Misafir pervermisiniz ?

Bebek 2 -3 aylıktan küçükse gitmeniz zaten yanlış bu arada.
Ben 4 aydan önce kimseye gitmiyorum
Kesinlikle. Tabii ki lohusayken misafir agirlamak kolay degildir zaten bunu iddia etmiyorum asla. Ama gelen misafire surat asmak kovmaktan beter etmek hakikaten terbiyesizliktir.
bir de gelen insanlar senden hicbir sey istememis misafir gibi davranmamis tatlisini bile yapip gelmis sen bi seye zahmet etme demis biz sadece tebrige geliyoruz mesajini da vermis yani insan bunun hatrina suratini asmaya kiyamaz
O kadar abartmasina da gerek yok ya :) 32 dis de agirlamasin yani sahte samimiyet yapmasina da gerek yok ki. Cok yorgunum bebek beni cok yordu falan diyip mutsuz dursaydi kimsenin alinacagini dusunmuyorum. off yine mi misafir biktim misafir agirlamaktan demesi hos degil cok kirici ben olsam orda bozar kalkar giderdim valla lohusaysa lohusa banane bana mi dogurdu sanki :))

Ben arkadaşını kabul etti konu sahibi sonradan dahil oldu gibi anladım.
Yani siz iki aylık bebekle samimi bir arkadaş kabul ediyorsunuz o yanında eşantiyonuyla geliyor. Üstelik toplamda bir iki kere gördüğünüz biri.
Ben olsam benim de yüzüm düşerdi.
Belki başbaşa dertleşmek istedi. Belki nasılsa samimiyiz uzanırım derken yabancı biri çıktı karşısına ona bozuldu.
Ben ev ortamıma yabancı insan sokmak istemem.

Pek de önemli bir dert değil ama bugün yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum. Binadan komşumun arkadaşına Bebek görmeye gittik arkadaşım tek gitmeyim yanımda arkadaş ol dedi bir gün öncesinden haber verdi bu kişiye. Bende 1 2 defa komsumda denk geldim. Özellikle 40cikmadan gitmeyelim dedim bebek 2aylik olunca gidelim ddm. Neyse kadına yük olmayalım diye bir tepsi tatlı yaptim. Arkadaşıma da söyledim hazırlık yapmasın biz biseyler götürelim diye. Yine tekrardan kıyafet yerine bir miktar ücret veriyim ihtiyacını alır dedim. Asıl konuya geliyorum bu kişinin evine yiyip içmeye gitmedik tanışıp sohbet amaçlı gittim. Kadın pek hoş güler yüzlü davranmadi çayı zor koydu onumuze , sürekli gelen giden oluyor bıktım gibisinden konuştu. Sohbet arasında Arkadasi aradı eyvah yine mi misafir geliyor diye yüzünü buruşturdu. Bu durumu lohusaligina verdim yada tüm bebekli annenlere misafir ağır mi geliyor? Benim çocuğum olmadığı için anlamayabilirim. Bu arada misafirlik konusunda, bende habersiz misafiri pek haz etmem öncesinden haber verilirse elimden geldiğince hazırlık yaparım. Sevmedigim biri bile gelse güzel güler yüzlü agirlamya çalışırım. Özellikle sıkılmasnlar diye süreklili konu açarım. Kimi anneler çocuklarını çok salıyor kirsalar dokseler sesini çıkarmıyor , yinede tatlı tatlı uyarıyorum. İlla insanlarla sıkı fiki olmama gerek yok evime gelen kişiler sayılıdir fakat gelen kisileride güler yyzlu ağırlarim. Sizle nasılsınız peki evinize gelen kişilere misafir sevmediginizi hissettirirmisiniz

Misafir severim, insanlar geldiğinde özenli karşılarım
Ancak anlattığınız konuda sanırım bebek yüzünden ev sahibi sıkıntı yaşamış
Bu gibi durumlarda arayan misafiri kibarca kabul etmemek en doğrusu, gelen insana surat asmak, döver gibi çay koymak reddetmekten daha kaba bir davranış

Ben arkadaşını kabul etti konu sahibi sonradan dahil oldu gibi anladım.
Yani siz iki aylık bebekle samimi bir arkadaş kabul ediyorsunuz o yanında eşantiyonuyla geliyor. Üstelik toplamda bir iki kere gördüğünüz biri.
Ben olsam benim de yüzüm düşerdi.
Belki başbaşa dertleşmek istedi. Belki nasılsa samimiyiz uzanırım derken yabancı biri çıktı karşısına ona bozuldu.
Ben ev ortamıma yabancı insan sokmak istemem.
Hic tanimadigi bir insana sirf yuk olmamak icin tatlisini yapmis, hediyesini almis cocugumu gormek istemis ve en onemlisi evime misafir gelmis tatli dilli guler yuzlu birine surat asmak benim yapabilcegim ve hos karsilayabilecegim bi sey degik

Yaşadığım hastalıkların da etkisiyle devamlı yorgunum. Hiç misafir olayı bana göre değil.
ama gelen olursa babamın cenazesinden sonra gelenlere bile herkese iyi davrandım. Elimden geldiğince yüzlerine gülmeye çalıştım. Öyle bir günde bile. Çünkü kaba biri değilimdir
misafirlikten haz etmiyorum o kadar.

Hic tanimadigi bir insana sirf yuk olmamak icin tatlisini yapmis, hediyesini almis cocugumu gormek istemis ve en onemlisi evime misafir gelmis tatli dilli guler yuzlu birine surat asmak benim yapabilcegim ve hos karsilayabilecegim bi sey degik

İki aylık bebekle insan yapar. Hayatımın en kara zamanları ilk dört beş aydı. Her gece ağlardım. Beceremiyorum diye. İki üç saatte bir uyan saatlerce emzir, meme yaraları bir yandan, sabah kalk uykusuz iki lokma ye bazen onu bile yiyeme.
O zaman insanın gözü ne tatlı görüyor, ne şerbet. Çok karanlık bir dönem.
Lohusaya çok samimi olduğu insan gitmeli. Dış kapının mandalı bir insan gelince rahat da edemiyor insan.
Belki kadın az otururlar dedi çay may oturup kalınca sinirleri gerildi. O dönemde kısa bir süre bile emziremesen memelerin ağrıyor. Belki çekindi emziremedi ona gerildi.
Düşüncesizk yapan konu sahibi ve arkadaşı bana göre

Pek de önemli bir dert değil ama bugün yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum. Binadan komşumun arkadaşına Bebek görmeye gittik arkadaşım tek gitmeyim yanımda arkadaş ol dedi bir gün öncesinden haber verdi bu kişiye. Bende 1 2 defa komsumda denk geldim. Özellikle 40cikmadan gitmeyelim dedim bebek 2aylik olunca gidelim ddm. Neyse kadına yük olmayalım diye bir tepsi tatlı yaptim. Arkadaşıma da söyledim hazırlık yapmasın biz biseyler götürelim diye. Yine tekrardan kıyafet yerine bir miktar ücret veriyim ihtiyacını alır dedim. Asıl konuya geliyorum bu kişinin evine yiyip içmeye gitmedik tanışıp sohbet amaçlı gittim. Kadın pek hoş güler yüzlü davranmadi çayı zor koydu onumuze , sürekli gelen giden oluyor bıktım gibisinden konuştu. Sohbet arasında Arkadasi aradı eyvah yine mi misafir geliyor diye yüzünü buruşturdu. Bu durumu lohusaligina verdim yada tüm bebekli annenlere misafir ağır mi geliyor? Benim çocuğum olmadığı için anlamayabilirim. Bu arada misafirlik konusunda, bende habersiz misafiri pek haz etmem öncesinden haber verilirse elimden geldiğince hazırlık yaparım. Sevmedigim biri bile gelse güzel güler yüzlü agirlamya çalışırım. Özellikle sıkılmasnlar diye süreklili konu açarım. Kimi anneler çocuklarını çok salıyor kirsalar dokseler sesini çıkarmıyor , yinede tatlı tatlı uyarıyorum. İlla insanlarla sıkı fiki olmama gerek yok evime gelen kişiler sayılıdir fakat gelen kisileride güler yyzlu ağırlarim. Sizle nasılsınız peki evinize gelen kişilere misafir sevmediginizi hissettirirmisiniz
bebeklıyken mısafır zor olur ama mısafıre surat yapıp zorla cay servısı yapıp eyvah yıne mı mısafır dedırtmez
neden zor olur bebeklıyken mesela bır kekı yapmak 10 dk alıyorsa arada bebek aglarsa yarım saat surebılır cırpmak hepsı bu hıcbır bebek mısafır ıstemıyorum dıye aglamaz sonucta

sızın evıne gıttıgınız terbıyesızmıs evıne gelene her zaman guleryuzlu olmalısın cunku bırde onca zahmet etmıs elı kolu dolu gıtmıssınız

ben misafir sevmem ama geldiklerinde de i,yi karşılarım iyi rol yaparım sanki çok seviyormuş gibi...ikramlarda bulunurum

Annemin ölümü, ardından hamilelik süreci ve doğum derken misafirin m sini görmek istemedi gözüm, uzun bir süre. Tek tük gelenleri en iyi şekilde agirladim ama. Şimdide keşke gelseler diye bekliyorum. Hayat hep böyledir zaten. Zamaninda istemediğin gün gelir özlemin olur. :)

Canim yeni dogum yapmis kadin psikolojisi cok kotu oluyor evde kimseyi gormek istemiyorsunuz inanin bunlar normal geciyor sonra.oyle oluyorki bebeginize dokunani kalkip dovesiniz geliyor benimde cok gelenim gidenim olmustu artik cildiracak gibi olmustum simdide birileri gelsede cocugumun oesinden kostursa diyorum

Sadece çat kapı gelen misafiri hiç sevmem bazıları haber vermeden biz geldik diye geliyor işte o an benim tepem atıyor belki ben müsait değilim belki biryere gideceğim falan filan davranış olarak belli etmiyorum ki belli ediyorsam da umrumda olmaz ama içimden hiç konuşmak gelmiyor bildiğin uyku basıyor bana o kadının da çok geleni olduysa bıkkınlık vermiştir birde sürekli her gelene ikramda bulunmak zorunluluğu hissediyorsa artık

valla buyuk ihtimalle kac gundur dogru duzgun uyumamis yemek yememistir anladigim kadariyla yardimcisi da yok sizlik bi durum degilde lohusalik gibi geldi bana

bebeklıyken mısafır zor olur ama mısafıre surat yapıp zorla cay servısı yapıp eyvah yıne mı mısafır dedırtmez
neden zor olur bebeklıyken mesela bır kekı yapmak 10 dk alıyorsa arada bebek aglarsa yarım saat surebılır cırpmak hepsı bu hıcbır bebek mısafır ıstemıyorum dıye aglamaz sonucta

sızın evıne gıttıgınız terbıyesızmıs evıne gelene her zaman guleryuzlu olmalısın cunku bırde onca zahmet etmıs elı kolu dolu gıtmıssınız
Tamam da onun hem hazirligi hem servisi var. Bebeğe mi bakcak bunları mi yapacak çok zor oluyor

Tamam da onun hem hazirligi hem servisi var. Bebeğe mi bakcak bunları mi yapacak çok zor oluyor
hergun olan bırsey degıl mısafır , hayırlı olsuna elı kolu dolu gelmıs bır ınsana 2 bardak cay koyup bır tabak hazırlamak mısafırı surat asarak yuzuyle dovmesıne neden degıl.

hergun olan bırsey degıl mısafır , hayırlı olsuna elı kolu dolu gelmıs bır ınsana 2 bardak cay koyup bır tabak hazırlamak mısafırı surat asarak yuzuyle dovmesıne neden degıl.
Surat assın demiyorum ama lohusa kadinin dinlenmesi bebeğiyle ilgilenmesi gerekiyor. Daha kadın ve bebek kendini toparlamadan ne bu acele hemen gidip iş çıkarmak kadına. Bebekli lohusa haliyle dikişli haliyle kadın nasıl hizmet etsin. Asıl ona hizmet edilmesi lazım. 2 oğlum var gerçekten çok zor oluyor. Bebek 4 aylıkken gidilse ne olur sanki ne bu acele hiç bebek görmemiş gibi. Geliyorlarsada kadindan asla hizmet beklemesinler otur lohusasın bebeginle ilgilen biz yaparız desinler nezaketen

Surat assın demiyorum ama lohusa kadinin dinlenmesi bebeğiyle ilgilenmesi gerekiyor. Daha kadın ve bebek kendini toparlamadan ne bu acele hemen gidip iş çıkarmak kadına. Bebekli lohusa haliyle dikişli haliyle kadın nasıl hizmet etsin. Asık ona hizmet edilmesi lazım. 2 oğlum var gerçekten çok zor oluyor. Bebek 4 aylıkken gidilse ne olur sanki ne bu acele hiç bebek görmemiş gibi. Geliyorlarsada kadindan asla hizmet beklemesinler otur lohusasın bebeginle ilgilen biz yaparız desinler nezaketen
kımse ona hızmet et dememıs kı
aksıne yorulmasın bır hazırlık derdıne dusmesın dıye hazırlıklı gıtmısler
konu sahıbı hızmet etmedı dememıs
cayı koyarken bıle dovecek gıbıydı suratsızdı of yıne mı mısafır dıye yanımızda soylendı demıs
mısafırı kabul etmek zorunda degıl kı durumu halı kotuyse musaıt degılım der gerekırse erteler habersız baskınla gıden yok sonucta
yanı ızın verırsenız herkes yorumunu yapsın gecsın yahu

sız dogurdugunuzda sıze gelmeyız endıselenmeyın :)

Son düzenleme:
yahu kımse ona hızmet et dememıs kı
aksıne yorulmasın bır hazırlık derdıne dusmesın dıye hazırlıklı gıtmısler
konu sahıbı hızmet etmedı dememıs kı
cayı koyarken bıle dovecek gıbıydı demıs
yanı ızın verırsenız herkes yorumunu yapsın gecsın yahu

sız dogurdugunuzda sıze gelmeyız endıselenmeyın :)
Kadindan o çayı beklemek bile saçma. Ben dikis agrilarimdan wcye zor gidiyordum bir de çay servisimi yapcam millete. Meyve suyu koydum geçtim valla. Herkes yeni doğmuş bebek görmeye çok merakliysa otursun kendi dogursun sabah akşam görür böylece. Yani bir dört ay kadının ve bebeğin toparlanmasını beklemek çok zor olmamalı. Merak etme bende davet etmem sizi zaten. Gelene surat asmam asla. Ama içimden anlayış beklerim

Kadindan o çayı beklemek bile saçma. Ben dikis agrilarimdan wcye zor gidiyordum bir de çay servisimi yapcam millete. Meyve suyu koydum geçtim valla. Herkes yeni doğmuş bebek görmeye çok merakliysa otursun kendi dogursun sabah akşam görür böylece. Yani bir dört ay kadının ve bebeğin toparlanmasını beklemek çok zor olmamalı. Merak etme bende davet etmem sizi zaten. Gelene surat asmam asla. Ama içimden anlayış beklerim
benım basımın ustunde yerınız olur :)
ıyı geceler

Önceden şu şu kişiler gelicez diye haber vermişler diye anladım, eğer istemiyorsa kabul etmeseydi, çocuk hasta ben sizi müsait olunca çağırayım diyebilirdi. Eve gelen misafire de defol git der gibi davranmak hoş değil.
E canısı anlamadığın neden saatlerce oturulur ki? Çocuğu gör hediyeni ver çık bu kadar bu işlem.

Back
X