• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

misafir sorunsalı :(

Esim yemeğe davet etmiş amcasida çok çağıran oldu birine söz verdim demiş dışarda biyerde toplanırız demiş diğer kardeslerinide kasdetti sanirim en son kahvaltıya gelmeye karar vermişler durum bundan ibaret

Aynen evde otursaydım agırlıcaktım hatta her gün tatmin oldunuzmu ben anlamadımki çalışan bayanlarla sorunu ne forumdaki ev hanımlarının çalısmayı çok kolay görüyosanız buyrun sizde çalışın niye evdesiniz
Ben de aksam yemeginde agirlaman taraftariydim ve ben ev hanimi degilim universiteden mezun oldum olali da hic evde oturmadim (3 aylik dogum iznim haricinde) ama hamileyken bile ki cok yorgun olurdum ozellikle esim annesini ablasini vs bize cagirmak istediginde asla geri cevirmedim hatta cogu zaman evde ekstra bise yaptiysam yenecek annesiyle ablasini ben aradim sizde gelin diye... Cunku esimin mutlulugu benim mutlulugum, benim mutlulugum esimin mutlulugu.. Bu yuzden ayda yilda bir yorulmak zor olmaz diye dusunurum sizin de huzurunuz bozulmasin diye ufak bir tavsiye verdim..
Sinirlenmeni bu kadar asabilesmeni gerektirecek kimse bise demedi.
Neyse gozun aydin istedigin olmus.
Mutluluklar

Esim yemeğe davet etmiş amcasida çok çağıran oldu birine söz verdim demiş dışarda biyerde toplanırız demiş diğer kardeslerinide kasdetti sanirim en son kahvaltıya gelmeye karar vermişler durum bundan ibaret

Aynen evde otursaydım agırlıcaktım hatta her gün tatmin oldunuzmu ben anlamadımki çalışan bayanlarla sorunu ne forumdaki ev hanımlarının çalısmayı çok kolay görüyosanız buyrun sizde çalışın niye evdesiniz

Çalışmadığımı nerden biliyosun ? Ayrıca çalışmak zor da ev hanımı olmak daha mı kolay ?? İnan bna çalıştığım o günleri özlüyorum ;) nyse size kolay gelsin !

Çalışmadığımı nerden biliyosun ? Ayrıca çalışmak zor da ev hanımı olmak daha mı kolay ?? İnan bna çalıştığım o günleri özlüyorum :KK66: nyse size kolay gelsin !
Aynen dogum izninde ( kuzuşum beni affet bunun seninle hic ilgisi yok :KK68:) ise baslasam diye gun saydim.. Evin isi hic bitmedi hergun bise olurdu ben de anlamazdim, ise basladiktan sonra dinlenmeye basladigimi hissettim ki yogun ve stresli bir isim olmasina ragmen

Sizinde işinize geldi tabii bu durumda ama duup dururkem kendisi demedi herhalde kahvaltıya geleyim diye çünkü kimsenin aklına gelmez sabah rahatsız etmel istemez eşinize dedirtmişsinizdir tepki geldi ya o istedi oldu demek kimseyi çalışıyorsunuz diye ağırlamıyorsunuz eşinizin mutluluğu keyfinizden önemli değil almak istesemiz pazar alır yine alırdınız kaç saat oturacaklar yazık eşinizenasıl arada kalıyordur böyle kaybana filn da istemiyorsunuzdur tek çalışam sizsiniz çünkü çocuk haliniz ne olur bilmem ha sabah erkenden kalkmak kahvaltı için hazırlık yapmak bir gün önce akşam işten gelip ev temizlemek zor değil akşam yemeğe almal zor dimi inşallah iyi bir kahvaltı haxırlarsınız akşam yemeğininbir ağırlığı var hiç olmazsa.

:KK70:He he aynen öyledir :KK70:Mikemmel ağırlanıyorsunuzdur. :KK70:Bende öle tahmin etmiştim :KK70:Yorumu konu sahibine yazdım , neden alınıyorsunuz , onu anlamadım ?
o sizin çevrenizin medeniyetsizliği hanımefendi .Biz nasıl karşılıyorsak öyle muamele görüyoruz . Gaza getirip ne yapacak ki insanlar .Biz mi gidip evinde yiyeceğiz .

Bence bu yaşadığının adı eziyet. İnsanlar biraz saygı duysunlar sana. Gelmesin demiyorsun kahvaltıya çağırıyorsun sonuçta. Restoran değil ki senin evin
Aynen ,çalışan kadın 9 kişi yemekli misafiri nasıl alsın .. Dostluk , akrabalık mideylemi yapılıyor ? Sevginin değer vermenin ölçüsü midemi ? Önemli olan insanların bir arada olması ! Nedir bu şekilcilik şöyle olursa ayıp olur böyle olursa .... Yeğenimi 20 yıl görmesem aklıma ilk gelen yeğenimin karısının yapacağı ikram olmazdı .. Çaya çağırsa ne olur ? Hasret gidermek , birarada olmak iyi vakit geçirmek isteyen böyle eziyetli birşey yapmaz . 8 kişi amca bahanesiyle kendini eğlendirecek , bence eşiniz değil , eşinizin ailesi tarafından çıkan bir fikir bu , eşinize bak herkes aldı karına söyle oda çağırsın ayıp olur vs.demişlerdir . Amcanın böyle bir isteği talebi yada ayıplaması olacağını sanmıyorum. Erkekler böyle dandik detarlarla uğraşmaz . Kadın uydurmaları

Son düzenleme:
çalışan kadın 9 kişi yemekli misafiri nasıl alsın .. Dostluk , akrabalık mideylemi yapılıyor ? Sevginin değer vermenin ölçüsü midemi ? Önemli olan insanların bir arada olması ! Nedir bu şekilcilik şöyle olursa ayıp olur böyle olursa .... Yeğenimi 20 yıl görmesem aklıma ilk gelen yeğenimin karısının yapacağı ikram olmazdı .. Çaya çağırsa ne olur ? Hasret gidermek , birarada olmak iyi vakit geçirmek isteyen böyle eziyetli birşey yapmaz . 8 kişi amca bahanesiyle kendini eğlendirecek , bence eşiniz değil , eşinizin ailesi tarafından çıkan bir fikir bu , eşinize bak herkes aldı karına söyle oda çağırsın ayıp olur vs.demişlerdir . Amcanın böyle bir isteği talebi yada ayıplaması olacağını sanmıyorum. Erkekler böyle dandik detarlarla uğraşmaz . Kadın uydurmaları

Aynen dogum izninde ( kuzuşum beni affet bunun seninle hic ilgisi yok :KK68:) ise baslasam diye gun saydim.. Evin isi hic bitmedi hergun bise olurdu ben de anlamazdim, ise basladiktan sonra dinlenmeye basladigimi hissettim ki yogun ve stresli bir isim olmasina ragmen

Aynen tatlım.Bi tutturmuşlar çalışıyorum.Allaseen ya.bizde çalıştık.Yeminle ev işleri kadar hiçbirşry yorucu ve zor değil.

Sizinde işinize geldi tabii bu durumda ama duup dururkem kendisi demedi herhalde kahvaltıya geleyim diye çünkü kimsenin aklına gelmez sabah rahatsız etmel istemez eşinize dedirtmişsinizdir tepki geldi ya o istedi oldu demek kimseyi çalışıyorsunuz diye ağırlamıyorsunuz eşinizin mutluluğu keyfinizden önemli değil almak istesemiz pazar alır yine alırdınız kaç saat oturacaklar yazık eşinizenasıl arada kalıyordur böyle kaybana filn da istemiyorsunuzdur tek çalışam sizsiniz çünkü çocuk haliniz ne olur bilmem ha sabah erkenden kalkmak kahvaltı için hazırlık yapmak bir gün önce akşam işten gelip ev temizlemek zor değil akşam yemeğe almal zor dimi inşallah iyi bir kahvaltı haxırlarsınız akşam yemeğininbir ağırlığı var hiç olmazsa.
Başkasının hayatını nasıl bir yargılama ? Nasıl bir suçlama ? Kendi keyfi için 9 kişiye yemek hazırlatan erkeğin karısının fikrini önemsemeden emrivaki yapması normalmi ? Madem müşterek hayat erkek neden tek taraflı alınan kararı haklı bulup , kadını tefe koyuyorsunuz ? Akşam yemeği ağır , kahvaltı hafif , 20 sene yeğenini görmemiş amca bunumu düşünüyor zannediyorsunuz ? Kadın uydurmaları bunlar ? Önemli olan bir arada olmakmı midemi ? Sevginin saygının ölçüsü midemi ? Siz 20 sene yeğeninizden uzak olsanız 20 sene sonra yeğeninize gitseniz aklınıza ilk gelen karısının ikramı olup , bunu ölçü alıp bununlada ayıplayacaksınız ? Kusura bakmayın böyle düşünen hala amca olmasa daha iyi olur

:KK70:He he aynen öyledir :KK70:Mikemmel ağırlanıyorsunuzdur. :KK70:Bende öle tahmin etmiştim :KK70:Yorumu konu sahibine yazdım , neden alınıyorsunuz , onu anlamadım ?
ne yazdığını bir daha gözden geçir istersen hanımefendi :) :) :) :)

Misafir yüzünden papaz olduk
Eşimin amcası geldi yurtdışından 20 küsür yıldır gelemiyomuş neyse kayınvalidemlere gittik eşim havaalanından aldı geldi baya oturduk o aksam çıktık geldik
10 gün kalıp dönicekmis dün Esim mail attı amcamı bize davet etmek istiyorum diye bende tamam c.tesi çağıralım dedim annemleride çağırıcam dedi annesiyle görümcem aynı binada onuda çagırcak tabi bende ozaman kalabalık olur (hepsi gelirse 9 kisi)kahvaltıya çagiralim diye konuştum
Çünkü pazar günü erken kalkıp kuzenime ugricam ordan esimin akrabasinin nisanina gidicez 1de
C.tesi aksam yemeğe alırsam onları evi temizleyip toplamam gerekicek pazar günüde yokum ev o haldeyken Nasi gidim nisana zaten p.tesi ise gidiyorum ne ara dinlenim
Yok efendim kahvalti olurmuymus ayipmis bir suru laf saydi bagirdi cagirdi bu arada 3tane halasi var yasadigimiz sehirde bir suru kuzeni var herkes cagirdi bi biz kaldik ayip oldu gibi kendini olduruyo cikti annesine gitti simdide
Çalışan bi insan olarak c.tesi aksamı 10 kişiyi ağırlayamam müsait değilim demem çokmu garip sizce

seni anlayabiliyorum çalışan birinin evde akşam yemeğine misafir ağırlamasının ne kadar zor olduğunu emin ol çok iyi biliyorum. Bende çalışıyorum. eşimin ailesinin bize geldiği en az kişi sayısı 10 :) Gelirken teyze hala amca kim varsa toplayıp geliyor kv. sanırım bu yüzden alıştım artık. bu konuda üzgünüm ama eşin haklı Yurtdışından gelen bir misafir varsa tabiki yemeğe almak yakışır.
Sanırım yeni evlisin. Çok dert etme ilk seneler bende korkardım yetişmeyecek ne yapacağım diye ama kalabalık misafire en iyi çözüm fırın yemeği hem daha az uğraştırıyor hemde lezzetli. Tavsiye ederim.

Gelecekse annesiyle amcası gelsin. Onu çağırırsam o kırılır diye diye 9 u da bulur o sayı 19 u da. Erkek ne bilir senin hazır olup olmadığını onlar anca 4 4 lük sofrayı önünde ister gerisi onu ilgilendirmez zaten nasıl yaparsan yap. :KK14:

idealleri için evlatları ailesi için çalışan insan şikayet edip durmaz.......
profilime bakarsan benim neiş yaptıgımı anlarsın gerçi yazdıklarımdan fazla bişey anlamamışsın.. pasta börek temizlik dörtdörtlüktür ddiye bişey demedim neyse ben ayırımda yapmadım ayrıca gözlemlerin 3-5 kişiyle sınırlı değil sadece ilk cevabımda çalışan bir kadın olarak diye başlayan cümlelerden bahsettim ayrımcılık orda başlıyor...
emekçi kadın vardır benim için tarlada evinde işte nerde olursa olsun emek veren değerlidir evde yoğurdunu tarhanasını konservesini giyeceğini yiyeceğini kendi yapan evlat yetiştiren boşmu oturuyor herşey para kaşılıgındamı olunca çalışmak oluyor neyse daha fazla uzatmayalımm...herkes kendince haklı...

asıl sorun devrimizde insanların bende dahil misafirden kaçması başka bişey değil bayramda bile misafir gelecek diye avm lerde vakit geçiren var artık birbirimize tahammülümüz yok samimiyet azaldı akşam oturmaları vs yok denecek safhada buluşmalar bile dışarda oluyor konu sahibi arkadaşımızın yaşadığı sıkıntıyı hepimiz yaşıyoruz bi misafir gelecegi zaman
Hee insan idealleri için çalışınca şikayet etmeye hakkı yok,ama ev kadını 24 saat iş yapıyor ya evde,tarhanasıydı yoğurduydu reçeliydi saçını süpürge ediyor o haklı o şikaet edebbilir.
kİM AYIRIM YAPMADI.Çalışan kadınların çalışıyorum lafından kime gına geldi.

iNSAN ÇALIŞINCA PARA KARŞILIĞI ÇALIŞIYOR ÖYLE Mİ?
KONU SAHİBİ ARKADAŞIM;
SEN HAKLISIN.BU ÜLKEDE KADIN KADINI DESTEKLEMEZKEN,ÜLKE Mİ ÇALIŞAN KADINA PAYE VERECEK KIYMET BİLECEK.ÇALIŞAN ÜRETEN KOCASINA YARDIM EDEN ELEKTİRK SU TELEFON ÇOCUK EĞİTİMİ ÜST BAŞ KİRA YATIRIM İÇİN KOCASINA EŞİT ŞARTLARDA DESTEK OLAN,EV HANIMLARININ HERGÜN ÇOK ZOR DEDİĞİ İŞLERİ HEM ÇALIŞIP HEM EVE GELİP YAPAN,ÇALIŞIYORKEN ÇOCUĞU HASTALANSA İZİN ALMAK İÇİN 40 TAKLA ATAN,ÇOCUĞUNU HASTA HASTA BIRAKIP İŞİNE GİTMEK ZORUNDA KALIP,AKLI VE YÜREĞİ EVDE KALAN,EVİNE MİSAFİR ÇAĞIRDIĞINDA PAT DİYE ANİDEN MESAİYE KALAN,YERİ GELDİĞİNDE BAYRAMLARDA,TATİLLERDE ÇALIŞAN, BU İLKE İÇİN ÜRETEN BİRŞEYLER SARFEDEN HATTA OKUYUP MASTER YAPIP YURTDIŞINDA ÜLKESİNİ TEMSİL EDİP DERECELER ALAN,AMA KONFEKSİYONDA BOYNU TUTULANA KADAR MAKİNEDE ÇALIŞAN,AMA HASTANEDE GECE NÖBETLERİNDE GÜNDÜZLERİ HASTALARLA UĞRAŞAN HEMŞİRE VE DOKTORLARIMIZIN,AMA MİLLETİN EVİNDE BİLMEM KAÇINCI KATIN CAMLARINI SİLERKEN SİGORTASIZ DÜŞSE TEDAVİ MASRAFINI KENDİ KARŞILAMAK ZORUNDA KALAN TEMİZLİKÇİ KADINLARIMIZIN İŞLERİ EVDE REÇEL YAPAN TARHANA YAPAN TEMİZLİK YAPAN ÇOCUK YETİŞTİREN KADIN KADAR KIYMETİ YOK.

SEN ÇALIŞTIĞIN İÇİN GELMESİN DEMEYİP KAHVALTIYA ALAYIM DEDİĞİN HALDE HAKSIZSIN.AMAAAN NEDİR Kİ AKŞAM YEMEĞİ.10 KİŞİYE GÖRE YAPARSIN.BULAŞIĞI MAKİNE YIKIYOR.ÇÜNKÜ MİSAFİR AĞIRLAMAK SADECE YEMEK YEMEKLE SINIRLI.O YÜZDEN KAHVALTIYA ÇAĞIRIRSAN AZ ÇEŞİT KOLAY ÇEŞİT OLUR DEĞERİN DÜŞER. NOLDU BAK KOCANIN ÇOK KIYMET VERDİĞİ AKRABASI BAŞKA ÇAĞIRANLAR VAR DEDİ ONLARA ÖNCELİK TANIDI.

KADIN NE YAPARSA YAPSIN ÇALIŞIYOR DİYE GEZEMEZ,DIŞARDA MİSAFİR AĞIRLADI MI OLMAZ ÖNEMSİZDİR O.BOŞVER KONU SAHİBİ.SEN KENDİNİ ÇALIŞMA ŞARTLARINI KENDİN BİLİRSİN.İNSANLARA VERİLEN DEĞER BUNLARLA ÖLÇÜLMEZ.UMARIM BU TOPUMDA BİRGÜN AŞAR BUNLARI.

Iyide canim sana aksam yemege alsan nolur ki diyenlerin cogu calisan bayan. Seni destekleyen ise nazlideniz mesela calismayan bayan. Bence sakin olun kizmayin ev hanimi arkadaslara.
Herneyse calismak iyidir, kendinizi sansli sayin.[/QUO
Ben çalışmayan bayan değilim hanfendi.18 yaşımdan beri iş hayatındayım.Evlendim yine devam ettim.Şuan süresiz izindeyim..O yüzden hem çalışma hayatını hem ev hayatını bilerek yazdımYemeğimi de yapıyorum bir gün ütümü yapıyorsam bir gün çamaşır bulaşık.bir gün alışveriş.internetime de giriyorum tv de izliyorum misafir de çağırıyorum.Çalışırken bu işleri yine yapıyorum.İnsdan hamileyken evinde ayağını uzatıp oturabiliyor bir de çalışan hamileye sorsunlar.çou destekleyende çalışan değil.Hee işi çok hafif olup evde daha çok yorulan da vardır.Ben çalıan çalışmayan diye de ayırmadım.Sadece çalışan kadının çalışmasını küçümseyip ev hanımlığı daha zordur diyenlere lafım.

Hee insan idealleri için çalışınca şikayet etmeye hakkı yok,ama ev kadını 24 saat iş yapıyor ya evde,tarhanasıydı yoğurduydu reçeliydi saçını süpürge ediyor o haklı o şikaet edebbilir.
kİM AYIRIM YAPMADI.Çalışan kadınların çalışıyorum lafından kime gına geldi.

iNSAN ÇALIŞINCA PARA KARŞILIĞI ÇALIŞIYOR ÖYLE Mİ?
KONU SAHİBİ ARKADAŞIM;
SEN HAKLISIN.BU ÜLKEDE KADIN KADINI DESTEKLEMEZKEN,ÜLKE Mİ ÇALIŞAN KADINA PAYE VERECEK KIYMET BİLECEK.ÇALIŞAN ÜRETEN KOCASINA YARDIM EDEN ELEKTİRK SU TELEFON ÇOCUK EĞİTİMİ ÜST BAŞ KİRA YATIRIM İÇİN KOCASINA EŞİT ŞARTLARDA DESTEK OLAN,EV HANIMLARININ HERGÜN ÇOK ZOR DEDİĞİ İŞLERİ HEM ÇALIŞIP HEM EVE GELİP YAPAN,ÇALIŞIYORKEN ÇOCUĞU HASTALANSA İZİN ALMAK İÇİN 40 TAKLA ATAN,ÇOCUĞUNU HASTA HASTA BIRAKIP İŞİNE GİTMEK ZORUNDA KALIP,AKLI VE YÜREĞİ EVDE KALAN,EVİNE MİSAFİR ÇAĞIRDIĞINDA PAT DİYE ANİDEN MESAİYE KALAN,YERİ GELDİĞİNDE BAYRAMLARDA,TATİLLERDE ÇALIŞAN, BU İLKE İÇİN ÜRETEN BİRŞEYLER SARFEDEN HATTA OKUYUP MASTER YAPIP YURTDIŞINDA ÜLKESİNİ TEMSİL EDİP DERECELER ALAN,AMA KONFEKSİYONDA BOYNU TUTULANA KADAR MAKİNEDE ÇALIŞAN,AMA HASTANEDE GECE NÖBETLERİNDE GÜNDÜZLERİ HASTALARLA UĞRAŞAN HEMŞİRE VE DOKTORLARIMIZIN,AMA MİLLETİN EVİNDE BİLMEM KAÇINCI KATIN CAMLARINI SİLERKEN SİGORTASIZ DÜŞSE TEDAVİ MASRAFINI KENDİ KARŞILAMAK ZORUNDA KALAN TEMİZLİKÇİ KADINLARIMIZIN İŞLERİ EVDE REÇEL YAPAN TARHANA YAPAN TEMİZLİK YAPAN ÇOCUK YETİŞTİREN KADIN KADAR KIYMETİ YOK.

SEN ÇALIŞTIĞIN İÇİN GELMESİN DEMEYİP KAHVALTIYA ALAYIM DEDİĞİN HALDE HAKSIZSIN.AMAAAN NEDİR Kİ AKŞAM YEMEĞİ.10 KİŞİYE GÖRE YAPARSIN.BULAŞIĞI MAKİNE YIKIYOR.ÇÜNKÜ MİSAFİR AĞIRLAMAK SADECE YEMEK YEMEKLE SINIRLI.O YÜZDEN KAHVALTIYA ÇAĞIRIRSAN AZ ÇEŞİT KOLAY ÇEŞİT OLUR DEĞERİN DÜŞER. NOLDU BAK KOCANIN ÇOK KIYMET VERDİĞİ AKRABASI BAŞKA ÇAĞIRANLAR VAR DEDİ ONLARA ÖNCELİK TANIDI.

KADIN NE YAPARSA YAPSIN ÇALIŞIYOR DİYE GEZEMEZ,DIŞARDA MİSAFİR AĞIRLADI MI OLMAZ ÖNEMSİZDİR O.BOŞVER KONU SAHİBİ.SEN KENDİNİ ÇALIŞMA ŞARTLARINI KENDİN BİLİRSİN.İNSANLARA VERİLEN DEĞER BUNLARLA ÖLÇÜLMEZ.UMARIM BU TOPUMDA BİRGÜN AŞAR BUNLARI.

demeogoji demogoji başka bişey yok yazdıklarında ........

Çalışan kadın da çalışmayan kadın da aynı statüdedir .Evde oturuyor diye her yükü çekmek zorundalar mı .Bizim üretimimiz bizi ilgilendirir ,özlük haklarınız bizi ilgilendirir .Amca gelmiş aaa yeğenim boşver size gelmeyelim gelin çalışıyor Alilere gidelim onun karısı çalışmıyor .Eziyeti o çeksin .
Bu ne yaaa.

• Beğen
Reactions: anu
Şu öğretmenlerin hafta sonu tatil, bayramı tatil, dersi bitince tatil, boş günleri tatil sırtlarında taş taşıyan maden işleri sanıyorlar ya kendilerini.

Herkes döktürmüşte döktürmüş , eşim bana bi misafir gelmeden temizlik yapıyosun birde gidince derdi .. Ne masalar kurdum ne kahvaltı sofraları ...çeşit çeşit ! Yıllarca ... Kendim misafirliğe gittiğimde hiçböyle bir ihtimam görmedim hikaye , çocuğuna doğum günü yapmış dışardan kuru pasta börek almış , kahvaltıya çağırıyor zeytin peynir .. . Bende bıraktım enayimiyim . Bakmayın burada böyle gaza getirdiklerine ..
Ben de gittiğimde zibilyon çeşit hazırlayanlara hayranım yani.
İnsanız yahu kim yiyecek o kadar çeşidi? İsraf resmen.
Onu da geçtim bir de böyle aynı özeni beklerler. Birileri yapabiliyor diye biz de yapmak zorunda mıyız? beceremiyorum misal pasta börek? Ne yapalım doğum günü mü yapmayalım yani?

Şu öğretmenlerin hafta sonu tatil, bayramı tatil, dersi bitince tatil, boş günleri tatil sırtlarında taş taşıyan maden işleri sanıyorlar ya kendilerini.
kim kimin nasıl yorulduğunu bilemez .İster ev hanımı ister çalışan kadın herkes kendinden mesul .Yorum yapmak manasız .Yok birbirimizden farkımız .Çalışıyorsak da kendimiz için çalışıyoruz bir yığın taviz veriyoruz .Bazı kadınlar rahat rahat kadın programı seyredip şişerken müdürden azar yiyoruz vs vs .Tüm bunlara rağmen dışarıdan bakıldığında kimsenin derdini göremeyeceğimizi biliyorum .Yorum yapmak manasız boş .

Back
X