• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

misafir sorunsalı :(

çocuğunuz var mı bilmiyorum ama ben küçük bebekle bile habersiz gelen onca insana yemek hazırladığımı bilirim.

bi haftasonuda az dinlenin. cumartesi egcesi bile evi temizlersiniz ne olacak. sonuçta bi yemek sadece. 10 gün sizde kalmıcakki

valla bir çok hanım arkadaş gibi bende eşinize hak verdim bende çalışıyorum benimde derdim gurbette olduğumdan kapımı kimsenin çalmaması Allah misafirin yokluğunu göstermesin,ama kahvaltıyı hazırlayabilen siz akşam yemeğini de bir hayli hazırlardınız olmadı hazır alırdınız ,20 yıl sonra çıkmış gelmiş birinci derece bir akrabaya hürmet göstermek şanınızı yükseltirdi..tavrınız hiç hoş olmamış..selametle.

benimde en nefret ettiğim kadın tipi düşüncelerini karşındakini yermeden söyleyemeyendir sizin gibi mesela
yani sadece yorum yapmış olmak için sallıyosunuz burda nedense bizim toplumumuzda önüne konulan yemekle değer biçiyo sanki insanlar kendine beni yemeğe çağırdı aa ne kadar değerliyim kahvaltıya çağırdı aa ne kadar ayıp etti
önemli olan birlikte vakit geçirmektir bence sohbet muhabettir ben bir yere misafirliğe gidince bunu beklerim bir kuru çayda koysa önüme sorun değil bana davranışı önemli ev sahibinin ayrıca kahvaltı veya yemek aynı şekilde uğraşırım zaten kahvaltı diye önlerine hazır şeyler koymam sadece işim erken biter okadar
yoo sallamıyorum .
Kocam malatyalıdır ve kalabalık bir ailedir .Malatyalılar da yemeksiz kalkmazlar .Hepsi de çalışan insanlar hepimiz birbirimizde yemek yeriz allah ne verdiyse bunda ne var ki .Evinize davet etmek karşıdakine verilen değeri gösterir .O zaman kafeteryada buluşun maksat muhabbetse ne diyeyim .

EVET EVE DAVET KARŞISINDAKİ İNSANA VERDDİĞİÖNEMİ GÖSTERİR
çağırın ne olucak ki bir gün yoruluverin
herkes çalışıyor o zaman kimse kimseye gidip gelmesin

çalışan bayanlarında şu cümlelerinden gına geldi 'çalışan bayanım insanlarda hiç düşünce yok' gezerler her yere giderler iş eve misafire gelince ayyyyyy
Bana da evde oturan bazı bayanların,çalışan bayana laf sokmalarından gına geldi.
Sabah işe gideceksin,işte bi dünya şeyle uğraşacaksın,akşam eve geleceksin yemek hazırla,işini yap,çocuğunun dersiyle ilgilen,kocanla ilgilen.Haftasonu çamaşır bulaşık ütü,akrabalara vakit ayır,çocuğun okul problemleriyle uğraş,market alışverişi yap..
Ama belki biraz kendine zaman ayırdın.Çalışıyorsun belki iki alışveriş merkezine gittin üst baş aldın.Belki arkadaşınla buluştun.Yahu gezdin belki hemeeeen her yere giderler.Olduuuuu.Hem çalışsınlar hem hiçbir yere gitmesinler,hem de yok efendim neden akşam çağırmadın da,sabah çağırdın diye laf yesinler.
Dışarıya çıkmakla,evde misafir ağırlamak aynı şey mi?Konu sahibi de zaten sebeplerini sıralıyor.Yok kuzenine gitme,yok idare et.Neden çalışan kadına,daha doğrusu neden kadına bu kadar yük yükleniyor anlamış değilim.İdare eden taraf iki taraf olmalı.Kaynanan görümce sen çaışıyorsun kahveye gelelim ya da biz önden gelip yardım edelim demeli.Eşte bır bır söyleneceğine,canım şunu hazır alırız,ya da ben şunu yapayım sana yardımcı olayım demeli.Kadının yükü değil bu sadece.

Misafir yüzünden papaz olduk
Eşimin amcası geldi yurtdışından 20 küsür yıldır gelemiyomuş neyse kayınvalidemlere gittik eşim havaalanından aldı geldi baya oturduk o aksam çıktık geldik
10 gün kalıp dönicekmis dün Esim mail attı amcamı bize davet etmek istiyorum diye bende tamam c.tesi çağıralım dedim annemleride çağırıcam dedi annesiyle görümcem aynı binada onuda çagırcak tabi bende ozaman kalabalık olur (hepsi gelirse 9 kisi)kahvaltıya çagiralim diye konuştum
Çünkü pazar günü erken kalkıp kuzenime ugricam ordan esimin akrabasinin nisanina gidicez 1de
C.tesi aksam yemeğe alırsam onları evi temizleyip toplamam gerekicek pazar günüde yokum ev o haldeyken Nasi gidim nisana zaten p.tesi ise gidiyorum ne ara dinlenim
Yok efendim kahvalti olurmuymus ayipmis bir suru laf saydi bagirdi cagirdi bu arada 3tane halasi var yasadigimiz sehirde bir suru kuzeni var herkes cagirdi bi biz kaldik ayip oldu gibi kendini olduruyo cikti annesine gitti simdide
Çalışan bi insan olarak c.tesi aksamı 10 kişiyi ağırlayamam müsait değilim demem çokmu garip sizce
Adam yurtdışından gelmiş , hangi şehir bilmiyorum 4 duvardan çık 4 duvara gir . Saçma , çalıştığım ve yoğun olduğum dönemde dışarı çıkardık misafiri uygun bir restoranda yenilir içilir ! Bir pide olsa bile maksat sohbet muhabbet birarada olmak . Adam sanki afrikadan yemeğe gelmiş midesine stok yapıp gidecek ... Şöyle çaylı börekli bir kahvaltı sofrası daha keyifli muhabbetli olur . Misafir aşına değil kaşına der annem . Önemli olan birarada olmak ... Çay olsa ne olur yemek olsa ne olur ...

farklı şehirden gelene bile sofra kurulur ki bu adam yurtdışından gelmiş. adamı da tek başına çağırmak ayıp bütün aile toplanır yani sonuç eşin haklı , bi yemek için eşini kırmasaydın

Bana da evde oturan bazı bayanların,çalışan bayana laf sokmalarından gına geldi.
Sabah işe gideceksin,işte bi dünya şeyle uğraşacaksın,akşam eve geleceksin yemek hazırla,işini yap,çocuğunun dersiyle ilgilen,kocanla ilgilen.Haftasonu çamaşır bulaşık ütü,akrabalara vakit ayır,çocuğun okul problemleriyle uğraş,market alışverişi yap..
Ama belki biraz kendine zaman ayırdın.Çalışıyorsun belki iki alışveriş merkezine gittin üst baş aldın.Belki arkadaşınla buluştun.Yahu gezdin belki hemeeeen her yere giderler.Olduuuuu.Hem çalışsınlar hem hiçbir yere gitmesinler,hem de yok efendim neden akşam çağırmadın da,sabah çağırdın diye laf yesinler.
Dışarıya çıkmakla,evde misafir ağırlamak aynı şey mi?Konu sahibi de zaten sebeplerini sıralıyor.Yok kuzenine gitme,yok idare et.Neden çalışan kadına,daha doğrusu neden kadına bu kadar yük yükleniyor anlamış değilim.İdare eden taraf iki taraf olmalı.Kaynanan görümce sen çaışıyorsun kahveye gelelim ya da biz önden gelip yardım edelim demeli.Eşte bır bır söyleneceğine,canım şunu hazır alırız,ya da ben şunu yapayım sana yardımcı olayım demeli.Kadının yükü değil bu sadece.

çalışmayın hanfendi zorlayan varmı bilmiyorum ama bu kadar eziyet oluyorsa çalışmayın ben ev hanımlarının hiç çalışan bayanlara laf soktugunu görmedim ev hanımlığı çalışmakdan daha zor bence hiç iş bitmez hep aynı döngü devam eder bir oturamazsınız çocuklarda varsa... çogu arkadaşım işte daha rahat olduklarını söylerler hatta çoğu çocugu 6 aylık olunca bırakıp mecbur olmadıgı halde işe kaçtı akşama kadar çocuga bakılıyor akşam anne bi iki saat bakıp uyutuyor bencede çalışan hanımın işi daha kolay
tanıdıgım ve dört dörtlük bi ev hanımından daha temiz düzenli tanıdıklarımda var ben utanırım evlerine gidince yapmak isteyen her zaman yapar bahane aranırsa herkese bahane çokkkk

çalışan bir kadının cumartesi sabah kahvaltıya misafir alması daha zor değil mi.sonuçta misafir geliyor,kahvaltılıkla geçiştirilemez.özel bir şeyler yapılmak istenir.üstelik temizlik falan erken saatlerde daha zor:KK66:

çalışmayın hanfendi zorlayan varmı bilmiyorum ama bu kadar eziyet oluyorsa çalışmayın ben ev hanımlarının hiç çalışan bayanlara laf soktugunu görmedim ev hanımlığı çalışmakdan daha zor bence hiç iş bitmez hep aynı döngü devam eder bir oturamazsınız çocuklarda varsa... çogu arkadaşım işte daha rahat olduklarını söylerler hatta çoğu çocugu 6 aylık olunca bırakıp mecbur olmadıgı halde işe kaçtı akşama kadar çocuga bakılıyor akşam anne bi iki saat bakıp uyutuyor bencede çalışan hanımın işi daha kolay
tanıdıgım ve dört dörtlük bi ev hanımından daha temiz düzenli tanıdıklarımda var ben utanırım evlerine gidince yapmak isteyen her zaman yapar bahane aranırsa herkese bahane çokkkk
Ben süresiz izindeyim çalışmıyorum.Yıllarca okul okuyp dirsek çürütüp,bu vatan için kendi için ailesi için hedefleri idealleri için çalışan,mesleğini idame eden aynı zamanda evlilik yürüten veya eşi yetersiz kaldığı,hasta olduğu için çalışmak zorunda kalan hiçbir insan evladına hiçbir insan zorlayan mı var çalışmayın demez diyemez de.Çalışan çalışmayan diye ayıran sensinz.Senin o çevrendeki insanlar komuşuların temiz düzenli bilmem ne diye herkese aynı yaftayı yakıştıramazsın.Para kazanmanın ne olduğunu bilen insan çalışanın işi daha kolay diyemez zaten.Ben çalışma hayatını bırakıp evde oturunca anladım çalışma hayatının ne denli zor olduğunu.Sen sabahın kör vaktinde kalk git işe de karda kışta göreyim ben seni.Her çalışanın işinin zorluğu aynı değildir.Sen 3-5 tanıdığınla hayatta herkesi aynı sanamazsın.
Benim ne çalışan insana ne çalışmayana lafım olmaz.Ama çalışırken çalışmayanı,çalışmayanında çalışanı küçümsemesini kabul edemem.SANA ŞUNU DA SÖYLİYEYİM HAYATTA BİR ŞEYLER BAŞARMAK,DÖRTDÖRTLÜK KADIN OLMAK EV TEMİZLEMEKTEN PASTA BÖREK YAPMAKTAN GEÇMEZ.BU KADAR.

Pazar akşamı dememiş ki cumartesi akşamı kırk yılın başı bir de bikaç saat idare edemiceksen birşey demiyorum hatır için çiğ tavuk yenilirdi ki bu eşinin hatrı bence kolayına kaçmak istiyorsun

Eşimin amcası geldi yurtdışından 20 küsür yıldır gelemiyomuş neyse kayınvalidemlere gittik eşim havaalanından aldı geldi baya oturduk o aksam çıktık geldik
10 gün kalıp dönicekmis dün Esim mail attı amcamı bize davet etmek istiyorum diye bende tamam c.tesi çağıralım dedim annemleride çağırıcam dedi annesiyle görümcem aynı binada onuda çagırcak tabi bende ozaman kalabalık olur (hepsi gelirse 9 kisi)kahvaltıya çagiralim diye konuştum
Çünkü pazar günü erken kalkıp kuzenime ugricam ordan esimin akrabasinin nisanina gidicez 1de
C.tesi aksam yemeğe alırsam onları evi temizleyip toplamam gerekicek pazar günüde yokum ev o haldeyken Nasi gidim nisana zaten p.tesi ise gidiyorum ne ara dinlenim
Yok efendim kahvalti olurmuymus ayipmis bir suru laf saydi bagirdi cagirdi bu arada 3tane halasi var yasadigimiz sehirde bir suru kuzeni var herkes cagirdi bi biz kaldik ayip oldu gibi kendini olduruyo cikti annesine gitti simdide
Çalışan bi insan olarak c.tesi aksamı 10 kişiyi ağırlayamam müsait değilim demem çokmu garip sizce
Eşiniz haklı 20 yıl sonra gelen bir amca var kahvaltıya çağırmak çok ayıp olur,yemeğe çağırmanız gerek,yemeğe çağırdığınız vakitte kayınvalidenizide çağırmanız uygun düşer,20 yıl sonra gelen amca sizin amcanızda olabilirdi o zaman siz hem amcanızı hem kendi ailenizi yemeğe çagırmazmıydınız.Kuzeninize 1 hafta sonra gidebilirsiniz sonuçta o Türkiye'de yaşıyor yakınınızda yAni.

bence de sadece kahvaltıyla geçiştirmek ayıp olur.. sürekli yanınızda olacak, gelip gidebilecek biri değil ki, 20 yıl sonra gelmiş güzel bir akşam yemeğinde ağırlamak düşer size.. hem eşinin hatrı var bir haftasonu da yoruluver birşey olmz emin ol sen yorulmamak için misafiri ağırlamazsan inan huzurunuz kaçarsa yorgunluktan daha çok koyar sana.. hem 9 kişi ne ki gözün korkmasın. ben evlendim evleneli gelen misafirlerim en az 6-7 kişi olmuştur ki o kadar geldi mi aaa iyi azlarmış derim içimden.. hatta geçen sene yılbaşında eşim arkadaşlarını davet etti bize hem yemek hem sonrası eğlence.. tam tamına 16 kişi artı 7 çocuk, 2'de biz... offff sayıyı duyunca kafayı yiyecektim ki öyle hamarat bi kız değilimdir yemek yapmayı çok beceremem ama sırf eşim çok heveslendi diye hiç laf etmedim.. haaaa bi ayrıntı daha ben bi de hamileydimm.. ama ne oldu eşim eğlendi gönlü hoş oldu o mutlu olduğu için ben de mutlu oldum, 3 gün yorgunluğu atamadım üzerimden ama hala o günü konuşuruz şöyle eğlendik böyle yaptık vs diye... halledersin yani, yeter ki iste.. ;)

Suna eminim ki kahvaltiya gelince kahvalti yapip gitmeyecek bu adam.
Aksama da kalir garanti.
Yani kahvalti+aksam yemeği vermiş olacaksin.
Ama aksam yemeğine cagirinca aksam 5-6 gibi gelir 12 de gider.

Suna eminim ki kahvaltiya gelince kahvalti yapip gitmeyecek bu adam.
Aksama da kalir garanti.
Yani kahvalti+aksam yemeği vermiş olacaksin.
Ama aksam yemeğine cagirinca aksam 5-6 gibi gelir 12 de gider.
Annem birgün komşumuzu sabah kahvaltına çağırdı,komşu aynı binadayız biz sadece kahvaltıya geldi diye biliyoruz ama kadın öğle yemeği ve akşam yemeğinde kaldı sabah 9 dan gece 12 kadar kaldı kadın birde akşam eşini aradı işten gelince X Hanım'a gel X hanım bizi yemeğe davet etti diye.Halbuki yemek daveti yok sadece kahvaltı vardı.:KK45::KK45:

ya hu kahvaltıya davet edilir mi koca koca adamlar?
isterseniz kuş sütü hazırlayın adı üstünde kahvaltı. peynir, zeytin, çay. :)
ayrıca 9 kişi nedir ki? yaptığınızın iki katı yapın yeter işte.
hem inanın kahvaltı daha zahmetli. çayı, kahvesi, pastası, böreği, meyvesi derken bitmez onun teferruatı ama yemek öyle mi. dizersiniz güzelce sofranızı. çorba, pilav, etli yemek bir de zeytinyağlı tamam. gelirken onlar da bir tatlı alır siz de meyve filan patlatırsınız oldu bitti.

20 yıl sonra gelmiş adam epi topu oturacağı 3 saat ayıp. üzmeyin eşinizi.

Herkes döktürmüşte döktürmüş , eşim bana bi misafir gelmeden temizlik yapıyosun birde gidince derdi .. Ne masalar kurdum ne kahvaltı sofraları ...çeşit çeşit ! Yıllarca ... Kendim misafirliğe gittiğimde hiçböyle bir ihtimam görmedim hikaye , çocuğuna doğum günü yapmış dışardan kuru pasta börek almış , kahvaltıya çağırıyor zeytin peynir .. . Bende bıraktım enayimiyim . Bakmayın burada böyle gaza getirdiklerine ..

Arkadaş adamcagiz bu söylenenleri duysa ilk uçakla evine döner.yahu yiyeceği bir tabak yemek ne büyük sorun oldu...

bir de inan bana kahvaltı daha zor, hazırlığı çok uzun zaman alıyor bi de hazırlık için erken uyanmanız gerekecek.

Ben süresiz izindeyim çalışmıyorum.Yıllarca okul okuyp dirsek çürütüp,bu vatan için kendi için ailesi için hedefleri idealleri için çalışan,mesleğini idame eden aynı zamanda evlilik yürüten veya eşi yetersiz kaldığı,hasta olduğu için çalışmak zorunda kalan hiçbir insan evladına hiçbir insan zorlayan mı var çalışmayın demez diyemez de.Çalışan çalışmayan diye ayıran sensinz.Senin o çevrendeki insanlar komuşuların temiz düzenli bilmem ne diye herkese aynı yaftayı yakıştıramazsın.Para kazanmanın ne olduğunu bilen insan çalışanın işi daha kolay diyemez zaten.Ben çalışma hayatını bırakıp evde oturunca anladım çalışma hayatının ne denli zor olduğunu.Sen sabahın kör vaktinde kalk git işe de karda kışta göreyim ben seni.Her çalışanın işinin zorluğu aynı değildir.Sen 3-5 tanıdığınla hayatta herkesi aynı sanamazsın.
Benim ne çalışan insana ne çalışmayana lafım olmaz.Ama çalışırken çalışmayanı,çalışmayanında çalışanı küçümsemesini kabul edemem.SANA ŞUNU DA SÖYLİYEYİM HAYATTA BİR ŞEYLER BAŞARMAK,DÖRTDÖRTLÜK KADIN OLMAK EV TEMİZLEMEKTEN PASTA BÖREK YAPMAKTAN GEÇMEZ.BU KADAR.

Ne kadar büyütmüşsünüz olayı. Sürekli misafir değil ki bu. 20 yılın ardından gelmiş eşinin amcası birinci dereceden akraba yani. Ve yeğeni yemeğe çağırmak istiyor ayrıca cumartesi günü pazar günü gayette dinlenebilir ben çalışıyorum hiç misafir ağırlayamam ben çalışıyorum akşam yemeğe alamam bana abes geliyor çocuk da yok herhalde daha bir de çocuk olunca o zaman kimseyi kapıdan içeri koymayacak. Evet zorundayız ya da değiliz çalışıyoruz ama bu çevremize ailemize zaman ayırmıcaz çalışıyorum deyip bir yemeğe alamıcaz anlamına gelmiyor. Benim arkadaşlarımın 2-3 çocuğu var günleri de oluyor, akraba da geliyor alıyor ne yapacak. Soyutlamakla olmaz ki. Size göre hem misafir geleceği zaman dip bucak temizlik yapıp bir de gittiklerinde yine detaylı temizlik yapıyorum demesi abartılı bir tabir değil mi bulaşıklar için zaten makine var. Yemeği koy pişsin illa çok zor bir şey yapmasına gerek yok ona mantı börek aç diyen de yok. Ama ev hanımı diye de küçük görmeye gerek yok. Çalışınca ve hem de evle ilgilenince dört dörtlük olunuyor size göre, ama evde oturup çocuğuna bakınca, rutğn her gün evinin işini yapınca, tabi çalışmadığın için bilmem kaç çeşit de yemek istenince ütüsü çamaşırı düzeni o zaman zaten ne var ki deniyor ama işte konu sahibinin yaptığı gibi bazıları çalışıyorum deyip birşeyleri geçiştirebiliyor en azından ev hanımının bu şansı yok çünkü adı ev hanımı dimi. Bende çalışıyorum ev hanımı değilim ama evde de oturdum inanın işten güçten kaynanamın haftanın 3 günü bana gelmesinden aynen mesai yapıyor gibiydim eşim içeri girer ben ancak otururdum.

Back
X