misafirinizin evinize davranis bicimi

hayatvehayat

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2012
292
188
103
Gunaydin Kizlar,

Asagidaki konuda fikirlerinize ihtiyacim var. İkilem yasadigim bir konu.
Dun aksam misafirim vardi. 2.5 yasinda bir ogullari var. tuvalet egitimi vermeye calisiyorlar ve dün akşam evimde iki yerde idrarini birakti, gördüğüm kadarıyla....
Yere pek düşmedi, pantolunu ve ayakabısına indi.Ailesi üstünü değiştirdi, yerdeki damlalari elbisesiyle sildiler. Bu arada çocuk bütün odaları gezdi, masadan birşeyler düşürdü. Kimseden çıt yok.
Gittiklerinden sonra yerleri sildim, bulaşıkları topladım ve gece uyuyamadim.
Bir yandan idrar ya diyorum, bir yandan da iki damla çocuk idrarı ne olacak diyorum :(
Eşimde ne olacak falan dedi :(
Sizce durum nedir? Annem için idrar çok onemli bir konu ve bir çocuğun evde idrarını bırakması affedilemez. Bu arada Annem namaz kılar belki ondandır diye düşündüm.
Yorumlarınıza ihtiyacim var.

Böyle misafirden nefret ediyorum kendi evinde çocuklarına yapma dur diyen insan neden başkasının evinde demezki. çocuğun suçu yok annesinde bütün suç. hertarafı sil çamaşır suyuyla allah kolaylık versin. ama rahatsızlığını dile getir gelen kişilere en azından başkasından örnek vererek yapman gerekli.

bende gıcık oluyorum böyle misafirlere
insan en azından dur yapma der, ben küçükken korkudan yerimden kalkmıyordum misafirliğe gittiğimizde çünkü annem beni hep tehdit ediyordu birşey yaparsan seni bir daha götürmem diye, ki bir kaç defa öyle yapmıştı, beni almadan misafirliğe kaçmıştı.

Böyle misafirden nefret ediyorum kendi evinde çocuklarına yapma dur diyen insan neden başkasının evinde demezki. çocuğun suçu yok annesinde bütün suç. hertarafı sil çamaşır suyuyla allah kolaylık versin. ama rahatsızlığını dile getir gelen kişilere en azından başkasından örnek vererek yapman gerekli.

Evet sildim. Çocuk ne bilsin tabii :( eşimde ne olacak dediğinde acaba ben mi abartıyorum dedim içimden.

bende gıcık oluyorum böyle misafirlere
insan en azından dur yapma der, ben küçükken korkudan yerimden kalkmıyordum misafirliğe gittiğimizde çünkü annem beni hep tehdit ediyordu birşey yaparsan seni bir daha götürmem diye, ki bir kaç defa öyle yapmıştı, beni almadan misafirliğe kaçmıştı.

Bence biz çok iyi yetiştirildik. Adabimiz, terbiyemiz bizi var eden bu tür değerler.

Haklısınız ancak çocuk bu...

Sizin çocuğunuz var mı?

Çocuğum yok.

İleride çocuğum olur nasıl davranır kestiremem. Ben de normalde evde rahat bir insanımdır. Evde sürekli çalışan kız birşeyler kırar mesela, çok önemli bir biblomu bile, yine de dönüp bakmam. Dün de Tepsimi kırmış :)
Ama idrarını bırakıp etraftada öyle dolaşmasına izin verilmesini yadırgadım.

idrar bırakmak mı :1:

ben de sinir olurdum senin yerinde olsam. yere damlayan çişi elbisesiyle siliyosa hijyen konusunda çok büyük problemleri var. bebek de olsa sinir bozucu bi durum...

Gunaydin Kizlar,

Asagidaki konuda fikirlerinize ihtiyacim var. İkilem yasadigim bir konu.
Dun aksam misafirim vardi. 2.5 yasinda bir ogullari var. tuvalet egitimi vermeye calisiyorlar ve dün akşam evimde iki yerde idrarini birakti, gördüğüm kadarıyla....
Yere pek düşmedi, pantolunu ve ayakabısına indi.Ailesi üstünü değiştirdi, yerdeki damlalari elbisesiyle sildiler. Bu arada çocuk bütün odaları gezdi, masadan birşeyler düşürdü. Kimseden çıt yok.
Gittiklerinden sonra yerleri sildim, bulaşıkları topladım ve gece uyuyamadim.
Bir yandan idrar ya diyorum, bir yandan da iki damla çocuk idrarı ne olacak diyorum :(
Eşimde ne olacak falan dedi :(
Sizce durum nedir? Annem için idrar çok onemli bir konu ve bir çocuğun evde idrarını bırakması affedilemez. Bu arada Annem namaz kılar belki ondandır diye düşündüm.
Yorumlarınıza ihtiyacim var.

demek ki çocuğun annesi kesintisiz tuvalet eğitiminden yana,zaman ve mekan önemli değil neresi rast gelirse:9:.yalnız eğitim bu şekilde verilmiyor,bizde geçtik o yollardan:)) 2 yaşında ikiz çocuklarım var ve misafriliğe gidince hep diken üstündeyim bir yere birşey yapacaklar diye.ki benimkiler gerçekten bu konuda çok iyiler,hiçbir yeri karıştırmazlar ve sadece oyuncaklarıyla oynarlar ama yinede çocuktur ya birşey yaparlarsa korkusu oluyor içimde.anne pek rahatmış,böyle tiplerden hiç hoşlanmıyorum!

2,5 yaşında bir çocuk. belki bu yönden ona kızamayız ama burada kızılması gereken taraf kesinlikle aile. tuvalet eğitimi tam olarak verilinceye kadar ailenin çocukla bir yere gitmemesi daha doğru. ya da önlemini almalılar.
kimse benim çocuğumun idrarıyla uğraşmak zorunda değil. hem gezmeye çocukla gitmek durumu bilemem ama normal şartlarda pekte elzem değil.

çocuğum yok

tuvalet eğitimini kötü etkiler mi bilmiyorum ama en azından bi yere gittiğinde bez bağlayabilir

kötü etkiliyorsa en azından çocuğu alışana kadar evinde otursun

işte nefret ettiğim ebeveyn modeli.çocuğa terbiye evde verilir yada öğretilir bişeyler, başkasının evinde tuvalet eğitimi olmaz madem çocuğuna tuvalet eğitimi veriyosun 1 ay evinde oturacaksın gezmeye gitmeyeceksin (1 ay olduğunu prof.sabiha paktuna keskin'den okuyorum) benimde vardı evime gelip giden böyle tipler.dışarıda sürdükleri bisikletleri getirip evimde sürdürdüler halılarım rezil bir hal aldı,duvarlara ne yaptılarsa lastik izi gibi şeyler kaldı 1 senedir siliyorum çıkmadı,mikrodalgamı itina ile açıp içindeki ızganın üzerine çıkıp zıplayıp ızgarayı kırması,çocuğunun altını hatta kakalı halini oturma odasında koltuğumun üzerinde altına birşey koymadan temizlemesi,kakalı bezini ben atarım deyip dış kapının önünde bırakıp gitmesi,benden çocuğunu sarmak için aldığı battaniyeleri (battaniyeler çünkü her geldiğinde br tane alıyodu)8 ay kullanıp saçı ve pisliğiyle mini boy poşete koyup göndermesi artık beni çileden çıkardıııı onu öyle bir rezil ettim ki arkadaşlığımızın sadece bizim evde geçerli olduğunu onunla hiçbir ortak yanımız ve paylaşacak birşeyimiz olmadığını söyledim.1 yıldır çok rahatım yemin ediyorum yazarken bile sinirlendim haa ben bunları söylerken 3.ortak arkadaşımızın evine karnını doyurmak için akşam yemeğine gitmiş,ardından keyif sigarası içiyodu bu kadar arsız bir insandıı...

....dışarıda sürdükleri bisikletleri getirip evimde sürdürdüler halılarım rezil bir hal aldı,duvarlara ne yaptılarsa lastik izi gibi şeyler kaldı 1 senedir siliyorum çıkmadı,mikrodalgamı itina ile açıp içindeki ızganın üzerine çıkıp zıplayıp ızgarayı kırması,çocuğunun altını hatta kakalı halini oturma odasında koltuğumun üzerinde altına birşey koymadan temizlemesi,kakalı bezini ben atarım deyip dış kapının önünde bırakıp gitmesi,benden çocuğunu sarmak için aldığı battaniyeleri (battaniyeler çünkü her geldiğinde br tane alıyodu)8 ay kullanıp saçı ve pisliğiyle mini boy poşete koyup göndermesi....
ay daha neleerr:53: pasaklıymış ayol..kuş gribi ,domuz gribi böylelerniden ürüyor bence..:9::9:
bizim de bir komşu vardı çocuğu haylazın teki..kanepenin tepesinden, yemek masasına,orda yüksek bulduğu neresi varsa zıplar evin altını üstüne getirirdi..annenin söylediği tek şey "oğlum dikkat et düşersin" içimize o kadar yer etmişki sonraları bizde geyik olarak kalmıştır bu cümle:27:

Ben çocuğum konusunda dikkatliyimdir kimseye bir zarar ziyan vermesini istemem ama evime gelen çocuk sonsuz özgürdür , istediğini yapabilir. kırsın döksün, çiş yapsın, kussun onlar iyi olsunda.

Arkadaşım çocuk çişi hiçbirşey olmaz, o kadar titizlenmene gerek yok. Kedi köpek yada büyük çişi değil namazda kılınır.

Benim oğlan dana oldu bende teyzeliğin dibine vuruyorum :)) Kabul biraz deli bir teyzeyim ama yeğenim için ölürüm. Geçen kuzumun altı açıktı oynuyoruz çişini yaptı, ohhh dedim mis mis tişört sütyen sırıksıklam ikisinide değiştirmedim üzerimde kurudu. Hatta sütyeni yıkayasım bile gelmedi kuzumun çişi var üstünde diye :33:

Son düzenleme:
çişe alıştırma döneminde eğer çocuk kazara kaçırıyorsa o anne kusura bakmasın da evde otursun.biz de çocuk büyüttük.oturduk evimizde çocuğumuz iyice bilinçlenene kadar.ayıp be milletin evine...çocuk çişi ama olsun.belki karşındaki tiksinir.:47:

Çocuğum yok.

İleride çocuğum olur nasıl davranır kestiremem. Ben de normalde evde rahat bir insanımdır. Evde sürekli çalışan kız birşeyler kırar mesela, çok önemli bir biblomu bile, yine de dönüp bakmam. Dün de Tepsimi kırmış :)
Ama idrarını bırakıp etraftada öyle dolaşmasına izin verilmesini yadırgadım.

Haklısınız en azından sizden bir bez isteyip yerleri silebilirdi çocuğun pantalonuyla silmesı hiç hoş olmamış.

arkadaşlar bacılar burada söz konusu olan küçük bir çocuğun davranışları değil,arkadaş bundan rahatsız değil ki..sorun annesinin davranışları ve ilgsizliği.insan azıcık dikkat eder değil mi?

Adunulcum evine gelen çocuklar özgür ama anaları da mı bu derece özgür canım ya:1:

bazı arkadaşlar tuvalet eğitiminde gezmeye gidilmesin o zaman demiş ama çocuğumuz var diye evde hapis kalacak değiliz.anne zaten çocuğunun çişinin geldiğini anlar,çocuk bunun sinyallerini veriyor burada iş anneye düşüyor.çocuğunun çişini kıyafetine sildiğine göre sıradışı bir temizlik anlayışı söz konusu burada:9:

Son düzenleme:
işte tam da konuşmak istediğim bir konu. ben çocuk çişi diye aman boşver diyemeyeceğim. bence de çocuk eğer tuvalet eğitim dönemindeyse ya bir süre zevklerinden fedakarlık edip evde oturacak, ya da çocuğunun kıçına bez bağlayacak. nefret ederim böyle gittiği yerde kendi evinden daha çok rahat eden insanlardan. misafire hürmet bizim adetlerimizde ve kültürümüzde var ama , misafirin de ev sahibine saygı göstermesi gerekir, aynı adette bu da var.

kandil günü bir komşum evime geldi. çocuklara diyecek hiçbirşeyim yok, çücuk o ne anlasın bizim söylediğimizden ama annedir eğitimi veren. en azından çocuk huysuz da olsa annenin çabalamasını görmek isterim. gelen misafirin 2 yaşında kızı var. elinde çikolata, doğumuma az kalmış, temizliğimi yaptırmışım, eşime bile kızıyorum birşeyleri kirletince. çocuk elindeki çikolatayı koltukların her yerine sürdü, o elleriyle vitrinin çamlarını parmakladı el izleri çıkardı, evin her yerini gezdi, elindeki çikolata ve paketini yatak odasına girip yerdeki halıya sürüp orada bırakmış. annesinin ağzından kızım lafı bile çıkmadı. oh dedim bu ne rahatlık. en son playstationun düğmelerini kurcalıyordu ben de kalkıp tvnin komple fişlerini çıkardım. kadın o durumda ''serap gel'' dedi sadece. çocuğa hiçbirşey demem ama annesi çok şey hak ediyor. böylesini allaha havale ediyorum, içimden de hiç güzel şeyler dilemek gelmiyor.

Kesinlkleeee abartmiyorsun canim benim....

Benim cocugum yok , nasil davranirim bilmiyorum , ama en azindan annemin bizi yetistirdigi gibi yetisdirmek isterim.
Biz misafirlikde ne yerimizden kalakrdik cocuksuz yerde, elimizde bir oyunumuz olurdu oyalanirdik.
Cocuklu yerde de hic birsey ne kirmiszdir ne birsey, büyüdümüzdede herkes hep derdi ay sizin gibi cocuklu misafir gelsin 1000 tane, cok akilli usludunuz.
hala bu sözleri duyarim etrafdan.

Bizimde gelin öyle coook rahat kendi evindede baskasindada, cocuk kusar iser bi kuru havluyla üstüne basar gecer, koltuk pislik icinde... neler demiyoruz ama hic umurunda degil.
Benim o coooook titiz kardesimde bunlara göz yumuyor....

Ayni sekilde oda baska yerlerde aynen öyle rahat davranio altini koltuk üzerinde acar ne birsey serer nede umrundadir... bunlarada anne deniliyor ist, öyle rahat oldukdan sonra 10 tane yaparim.

Baska bi arkadasim gelmisti, kendisi süper titiz düzenli vs... cocuk ilk defa gelmis bana tualete gitti, sen git cocugnun altini temizle yani... cocuk 20 dak oldu cikmiyor , diyor kresde rahat birakin dediler o yüzden bende rahat birakiom.
Dedim orasi yuva burasi yabanci bi yer git bak bi cocuguna. Bakti cocuk altini tam temizleyememis kakasi haliya gelmis, ay bilememis islak mendilin nerde o yüzden olmus.
Onun bilmemesi suc degil o cocuk sen gösterseydin dedim..
Birde sanki herkesin evinde islak mendil sart, veya var... sen en azindan isin bitince gelim cagir beni de, cocuk daha kücük yani.

Yikanir o sorun degil, ama kendi evinde okadar titiz mi titz bi kirintiya tahamülü olmayan bir anne baskasinda nasil böyle rahat oluyor anlamiyorum.

Vallah benim böyle insanlara hic tahamülüm yokdur...hic de anlayisli olamam, kazile birsey olur o baska ama öyle rahat davranmakdan olunca yok yani kusura bakmasin kimse.

Back
X