Bana da evde oturan bazı bayanların,çalışan bayana laf sokmalarından gına geldi.
Sabah işe gideceksin,işte bi dünya şeyle uğraşacaksın,akşam eve geleceksin yemek hazırla,işini yap,çocuğunun dersiyle ilgilen,kocanla ilgilen.Haftasonu çamaşır bulaşık ütü,akrabalara vakit ayır,çocuğun okul problemleriyle uğraş,market alışverişi yap..
Ama belki biraz kendine zaman ayırdın.Çalışıyorsun belki iki alışveriş merkezine gittin üst baş aldın.Belki arkadaşınla buluştun.Yahu gezdin belki hemeeeen her yere giderler.Olduuuuu.Hem çalışsınlar hem hiçbir yere gitmesinler,hem de yok efendim neden akşam çağırmadın da,sabah çağırdın diye laf yesinler.
Dışarıya çıkmakla,evde misafir ağırlamak aynı şey mi?Konu sahibi de zaten sebeplerini sıralıyor.Yok kuzenine gitme,yok idare et.Neden çalışan kadına,daha doğrusu neden kadına bu kadar yük yükleniyor anlamış değilim.İdare eden taraf iki taraf olmalı.Kaynanan görümce sen çaışıyorsun kahveye gelelim ya da biz önden gelip yardım edelim demeli.Eşte bır bır söyleneceğine,canım şunu hazır alırız,ya da ben şunu yapayım sana yardımcı olayım demeli.Kadının yükü değil bu sadece.