misafirinizin evinize davranis bicimi

abartıyosun diyenlerde de var bir pasaklılık:)şaka şaka...
ben deli oluyorum..bir komşum var çocuğu 8 yaşında dıaşrda oynamaktan fırsat bulup tuvalete çıkamıyo..sürekli ön kısım ıslak..annesi bizdeydi bi gün buda geldi öntaraf aynı şekil öleece uzandı kanepeye.ben gerisini hatırlamıyorum ..bi gözümü açtım kanepenin yüzü solmuş çamaşır suları deterejanlar havada uçuyo:))) tabi onlara bişey demedim arkalarından temizledim..vallahi ben hayatta dayanamam.bide yaramaz ..annesi ''çocuğa dur deyince arsız oluyomuş ''der hep..tabi kendi evinde çocuk kımıldasa terlik yağmuruna tutar ,bedduaları sokakta yankılanır..ama en güzel terbiye komşu evinde oluyo demek:))
başka bir arkadaşımında çocuğu tuvalette kusmuş banyo halısına da bulaşmış bizde oturuyoruz baktım anne oğuldan ses çıkmıyo gittim baktım banyodaki deterjanla kağıt havluyla siliyo..binbir özür filan bişey olmaz dedim sonuçta çocuk alıp makineye attım kadın çok mahçup oldu..ama başımın üstünde yeri var..çünkü çocuğuna gerçekten terbiyeyi görgüyü öğreten birisi..ama sallamayıp gelip otursaydı hiç hoş olmazdı..insan aptal yerine konmak istemiyo...

Çocukla ilgili çok tepki verenler olmuş çokk şaşırdım. Çocuk bu ne bilsin 2,5 yaşındaki ufacık çocuk çişi mişi. Bilse zaten annesi çiş eğitimi vermez. Gider ufacık çocuk direk tuvalete.
Şu evi karıştıran çocukları da sevmem sinir olurum diyenlere de şaşırdım. Çocuk yeni yeni keşfediyor etrafını. Misafirlikteyim aman ayıp yapmamalıyım diyemez ya ufacık çocuk.
Nolur annesi biraz temkinli davranır. Misafirliğe gidiyorsa eğer altını bağlar öyle gider. Milletin evinde oraya buraya işemesini önler. İşedimi de kıyafetle değil, evin sahibinden deterjan bez ister güzelce siler.
Karıştıma işine gelince de annesi peşinden dolaşır.
Bunların olmasını istemiyorsa oturur evinde gitmez misafirliğe.

Benimde 1,5 yaşında kızım var. Şimdi bir yere gittiğimde gitmeden önce ""aa bak şımarma sakın, etrafı kurcalama, yoksa seni men ederim " diyerek çocuğun gözünü mü korkutayım. Nolurrr zorda kalmadıkça şimdi yaptığım gibi yakın olmadıklarımın evine misafir olarak gitmem. Gitmek zorunda kalırsam da eğer gözüm çocuğumda olur, zarar verecek birşeyler yapmasına mani olurum ama tam tuvalet eğitimini almamışsada altını güzelcene bağlarım.

Ama başta da dediğim gibi çocuk bu. Pek abartılacak bir durum yok ama annesi gayet rahat bir hanımmış.

Ah tatlım sen annemle benim yerimde olsan napardın acaba.80 yaşında yürüyebilen, eli ayağı tutan bir babaannem var.Amatembellik yapıp yürümüyor.Tuvalete her girdiğinde o terlikler ve yerler çiş oluyor.Bazen çok afedersin büyük şeyi falan düşmüş oluyor.Bu da teharet falan olmadığının bariz kanıtı.Sifona basma falan yokE üstüne de bulaşıyor.Çıkarttıramıyoruz değiştirtemiyoruz inan ki.Banyo yaptırıyoruz 2 güne bir, ben işe girmiyorum aşa girmiyorum niye yıkıyosunuz beni diye tantana yapıyor.Çiş bu sonuçta 1 damlası dahi ahır gibi kokutuyor.Sabretmeye çalışıyoruz... :( O her tuvalete lavaboya girdiğinde hemen dezenfekte edp temizliyoruz tabi.

Canım o yaşlıymış ama ya, 80 yaş diyorsun. Bence şu lazımlık gibi tuvaletler var ya hani altına konulan, hiç olmadı onlardan kullanın. Eli ayağı tutsa da belli ki zor geliyor. Biz anneanneme öyle yaparız mesela. Eh herhalükarda o pisliği siz temizleyecekseniz kadına da kolaylık olmuş olur.:34:

çocuk bilmez tabi ne bilsin o daha öğrenmeye çalışıyor.
annesinin yaptığı yani kadın da hata var bir de elbise ile silmiş akıl alacak gibi değil temizlik konusunda hele
kadının dikkat etmesi gerekirdi sen de kafaya takmakta haklısın

Çocukla ilgili çok tepki verenler olmuş çokk şaşırdım. Çocuk bu ne bilsin 2,5 yaşındaki ufacık çocuk çişi mişi. Bilse zaten annesi çiş eğitimi vermez. Gider ufacık çocuk direk tuvalete.
Şu evi karıştıran çocukları da sevmem sinir olurum diyenlere de şaşırdım. Çocuk yeni yeni keşfediyor etrafını. Misafirlikteyim aman ayıp yapmamalıyım diyemez ya ufacık çocuk.
Nolur annesi biraz temkinli davranır. Misafirliğe gidiyorsa eğer altını bağlar öyle gider. Milletin evinde oraya buraya işemesini önler. İşedimi de kıyafetle değil, evin sahibinden deterjan bez ister güzelce siler.
Karıştıma işine gelince de annesi peşinden dolaşır.
Bunların olmasını istemiyorsa oturur evinde gitmez misafirliğe.

Benimde 1,5 yaşında kızım var. Şimdi bir yere gittiğimde gitmeden önce ""aa bak şımarma sakın, etrafı kurcalama, yoksa seni men ederim " diyerek çocuğun gözünü mü korkutayım. Nolurrr zorda kalmadıkça şimdi yaptığım gibi yakın olmadıklarımın evine misafir olarak gitmem. Gitmek zorunda kalırsam da eğer gözüm çocuğumda olur, zarar verecek birşeyler yapmasına mani olurum ama tam tuvalet eğitimini almamışsada altını güzelcene bağlarım.

Ama başta da dediğim gibi çocuk bu. Pek abartılacak bir durum yok ama annesi gayet rahat bir hanımmış.

biz de korkutsun demiyoruz ki, gözünü üstünden ayırmasın yeter. zaten sorgulanması gereken çocuk değil ebeveyn çünkü asıl garip olan onlar. bak sen bile kendince sakınmanın yöntemlerini söylemişsin, böyle durumlarda yapılması gereken de budur herhalde. ortalama düzeyde hemen her annenin çözümü budur. annenin hiçbir şey olmamış gibi davranması insanın sinirini bozuyor.

Gunaydin Kizlar,

Asagidaki konuda fikirlerinize ihtiyacim var. İkilem yasadigim bir konu.
Dun aksam misafirim vardi. 2.5 yasinda bir ogullari var. tuvalet egitimi vermeye calisiyorlar ve dün akşam evimde iki yerde idrarini birakti, gördüğüm kadarıyla....
Yere pek düşmedi, pantolunu ve ayakabısına indi.Ailesi üstünü değiştirdi, yerdeki damlalari elbisesiyle sildiler. Bu arada çocuk bütün odaları gezdi, masadan birşeyler düşürdü. Kimseden çıt yok.
Gittiklerinden sonra yerleri sildim, bulaşıkları topladım ve gece uyuyamadim.
Bir yandan idrar ya diyorum, bir yandan da iki damla çocuk idrarı ne olacak diyorum :(
Eşimde ne olacak falan dedi :(
Sizce durum nedir? Annem için idrar çok onemli bir konu ve bir çocuğun evde idrarını bırakması affedilemez. Bu arada Annem namaz kılar belki ondandır diye düşündüm.
Yorumlarınıza ihtiyacim var.
olmaz olsun böyle misafir.

Böyle sorumsuz ve düşüncesiz annelerden hiç hoşlanmıyorum, nasıl rahat hareket ediyorlar anlam veremiyorum.

işte tam da konuşmak istediğim bir konu. ben çocuk çişi diye aman boşver diyemeyeceğim. bence de çocuk eğer tuvalet eğitim dönemindeyse ya bir süre zevklerinden fedakarlık edip evde oturacak, ya da çocuğunun kıçına bez bağlayacak. nefret ederim böyle gittiği yerde kendi evinden daha çok rahat eden insanlardan. misafire hürmet bizim adetlerimizde ve kültürümüzde var ama , misafirin de ev sahibine saygı göstermesi gerekir, aynı adette bu da var.

kandil günü bir komşum evime geldi. çocuklara diyecek hiçbirşeyim yok, çücuk o ne anlasın bizim söylediğimizden ama annedir eğitimi veren. en azından çocuk huysuz da olsa annenin çabalamasını görmek isterim. gelen misafirin 2 yaşında kızı var. elinde çikolata, doğumuma az kalmış, temizliğimi yaptırmışım, eşime bile kızıyorum birşeyleri kirletince. çocuk elindeki çikolatayı koltukların her yerine sürdü, o elleriyle vitrinin çamlarını parmakladı el izleri çıkardı, evin her yerini gezdi, elindeki çikolata ve paketini yatak odasına girip yerdeki halıya sürüp orada bırakmış. annesinin ağzından kızım lafı bile çıkmadı. oh dedim bu ne rahatlık. en son playstationun düğmelerini kurcalıyordu ben de kalkıp tvnin komple fişlerini çıkardım. kadın o durumda ''serap gel'' dedi sadece. çocuğa hiçbirşey demem ama annesi çok şey hak ediyor. böylesini allaha havale ediyorum, içimden de hiç güzel şeyler dilemek gelmiyor.

En sinir olduğum anne modeli. Ya misafirliğe gitmeyecek yada çocuğunu peşin de olacak bence bir kadın.
Benim oğlum çok yaramazdı küçükken ve kimseye gitmek istemez eve çağıranları "bana gelin" derdim.
Misafirliğe gitsem de 2 dakika oturamazdım.
Çocuk "yapma etmeyi "bilecek.
Ama hepsi geçici büyüyünce yaramazlıklar bitiyor.
Tabii ikinci bebekle her şeye sil baştan başlayacağız:)

3 yaşında bir kızım var.10 gün sonrada ikinci kızım geliyor kısmetse dünyaya.Asla kendi evimde dahil o rahatlığı yapmadım kaldıki gittiğim evde hiç yapmam.Çok dikkatli temkinliyim.Kızımın çiş öğrenme döneminde 1 hafta evden çıkmadım çişi öğrettim ona.Gittiğim yerlerde kazaya sebebiyet vermemek için 10 dakikada bir tuvalete götürdüm evet çocuk akıl edemez ama anne edecek edemiyorsada kim olursa olsun lafı yer.
Evimi karıştıramaz hiç bir çocuk.Çocuksa çocukluğunu bilecek benim evim dingonun ahırı değil.Ben çocuğumun eline bir şey verip gezdirmiyorsam kimsede benim evimde gezdiremez öyle bir rahatlık yok.Hop hopp diye tepkimi koyuyorum.Zaten çocuklara ayrı masa hazırlıyorum ben.Masasında yiyecek sonrada gidip ellerini yıkayacak ben aten misafirden önce temizlik yapmam misafirden sonra kırklarım evimi.Herkesde biliyor bu düzenimi bide çoğu arkadaşım benim gibi,sıkıntı olmuyor bu sebeple.Sadece bir arkadaşımın kızı çok yaramaz onada kızıyorum annesine söylüyorum şu çocukla ilgilen daraldım ben diye.Duymak istemeyende çocuğuyla ilgilensin bi zahmet doğuruyosan ve de geziyosan kimseyi rahatsız etmeden olmalı bu iş.bir raconu var herşeyin.

çocuğa tabi ki bir şey denilemez, ne anlasın.

suç annede.kendi evinde istediğini yap kardeşim, ama başkasının evinde ne haddine.
hiç haz etmediğim davranış biçimlerinden biridir..

benim de ilk geldiğimde bana hoşgeldine gelen hanımlar gün yapalım demişti..ben gün olayını sevmememe rağmen onayladım, zaman geçer diye.keşke hayır deseydim..

allahtan ilk gün bana çıkmıştı ve kurtuldum..

çocuklar öyle şımarık, öyle laf almazdı ki anlatamam..
bizim sehpamız labirent tarzı, sehpanın bir yanında altında destek yok..çocuk çıktı oraya yatıı, sehpa kırılacaki iyice yamuldu annesi gördüğü halde hiç bir şey demedi..
başka birinin kızı sehpaya ayağını uzatarak tabağı devirdi, amerikan salatası yapmıştım, ıslak kek var en kötüsü, siz düşünün halıdaki lekeyi..bu kızın annesi telaş yaptı ama, benden defalarca özür diledi, aldı temiz bez halıyı sildi, uğraştı...kadının mahçup olması hoşuma gitti, en azından bilinçli bir kadındı..ben de defalarca önemli değil dememe rağmen kadının içi rahat etmedi..

böyle annelere amenna.

evde karıştırmadık yer bırakmadılar ve annelerinin gıkı çıkmadı.terbiyesiz insanlar bunlar.

çocuğa birşey demem asla, anlamaz.. ama annesi de görmezden gelirse işte o zaman sinir olmamak elde değil..

şimdiki aklım olsa sehpanın üstüne uzanan çocuğun annesine lafını verirdim..kibar olmakla alakası yok bu işlerin.

başasının evinde misafirsin, her an dikkatli olmak zorundasın.

Bence de konu 2,5 yaşında ki çocuk değil,annesi!
''çocuk bu ya,senin çocuğun var mı?''tarzında yorumlara da çok şaşırdım.
Temizlik duygusu çocuklu ya da çocuksuz olunca değişmiyor ki!
Bir insan temizse çocuğu olunca daha da temiz olur,daha dikkat eder.
Kaldı ki misafirliğe gidilmiş bir yer.
Evet tuvalet eğitimini tamamlayamamış olabilir.
Bunu anlarım ama madem misafirliğe gidiliyor,
bez bağlanabilir o geceye mahsus.
Ayrıca ev sahibinin ''aa ne ayıp 2,5 yaşında çocuğun altına bez bağlıyorlar''
deme ihtimalinden daha kötü bir durum bu yaşanan.

Bu ne vurdumduymazlık canım,

Çocuğa tuvalet eğitimi veriyorsan misafirliğe giderken bez bağlayıver,

Yok bez bağlamam diyorsan da evden çıkmayacaksın.

Kızmakta haklısınız tabii ama kabahat bebekte değil annesinde. Hepimiz çocuklarımıza tuvalet eğitimi verme aşamasından geçtik. O dönemde bırakın başkasının evinde olmayı kendi evimde bile 1 saat arayla tuvalete götürüyordum.

birinin evine giderken çocuğa bez bağlanmalı yoksa böyle durumlar yaşanabilir.misafirlikte bu kadar rahat olunmamalı:31:

Ben çocuğum konusunda dikkatliyimdir kimseye bir zarar ziyan vermesini istemem ama evime gelen çocuk sonsuz özgürdür , istediğini yapabilir. kırsın döksün, çiş yapsın, kussun onlar iyi olsunda.

Arkadaşım çocuk çişi hiçbirşey olmaz, o kadar titizlenmene gerek yok. Kedi köpek yada büyük çişi değil namazda kılınır.

Benim oğlan dana oldu bende teyzeliğin dibine vuruyorum :)) Kabul biraz deli bir teyzeyim ama yeğenim için ölürüm. Geçen kuzumun altı açıktı oynuyoruz çişini yaptı, ohhh dedim mis mis tişört sütyen sırıksıklam ikisinide değiştirmedim üzerimde kurudu. Hatta sütyeni yıkayasım bile gelmedi kuzumun çişi var üstünde diye :33:
pesss yani ciddi misiniz?:52:

Çocuğuna eğitim verirken ev sahibini mağdur etmesi çok ayıp.Ya önlemini alacak ya da oturacak evinde ,gezmeyecek çocuğu çişini söyleyene kadar. :)

zaten bu tarz insanlar, başkalarına gittiği zaman çocuklarıyla ne ılgılenır ne de engel olurlar...ama başkası onlara gıttıgı zaman; başkalarının çocuklarının peşinde azrail gibi dolaşıp kibarca azarlamaya çalışır ve başkasının çocuklarını gözüyle korkuturlar ( bu tarz insanlar tanıyorum) ..gıcığım böyle insanlara.

Evet canım rahatlar, görüşememe gibi bir durumun olmuyor yakın akraba olunca. Mantık olarak iki damla (umarım iki damladır) ama sanki bütün halılarım evim idararlıymış gibi geliyor, tiksiniyorum böyle.

İdrarın kesinlikle 3 kere suyla sıkıp ya da akıtıp temizlenmesi lazım 3 sefer aynı işlem olacak.Kusmukta kaba necaset ona da aynı işlem.Namaz kılınan bir evde dikkat etmek lazım ki namaz kılınmasada dikkatli olmak lazım aynı orantıda müslümanın evi temiz necasetsiz olur.Müslümanın evine ayakkabı ilede girilmez.Bu tarz kişilerle ya görüşmemek lazım ya da görüşülüyorsa belli edip rahatsızlığı dikkatini çekerek tedbirli olmasını sağlamak gerekir.Misafir haddini bilirse ev sahibi onu baştacı eder eğer hadsizse sırtında dağ taşırmış gibi gelir.Bizimde evimizde bu şekil davrananlar çok oldu maalesef inanın gittiklerinden sonra üstüne söylenmeme sebeb olup sinir harbiyle günaha sokuyorlar bide yüzlerine diyemeyip arkadan ağlayıp çılgına dönmüşlüğüm oldu ne yazık ki...hele bir kişi vardı ki hassasiyetlerimi bilen oğlu ikide bir odadan çıkıp geliyor ediyor noldu yavrum dedim annesinin yanında pırt yaptımda kaka geldimi diye bakıyorum diye gidiyorum dedi.Çocuk 7 yaşında ve bana geliyor kadın meğerse çocuğu ishal olmuş tedbirsiz saygısız ne diim gelme otur evinde...birde hemşire kendisi pasak götürüryor evini:4:

Bazi insanlar der ya, ay arkadasimin titzligi beni ilgilendirmez insan olsun temiz pis beni alakadar etmez herkesin kendine...

Beni vallaha cok ilgilendiriyor, pis bir insanin evinde ne kadar rahat ede bilirki bi insan ?
Ben temiz derli toplu arkadaslarimda cok rahatimdir, ferrah ferrah oturmak varken neden pis bir ortamda oturuyaim yiyeyim iceyim, yani...

Temizlikde bir görgüdür.. bu da her insanda olmali diye düsünüyorum , herkesde 100% olcak diye birsey yok ama temel kurallar olmali.

Bazi insanlar der ya, ay arkadasimin titzligi beni ilgilendirmez insan olsun temiz pis beni alakadar etmez herkesin kendine...

Beni vallaha cok ilgilendiriyor, pis bir insanin evinde ne kadar rahat ede bilirki bi insan ?
Ben temiz derli toplu arkadaslarimda cok rahatimdir, ferrah ferrah oturmak varken neden pis bir ortamda oturuyaim yiyeyim iceyim, yani...

Temizlikde bir görgüdür.. bu da her insanda olmali diye düsünüyorum , herkesde 100% olcak diye birsey yok ama temel kurallar olmali.

Kesinlikle haklısınız bu bir görgü meselesi.Necaseti umursamamakta türk insanına yakışacak bir durum değil.Çocuğun dışkısıda büyüğün dışkısıda pistir o yüzden kimse kimsenin pisliğine katlanmak mecburiyetinde değildir.Önleyemeyeceğin bir durum varsa evinde oturursun kimseye eziyet çektirme hakkına sahip değilsindir.Birde şu peçeteyle taharetleme meselesi var su temizler kiri buda avrupadan gelen bir özenti sanırım:) suyla yıkamadan silmek...suyla yıkarsın kağıtla kurularsın poposil moposille olmaz o işler öyle insan evimde otursada rahatsız olurum.Hele ki tek başına çocuğu tuvalete gönderenler acayip sinir kişiler çocuk işini bititrip çamaşırını çekip çıkıyor klozete damlayan ayrı,çamaşırına geçen ayrı birde oturduğu yer aman aman gelmesinler.Böyle insanlara destursuz yaklaşmamak lazım çarpılırız vesselam:52:

Back
X