• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

misafir sorunsalı :(

Bence bu yaşadığının adı eziyet. İnsanlar biraz saygı duysunlar sana. Gelmesin demiyorsun kahvaltıya çağırıyorsun sonuçta. Restoran değil ki senin evin
Neden eziyet olsun ki?
Her gun her gun gelmiyorlarmis.
Kirk yilin basinda gelen misafirede "eziyet ediyor" diye dusunulecek olursa ohooo..
Zaten boyle boyle bitti akrabaliklar, yakinliklar..

M
Senin calisiyo olman misafir agirlamana engel mi ki?

Bu gelen senin yillardir gorusmedigin öz amcan olsa yine ayni seylerimi dusunurdun
Amcami yemege alamam calisiyorum mu derdin merak ettim

Gelen ne yicek ALlah askina
Corba pilav sulu bi yemek salata oldu bitti

Bence siz agirlamak istemiyorsunuz
Misafir gelince benmi çok abartiyorum acaba aksam yemeğe geleceklerse bigun önceden evi siler supururum sabah erkenden zeytiyaglilari tatliyi hazirlayip ana yemeğe gecerim mutfagi toplayana kadar zaten aksam olur elimde biraz yavastir anca biter isim herkes gidince de evi tekrar kaldiririm dip köse temizlik yaparim

Misafir yüzünden papaz olduk
Eşimin amcası geldi yurtdışından 20 küsür yıldır gelemiyomuş neyse kayınvalidemlere gittik eşim havaalanından aldı geldi baya oturduk o aksam çıktık geldik
10 gün kalıp dönicekmis dün Esim mail attı amcamı bize davet etmek istiyorum diye bende tamam c.tesi çağıralım dedim annemleride çağırıcam dedi annesiyle görümcem aynı binada onuda çagırcak tabi bende ozaman kalabalık olur (hepsi gelirse 9 kisi)kahvaltıya çagiralim diye konuştum
Çünkü pazar günü erken kalkıp kuzenime ugricam ordan esimin akrabasinin nisanina gidicez 1de
C.tesi aksam yemeğe alırsam onları evi temizleyip toplamam gerekicek pazar günüde yokum ev o haldeyken Nasi gidim nisana zaten p.tesi ise gidiyorum ne ara dinlenim
Yok efendim kahvalti olurmuymus ayipmis bir suru laf saydi bagirdi cagirdi bu arada 3tane halasi var yasadigimiz sehirde bir suru kuzeni var herkes cagirdi bi biz kaldik ayip oldu gibi kendini olduruyo cikti annesine gitti simdide
Çalışan bi insan olarak c.tesi aksamı 10 kişiyi ağırlayamam müsait değilim demem çokmu garip sizce
Bence de kırk yılda bir olacak bir şey, akşam yemeğe çağırın. Eşe iş mecburiyet verin ama, o da yardım etsin.

kahvaltıya çağırmak neden ayıp olsun? kahvaltıya da patates kızartılır, çeşit çeşit şeyler yapılır, emek verilir yani, ayıp olma sebebini anlamadım

M

Misafir gelince benmi çok abartiyorum acaba aksam yemeğe geleceklerse bigun önceden evi siler supururum sabah erkenden zeytiyaglilari tatliyi hazirlayip ana yemeğe gecerim mutfagi toplayana kadar zaten aksam olur elimde biraz yavastir anca biter isim herkes gidince de evi tekrar kaldiririm dip köse temizlik yaparim
Ben 3 gün önceden başlıyorum ne bir gün öncesi ama bayanlar haklı neyse ne sonra lafı olacak bir şey bırakmayın kimseye

Sen hiç davet etmeyelim dememişsin ki.eşinin bağırıp çağırmasına gerek yoktu.bu durumda eşin rica etseydi bağırmak yerine, kendini zorla akşam davet etmelisiniz derdim

Misafir yüzünden papaz olduk
Eşimin amcası geldi yurtdışından 20 küsür yıldır gelemiyomuş neyse kayınvalidemlere gittik eşim havaalanından aldı geldi baya oturduk o aksam çıktık geldik
10 gün kalıp dönicekmis dün Esim mail attı amcamı bize davet etmek istiyorum diye bende tamam c.tesi çağıralım dedim annemleride çağırıcam dedi annesiyle görümcem aynı binada onuda çagırcak tabi bende ozaman kalabalık olur (hepsi gelirse 9 kisi)kahvaltıya çagiralim diye konuştum
Çünkü pazar günü erken kalkıp kuzenime ugricam ordan esimin akrabasinin nisanina gidicez 1de
C.tesi aksam yemeğe alırsam onları evi temizleyip toplamam gerekicek pazar günüde yokum ev o haldeyken Nasi gidim nisana zaten p.tesi ise gidiyorum ne ara dinlenim
Yok efendim kahvalti olurmuymus ayipmis bir suru laf saydi bagirdi cagirdi bu arada 3tane halasi var yasadigimiz sehirde bir suru kuzeni var herkes cagirdi bi biz kaldik ayip oldu gibi kendini olduruyo cikti annesine gitti simdide
Çalışan bi insan olarak c.tesi aksamı 10 kişiyi ağırlayamam müsait değilim demem çokmu garip sizce

canım sana tavsiyem gözünde bu kadar büyütme herşeyi.
alt tarafı bir haftasonun koşuşturmalı olucak.
sonuçta 20yıldan sonra gelen bir insan ve 10 gün kalıp tekrar yaşadığı ülkeye geri dönecek.güzel anılarla dönsün,mutlu olsun.hem akrabaları fazla demişsin.herkes misafir etmiş demişsin.
herkes etmiş ama birtek sizin misafir etmemeniz kötü olur.herkes eşinin arkasından konuşur.eşin kötü durumda kalır.amca ve onunla gelen insanlar ve ya kendi yakın akrabaları sizin hakkınızda ne düşünürler.yapmayın böyle.ziyafet vermeyeceksiniz herhalde.bir kaç çeşit yemek yapın yemekten sonra çay falan bitti gitti herşey.kahvaltı olmaz kesinlikle.ayıp olur.
eşini düşün ve 1 hafta sonu için sana eziyet olsa bile katlanabilirsin,yapabilirsin bunu canım.

M

Abartiyoruz hepimiz telase ediyoruz ama dort dortlukde olmayiversin neticede elinizden geleni yapiyosunu

Ornek verim
Oglum daha bebekti esim ramazanda misafir davet edicem dedi ve tanimiyorum bi iki defa gormuslugum vardi biri dugunumuzde digeride yine baska bir dugunde
Tabiki dedim
Neticede esim istedi kirmam ne yerler ne severler kac kisiler tahminen yaptim kac kisi olucaklarini esime sordum oda ortalama soyledi
3cocuk 5yetiskin 2 aile geldiler (bi tanesi annesinide getirmisti)
O bebegimle 4 cesit yemek meze tatlida dahil yapmistim

Demem o ki siz istedikden sonra olur

İstemedigin misafirse gozunde buyur yapasinda gelmez hazirlayasinda

10 kişi çok değil ki
Ha 4 kişiye yapmışın ha 10 farkedin bişi yok
Pazar sabahı kuzenime uğrıycam demişsin yine uğrayabişirsin
Misafirler gider gitmez topla evi
Sabah'ta kalk yap süpürgeni silmeni çık kuzenine nişandan dönencede tozunu alırsın

Garip olur konu sahibi, çalışan kadın olup da tek misafir ağırlayan kişi sen değilsin, bu kadar büyütmene gerek yok. Bir h.sonu sık dişini al eşinin gönlünü...

kahvaltı yapmakla yemek aynı şey değil mi ; yorucu olması açısından
kahvaltıda patates kızartmakla , yumurta yapmakla börek vs yapmakla uğraşacaksınız
fırında hazır pide yaptırın ortaya koyun yanına bir çorba bir de çok zahmetli olmayan fırında yapacağınız bir yemek yapın salat turşu vs le de doldurun masayı olsun bitsin tatlıyıda hazır alın yada fırında güllaç felan yapın
kv denizle aranız iyiyse ondan rica edin mesela dolma veya sarma börek felan yapsın getirsn

• Beğen
Reactions: fdm
Dbenim ailem biraraya geldi mi yemekte yirmibes otuz kişi oluruz.Ama bu durum senede yada iki senede bir olur.On kişi için huzursuzluk etmeye gerek yok.Yardım eder bayanlar olur biter.Hem kahvaltı daha yorucu

koca bir dudkluye kucuk dogranmis et, 4-5 bardaktan da sade pilav, yanina bol salata, ayran.
e bi tatli getiren olur herhalde : D
sen de hazir tatli alirsin olur biter.
sen yeterki iste : D
misafir almaya niyetin var mi bilmiyorum
ama calisan hanimim ben ancak bu kadar yetisebildim kusura bakmayin diyerek servis yaparsin : )
zaten pilavi falan gelmelerine yakin yapacagindan,
eti de duduklude zahmetsiz pisireceginden gun icinde de temizligini yaparsin.

kahvaltıyla olmaz..bende yurt dışından geldiğimde davetler olurdu..kahvaltı biraz ucuz mu desem..basit mi desem..hoş olmaz..bir akşamda dişinizi sıkın..söyleyin görümceye yardım felan etsin..eğer yapmazsanız..hem eş hemde kav dilinden ömür boyu kurtulamazsınız..

Bence ne için çağırıldığının önemi yok, insanlar yiyip içmeye değil oturmaya, muhabbet etmeye geliyorlar.

Back
X