misafirlerden hoşlanmıyorum

belki saçma bulursunuz ama bazen o kadar çok misafir isterimki kalkıp ararım 4 5 kişiyi ne olurgelin falan filan ben giderim onlar gelir öyle işteeeeeee

Son düzenleme:
canım bekarsın anladığım kadarıyla,bende bekarken sıkılırdım ama bize çok misafir gelirdi
ve biz fazla kimseye gitmezdik,gitsekte aynı hizmeti göremezdik.
annem hep derdi ki ''kızım misafir evin bereketidir,Allah rızası için ikramlarda bulunacaksın'' derdi.

şimdi evliyim gerçekten annemi çok iyi anlıyorum,gelen giden olmayınca evin tadı olmuyor,
hayat tek kişilik değil,bunu evlenince görürsün canım.

Yüzeysel geliyor sanırım sana. Misafir geldiğinde veya sen gittiğinde kendinden uzaklaşıyorsun gibi geliyor,
halbuki arkadaşının yanında uzanmak istiyorsan çekinmek istemiyorsun.
Rahatına düşkünlükten ziyade
sohbet içeriği anlamsız geldiği için misafir sevmiyorum diye adlandırmışsın.
Anlamsız gelen sohbet ortamında hizmet etmek de sıkıcı gelir muhakkak ki.
Derdin misafir değil, misafirliğin içeriği.
Kendi evine hakim olduğunda sıkılmadığın gibi hareket edersin.
İstemiyorsan istemiyorsun. İstemeye zorlama kendini.

ben dozajında oldumu ses cıkarmam ama her hafta biri taciz ederse deliririm ne ev kalıyor temiz ne kafaaa hiç sevmem bu kesin..... emrivakili cagırmalardanda hoslanmam istersem kendim giderim değil mi :2: arada kendimede evimede rahatımada vakit ayırmayı severim . kendin eleştirme zamana bırak demekki senin modelinde böyleee alacak olnada seni böyle kabul etsn sonradan canını sıkmasın.

tatlı gelincek tatlı gidilcek hiç olmasa oda abes olur en normali buuu ne kimse kimseyi taciz edip durcak nede ben bir baskasını ki yapmam zaten öylebirsey....

ben bekarım eylüle düğünüm var annemin evinde ikram yapmaktan çay yenilemekten misafirin yanında oturamıyorum yaa ben evlenincede böylemi olucak kendi misafirimin yanında oturamıyacakmıyım oturup sohbet etmem lazım şimdi annem var o oturuyor idare ediyor ama evlenince evimde olmayacak

Bazı arkadaşlar var,evimizin yakınında bir yere alışverişe geliyorlar diyelim,pat arıyorlar size geliyoruz diye.Kadın çalışmıyor,hep müsait.Ben çalışıyorum,evim müsait mi değil mi,sonra pazar günü programımız olur kesin,soran yok. :))Sinirleniyorum ve kabul etmiyorum doğrusu.

bekarken hiç sevmezdim misafiri
evlendim sever oldum
ev sahibi olarak misafire ikramlarda bulunuyorsun haliyle pek oturulmuyor
bize genelde evli çift gelir erkekler salonda bayanlar mutfakta laklak ederiz
hem ikramlarımı veririm hemde misafirimi yalnız bırakmam
mutfak muhabbetini severim,
tabi çok samimi olduklarımla böyleyim
samimi olmadığım kişi geldiğinde ben mutfak salon arası mekik taşıdığımdan
bayan yalnız kalıyor
o yüzden samimi olduklarımı ağırlamak daha çok hoşuma gidiyor
insan daha rahat oluyor

ben de misafirlik olayına gıcık olanlardanım :) bir iki akraba dışında kimseye gitmek istemiyorum.aynı şekilde çok sevdiğim bir iki akraba ve arkadaş dışında kimsenin gelmesinden hoşlanmıyorum. özellikle bayramlarda çok alakasız insanlarla bile görüşülüyo ya sinir oluyorum.herkes birbirine numaradan gülümsüyo gibi geliyo :) bir de yıllardır hiç anlayamadığım bir olay var. bayramda birine gidiyoruz mesela ertesi gün de o bize geliyo.yada biri bize geliyo ertesi gün biz onlara gidiyoruz.ne gerek var yaa görüşmüşüz bayramlaşmışız işte hemen iade-i ziyarete gerek yok :) ama dışarıda bululmaya bayılırım. evde oturup çay,kahve,pasta,börek filan yemek içmek anlamsız geliyo dışarda daha çok eğlenenerdenim ben de :)

hahah vallah kopdum burda! cok tatlisin ya:)

güzeller sizlere bir kaç fikir vereyim:
öncelikle evlendikten sonra misafirlikle ilgili düşünceleriniz değişecektir,çünkü kendi çevreniz oluşmaya başlayacaktır.
hıııı baktınız ki hala misafirden hoşlanmıyosunuz o zaman şöyle yapın.
size gelen misafirlerden karakterini beğenmediklerinize gitmeyin zamanla onlarda size gelmeyi azaltır.
ama görüşmeye değer arkadaşlarınızlada iletişimi koparmayın,
hepsinle tek tek ilgilenmek yerine ayda bir gün yapabilirsiniz veya bir cafede toplanırsınız,
güzel havalarda pikniğe gidilebilir mangalı erkekler yakar dolayısıyla evde hizmet etmemiş olursunuz:)

ben 10 yıllık evliyim ev hanımıyımda ama ne yalan söyleyeyim yinede evime hergün misafir gelsin istemem yada hergün misafirliğe gitmeyi sevmem.bu biraz yapı meselesi sanırımayrıca sevdiğim kişilerle görüşmeyi tabiki isterim ama herşey tadında güzel ölçülü biraraya gelinmesi taraftarıyım vıcık vıcık olunmasını sevmiyorumkonu sahibi sende evlenince yavaş yavaş alışırsın ayrıca sen gitmedikten sonra kimse evine gelmez sende kafana uyan kişilerle ilişki kurarsan çok sıkılmazsın ne sıklıkta biraraya geleceğini ayarlamakta senin elinde ama yakın akrabalar konusunda birşey diyemeyeceğim örneğin kayınvalide görümce elti kayın gibi kişilere yakın oturursan sık sık yanına gelebilirler buna şimdiden kendini hazırla

bende baba evindeyken misafr gelince sinir olurdum hizmet etmek istemezdim.ama evlendim kendı evim oldu.birileri gelse diye can atıyorum resmen,o kadar hoşuma gidiyorki misafir ağırlamak evde ne yiyecek varsa önlerine yığmak istiyorum resmen :)

ben kafa dengi insanlar olduktan sonra gitmeyi ,gelmeyi çok severim... sonuçta tek kişilik bir dünyada yaşamıyoruz... çalışıyorum.. hafta içi çok yorgun oluyorum akşam evimde uzanmak istiyorum.... hafta sonu mutlaka 1 günümü eşli yada eşsiz misafire gitmeye yada gelmelerine ayırırım

Bende rahatıma çok düşkünüm. Misafiri hiç sevmiyorum ama misafirliğe gitmeyi de sevmiyorum. Ne rahatsız etmeyi ne rahatsız edilmeyi seviyorum. Zaten 1 tatil günüm var. Ondada işim gücüm oluyor dinleniyorum. Zaten öyle çok misafir falanda gelmez bize. O konuda rahatım. İnşallah evlenince de çok fazla misafir derdim olmaz

misafiri de misafirliği de çok severim.hep yanımda birileri olsun isterim.bahçeli bir evde oturuyorum,şu anda o kadar güzel ki,bu güzelliği birileriyle paylaşmak istiyorum bu nedenle sıksık misafir ağırlıyorum.hele bundan sonra her hafta misafirlerim olacak

Türk Milleti misafirperverdir derler ve tüm genellemeler,bu da dahil, yanlıştır.

Ben de misafirden hiç hoşlanmıyorum. Sevmiyorum ağırlamayı.

Napim ... Gitmeyi de pek sevmiyorum.

Son düzenleme:
insan keyif aldığı ortamdan sıkılmaz, sen acaba o ortamdan sohbetten keyif almıyo olabilirmisin. yoksa zamanın nasıl geçtiğini bile anlamazdın?

vallahi 5 senelik evliyim misafire bayılırım çok severim hergün gelse hergün agırlarım :))

ama şunları asla yapmam mesela çay demledim mutlaka çayı ocaktan alır yanıma koyarım odaya ki muhabbet bölünmesin yada kahvaltı yaptık zırt diye kaldırmam bekletirim muhabbet varsa.sonra bide bulaşık yıkayanlar var yada makinaya yerleştirenler misafir varken hiç takmam hayatta gidipte bulaşık kaldırmam.
o yüzden sana tavsiyem rahat davran tabiki rahat davranılacak davranılmayacak misafirler vardır ama o na göre evine giren insanları seç sende

bende geliyimmi bahçeli evvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv

Evime gelen misafir değildir, evine gittiğime misafir değilimdir.

Öyle olduğu içindir ki ne evim pis derim, ne ikramlığım yok derim. Birlikte yapar birlikte yer, gerekirse birlikte temizleriz. Ama tabi bu düşünceler yaş ilerledikçe oturuyor. 20 li yaşlarda bayramda neymiş diyen ben, şimdi çocuğu kapı kapı el öptürmeye dolaştırıyorum ki değerlerine sahip çıksın diye.

Hele bir dostum var 7*24 görsem, ne o ne de ben bıkarız üstüne birde off zaman ne çabuk geçti deriz :)) Sohbette şart değil yayılırız koltuklara sadece yanyana olduğumuzu bilmek bile yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…