Misafir ve yemek :()

internete girebiliyorsa 40/50 tl lik alisveriste yapabilir diye tahmin ediyorum acikcasi.
Inanın bana eve gelen misafiri olması gerektiği gibi ağırlayamamak birazcık ertelemekten kötü değildir. Ayrica insanları beğendirmek zordur laf ederler. 40 liraya 10 kişi de iyiymiş yani ...

Durum ortadayken keske baska zaman davet etseydiniz az da degil 10 kisi diyorsunuz. Oglen yemegi icin daha hafif seyler de yapabilirdiniz.
Kek borek salata tarzi.
Elinizde bulunanlarla ortaya bir seyler cikarin o zaman.

İşçi falan mı geliyor? Genelde iş yerinde çalışan işçiler gelir yemeğe. Öğlen vakti geldi kurufasulye pilav en mantıklısı. Ama gelen kişilere göre değişir. Bir de madem evde bir şey yok neden çağırdınız? Baştan düşünmediniz mi anlamadım?
Paranız varsa lahmacun sipariş edin, evde de ayran yaparsınız tamam.

gelenlerin kim olduğuna bağlı aslında.

Arkadaşların dediği gibi gün mönüsü güzel olabilir ama daha çok malzeme gerektirir.

Dondurucunuzda bişeyler yok mu. Kuru fasulye pilav yapıp yanına düdüklüde ezogelin çorbası kırmızı pancarlı yoğurtlu bir salata bir kavanoz turşu iki şişe içecekle kurtarabilirsiniz öğnü

Yemek yerine cay menusu yap.
Kisir patates salatasi, borek, mucver zeytinli pogaca mercimek koftesi tamamdir.

Boregi pirasali ispanaklida yapabilirsin peynirden kiymadan ucuza gelir.

Evde olan malzemeler bunlari yapmaya yeter heralde yoksada az bi alisverisle halledersin

Evde ne var

Pirinç bulgur mercimek tarhana makarna yeşillik şeker un

Ne kadar ne var

Yap bolca çorba

Buzlukta ne varsa onu ana yemeğe çevir

Bolca pilav yap varsa

Diyelim ki biraz bulgur biraz pirinç var 10 kişiye yetmez ikisinden de yap çeşit olsun

Makarna varsa makarna salatası yap koy ortaya evde yeşillik varsa doğra az az

İçecek vs çok kasma su koy bir sürahi

Tatlı da un şeker varsa un helvası vs hallet

Yoksa boş ver onu da gelenler getirir belki

Evde ne var

Pirinç bulgur mercimek tarhana makarna yeşillik şeker un

Ne kadar ne var

Yap bolca çorba

Buzlukta ne varsa onu ana yemeğe çevir

Bolca pilav yap varsa

Diyelim ki biraz bulgur biraz pirinç var 10 kişiye yetmez ikisinden de yap çeşit olsun

Makarna varsa makarna salatası yap koy ortaya evde yeşillik varsa doğra az az

İçecek vs çok kasma su koy bir sürahi

Tatlı da un şeker varsa un helvası vs hallet

Yoksa boş ver onu da gelenler getirir belki

8 çay bardağı kısırlık bulgur la kisirini yap bence
İçine kara lahana marul salatalık domates nar ekşisi salça maydonoz zeytinyağı ne varsa az ondan az ondan kat muhteşem olur

Börek veya puaca . Ne kadar unun varsa ne kadar yufkanın varsa okadar yap patatesli de olur peynirlide sade de

Kek ne istersen onu yap kek için az malzeme yeterli

Patates salatası ise haşlanmış patates soğan domates maydanoz baharat limonlu sos bitti gitti adam başı 1 patatese tekabül etse yeterli tadimlik

Bunları tabaklara şık sunumla koyarsan güzel ve doyurucu durur

İlla yemek olmalı dersen firik pilavı veya domatesli salçalı pilav yoğurtlu çorba turşu mevsim salatası yap

Ya da evdeki patates soğan sarimsaklari fırın tepsisine dilimle salçalı sosla koy fırında pişir yanına yoğurtlu çorba pilav salata buda yeterli

Misafir berekettir, neden iptal etmesini soyluyorsunuz. Once buyur edilen misafiri hastalik olmadigi surece iptal etmeyi gercekten cok ama cok ayip buluyorum. Sahsen goruyoruz bazen, gidesim gelmiyor inanin oylelerine tekrar. Hatta gitmiyorumda. Arayip baska bir gun davet ederse, ancak giderim.
Kisir, borek veya pogaca (bos yaparsiniz peyniri alamazsanizda), irmik tatlisi veya kek, yaninada cay, olduda bitti iste.
+1

Misafir on kısmetle gelir; birini yer dokuzunu bırakır.

Gün menüsü gibi birşey yap

Aksam yemegi olmadigi icin kuru fasulye pilav yapmasaniz da olur. Bence pogca, kisir makarna salatasi tarzi takilabilirsiniz. Kuru dolmaliklariniz varsa bir guzel zeytinyagli kuru dolma yapin. Doyurucu olmasin acisindan kuru fasulye piyazi yapin. İlle her sey kuru olmasin derseniz buzlugunuzda varsa manti cikartabilirsiniz. Bilemedim. Ben oğlen yemekli cagirsaydim bu tarz takilirdim. Manti ve zeytinyagli dolma cesidi koyar digerlerini salata tarzi yapardim.

Misafir berekettir, neden iptal etmesini soyluyorsunuz. Once buyur edilen misafiri hastalik olmadigi surece iptal etmeyi gercekten cok ama cok ayip buluyorum. Sahsen goruyoruz bazen, gidesim gelmiyor inanin oylelerine tekrar. Hatta gitmiyorumda. Arayip baska bir gun davet ederse, ancak giderim.
Kisir, borek veya pogaca (bos yaparsiniz peyniri alamazsanizda), irmik tatlisi veya kek, yaninada cay, olduda bitti iste.

Misafir berekettir düşüncesiyle durumu olmayan insana nasıl evde olmayan yemeği yap diyeceğiz? Misafir bereketse gelirken on kilo un beş kilo şeker getirsin yemeği birlikte yapsınlar.

Elinizdeki imkanlarla ne hazırlayabiliyorsanız onu yapın.
Misafir umduğunu değil bulduğunu yer sonuçta. Güleryüzünüzüde eksik etmezseniz gayette memnun ayrılırlar evinizden.
Yukarıda güzel öneriler verilmiş,öğlen gelecekleri için yoğurtlu makarna salatası,kısır,patates salatası,bir çeşit poğaça ve kek olabilir. Çay ikram edersiniz yanında. Bunlar evinizde olan sizi zorlamayacak şeylerdir diye düşündüm.

Misafir berekettir düşüncesiyle durumu olmayan insana nasıl evde olmayan yemeği yap diyeceğiz? Misafir bereketse gelirken on kilo un beş kilo şeker getirsin yemeği birlikte yapsınlar.
İnsan daha once misafir cagirdiysa durumunu da ona gore ayarlamli ve herkes ekonomik durumuna gore misafir ağırlayabilir. Evime gelen hic kimseyi ac gondermem habersiz gelenler dahil ama evimde ne varsa onu hazirlarim.

Back
X