• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafirin pis kokusu. Heryeri yikayasim geliyor

Ay parisin gülü kızdın sen bana eminim çok iyi davranmissindir misafirine onlar gider gitmez buraya nefretini kusmaya gelmişsin..aman aman uzak dursun senin gibi kendini beğenmiş insanlar benden o beğenmediğin çiftçi diye küçümsediğin insanların sayesinde ayakta duruyo bu ülke..

Kusura bakmayın kızlar hani şu haberlerde seyrediyoruz ya işçisini arabanın bagajında taşıyan, dolmuşa bindirilmeyen belediye işçisi,,ambulans sedyesi kirlenmesin diye sedye ye oturmayan yaralı vatandaş heh işte hepsi bu zihniyet yüzünden oluyor..
Aynen. İkinci dünya savaşı falan hep bu yüzden çıkmış.

Roll-on kullanmasın ya onu genel koku için yazdım. Kolonya kullansın, hacı misi kullansın. Akrabalardan yaşı 35-40 olup çiftçilikle uğraşanlar cidden kokmuyor. Yaşı ileri olanlarda var o bahsedilen koku. Konuyu okuyunca anladım nasıl bir koku olduğunu. O da zayıf banyo alışkanlığından bir süre sonra insanın üstüne siniyor. Üslubunu beğenmemiş olabilirsiniz ama rahatsız olmasına şaşırmadım ben. Koltuk, halı her yere sinmişse huylanmıştır samanyolu dizileri gibi dram yaratmaya gerek yok. Mesela yanımda birinin ağzı kokarsa rahatsız olurum içimden de söylenirim. Belki mide rahatsızlığı var bilemem ama sonuç olarak ben rahatsız olurum aslında demek istediğim bu ama bambaşka yerlere çekildi. İnsan her an duyarlı olamıyor bazen bir olayın sonucu cidden rahatsız edici olabiliyor çünkü. Misafiri rencide etmediği sürece insan istediğini düşünebilir.
Haklisin aslinda..belki eskiler daha dikkatsizdi.. onlara gore el yikamama normaldi bize gore degil.. herkesin temizlik algisida farkli. Bana cok titiz diyenler olmustur.. hava olsun diye soylemiyorum.. asla
Degilim cunku..benden
Pasakli birine boyle gelmis
Olmasi normaldir belki bilemem. Toz moz sevmem tertip duzen severim.. daginiklik sevmem o
Kdr. Ama her gun her yeri camasir suyuyla filan silmem mesela. Cunku titizlik degil abarti olur.

Temizlik konusunda ayni seyi yazicam
Ama.. yer sildigi legende hamur yoguranlar varmis😐😂 yani ben oyle birinin evinde birsey yemek
Istemem mesela ama
Kim
Napiyorsa yapsin banane

bu adamin nereden geldigini bilmiyoruz ki. belki de uzaktan geldi. yakin arkadas vs ile ilgili bir sey demiyorum bence gorgu bakimindan teklif edilmeli eve yatili gelen misafire.
Girmeyen de var. Bazı insan ölüm gibi kaçıyor sudan. Vallahi bak, gözümle görmesem inanmam. Haftada bir yıkandı mı tamam onun için, onun normali bu. İçeride jakuzi var desen yine girmez. :KK53:
Hatta şöyle söyleyeyim, bebeğe dokunmadan elini yıka diyene alınan var, ben pis miyim diye. O kadar diyorum yani, çok eminler temiz olduklarına.
Bu arada köyde çalıştım, ahır kokusunu bilirim. Migrenim azıyordu diyeyim, siz anlayın. Yok sayılabilecek bir koku değil.

Son düzenleme:
konu sahibi birdahakine kırılır yanlış anlar diye düşünüp kötü kokan biri olduğunda nefesini tutma heryeri aç havalansın belki kişi bu sayede bir yere gitmeden önce yıkanıp üst değişmesi gerektiğini öğrenir

hiç unutmuyorum daha önce veteriner hekim bir erkek arkadaşım vardı e ineklere atlara doğum yaptırıyor tabi... Buluşmaya gelmeden önce yıkanırdı gayet sağlıklı ve normal bir insan gibi, işi bu emekçi iyi ki var diye dirseğine kadar kanla onu karşılayacak değildik heralde üstüme iyilik sağlık daha neler okuyacağız bu forumda . eğer yıkanmadan gelseydi üstü başı koksaydı ve buraya konu açsaydım eminim hepiniz kaç kaç kaç derdiniz :D

Eşimle henüz evlenmemiştik ,arkadaşı memleketine gidecekmiş arabayı istemişti hava civa yapmak için.Eşim de kıyamamış vermişti arabasını.Ay,araba geldi iki hafta binemedik o arabaya! :p Nasıl bir b.k kokusu sarmıştı arabayı anlatamam !10 yıl oldu hala etkisinden çıkamadım . :O
Aklima baska birsey geldi benim ama
Neyse😐😂😂😂

kayınpederimin çifliği var kimseye güvenmediğinden herşeyi kendisi yapar ekimi biçimi hayvanı herşeyi kendisinde iki kardeş birlikte yapıyorlar,
temizlikte titizlikde ve bakımda tek geçerim ...Kardeşide öyle kendiside benim diyen en titiz kadınlara bile taş çıkarır kayınpederim ,el kremleri bile parfümlü ,losyonsuz asla dışarı çıkmaz bir kere bile terlemiş pislenmiş ve kokmuş görmedim evide çiftliğin içinde envai çeşit hayvanlarla iç içe sürekli , kazları bile adamın paçasının etrafında dolaşıyor ona rağmen hiç kokmaz,ineği yalnız kalıp sıkılmasın diye kahvesini bile ineğinin yanında içer , aracında hep yedek kıyafeti vardır temkinlidir bir yere yatılı gidecek olsa havlusuna kadar getirir ev içi terliğine kadar getirir.Her çiftçi kötü koksaydı ülkede kokudan durulmazdı ülkenin neredeyse yarısı tarımcılık ve hayvancılıkla ilgileniyor yıkanınca geçer sonuçta.
bakın çiftçilikle uğraşan üyeler de yorum yapmış o misafir pismiş koku falan olmaz yıkanınca geçer diye onları niye baz almıyorsunuz ?

konu sahibinin misafiri pismiş arkadaşlar bunu kabul edin bazen eve gelen tamirciden sonrada ev 2 gün ayak kokuyor . Ne diyelim emekçi arkadaş tamirci olmasaydı halimiz ne olurdu mu diyelim yoksa şu ayaklarını bir yıkasaydı bari mi diyelim kişinin tenine sinen kokudan bahsetmiyor konu sahibi oturduğu yer bastığı yer bile kokuyor diyor bu başka birşey.

bazen çoşuyorsunuz gerçekten ,konu sahibi yorumlarında hayvancılık yapmıyor hayvan kokusu değil değişik bir ot kokusu ahır gibi dedi ahırda samanlar yemler var sanırım onların kokusu bahsettiği şey, ne demek istiyor diye bir anlamaya çalışsanız keşke, bdv nin tamamı dedikodu hepimiz birileri hakkında konuşuyoruz kendinizle çelişiyorsunuz şuan.
ciftlikte calisan bir adam var, biraz akli dengesi yerinde degil dogustan sendromlu. isi koyun, kuzu, kopek, tavsan, atlara bakmak ve bahcedeki otlari falan toplamak. her aksam 6da mesaisi bitiyor, bittigi gibi dus aliyor, kiyafetleri zaten devamli yikaniyor, ve kaldigi yer de temiz. sendromlu oldugundan dolayi onun bakimiyla ilgilenen baska biri daha var oyle soyleyeyim yani temizlik konusunda bir eksigi olmadigina %100 eminim.

ama bu adam benim arabami park ettikten sonra arabada koku oluyor. camlari aciyorum mecburen. veya gidip kendim park ediyorum. adama bir sey diyemem cunku isi bu yani. o is kiyafetini cikarsa da saclarina, tenine, yahu igrenc olacak ama tirnaklarinin arasina bile siner o koku. ne yapabiliriz ki bu adama yani kiyafetlerinin temizliginden, dusundan da eminsek?

bence az rastlanan sey senin kayinpederinin durumu. hepimiz hayvancilikla, bag bahceyle ugrasan insanlari goruyoruz cevremizde varlar. bu konudaki misafir kokuyor olabilir, kirli de olabilir. ama bu buraya cozum istemek amaciyla yazilmamis. misafir kokuyor demek baska, hayvan gibi kokuyor tarla gibi kokuyor demek baska. konu sahibi dikkati hayvana cektigi icin yorumlar da ona gore sekillendi. ben dert de gormedim konuda. zaten temizligini yapmis, bizden istedigi nedir anlayamadim.

Konu sahibi o kadar masum sormamış bence, yazım tarzından gayet adamı küçümsediği görünüyor bence, çok sinir oldum, çocuk bile anladı kokuyu fln yazmış.
çocuk bile yorgan kokuyor o kadar baskın koku demiş küçümseme ibaresi yok burası kaygan zemin tamamen yanlış anlaşılma bir keresinde benide üyenin teki kadınlara şiddeti savunduğumu söylemişti yazdığımdan öyle anlamıştı onuda beğenenler olmuştu olabiliyor öyle yanlış anlaşılmalar küçümsese kullanacağı kelimeler var onu kullanmamış hatta hayvancılıkla uğraşmıyor hayvan kokusu da değil değişik bir ot kokusu gibi demiş bir insanı yargılamadan önce tüm mesajlarına bakıp emin olmak gerekir

ciftlikte calisan bir adam var, biraz akli dengesi yerinde degil dogustan sendromlu. isi koyun, kuzu, kopek, tavsan, atlara bakmak ve bahcedeki otlari falan toplamak. her aksam 6da mesaisi bitiyor, bittigi gibi dus aliyor, kiyafetleri zaten devamli yikaniyor, ve kaldigi yer de temiz. sendromlu oldugundan dolayi onun bakimiyla ilgilenen baska biri daha var oyle soyleyeyim yani temizlik konusunda bir eksigi olmadigina %100 eminim.

ama bu adam benim arabami park ettikten sonra arabada koku oluyor. camlari aciyorum mecburen. veya gidip kendim park ediyorum. adama bir sey diyemem cunku isi bu yani. o is kiyafetini cikarsa da saclarina, tenine, yahu igrenc olacak ama tirnaklarinin arasina bile siner o koku. ne yapabiliriz ki bu adama yani kiyafetlerinin temizliginden, dusundan da eminsek?

bence az rastlanan sey senin kayinpederinin durumu. hepimiz hayvancilikla, bag bahceyle ugrasan insanlari goruyoruz cevremizde varlar. bu konudaki misafir kokuyor olabilir, kirli de olabilir. ama bu buraya cozum istemek amaciyla yazilmamis. misafir kokuyor demek baska, hayvan gibi kokuyor tarla gibi kokuyor demek baska. konu sahibi dikkati hayvana cektigi icin yorumlar da ona gore sekillendi. ben dert de gormedim konuda. zaten temizligini yapmis, bizden istedigi nedir anlayamadim.
yok canım az rastlanan birşey değil bulunduğum bölgede tarım ve hayvancılık çok tanıdıklarım hep temiz eğer temiz olmazlarsa o kokunun altından kalkamazlar herkesden daha temiz olmak zorundalar , o bahsettiğin koku mesela sigara içen kişinin girdiği ortama tütün kokusu yayması gibi havalandırırsın geçer o ama konu sahibi ondan bahsetmemiş dokunduğu herşey çok kötü kokuyor çıkmıyor demiş .... hani leş ayak kokuları olur ya sildikçe buram buram daha çok yüze vurur ciğer yakar o tip bir koku

adama zaten allah adamın belasını versin leş de dememiş çiftçilikle uğraşan bir akraba geldi dokunduğu herşey koktu çocuk bile kokuyor diyor bu konu nasıl çıkar diye sormuş gayet normal olarak .

ulan ne alakası var kalple konunun yaaa... yani aynısı sizin başınıza gelse ne yapardınız? olsun misafir rızkıyla gelir mi diceksiniz?
He derim. Böyle bişeyi de dert etmem . Herkes gittikten sonra arap sabunumu alır her yeri pürü pak temizler otururdum :KK52:

ne kokusu olduğunu çıkaramadım değdiği herşey kokmuş nasıl çıkarabilirim bu kokuyu çiftçi adam demiş , ne demiş başka ? çiftçilikle uğraşıyor onunla ilgili sanırım bilen arkadaşlar aydınlatsın bu konu nasıl çıkar demektir bu adam çiftçi dediği için mi ayaklandınız çiftçi demeseydı tesisatçı deseydi çok kötü kokmuş herşey deseydi ne değişirdi
kayınvalidem tuvaletden sonra el yıkamıyor herşey kokmuş leş gibi deseydi ne olurdu ? kadın herşey kokmuş ,işi gereği kokulu işle uğraşıyor ondan sanırım çıkaramadım ne kokusu tam anlayamadım ama nasıl çıkar demiş
rahatsız olmuş olabilir bu çok doğal.benim de misafirim vardı.yattıkları yorgana bile sigara kokusu sinmiş attım makineye yıkıyorum.sigara içmediğimden bu koku bana çok ağır geliyor ama içenlere de normal geliyor.yani misafirim de haklı ben de.şurada haklısın.kayınvalide olunca elini yıkamayı unuttu yemek yaparken hijyen değil vs yazılıyor hatta hatta varlıklarından bile rahatsız olunuyor kadınlar yerden yere vuruluyor iş bu köylü amca ya da teyzeye gelince duyar kasılıyor.gerçekten ilginç

He derim. Böyle bişeyi de dert etmem . Herkes gittikten sonra arap sabunumu alır her yeri pürü pak temizler otururdum :KK52:
canım ben de köy işi tarla işi yaptım insan öyle iş yapmaktan kokmaz. iş yaptıktan sonra temizlenir paklanır. ama bazı insanlar gerçekten pis, sudan kaçan var, temizlik adabı farklı olan var. türkiyenin yarısından fazlası taharetlenmiyor hanfendi. insan nasıl çıldırmaz böyle bir durumda? çocuk bile tiksinmiş.

Yok vala şimdi kadın haklı.
Bende iğrenirdim.
Bunda alınacak,gücenecek bir şey yok.
Birinin yattığı yatak pis kokuyosa iğrenirim yani,ister misafir olsun ister kocam olsun.
Ama koku geçer mi diye konu açması garibime gitti sadece.
Temizledikten sonra neden geçmesin? :D

canım ben de köy işi tarla işi yaptım insan öyle iş yapmaktan kokmaz. iş yaptıktan sonra temizlenir paklanır. ama bazı insanlar gerçekten pis, sudan kaçan var, temizlik adabı farklı olan var. türkiyenin yarısından fazlası taharetlenmiyor hanfendi. insan nasıl çıldırmaz böyle bir durumda? çocuk bile tiksinmiş.
iş kıyafetleri vardır onların.hatta taa ahırda ya da evin girişinde holde değişirler.ayrıca aniden hastalanıp gelse koksa misafirde suç yok acil durumdur derdim.ama bilerek davetli yatıya gelmiş.hiç mi yoktu dolabında temiz pak bir kıyafet ya da evinde 2 kova su yıkanacak?

Girmeyen de var. Bazı insan ölüm gibi kaçıyor sudan. Vallahi bak, gözümle görmesem inanmam. Haftada bir yıkandı mı tamam onun için, onun normali bu. İçeride jakuzi var desen yine girmez. :KK53:
Hatta şöyle söyleyeyim, bebeğe dokunmadan elini yıka diyene alınan var, ben pis miyim diye. O kadar diyorum yani, çok eminler temiz olduklarına.
Bu arada köyde çalıştım, ahır kokusunu bilirim. Migrenim azıyordu diyeyim, siz anlayın. Yok sayılabilecek bir koku değil.
bunu yaşadım gerçekten ... yeni doğum yaptığımda ellerinizi yıkadınız mı diye sormak zorunda kalıyordum tuvaletden sonra el yıkamayanlar bebeğimin ağzına burnuna dokunuyordu
evde yıkadım buraya gelmeden önce diyorlardı ya iyide trabzanlara dokundun asansöre ayakkabıya herşeye dokundun teyzecim burnunu kaşıdın şimdide bebeğe dokunuyorsun
aman al yemedik görmemişin bebeği olmuş dedi küstü bana

Back
X