• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafire hazırlıklı olmak konusu

imagemaker

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2013
3.582
3.393
168
Ben devlet dairesinde memurum . Çalışan bir kişiyim yani . Şu sıralar ev almaktı tadilattı derken buzdolabına bakamaz oldum .İstanbul da iken difrizim hep dolu olurdu .Ani misafirler geleceği zaman hiç telaş etmezdim .İzmir farklı geldi bana .Bir yığın hazırlık yapıyorum .Yedikleri bir damla .Yapılanlar hep bize kalıyor biz tüketmek zorunda kalıyoruz . Bir türlü ayarlayamadım şu dengeyi . Ani gelen ve az yiyen misafirler için dolabımda ne bulundursam şaşırdım kaldım bayanlar .Var mı önerileriniz .

neden misafir ani gelir?
hem de çalışan birinin evine?
hiç bi 1 saat önce falan haber vermiyorlar?
pat diye mi?

neden misafir ani gelir?
hem de çalışan birinin evine?
hiç bi 1 saat önce falan haber vermiyorlar?
pat diye mi?

telefon ediyorlar ama benim için ani demek çünkü o gün haberim oluyor ve iş çıkışı başlıyorum telaşa

telefon ediyorlar ama benim için ani demek çünkü o gün haberim oluyor ve iş çıkışı başlıyorum telaşa
aslında ben de önceden senin gibi buzlukta hazır bir şeyle bulundurdum.
aynen bir kısmı yenir kalan kalorileri biz almak zorunda kalırdık. ya da tam yeni alınmış gibi de olmuyor bazıları.
zamanım da yok son zamanlarda evde yapıp buzlukta stoklamaya..
en son senin gibi bir misafirim gelecekti. iş çıkışı ki 19:30 da evde oluyorum. 8-8,30 arası gelirler. düşün bu arada yemek de yemem lazım..
ben eve giderken iyi bir pastaneden ev yapımına çok yakın elmalı turta, kurabiye,börek gibi şeyler aldım. bir de önlerine çerez, cips, dip sos ya da patlamış mısır gibi şeyler tamamdır.
yine kaldı yine biz yedik gerçi...

Dolabımda sarılmış yapraklar filan var o kadar zahmet ediyorum yedikleri bir damla insan sinir de oluyor .Tatlı şeyleri zaten hiç yemiyorlar kolay kolay .İstanbulda bol bol yerdi herkes şaşırdım kaldım valla .

Bir önceki konunuzda da İzmirden bahsetmiştiniz şuanda da İzmir İstanbul kıyaslaması yapıyor gibi görünüyorsunuz. İlla ki İzmir İzmir diye belirtmenize gerek yok, tepki çekebilirsiniz haberiniz olsun :)

Bir önceki konunuzda da İzmirden bahsetmiştiniz şuanda da İzmir İstanbul kıyaslaması yapıyor gibi görünüyorsunuz. İlla ki İzmir İzmir diye belirtmenize gerek yok, tepki çekebilirsiniz haberiniz olsun :)

Ne alakası var hanımefendi . Her yerin yaşantısı ve adetleri farklıdır ve ben uyum sürecindeyim .Tanımaya öğrenmeye çalışıyorum . Takılmayın böyle şeylere .Fikriniz varsa konuyla ilgili onu söylerseniz sevinirim .

Ne alakası var hanımefendi . Her yerin yaşantısı ve adetleri farklıdır ve ben uyum sürecindeyim .Tanımaya öğrenmeye çalışıyorum . Takılmayın böyle şeylere .Fikriniz varsa konuyla ilgili onu söylerseniz sevinirim .
Forumda böyle tartışmalar çok yaşandı hanımefendi, bilmiyorsunuzdur uyarmak istedim. Bir fikrim yok iyi günler dilerim :)

Ani misafir benide geriyor bebegim olduktan sonra buzlugada birsey koyamaz oldum evimin her isi yarım kalıyor

arkadaşımın kızı da izmire taşındı.o çok sevmiş.misafirleri gelince börek,patates salatası,elmalı kurabiye yapmış.bir de pasta almış hepsini yemişler.yemeyen olmamış.o_O

aslında çok hamurlu tatlılar, börekler filan artık cezbetmiyor insanları bence.
onun yerine buzluğunuza barbunya, taze fasülye haşlayıp atarsanız geldiklerinde azıcık pişirip soğuk servis edersiniz zeytinyağlı.
sonra nohut, yarma filan haşlayıp atın buzluğa onları da sarımsaklı yoğurtla ikram edersiniz ya da havuçlu kabaklı salata filan. hani kalsa da yemesi kolay şeyler diye düşünüyorum.
börekleri de 3er 4er paketler halinde atın buzluğa.
tatlı olarak dondurma kafi zaten.

arkadaşımın kızı da izmire taşındı.o çok sevmiş.misafirleri gelince börek,patates salatası,elmalı kurabiye yapmış.bir de pasta almış hepsini yemişler.yemeyen olmamış.o_O

Ben de çok sevdim izmir'i .Taşındığımızda komşular sağolsunlar börekler kekler yapıp çaydanlıkla çay ve bardaklar da dahil kapımıza kadar gönderdiler yorgunuzdur diye .Kiracı idim .Daha sonra 6 ay sonra yani arka mahallede ev aldım .Bir sokak geriye taşındım .Harika insanlar ama yemek kültürüne adapte olmam lazım .

Ben de çok sevdim izmir'i .Taşındığımızda komşular sağolsunlar börekler kekler yapıp çaydanlıkla çay ve bardaklar da dahil kapımıza kadar gönderdiler yorgunuzdur diye .Kiracı idim .Daha sonra 6 ay sonra yani arka mahallede ev aldım .Bir sokak geriye taşındım .Harika insanlar ama yemek kültürüne adapte olmam lazım .
arkadaşımın kızı da bahsetti.hatta ev sahibi evde bazı eşyalar bırakmış.uzaktan gelecekler,belki neyin nerde olduğunu bilemezler kullansınlar diye.komşuları da kahvaltı çıkarmışlar erken saatte geldikleri için.ne mutlu sizlere.komşuluk ilişkileri iyi yerdesiniz.

arkadaşımın kızı da bahsetti.hatta ev sahibi evde bazı eşyalar bırakmış.uzaktan gelecekler,belki neyin nerde olduğunu bilemezler kullansınlar diye.komşuları da kahvaltı çıkarmışlar erken saatte geldikleri için.ne mutlu sizlere.komşuluk ilişkileri iyi yerdesiniz.
Evet o bakımdan şanslıyım .Bahçelievler Karşıyaka'nın en güzel semtlerinden biridir .Hala komşuluklar var yani .

Ben ani misafir e hemen salata türü bişey yaparım rus salatası patates salatası barbunya salatası(haşlanmış olarak buzlukta olur genelde) kısır vs.. sigara böreği sarar onuda buzlukta saklarım gelen misafir sayısına göre kızartırım bide sütlü tatlı işten gelirkende iki çeşit tatlı tuzlu kurabiye çay faslı böyle:)
Çaydan sonra weya önce soğuk içecekle kuru yemiş
Üstüne dondurma tamamdır:)

barbunya haşlanmış olarak atılabiliyor demek .Hiç denemedim dur deneyeyim .Çok severim barbunyayı

Yeni bir şehre alışmak hiç de kolay değil. İzmir'i ben de çok severim bence yaşanılacak şehirler arasında bir numara eşime de gidelim diyorum da pek oralı olmuyor :) Sizi de anlıyorum düzen kurana dek sıkışacaksınız böyle bir süre.

Arkadaşlar güzel önerilerde bulunmuş bir de mesela Superfresh'in hazır börekleri var 12 li paketlerde onlardan alıp yapabilirsiniz, yanına pasta değil de tartölet hafif olur hem de pasta gibi kocaman değil de adetle aldığınız için size tüketme derdi olmaz :) küçük kanepeler yapabilirsiniz tost ekmeğiyle. Yani böyle ufak şeyler azar azar daha iyi olur. Şimdi insanlar sıcak yüzünden de yiyemiyor bir şey. Hele orası nasıl kim bilir ?

Back
X