• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

misafir sorunsalı :(

bencede eşin haklı. Adam yurtdışından gelmiş, biz çalışanlar için en ideal misafir ağırlama günü cumartesi. Kahvaltıda olabilirdi aslında yani özenli bir kahvaltı da güzel olur da yinede eşinizi kırmayın derim.

M

Misafir gelince benmi çok abartiyorum acaba aksam yemeğe geleceklerse bigun önceden evi siler supururum sabah erkenden zeytiyaglilari tatliyi hazirlayip ana yemeğe gecerim mutfagi toplayana kadar zaten aksam olur elimde biraz yavastir anca biter isim herkes gidince de evi tekrar kaldiririm dip köse temizlik yaparim
sanırım biraz abartıyorsun ki bu kadar gözünde büyüyttün.
hadi misafir geleceği zaman temizlik yapıyosun tamam ama gittikten sonra neden dip köşe ypıyorsun anlamadım ki?
neresi batabilir ki bu kadar.en çok dağılacak yer mutfaktır bir de wc ler yıkanabilir.yemek masası altı batar biraz ama yarım saat sürmez bile.gözüken dağınuklığı topla geç,kirlileri de makineye tıktın mı bi iş kalmaz.
yemek menüsünü de hafif tutarsın birazını da hazır edinirsin.şimdi hazır tepsi börekleri bile var.
yani kırk yılın başı olan bir ziyaret.bunun için de birazcık fedakarlık yapılıp rutin dışına çıkılabilir.
kaldı ki çoluk çocuğun filan yok anladığım kadarıyla.öyle bir durumda sofra hazırlamaya ne var canım.
stres yapacak bi mevzu değil.

Misafir yüzünden papaz olduk
Eşimin amcası geldi yurtdışından 20 küsür yıldır gelemiyomuş neyse kayınvalidemlere gittik eşim havaalanından aldı geldi baya oturduk o aksam çıktık geldik
10 gün kalıp dönicekmis dün Esim mail attı amcamı bize davet etmek istiyorum diye bende tamam c.tesi çağıralım dedim annemleride çağırıcam dedi annesiyle görümcem aynı binada onuda çagırcak tabi bende ozaman kalabalık olur (hepsi gelirse 9 kisi)kahvaltıya çagiralim diye konuştum
Çünkü pazar günü erken kalkıp kuzenime ugricam ordan esimin akrabasinin nisanina gidicez 1de
C.tesi aksam yemeğe alırsam onları evi temizleyip toplamam gerekicek pazar günüde yokum ev o haldeyken Nasi gidim nisana zaten p.tesi ise gidiyorum ne ara dinlenim
Yok efendim kahvalti olurmuymus ayipmis bir suru laf saydi bagirdi cagirdi bu arada 3tane halasi var yasadigimiz sehirde bir suru kuzeni var herkes cagirdi bi biz kaldik ayip oldu gibi kendini olduruyo cikti annesine gitti simdide
Çalışan bi insan olarak c.tesi aksamı 10 kişiyi ağırlayamam müsait değilim demem çokmu garip sizce
Bu sadece bir akşamlık bir olay eşiniz hatırı için idare edebilirsiniz ..
Bence eşiniz kendi açısından haklı ..
Herkesin aile yapısı farklı sonuçta ..
Tek bir akşamlık idare edilemeyecek birşey göremedim ben ortada ..

eşin haklı gitmeyiver kuzenine kaçmıyor ya..
Kendi sülalenizden biri olsa bence asla böyle yapmazsınız..

Çalışan bir bayan olarak söylüyorum, çalışan bir bayan için cumartesiden daha iyi bir gün olamaz misafir ağırlamak için..

eşinize de bazı sorumluluklar vererek aşabileceğinizi zannediyorum,
kahvaltı gerçekten ayıp olur bence de...

örneğin ben, baş edemeyeceğim kadar kalabalıksa misafir
mangal önerisi getiririm hemen
yani eşim halleder
ben de salatalar ve birkaç ara sıcakla uğraşabilirim
ya da lahmacun...çorbası, salatası ve mezeleriyle

üstelik eşiniz sizden onay almayı bekleyerek yeterince saygı göstermiş zaten
O'na hak ettiği iyi niyeti kucak dolusu verin ...

abartmışsınız, eşiniz haklı. nihayetinde 20 yıl sonra gelen bir amca var ve kalma süresi kısıtlı. anlayışlı olmanız lazım, gelen sizin akrabanız da olabilirdi. madem çok yorulacaksınız, ertesi gün kuzeninizi programdan çıkarın, ya da bir hafta yorulun. yemek olayını da fazlaca büyütmeyin sanırım kuzu çevirmeyeceksiniz, biraz yapar, biraz hazır alırsınız, maksat gönüller hoş olsun.

ben de eşinize hakverdim.. kahvaltı hep basit görünebilir hem emin olun ki sizi daha çok yoracaktır.. nitekim sabahtan gelirler ve ne zaman gidecekleri belli olmaz...bi de 9 kişi abartılacak bi kalabalık değil..benim eşimin ailesi tam 21 kişi..ev düğün yeri gibi oluyor ben de çalışıyorum ama bişekilde altından kalkıyorum..üstelik 2 küçük çocuğum var..bu hafta sonunuz biraz koşuşturmacalı olsun boşverin.. eşinizin gönlünü alın bence...

Eşiniz çok haklı o kadar yoldan gelmiş hiç kahvaltıya alınır mı o kadar seneden sonra gelmiş evinize gelecek yakışık almaz hem neden ev dağınık olsun kim dağıtacak evi? c.tesi yemeklerinizi vakitlice yaparsınız tatlısı çayı da arkadan ikram edersiniz onlar gidince hemen bulaşık makinesine atıverirsiniz bulaşıkları oldu bitti yani savaş alanına çevirecek değiller oturup kalkacaklar. Pazar günü de gidersiniz ev o halde nasıl gideyim derken evin altını üstüne getirecekler sanki. Öyle bile olsahadi küçük çocuk var diyelim sabah erkenden kalkıp bir süpürge tutup toplamak ne kadar zaman alır ki sadece o odayı.

Niye alındınız hanfendi bi hafta sonum var her daim evde değilim anlamında belirttim çalısan bayanın evet bi ev hanımınında yaptıgi tüm isleri yapıyorum çok şükür eşimin inadı tuttu sadece bu sefer

Bir hafta sonununuz olması tüm senenin son hafta sonu olduğu anlamına gelmiyor bu hafta misafir ağırlarsınız haftaya hafta sonu dinlenirsiniz ne olacak. Bende çalışıyorum ve çalışıyorum diye hiç akraba eş dost çağırmayayım mı. İnadı tutmamış eşinizin gerekeni söylemiş olması gereken bu çünkü. Gelen alelade bir arkadaşınız uzak akrabanız değil eşinizin amcası.

bence bir kerelik yorulur insan nolur ki.adam yurt dışından gelmiş.bence inadı tutan sizsiniz.

Misafir yüzünden papaz olduk
Eşimin amcası geldi yurtdışından 20 küsür yıldır gelemiyomuş neyse kayınvalidemlere gittik eşim havaalanından aldı geldi baya oturduk o aksam çıktık geldik
10 gün kalıp dönicekmis dün Esim mail attı amcamı bize davet etmek istiyorum diye bende tamam c.tesi çağıralım dedim annemleride çağırıcam dedi annesiyle görümcem aynı binada onuda çagırcak tabi bende ozaman kalabalık olur (hepsi gelirse 9 kisi)kahvaltıya çagiralim diye konuştum
Çünkü pazar günü erken kalkıp kuzenime ugricam ordan esimin akrabasinin nisanina gidicez 1de
C.tesi aksam yemeğe alırsam onları evi temizleyip toplamam gerekicek pazar günüde yokum ev o haldeyken Nasi gidim nisana zaten p.tesi ise gidiyorum ne ara dinlenim
Yok efendim kahvalti olurmuymus ayipmis bir suru laf saydi bagirdi cagirdi bu arada 3tane halasi var yasadigimiz sehirde bir suru kuzeni var herkes cagirdi bi biz kaldik ayip oldu gibi kendini olduruyo cikti annesine gitti simdide
Çalışan bi insan olarak c.tesi aksamı 10 kişiyi ağırlayamam müsait değilim demem çokmu garip sizce
Bencede kahvalti olmaz hem gorumceyi kayinvalideyi neden buyuttun bu kadar yardim ederler sonucta sana esini uzme bosuna..

En nefret ettiğim kadın tipi çalıştığını bahane edip misafir kabul etmeyen ama bu misafirler hep eşinin tarafı olan kadın tipidir .Elbetteki her gün her gün süreklilik arzeden misafiri bünyemiz kaldırmaz ama burada seneler sonra gelen can bir akrabadan bahsediliyor ve ben yorgunum deyip kocanızı mahcup mu edeceksiniz .Kahvaltı kolayınıza geliyor .Akşam yemeği hazırlamak zor geliyor ama zaten gelenler ilk başta sizden güleryüz bekler .Gerekirse hazır alırsınız ama o adamı üzmezsiniz .Siz bilirsiniz .

En nefret ettiğim kadın tipi çalıştığını bahane edip misafir kabul etmeyen ama bu misafirler hep eşinin tarafı olan kadın tipidir .Elbetteki her gün her gün süreklilik arzeden misafiri bünyemiz kaldırmaz ama burada seneler sonra gelen can bir akrabadan bahsediliyor ve ben yorgunum deyip kocanızı mahcup mu edeceksiniz .Kahvaltı kolayınıza geliyor .Akşam yemeği hazırlamak zor geliyor ama zaten gelenler ilk başta sizden güleryüz bekler .Gerekirse hazır alırsınız ama o adamı üzmezsiniz .Siz bilirsiniz .
benimde en nefret ettiğim kadın tipi düşüncelerini karşındakini yermeden söyleyemeyendir sizin gibi mesela
yani sadece yorum yapmış olmak için sallıyosunuz burda nedense bizim toplumumuzda önüne konulan yemekle değer biçiyo sanki insanlar kendine beni yemeğe çağırdı aa ne kadar değerliyim kahvaltıya çağırdı aa ne kadar ayıp etti
önemli olan birlikte vakit geçirmektir bence sohbet muhabettir ben bir yere misafirliğe gidince bunu beklerim bir kuru çayda koysa önüme sorun değil bana davranışı önemli ev sahibinin ayrıca kahvaltı veya yemek aynı şekilde uğraşırım zaten kahvaltı diye önlerine hazır şeyler koymam sadece işim erken biter okadar

Misafir agirlamayi cok severim. Calisiyorum, 4 yasinda oglum, 8 aylik kizim var ve hemen hemen her hafta birilerini yemege alirim. Ama sanirim siz ya misafir sevmiyorsunuz ya da esinizin tarafiyla cok vakit gecirmek istemiyorsunuz, yoksa abartilacak bir durum goremedim ben kusura bakmayın.

arkadaşım seni anlıyrum yoruluyoruz bir hafta sonumuuza var evi temiz tutmak lazım vs. ama ortada 20 yıl sonra gelen bir amca var. senin amcan olsa emin ol akşam yemeğine davet etmek için can atardın. bence kendini zorlamadan basit bir akşam yemeği menüsü hazırla davetini yap gelisinler eğlensinler sonrasında varsın 1 hafta evin pis dursun. takılma bu soruna bence...

valla 25 yaşndayım dha 1 yıllık evliyim, banka gibi stres yüklü bi ortamda çalışıyorum,
ama misafirlerim tepemden aşıyo :)
hafta içi, yemekli, yatılı, çaylı kahvaltılı hertürlüsü gelir bize,
eşimin babannesi 1 hafta bizde kaldı, ben çalışır halimle gelip her akşam pişir taşır yetiştir :KK45:
Misafir sevilmezmi Allah yokluklarını göstermesin :KK68:

Amca 20 senede bir geliyormus , bir kerecik rahatinizdan taviz verseniz ne olurdu Yani.. esiniz sonuna kadar hakli..

E kahvaltı olunca değersizmi oluyor anlamadım ki? Yapılır kek börek şu bu hatta brunch gibi olur. mis gibi ne var yani illaki akşam yemeği yenilince mi değerli olacak bu amca?
Bence olur kahvaltı, hatta gün içinde de olur ne var yani? önemli olan niyet..Kadın evine davet ediyor işte ha kahvaltı ha akşam yemeği fark ne? millet gene coşmuş maşalah..

Back
X