Misafirimiz mi tuhaf ben mi takıyorum

tabularasaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2018
975
721
33
34
Alt katımızda yalnız yaşayan genç bir bayan var. Yalnızlık hissetmesin diye iftara çağırıyoruz. Ama dikkatimi bir şey çekti, ne biz sofra hazırlarken ne de toparlarken hiçbir şey alıp mutfağa götürmüyor. Kendimi bir misafirlikta düşününce her şeye el atmaya çalışırım ben toplamadan yıkamaya. Acaba üşengeçlikten mi yoksa bize mi saygısı yok ya da ben mi takıyorum.

Alt katımızda yalnız yaşayan genç bir bayan var. Yalnızlık hissetmesin diye iftara çağırıyoruz. Ama dikkatimi bir şey çekti, ne biz sofra hazırlarken ne de toparlarken hiçbir şey alıp mutfağa götürmüyor. Kendimi bir misafirlikta düşününce her şeye el atmaya çalışırım ben toplamadan yıkamaya. Acaba üşengeçlikten mi yoksa bize mi saygısı yok ya da ben mi takıyorum.
Madem böyle düşüneceksiniz neden çağırıyorsunuz? Ayrıca salgın var toplu iftar yapmayın diye bas bas bağırıyorlar tek başına yaşıyorsa tek başına yemek de yiyebilir... 🙄

Siz cagiriyorsunuz evinize misafir olarak sonuçta ..ben şahsen evime gelen misafire iş yaptırmam..kendim davet ettiysem kendim hizmet ederim..onun böyle bir zorunlugugu yok..eğer rahatsizssaniz bu durumdan o zaman çağırmayı en guzeli

Şimdi herkes olumsuz yorum yapmış da.. belki utangaçtır bazı insanlar çekiniyor bu tür durumlarda mesela mutfağını görürsem ev sahibi rahatız olur mahçup olur diye girmek istemeyebilir ince düşünceli bile olabilir insanların içini bilemeyiz..farklı ihtimaller olabilir her zaman

Parazit bence
Oyleleriyle bir gorusur iki görüşür üçüncüye gorusulmeeeez

Siz cagiriyorsunuz evinize misafir olarak sonuçta ..ben şahsen evime gelen misafire iş yaptırmam..kendim davet ettiysem kendim hizmet ederim..onun böyle bir zorunlugugu yok..eğer rahatsizssaniz bu durumdan o zaman çağırmayı en guzeli
Misafirin bulaşığa ya da ekstra işlere karışmasını bende sevmem. Sonuçta herkesin düzeni farklı ve dediğiniz gibi misafirlik. Benim bahsettiğim sadece ekmek kutusu almak gibi

Anlatmaya çalıştığınız şeyi anladım ben.
Herkes öyle değil maalesef.
Bende sizin gibiyim, tez canlıyımdır hemen bi ucundan tutmak isterim ama ben böyleyim diye karşımdakinden bunu beklemem.
Siz de öyle yapın, böyle insan çok alışın.
Ayrıca pandemi var nolur misafir çağırmayın🥲

Misafirin bulaşığa ya da ekstra işlere karışmasını bende sevmem. Sonuçta herkesin düzeni farklı ve dediğiniz gibi misafirlik. Benim bahsettiğim sadece ekmek kutusu almak gibi
Yani ..alabilir tabi ama almayadabilir ..dedim ya misafir sonuçta..siz davet etmişsiniz oda icabet etmiş..öyle bır ekmek kutusu da kaldirmadi diye sorgulamak çok ta doğru degil

Arkasından konuşcaksınız neden çağrıyorsunuz 🤷🏻‍♀️
Ben mi yanlış düşünüyorum diye merak ettim. İş beklediğimden değil nezaketen de olsa sofradan bir şey götürülür diye düşünmüştüm. Benim ailemin yetiştiriş tarzı dolayısıyla sanırım bu düşünceye kapıldım

Back
X