Ben buna katılmıyorum. Bu tarz cümleler kuruluyor çünkü insanlar da bu cümleleri hak edecek şeyler yapıyorlar.
Her üyenin olayları yorumlama şekli farklı. Kimisine doğru gelirken kimisine yanlış geliyor konu. Ve insanların dil ve yaşantısında yer etmiş bazı kalıp cümleler vardır, bu saydıklarınız gibi. E haliyle kısaca cevap verirken bunlar kullanılıyor.
Nasıl ki “hayırlısı olsun” gibi cümleler çoook sık kullanılıyorsa hemen her konuda, bu saydıklarınız da kullanılıyor.
Ha şu konuda haklısınız, laf olsun diye boşan vb diyenler de var evet ama, ta evliliğin en başında karakteri ortada olan adamları göz göre göre baba yapan kadınlara da “ bu adamı neden baba yaptın “ denir.
Ne yapalım yani, olan olmuş diye hiçbir şey söylemeyelim mi o konuya dair?
Bakın gereksiz uzatanlardan bahsetmiyorum, ancak burası bir forum sitesi ve herkes tarafsız şekilde fikrini yazıyor. Neden baba yaptın bu adamı, Allah evladın da hayırlısını versin gibi kalıplaşmış bazı cümleler, konu sahiplerinin yüzlerine vurulan gerçekleri yansıtıyor bence.
Bu yorumlara lafım yok demişsiniz ama aslında alttan alttan eleştiriyorsunuz insanları
Muhtemelen size göre duyar kasmak bu cümleleri kullanmak, ama şöyle düşünün, sizin bu mesajınızı da duyar kasmak olarak algılayacak birçok insan olacaktır
Yorumunuzu görünce fikrimi belirtmek istedim, herhangi bir art niyetim yok. İyi forumlar
**ha şimdi gördüm mesela, ruhunu yıka falan denilmiş sanırım. Bu kadarı da evet, biraz fazla olmuş gibi
yine düzelteyim, koltuk yıkanır ama insanın içi nasıl arınır vb den bahsetmiyorum çünkü bence doğru. ama git ruhunu yıka gibi coşkulu sözler bana biraz fazla gelirdi