocuklarını çok salıyor kirsalar dokseler sesini çıkarmıyor , yinede tatlı tatlı uyarıyorum. İlla insanlarla sıkı fiki olmama gerek yok evime gelen kişiler sayılıdir fakat gelen kisileride güler yyzlu ağırlarim. Sizle nasılsınız peki evinize gelen kişilere misafir sevmediginizi hissettirirmisiniz

İki lohusalık geçirdim ve anladım ki o kafa başka birşey. Lohusaların yaptığını ciddiye almıyorum,o kafayla gelenleri kesmiyorlarsa iyilerdir demek ki😂

Siz de haline verin kolay değil..

15-20 dakika da kalkmanız lazımdı. bebek görmesi birinci dereceden yakın değilseniz hasta ziyareti gibi bir zaman diliminde olur. çay faslına uzamaması lazım.Zavallımın kırkı da çıkmamış :confused: Belki o da ondan baktılar kalıyorlar çay koyim havasını yaşamıştır :dondurma:

Back
X