ciftlikte calisan bir adam var, biraz akli dengesi yerinde degil dogustan sendromlu. isi koyun, kuzu, kopek, tavsan, atlara bakmak ve bahcedeki otlari falan toplamak. her aksam 6da mesaisi bitiyor, bittigi gibi dus aliyor, kiyafetleri zaten devamli yikaniyor, ve kaldigi yer de temiz. sendromlu oldugundan dolayi onun bakimiyla ilgilenen baska biri daha var oyle soyleyeyim yani temizlik konusunda bir eksigi olmadigina %100 eminim.
ama bu adam benim arabami park ettikten sonra arabada koku oluyor. camlari aciyorum mecburen. veya gidip kendim park ediyorum. adama bir sey diyemem cunku isi bu yani. o is kiyafetini cikarsa da saclarina, tenine, yahu igrenc olacak ama tirnaklarinin arasina bile siner o koku. ne yapabiliriz ki bu adama yani kiyafetlerinin temizliginden, dusundan da eminsek?
bence az rastlanan sey senin kayinpederinin durumu. hepimiz hayvancilikla, bag bahceyle ugrasan insanlari goruyoruz cevremizde varlar. bu konudaki misafir kokuyor olabilir, kirli de olabilir. ama bu buraya cozum istemek amaciyla yazilmamis. misafir kokuyor demek baska, hayvan gibi kokuyor tarla gibi kokuyor demek baska. konu sahibi dikkati hayvana cektigi icin yorumlar da ona gore sekillendi. ben dert de gormedim konuda. zaten temizligini yapmis, bizden istedigi nedir anlayamadim.