uzun zamandır kendi ailemi ve eşimin ailesini yemeğe davet etmiyorum.
Çalıştığım için zor oluyor. Bu hafta davet edeceğim. fakat ne yapacağım kararsızım. yaklaşık 17 kişi olacağız.
bol etli ağır yemekler olması lazım :44: şuan aklımdakiler
domates çorbası
hindi boyunlu bulgur pilavı
etli nohut
becerebilirsem kuru patlıcan dolması :26:
fırında tavuk patates
maş fasülyesi salatası
birde börek düşünüyorum. fırında peynirli - patatesli olabilir.
işte tatlı falan
kardeşlerim irmik helvası seviyorlar helva yapacağım onlara.
Ben misafirlikte domates çorbasını biraz riskli buluyorum onun yerine mercimek çorbası yapabilirsiniz fırında tavuklu patates,pirinç pilavı,fasulye yemeği,zeytinyağlı sarma,dolma yapabilirsiniz aynı zamanda börek ve salata ile tamamlayabilirsiniz ,tatlınızı beğendim etli nohutu uygun görmedim.
Ben misafirlikte domates çorbasını biraz riskli buluyorum onun yerine mercimek çorbası yapabilirsiniz fırında tavuklu patates,pirinç pilavı,fasulye yemeği,zeytinyağlı sarma,dolma yapabilirsiniz aynı zamanda börek ve salata ile tamamlayabilirsiniz ,tatlınızı beğendim etli nohutu uygun görmedim.
domates çorbası konusunda haklısın. bulgur pilavı sevdikleri için yapıyorum. hindi boynu nu haşlayıp onun suyuyla yapıyorum sonrada etler pilavla beraber servis ediliyor. çok seviyorlar. yoksa tercihim pirinç pilavı aslında. sarma yapamam hiç yapmadım daha önce patlıcan dolmasında zaman kaybım çok olmaz diye tercih ettim. pekii neden nohutu uygun görmediniz? alternatif ne yapabilirim. fasülye derken kuru fasülyemi? yemek tabağı boş kalmasın diye sulu etli bir yemek düşünüyodum. sonrasında da servis tabaklarına patates tavuk koyup masadan da böreklerini dolmalarını alırla dedim. offf niye bu kadar sitres yaptım bilmiyorum
domates çorbası konusunda haklısın. bulgur pilavı sevdikleri için yapıyorum. hindi boynu nu haşlayıp onun suyuyla yapıyorum sonrada etler pilavla beraber servis ediliyor. çok seviyorlar. yoksa tercihim pirinç pilavı aslında. sarma yapamam hiç yapmadım daha önce patlıcan dolmasında zaman kaybım çok olmaz diye tercih ettim. pekii neden nohutu uygun görmediniz? alternatif ne yapabilirim. fasülye derken kuru fasülyemi? yemek tabağı boş kalmasın diye sulu etli bir yemek düşünüyodum. sonrasında da servis tabaklarına patates tavuk koyup masadan da böreklerini dolmalarını alırla dedim. offf niye bu kadar sitres yaptım bilmiyorum
TAZE fasulye demiştim aslında zeytinyağlı güzel olur,menüde tavuklu patates varken etli nohut bana göre gitmez etli nohut kimisine göre ana yemektektir bana görevde bir nevi ana yemek oluyor o yüzden iki ana yemek yapmak yerine salata çeşitlerini artırabilirsin masanda çeşit çok olur hem nette tarifleri var salataların basit ve güzel tarifler bulabilirsin.Madem bulgur yapacaksın onu yaparsın ben olsam söyle yapardım.Çorba,pilav,tavuk ve patates,börek,bir kaç çeşit salata ve tatlı tabi yinede siz bilirsiniz menüde tavuk varken iki çeşit et çok olur hatta sizin menüde 3 çeşit et var,hindi tavuk ve et.