• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafir sorunu

Bırkere mısafırlıge bır saat öncesınden haber verılıp gıdılmez 1gun onceden verılır kı o ınsan musaıtmı baska bır planı var mı vs.boyle bır saat oncesın den verılırse ya kabul edılmezler yada boyle acele acele dogru durus bır ıkram bıle yapamadan dagınık bır ortama merhaba derler.Ben oyle zamansıGelen onsanları kabul etmen bır gun önceden haber verecekler kı kendımı ayarlayayım.

Bende oyleydim daginik kalirdi evimusenirdim toplamazdim simdi oyle degilim . Aksamdan heryeri toplarim.dus alirkende banyoyi yikar cikarim.Camasir varsa yikamaya koyarim sabah asarim uyanir uyanmaz. Ev derli toplu uyaninca ilk isim tuvaleti yikamak oluyor. Sonra kahvalti fasli .mkinadaki bulasiklari bosaltip digerlerini koymaya hazir birakirim. Sonra artik supur toz al ve sil. Bazen yapmiyorum tabi o gunde ani misafir gelecegi tutuyor. Aliyorum camasir sepetini nerde daginiklik var doldur icine sonra toz al. Ve supur silmen gerekiuorsa bi tur silersin hepsi 15 dakika diger odalarin kapisoni kapat sepetide bi dolaba tik.vaktin varsa bi kek cirpabilirsin bile .

Benim çok geliyo misafirim.hiç plan Yapmıyorum üşeniyorum kalkınca ev toplamaya sonrada tutuşuyorum tabi
Misafir geliyosa hazirlikli bulun bence. Ben iki haftada bir bir gunumu borek corek kurabiye yapmakla geciriyorum borekleri donduruyorum. Tabi iki cocuk var eljminaltinda her zaman yapamiyorum. Bari gelen misafire ikramlim bisey bulunsun.

hic kafaya takmam :) sadece salon, banyo, mutfak gibi misafirlerin girio cikacagi yerlerde cok asiri esya barindirmiyorum. süs püs icin bile secerek akirim ki daginiklik yapmasin. ve her yedigimi ictigimi giydigimi aninda topluyorum ki bazen yine de oluyor. ama olacak o kadar ya takmamak lazim

ıkı kısı ne kadar dağıtabılır kı bı evı, kı tum gun evdesınız?

mümkünse bir gün önceden haberli gelsinler. çatkapı misafir gelirse ve ev dağınıksa hiç utanmam.onlar utansın.

Seninle de alakali bişey değil ki aslında mesela ben evi bal Dök yaa yaparım her yer derli toplu temiz olur ama eşim eve geldi mi hepsi bitiyor eve gelir gelmez dağıtmayı nasıl beceriyorsa beceriyor valla :KK48:ve şöyle bir şeyde var mesela ev tertemiz derli toplu olur kimse gelmez hasta olursun canın istemez yapmazsın kapı çalar ve hiç beklemedigin insanlar gelir :-)şöyle birşeyde var yapıyorsun eşin gelince dağıtıyor ya artık bıkiyorsun yapasında gelmiyor gerçi şuan hamile olduğum için genelde o yapıyor hakkını yemiyeyim:-)

Dağınık olmamak; herşeyi yerine koymak. .
Tertip, düzen her zaman gerekli. .
Evden çıkarken bir daha gelemezsem diye çıkıyorum. .
İnsanız .. evini temiz tut misafir gelir. .
Kendini temiz tut, ölüm gelir ..

annemın özlü sözünü paylasmak ıstıyorum sızınle bulaşık bırakma aldıgını yerıne koy :)
bence sızın ıcın en etkılı sozler bunlar olabılır :)

Bayılırım 2-3 saat önceden gelen misafire:) şaka değil gerçekten böyle, bir-iki gün önceden haber verilirse çok yoruluyorum. Aman şunu da yapayım, bunu da yapayım derken haşatım çıkıyor. Ama aynı gün olunca en pratik şeyleri yapıyorum, zaten gelen de ağır yemekler bekleyemez.
Temizlik konusunda ortalıkta dağınıklık olmasın yeter, hergün bi süpürge, bi paspas oldu bitti. Her dakika ağır işe de gerek yok sonuçta..

pek iyi örnek sayılmam ama.

haftada bir evimde temizlik yapılır. Misafir gelecekse de ortada dağınıklık varsa 5-10 dakikaya toplarım, onun dşında özel bir temizlik yapmam.
Bir saat çinde gelecek misafirim varsa çay bisküvi servisi yaparım.
Daha erkenden haber verilmişse el işi biriki şey yaparım

Back
X