Misafir sorunu

esraylmz03

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2012
2.305
565
163
- Yurtdışı
Arkadaslar benim sıkıntım böyle 1 saat önce haber veren misafirleri ağırlayamamak çok üzülüyorum buna 1 senelik evliyim bekarken çay bile demlemedim annemin Yüzünden şimdi yemek yapmayı öğrendim o konuda sıkıntı yok ama ev düzenini veremiyorum eşimin Çevresi çok geniş misafirliği seviyorlar bizde onlara gidiyoruz ama kime gitsem 10 dk öncede gitsem ev Pırıl Pırıl yaşlı dedemizin nenenin evi bile ole çalışan bayan arkadaşlarımızın da evi bole ama benim evim hiç ole değil çok Dağınık pis değil yalnış anlamayın ama misafir karşılayacak kadar da değil çalışmıyorum çocuğumda yok çok üzülüyorum bu duruma evimi seviyorum yeni bi ev ama Dağınık bende yarım saat önce gelen misafiri panik olmadan ağırlamak istiyorum ama ev düzenini veremiyorum çok gamsızım küçüklümdede böyleydim siz nasıl beceriyorsunuz neler yapıyosunuz da düzeninizi sağlıyorsunuz

Akşam uyumadan önce evi toparla uyu sabaha Uyandığında ev Dağınık olmaz.
Alıp kullandığın eşyaları hemen kendi yerlerine koy sonra koyarım deme ..
Ben sabah uyanıyorum kızıma kahvaltı yaptırıyorum kendim kahvaltı yapmadan önce evi toparlıyorum sonra kahvaltı yapıyorum ev silinecekse falan sonra siliyorum temizliyorum ayrıca gece uyumadan önce de bakıyorum dağınıklık varsa toparlıyorum

Her sabah uyandığınızda 1.5-2 saat evinize ayirmaniz yeterli.

İki kişinin dağınıklığı ne kadar olabilir ki diyorum ama ipini kaçırdığınız zaman imkan yok tutamazsınız. Eğer her gün iş yaparsanız 1 saatinizi bile almaz yarım saatte 45 dakikada süpürüp silebilirsin rahatlıkla.

Nasil yani...2 yildir evliyim bizde sizin gibiyiz.yani cocuk yok henuz calismiyorum
Ama evim hep derli toplu.ustelik misafir odamda yok.salonum ayni zamanda oturma odamiz..bana cat kapi bile gelbilirler yani...nasil yani o kadar daginik oluyor.

Once borek kurabiye vs seyleri yapip dondurucuya atarsaniz sadece temizlikle ugrasr zaman kazanirsiniz.

Bunu dert ettiğinize göre o kadar da gamsız değilsiniz demek ki ben de öyle son anda gelen misafiri çok güzel agirlayamam ama bunu kafaya da takmam. Güzel ikram görmek isteyen önceden haber versin diye düşünürüm. İkramı çok olanlar buzlukta hazır biseyler tutuyor sanırım. Birazdan hamarat hanımlar gelir ikramlik fikirleri verirler belki ben de faydalanirim
Ancak evim dağınık olmaz genelde olsa da etraftakileri hemen bi tane kurban oda seçer içine tikarim.

Bende annemin evinde iş yapmazdım annem yapardı hep,
şimdi düzeni aldığım birşeyi işim bitince yerine koyarak sağlıyorum. Eşin de dağınık bir insan değilse tabi senin de işin kolaylaşır.
mesela biz salonda oturuyoruz ayrı bir oturma odası yapmadık. tv izlerken çekyattaki yastıkları topluyorsam gece de yatmadan yastıkları yerine koyarım. bulaşıkları yemekten sonra hemen makinaya dizerim, bir arka odam var ütü odası gibi dağınıklık orda bende, ütülenecekler orda yatak var üzerinde durur. biri gelince kapısını çekerim.

Gece yatmadan once evi toparlamak cok yardimci oluyor sabah uyandiginizda ortaligi derli toplu görünce temizlik yapasi geliyor insanin.
Bir de mesela wc girdiniz, cikmadan temizleyip cikin bi ozon döküp fircalayin. Banyoya girdiginizde isiniz bitince küveti lavaboyu ovun. En fazla 3 dkknizi alir.
Camasirlari biriktirmeyin, hatta butun isleri biriktirmeden yapin.
Bir de eger üsengenclik varsa "off daha su is bu is var yapilacak bi ton is var" diye dusunmeyin bi yerden baslayiverin gerisi gelir zaten.
Benim temizlik listem var komik gelebilir ama islerimi sirayla yapiyorum cok faydasi oluyor o listenin bana

Bende ayniyim günlük ilham perisini bekliyorum gelince topluyorum ama bize zaten 1 kere misafir gelmedi belki o Yüzden bu gamsizligim torpulenmedi. Yani bu Şehirde hic kimseyi tanımıyorum misafir ağırlayacak yakınlıkta.

Yatili misafirde catkapi misafirde cok geriyor beni
Haberli gelsin
Mumkunse ben cagirayim
Hizmette guleryuzde kusur etmem boyle olursa ama diger turlu cok yipratici geliyor bana
Allahtan cok sık yasamiyorum bu durumu
Evde tek yasasam derli toplu olurdu ama cocuk ve esim var
Mutlaka dagiliyor
Her dakika toplayamam
Biraz dagitip biraz topluyoruz
Buzlukta borek pogaca sarma kofte cok ise yariyor ama bunlarinda bir cozulme sureci olacagindan haberli gelen misafirde daha az yorulmanizi saglar o kadar
Ani gelene kahve yapilir
Acsa ve yemek yoksa kahvalti turu birseyler verilir
İlk evlendigimizde bende calisiyordum
Aksam yedigim yemegin sofrasini sabah topladigim cok oldu
İki kisi de olsa ev daginik olabilir
Bilirim o halleri

Ben çat kapı misafir sevmem.
Kimseye de öyle 1 saat bile önce haber verip gitmem.
En az bir gün önceden haber verilmeli bana göre.

Bu sebeple ben de dağınık ve rahatıma düşkün biriyim.

Gelen de yadırgamasın valla habersiz gelen o

Başkası olma kendin ol :) dağınık seviyorsan bırak öyle kalsın. Eşin kafasına takmıyosa dert etme. Titizliğin sınırı yok :)

Evde her şeyin bir yeri olmalı ve kullanın ca hemen yerine koymalıyız. Başka türlü baş edilmiyor. Dağınıklık yoksa 1 saat önce haber verilse ikramları bile rahat hazırlarsın.

Obsesiv kompulsif mi nedir bi peogram var.. Ona bakaiyordum esimde guluyor bana...kendinden daha vahimleri var diye mi izleyip seviniyorsun diyor.. Haha ama nedir o insanlarin hali yaa ? Gunde 18 saat temizlik yapmak nedir??

Neysede aksam evi toparlamsk o kadar ise yariyorki anlatamam.. Supurge yapmasanda ortaligi toparlamak vs cok ise yariyor.. Ben her gun aksam toparlarim evde olsamda olmasamda.. Yoksa her yer daginik olmuyor yaa.. Bi anda cayin kahvenin yanina koymak icin hazir seyler bulundurabilirsin yoksa onceden yapip buzluga at. İki kisiyle o kadarda zor degil zamanla alisacaksin sende guleceksin bu gunlerine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…