• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafir sever misiniz?

Gelen kişiye göre severim misafiri :) misafirlik dediğin kısa olur öyle 3-5 saat oturupta kalkmayanlardan nefret ediyorum:ssz:

Cok severim, haberli/habersiz farketmez.
Ev mi daginik? Olsun, yabanci gelmiyor ya evime. Caylari koyarim, ortaligi temizlerim, sonrasinda mis gibi arkadaslarla cay keyfi. :118:

Annemin tanidiklari gelse, o zaman is degisiyor tabi, bin tane hazirlik gerek, ev tertemiz olmasi gerek, su bu derken canimiz cikiyor, buda onun duzeni ne yapalim :)

habersız gelen mısafırlerden nefret edıyorum
hele kı yanlız oturduğum evdekı komşularım
çat kapı 50-60 yaşındakı teyzeler kapıma dayanıyor
neymışşş canları sıkılmış, benı kontrol etmeye gelmışler aılem yanımda değıl dıye
tmm ıyı nıyetlı olabılırler amaa sonuçta ben 19 onlar 50 yaşında.
ben oturup ne konuşabılırım kı onlarla? artık evıme almıyorum bıle :19:

genel olarak mısafırın çat kapı gelenını sevmem, telefon dıye bırşey var
ararsın müsaıtsem gelırsın
ayy bıde gelıp 5-6 saat oturanlar var :52:
ınsan önlerıne ne koycağını şaşırıyor:52:

annemın evınde mısafır hıç eksık olmaz, hep bırılerı vardır
ama annem çok sever mısafırı ben kıme çektım bılmıyorum kı :25:

misafiri çok severim gerçekten...en güzel şekilde ağırlamak isterim...ama habersiz gelen misafire biraz kızarım açıkcası...çünkü ev hali dağınıklık vs.olabilir iki yaramaz çocuğum var var sonuçta...bi de evde ikramlık bişeyler olmayabilir...mahçup olmak istemem...ama önceden haber versin...herşeyin en güzelini yapmak isterim ikramlık falan...:56:

misafir bi de düşünceli olmalı bence...bi kere karnım burnumda hamile iken bi komşumuz tüm apartmanı toplayıp gelmişti sağolsun...hoşgeldine gelmişler göya evleneli nerdeyse bir yıl olcaktı...ayıp yani böyle şeyler:50:

10 dakika da olsa önceden haber verip gelen, misafirlik adabını bilen, beraber güzel saatler geçirebileceğim herkese kapım açık.
Amaaa..
Geldiğinde her yeri gözleriyle yiyorsa,
Durmadan laf deşip özeline girmeye çalışıyorsa,
Çocukları etrafı kırıp döküyor ve hiç sesini çıkartmıyorsa,
Şaka yollu laf sokmalar, iğnelemeler şeklinde konuşuyorsa,
Hiç olmadık vakitlerde habersiz pat diye geliyorsa,
Alınabileceğini düşünmeden her şeye burun kıvırıp söyleniyorsa

Kesinlikle benden uzak dursun.

Ayrıca misafirlik dediğin 3 gündür. Mazeret olmadıkça uzatılmaz

çok sevdiğimi söyleyemem özellikle habersiz gelene çok takarım...:3: benim için misafirin makbulü geç gelip erken gidenidir:9::9::9:

misafiri severim ama adabıyla. tabikide geleni gideni severim ama
kendini özellikle davet ettirenlerden ve özellikle yemeğe gelmeye çalışanları sevmiyorum.

şu an hamileyim ve aynı zamanda çalışıyorum.
sadece pazar günüm var ve tabikide artık kendime bile yetmiyor.
cumartesi günü 13:00 de işten çıktım. saat 19:00 a kadar
çarşıda dolanmak zorunda kaldım. annemlerle mecburi alışverişe çıkmıştık.
ayaklarım şişti iyice yoruldum.
gece saat 11:00 oldu eşimin arkadaşı aradı.
eşi ev hanımı ona görede sadece pazarları gezebildiği için
yarın size erkenden kahvaltıya gelelim akşama kadar oturalım dedi.
ne diyeceğimi şaşırdım. hafta içi hergün 6:30 da kalkan benim, kendisi
10:00 dan önce kalmıyor öğlen okula gideb çocuğunu bile okula yetiştiremiyor düşünün yani.
kusura bakmayın çok yorgunum, evimde müsait değil haftaya ayarlayalım dedim.
bozuldu tabi. eşimde gelen kişileri niye kabul etmiyorum diye bir de o kızdı.

hala sinir oluyorum ya.
onlar erkenden gelecek diye ben yine 7:00 de falan kalkıp evi temizle topla.
kahvaltı hazırla eee akşama kadar diyor sonra yemek hazırla hiç istemedim ne yapayım.

suçlu benmiyim?
eşim bana kızmakta haklımı?

misafiri severim ama adabıyla. tabikide geleni gideni severim ama
kendini özellikle davet ettirenlerden ve özellikle yemeğe gelmeye çalışanları sevmiyorum.

şu an hamileyim ve aynı zamanda çalışıyorum.
sadece pazar günüm var ve tabikide artık kendime bile yetmiyor.
cumartesi günü 13:00 de işten çıktım. saat 19:00 a kadar
çarşıda dolanmak zorunda kaldım. annemlerle mecburi alışverişe çıkmıştık.
ayaklarım şişti iyice yoruldum.
gece saat 11:00 oldu eşimin arkadaşı aradı.
eşi ev hanımı ona görede sadece pazarları gezebildiği için
yarın size erkenden kahvaltıya gelelim akşama kadar oturalım dedi.
ne diyeceğimi şaşırdım. hafta içi hergün 6:30 da kalkan benim, kendisi
10:00 dan önce kalmıyor öğlen okula gideb çocuğunu bile okula yetiştiremiyor düşünün yani.
kusura bakmayın çok yorgunum, evimde müsait değil haftaya ayarlayalım dedim.
bozuldu tabi. eşimde gelen kişileri niye kabul etmiyorum diye bir de o kızdı.

hala sinir oluyorum ya.
onlar erkenden gelecek diye ben yine 7:00 de falan kalkıp evi temizle topla.
kahvaltı hazırla eee akşama kadar diyor sonra yemek hazırla hiç istemedim ne yapayım.

suçlu benmiyim?
eşim bana kızmakta haklımı?

bence bir daha öyle birşey yaparsa sabah ve öğlen musait değilim çalıştığım için.akşam 5 çayına gelin de. o zaman da önlerine hazır kahvaltılık bişeyler koy adı yemek işte şekerim.içeriğinde kahvaltıyıda barındırıyor:56:

severım tabı.gelen gıdenım de coktur allah razı olsun onlardan.ınsallah yaslılıgımızda da yalnız kalmayız.

haberli misafiri severim..

haber versınkı bende bastan hazırlıgımı ona gore yapayım sonucta bebegımız eşimle belkım fanfini fon yapıos :17: çat kapı gelen mısafırı sevmıyorum oyuzden

bide arayıp 15dkya 10dkya sızdeyız diyen misafiride sevmiyoruummmm bunu demesi için bi samımılık olması gerekır.. oyle samımı es dostuda ben mısafır kategorusune almıyorum zaten

uzun süreli yatılı olursa evde hakimiyet kumaya çalışırsa birde çocuklarıla ilgilenmezse haa birde çatkapı olursa sevmem:19::20:

Ben evinde kuralları olan bir insanım ve çalışıyorum.Zaten misafir gelecekse sadece h.sonu kabul ediyorum ve en azından 1 veya 2 gün önceden haber verilsin istiyorum.Çat kapı en sevmediğim şeydir.Ya da ararlar biz dışardayız size uğrayacağız uğramayın valla evim müsait olmaya bilir ikramlığım olmayabilir herşeyi geç canım istemiyor olabilir.Ben birine gitmek için ev sahibinden davet beklerim yada ben gelmek istiyorum dersem de en az 2-3 gün önceden haber veririm mutlaka.

çat kapı, cümbür cemaat, çoluk çocuk gelen misafirleri sevmiyorum....
stres oluyorum, evim dağınık oluyo, ne ikram etcem diye düşünmekten bi hal oluyorum....
amaaa
pamukannesi 2 gün sonra sana, çoluk çocuk, sülalece oturmaya geleceğiz desin, canımı yesin..
mutlu olurum, çeşit çeşit yiyecekler hazırlarım, evimi ona göre düzenli tutarım vs vs.....
yeter ki haberim olsun... bu da ev sahibinin en doğal hakkı die düşünüyorum...

haberli yada habersiz misafir fark etmez severim.. yanliz bi kac cocuklu olupta gelmek isterse biraz sinirlenirim genelde öyleleri cocuklarina laf söyletmiyorlar, cocuklarda evi ahIra ceviriyo..öyle misafirleri sevmem..
onun disinda gelmek isteyen misafirlere kapimiz acIktir.. :51:

Back
X