• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafir sever misiniz?

valla zırt diye gelen misafir biraz itici olur benim için ki misafirinede bağlı biraz tabi ve
benim en önem verdiğim şey saygıdır misafirlerin kendi aralarında fısıltılı konuşması şifreli konuşması beni rahatsız eder bozulurum bunuda belli ederim. birkeresinde yurtdışında misafir gelmişti ben yemek için sofra kuruyorum ama onları boş bırakmıyorum laf atıyorum ama onlar aralarında yabancı dilden konuşmaya başlayınca tepem attı bende lafı soktum bence bu ha kendi aranda fısıltılı konuşmuşsun ha anlamayacağım dilden aynışey buna tahammül edemem

misafiri severim sevilmezmi
yorgunluğum açlığım hiç gözüme görünmez habersiz daha iyi bence haberlide insan daha çok yoruluyor
onlar memnun gidincede müthiş huzurlu ve mutlu olurum
gelsinler ya

arkadaşlarım gelecekse çok mutlu olurum hatta onlar gelır bana çayı demler, kahvemı yaparlar, benı hıç yormazlar. ama sevmedıgım akrabalar gelecekse suratım hemen düşer, hele aniden gelenlerın hiç şandı yok, yatıya gelenler de en az 2 hafta önceden haberleşmem lazım. yoksa bi yalan uydurur sallarım. yemekli mısafıri hele hiç sevmem. bilyorum çok naletim ama hayat şartları çalışan kadınları bu hale getirdi.bende günah yok yerimseniben

keşke daha çok vaktim olsada ağırlayabilsem ama :1no2:
eşim-ben eve geç geldiğimizden haftaiçi-cumartesi dışarda buluşuyoruz sevdiklerimizle :içelim:
tek pazar günlerimiz de ailelerimiz haricinde zaman kalırsa evimde konuk etmeye çalışırım
:1hug:

haberli yada habersiz bizde misafir sevilir.. zaten misafirlerimiz de bizim gibi olduklarından sorun yok bizim evde.. (her daim evde pasta börek çörek kek kurabiye hazır olduğundan sanırım) zemuszemus

sadece şimdi ramazan zamanı kimseyi memnun edememek az biraz sinirlerimi zorluyor..:umursamaz: ama anneme bakarsak o halinden pek memnun..sositososito

cıkss...
külfetli misafiri çocuguna sahıp olmayan anneyı sevmem..gelır cocuklarıyla o cocuklarına bızım odaya salar onlarda ranzaya cıkar zıplar cınlerım tepeme cıkar...kafıyeli oldu..
bıde mutfagıma gıren mısafırı sevmem baskasınn mutfagına gırmeyı sevmedgım ıcın gelıp yardım etmesın..
hosuma gıtmıyor..
bıde ev temızmı buzdolabında ne var dıye acıp bakan kendınız bılmezler oluyor..onada sınır oluyorum..yada tuvalete gıderken tum odalara solece bakıp goz gezdırenlere sınır olurum...ayyy sanırım sevmıyorum ben mısafırı..kendı arkadas cevremı sevıyorum ama genel anlamda sevmıyorum..sessızlıgı sevıyorum...

mısafırı cok severım
hatta bırısı gelmek ıcın haber verdıgınde heyecanlarnırım
herseyın kusursuz olması ıcın elımden gelenı yaparım
yemeklı ıse yemeklerım, caylı ıse ıkramlarım cesıt cesıt servısım mukemmel olmalı dıye dusunurum
mısafırın cocukları ıcın oglusumun odasını feda eder mısafır cocukları ıcın ayırdıgım oyuncak sepetını cıkarırım

ama calıstıgım ve aksam gec vakıtte eve geldıgımden dolayı
bır de cocuklu olmanın verdıgı hazırsızlık sebebıyle cat kapı olayından hoslanmam
her ne kadar kendım cocuklu olsamda bır baskasının cocugunun odamdakı dolabı, gumuslugu hatta damacanayla oynamasından hoslanmam
eger annesı ılgılenıyor yapma yavrum dıye bakınıyorsa cocuguna bıraz tolerans gosterebılırım ama anne hıc ılgılenmıyorsa kendı kendımı yerım

misafirliğe gitmeyi de çok severim
misafirin gelmesini de...

mutlaka önceden haber verilmesini isterim
eğer çat kapı gelirlerse oturu çiğ köfte yaparım yanlarında:)))

önceden verirlerse de daha güzel kendi ellerimle yaparım böreklerini çööreklerini

ama misafirliğe gidiyorsam da hazır bişey almışlarsa da pat diye sölerim ben size böle mi yapıyom lan derim:)) genelde de kızlarla toplanacaksak da önceden giderim yardıma...

zaten yemeği çok severim....

he eğer evi dağıtıyorsa da anasına derim bak şu çocuğuna yoksam hasar raporu çıkaracam çıkarken ödersin derim ....

bende severim ama boşuna yaşamamış olmayacak her konu hakkında onunla

konuşabilmeliyim

:1hug:

Severim misafiri,gelinmesini gidilmesini.Habersiz gelinmesini istemem ama zaten başıma da gelmedi bugüne kadar..
Yatılı misafirim de olmadı hiç olursa naparım bilmiyorum,hoşuma gider ama sevdiğim insanları evimde ağırlamak beraber yiyip içmek,sevmediğim kimse olmadı gelmek isteyen onu da bilmiyorum o yüzden,yalnız gerilirim misafir geleceği zaman eğer kalabalıksa nasıl ağırlıcam nasıl yetişicem v.s ,ama severim gene de gelsinler.buyrunnnnnnnnn

Mısafır severım,ıkramda bulunayım,hızmet edeyım ısterım.
Habersız mısafırı de severım
AMA.....
Mısafır gelıp su nıye burda bu nıye burda suraya sunu yaptırsanız daha ıyı olurdu deyıp evım hakkında sureklı olumsuz dusunceler sergıleyen
Mutfaga gırmek ıcın dur su alıcam ben deyıp bardakların yerını gordugu halde butun dolapların duzenıne bakıp snra da aa burdamıymıs deyıp meraklı olan mısafırı sevmeeemmmm

habersiz gelen misafirden pek hoşlanmam çünkü çalışıyorum haliyle sabah kalkıp geliyoruz ortalığı toplayamıyoruz. bazende çok yorgun oluyorum yemeğimi yer uzanırım ama bir iki saat önce arayıp müsaitmisin derlerse kabul eder hemen kalkar hazırlığımı yaparım

evet misafir agırlamayı çok severim tabiki haberim varsa geleceklerinden ..haberim olmasada geri çevirmem tabiki de ..ne demişler misafir 9 bereketiyle gelir birini alır 8 ini bırakır gider ....

habersiz misafiri sevmem
çünkü ben herşeyim dört dörtlük olsun isterim
evim temiz olsun yemeğim ikramım hazır olsun en önemlisi ben hazır olayım

öyle çat kapı "aloo abi evde misiniz size geliyoruz" tarzı misafirlikten hoşlanmam
belki evde ayaklarımı uzatıp dinlenmek istiyorum belki bi programım var dışarı çıkıcam yada belki dışarıdayım değil mi?

çok samimi arkadaşlarımızla aramızda böyle sorunlar yok zaten
aradığında müsait değilsek müsait değiliz diyoruz, yada dışarıdayız işimiz var vs o an ne durumdaysak söyleyebiliyoruz
evde hazırlığım olmasa da yabancı değiller Allah ne verdiyse yeriz gelsinler diyoruz
ama akraba yada büyüklerimizden birisi geldiğinde hazırlıklı olmayı tercih ederim
hem kendimi daha huzurlu ve rahat hissediyorum hemde gergin olmuyorum öyle olunca

wallahi öyle çat kapı gelen misafiri sevmem zaten sabah çıkıp akşam yorgun argın dönüyorum eve hafta içi misafir almam onun için
beni tanıyan insanlarda genelde pazar günü gelir onlarda çok yakın ailem olur kaydirigubbakcemile3

Habersiz misafirden nefret ederim. Son 10 yılda 1-2 defa dışında da habersiz misafirimiz gel(e)memiştir :jeyyar: :nazar:

Bir de eve gelip de orada şu var burada bu diyecek tiplerle ilişki kurmayız (annem de ben de) diğer gelenler de bizim sevdiğimiz ve bizi görmeye gelen insanlar olduğundan sorun olmaz. :1closedeyes: Gittiğim bir evde, masada 10 çeşit yemek, her yer bal dök yala ama ev sahibi yorgunluktan ölüyor, ya da stres olmuş ne yapayım. Varsın yerler toz içinde olsun ama arkadaşım mutlu olsun benle sohbet etsin:1closedeyes:

aynen düşüncelerine katılıyorum,gönül sohbet ister kahve bahane:1hug:

self servis anlayışları varsa severim
yok hizmet bekleyen tiplerdense hiç hoşlaşmam :delphin:

misafiri severim amaaaaaaaa

habersiz misafiri ve gelince emrivaki hizmet bekleyen misafirden hoşlanmam....

eşimde bende çokk severiz misafiri.bende heyecanlanırım misafir geleceği zaman.memnun ayrıldıklarında ise o gece huzurla uyurum.misafir 10 kısmetle gelir,birini yer dokuzunu bırakıp gider.allh eksikliliklerini göstermasin.ben seviyorum valla.

uslu duran çocuğuna sahip çıkan ve evimi kreş zannetmeyen misafire boynum kıldan ince.

önceden haber verilirse ve gelcekleri vakitte gelirlerse iyi olur.
Çünkü geliyoruz diyip akşam geldiklerinde tüm gün iptal oluyoruz malesef.
kısacası misafirle değil de misafirin karakteri ile sorunlarım oluyor genelde.

Back
X