• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafirden nefret ediyorum...

Been de cok samimi arkadaslarim haric misafir sevmem. Ben adosyal olarak goruyorum kendimi. Gorustugum insan sayisi sinirlidir hemen kaynasamam.
Bu durumdan rahatsiz olmadigim icin sorun degil. Esimle basbasa vakit gecirmek ya da yakin arkadaslarla vakit gecirmek daha iyi geliyor. Sosyalleseyim diye yaninda kasilacagim insanlar sevmem yaninda rahat oldugum tipler de misafir degil benim icin.
Bu arada bi corba yap demekle olmuyo o isler. Kalkip kendi de yardim etsin sofra kurup kaldirmakta ne var ki is mi. Arti illa sizin evde sosyallesilmek zorunda degilsiniz. Insanlara gidin disarida plan yapin.. vs. Ben de cok yoruluyord u m ve misafir benim icin kabus b olmustu cunku simdi arada onlar geliyor arada biz gidiyoruz ve cogu zaman disarda plan yapiyoruz
Valla bende halimden memnunum aslında ama eşim gelip gitmeyi, başkalarıyla muhabbet etmeyi ,gezmeyi seviyor yoksa bana kalsa ne misafirliğe giderim ne de davet ederim, ev -iş arası yaşar giderim:)

canım bende oyleydim ama inan bu durum eşlerimizi cok uzuyor.eşim uzulmesin diye yavas yavas duzelttim kendimi..bu asosyallikten kaynaklanmıyor senin dediğin gibi 3.kişilere ihtiyaç duymamak ve sadece kendi ailene onem verdiğin için oluyor.
ben kendi ailem hep gelsin gitsin isterim cunku insan aile içinde rahat yalın olabiliyor ama eşimin ailesi onun arkadaşları falan geldiğinde inanılmaz geriliyordum bi telaşe alıyordu beni.sonucta goz onundesin ve sanki bi acıgını bulacaklarda arkadandan konusacaklar gibi geliyor onun dısınada aileden biri olmadıkları için senin için luzumsuz oluyor onları evinde gormek.yaptıgın hersey ekstra yorgunluk hissettiriyor.mesela anne baban kardeslerin gelse onlar için yaptıgın hiçbirsey yorgunluk vermiyor hatta daha da cok yapmak istiyorsun..
kısaca bu duyguyu iyi biliyorum.ama aile olmanın yolu misafir agırlamaktan da geçiyormus.hemde insanların sana onem verdiğinide gosteriyor.
eşinde ılımlı konusarak sana yardımcı olursa seninde aşabileceğini dusunuyorum
Tam duygularıma tercüman olmuşsun canım yaa, bende sırf eşim üzülmesin, gene tartışmayalım diye bu huyumu azcık törpülemeye çalışıyorum

Her insan telaşlanır biraz belki ama bu kadar ileri düzeyde asosyalsiniz biraz galiba.

Misafir geleceği zaman o kadar gerilip, mutsuz oluyorum ki,etrafı toplama, yemek yapma telaşı sarıyor beni, cok yoruluyorum,evimde misafir ağırlamak işkence gibi geliyor,içe dönüğüm, eşimde tam tersi çok sosyal, bundan ötürü çok tartışır olduk...Yoksa ben asosyal miyim? diye düşünür oldum
hmm belkı de esını kırmamak ıcın tm dıyorsun ama sohbetlerı uymadıgı ıcın ortama gıremedıgın ıcın mutsuz oluyorsundur

Yemeğe değil de çaya davet et. Eğer tek derdin evin içinde ne yapacağını bilememek oluyosa... Biz dışarıda çaya ya da kahvaltıya davet ediyoruz arkadaşlarını. Tabi her zaman değil olmuyo ama bazen çocuktan fırsat bulamayip bişi hazırlayamiyorum. Eşimde görüşmek istiyo arkadaslariyla. Iki yada üç aile olduğumuz zamanlar kahvaltıya gidiyoruz. Çayı getiren var bulaşığı toplayan var :) geriye bi tek muhabbet etmesi kalıyo.

duygularim dile gelmis aynen ben de nefret ediyorum hele yaramaz cocuklu falansa.disarda bulusmak en guzeli,yada cok yakin arkadaslarla evde ama kesinlikle herkesle degil

bu konu çok ilgimi çekti çünkü konu sahibiyle oldukça benzer durumdayım. çok geriliyorum misafir söz konusu olduğunda...
ama başka benzer durumda olan arkadaşların dediği gibi gelen kişi ile rahat bir ilişkim varsa, yani dağınıklığımı ya da hazırlıksızlığımı mazur göreceklerse hatta görmeyeceklerse başımın üstünde yerleri var :)
hamile halimle ne sofralar kurduğumu, yatılı misafir ağırladığımı bilirim, ama bir arkadaşım var bişey arama bahanesiyle tüm dolaplarımı açar (dolap içlerim karışık olur genelde) daha sonra başka muhabbetler içinde ne kadar titiz tertipli olduğunu, hiçbirşey yapamazsa dolap çekmece döküp düzelttiğini anlatır. :KK70:

bu konuyu daha önce okurken eşim yanımdaydı "bak yalnız değilmişim" diye ona da anlattım, gözünü telefonundan kaldırmadan bana bi tespit yaptı öyle bir aydınlandım ki tüm parçalar yerini buldu :KK58:

sizinle de paylaşayım: ne dersiniz çocukluğumuza inelim mi?:KK53:

eşim iki kelime söyledi "baban yüzünden"

hakikaten de oldukça misafir ağırlayan bir ailenin kızı olarak özellikle yazları turizm otelcilik stajı yaparmışcasına misafir ağırladığımızı bilirim. yazlığımız çok müsaitti hatta bir keresinde ablam saymış tam 11 gece üst üste yemekli misafir ağırlamışız.
bu dönemlerden hatırladığım en net şey babamın misafirden daha misafir olduğuydu.
"kızım x eksik getirsenize"
"bu çorba soğuk gidin ısıtın"
"servisimi değiştirin!"-en az 2-3 kez :KK70:

en bombası geliyor: "bahçeden vişne topla, üzerine buz koy getir"

bi de böyle kaprisli şımarık tavırlar :KK70:

artık nefret mi ettirdi yoksa mükemmelliyetçiliğini bize mi bulaştırdı bilemem ama her misafir öncesi gerginim. eşim ilk zamanlar "insanlar üstlerine alınacak biraz relax yav" derdi. şimdi onlara belli etmemeyi öğrendim ama misafir çağrılıp zil çalana kadar terör estiriyorum evde :oops:

sadece "rahatım bozulacak, off şimdi şu dağınıklığı görecekler, camlar da pismiş" değil, bendeki iyice patolojik "insanlar aç kalacak bu yemek az mı oldu ne? herkesin bayıldığı pilavım lapa oldu ben nerelere gidem?" gibi durumlar da var bende :KK53:
Allah sonumu hayretsin :KK70:

Ayni ben ;) hic hic sevmem misafir,eskiden calisiyordum vaktim yoktu simdi hamileyim kendimi tasiyamiyorum ama misafirin hic umru degil gene geliyorlar nefret ediyorum yemin ederim kendi akrabam olsa gelmeyin diyecem o derece yildim ama esimin tarafi hepsi de. Rahatsiz olmadigim nefret etmedigim sadece amcasi ve babasi var geri kalanlari da cope atmak istiyorum resmen :)

Eviniz de hoşunuza gitmeyen birseyler olabilir mi? Çok önceden ben de böyleydim hiç istemezdim misafir gelsin.. ama nezaman düzenli planli olmaya başladım misafiri çok sevdim hergün ev temizliyor derli toplu..dolapta yiyecekler hazır. .oh istedikleri an buyursunlar

Ayni ben :) asosyal degilim dışarda bulusalim sohbet vs severim ama evde özellikle kalabalık misafir agirlamak benide mutlu etmiyor. Çünkü biliyorum herşey benden beklenecek.sanirim ben tembelim sevmiyorum böyle misafiri

Ben de arkadaslarım ve kafa dengi bir iki akraba dışında sevmem misafir ağırlamayı. Huy var bende. Etrafta tek çöp toz dağnıklık olmayacak. Her yer pırıl pırıl olacak. Çeşit çeşit yemek, ikramlık olacak. Kendim saç makyaj full olcam falan fıstık. Yoruyor beni misafir ağırlamak.
Kafa dengi kişilere değiyor diyorum keyifli vakit geçiriyorum cunku. Ama amcalar teyzeler falan gelecekse 1 hafta önceden ah vah demelere baslıyorum.

akşama kadar zaten yeterince yoruluyorum.bebeğimde var onunla ve kendimle ilgilenmek varken neden başka insanlar için yorulayım diye düşünüyorum. ev hanımı olsam neysede çalışan bayan için birde sabahın köründe kalkıp işe giden bayan için misafir ağırlamanın neresi cazip olabilir ki?

misafir evin bereketi vs vs ama zaman da değişti yani. bunca yoğunluk varken birde kendime eksta yoğunluk çıkaramam.

eşiniz size her konuda yardım ediyorsa, dışardan aldığınız ikramlara ses çıkarmıyorsa evede temizliğe bayan gelirse bende severim misafiri.

Nefret çok ağır değil mi
İş güç zor da sırf bunun için nefret duyulur mu
Bende pek hamarat sayılmam ama yufkaların gözünü seveyim döşe döşe ver fırına, yanına da bikaç bişey için çayla daha ne

ben pek becerikli değilim ama misafir gelmeyi ve evimde misafir etmeyi seviyorum annemlerdeyken sevmezdim ama kendi evim olunca değişti. becerebildiğim kadarı ile bişiler yapıp ikram yapmak onlarla sohbet etmek çok hoşuma gidiyor. bence zevk almaya bak o zaman hazırlarken de eğlenirsin.

Back
X