Misafirlerime iftar Menüsü yardımmm;

nurummm

Oğlum Abii oluyor!!! Karnıma Mutluluk Kondu :)
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2010
1.972
155
163
Arkadaşlar;

Önümüzdeki pazar iftara 2 aileyi davet ettim. Ama ne yapacağıma karar veremedim.

Çorba olarak yuvalama düşündüm (antep yöresine ait)
Ana yemek ????????
Pilav
salata
cacık
sütlaç

ortaya salata dışında ne koyayım ve ana yemege karar veremedim yardımcı olursanız çok sevinicem.

Son düzenleyen: Moderatör:
hamarat hanımlar nerdesiniz bir el atıverin.

ana yemek olarak fırında et sote düşünebilirsiniz. davet sofralarında fırın yemekleri daha keyifli gözüküyor. azar azar bir kaç çeşit meze koyabilirsiniz. rus salatası, köz patlıcan, patates salatası gibi gibi. yoğurtlu çok seçenek var ama cacık varken olmaz.

Antepli arkadaşımda karışık dolma yemiştim, tadı hala aklımda ondan da yapabilirsiniz. Kuru patlıcan biber vs ile yapılan dolma

Ana yemek haşlama, güveç, karnıyarık, et sote , fırında tavuk bunlardan herhangi bir tanesi olabilr yanınada mantı yaparsın hazır alıp pişirir soslarsın gayette güzel olur bence ayrıca köz patlıcan salata felnda yapabilrsin meze olarak

Antepli arkadaşımda karışık dolma yemiştim, tadı hala aklımda ondan da yapabilirsiniz. Kuru patlıcan biber vs ile yapılan dolma

Antep yemeklerinin hepsi öyle yahu :)

Antep yemeklerinin hepsi öyle yahu :)

Gerçekten öyle,eşim askerliğini orda yaptı. Düşünüyorum da hayatımdaki en beğendiğim yemek ve tatlılar hep o yörenin gerçekten. Baharatları mı özel anlamadım ki. Bizim dolmalar öyle olmuyor

Gerçekten öyle,eşim askerliğini orda yaptı. Düşünüyorum da hayatımdaki en beğendiğim yemek ve tatlılar hep o yörenin gerçekten. Baharatları mı özel anlamadım ki. Bizim dolmalar öyle olmuyor

Bende işim gereği senede 2 kere antep seyehatine gidiyorum. Herşeyine bayılıyorum. Memleketimden daha çok seviyorum.

Ben de geçen cumartesi misafir ağırladım. Herşey iyi hoş da ana yemek kısmında takılıyorum.

Ortaya;
Zeytinyağlı barbunya
Paçanga böreği
Soslu yoğurtlu bulgur köftesi
Salata yaptım.
Pratik başka şeyler de yapılır. Patlıcan salatası, yoğurtlu havuç salatası, biber dolması gibi.

Mercimek çorbası
Et sote (mantar,patlıcan vs.)
Pilav

Güllaç

Et sote,fırında tavuk patates yada köfte patates,kürdan kebabı ve karnıyarık olabilir ana yemek için.Zeytinyağlı yaprak sarması,biber dolması,yeşil fasulye,barbunya,börülce ve bamya bunlardan birisini yapabilirsin.Salata olarakda patlıcan salatası,mevsim salatası yapabilirsin.

Sebzeli etli guvec veya patlican domates biber dolmasi etli olabilir hatta sunumda cok guzel oluyor zeytinyagli sarmada yakisir menuye

Son düzenleyen: Moderatör:

ana yemek ya tavuk ya et olmalı fırında bişeyler yapabilirsin hem kolay olur hem de güzel durur.

bence bi zeytinyağlı olmalı mutlaka,biber dolması ya da taze fasülye gibi.

hem cacık hem salata fazla olabilir cacık yerine yoğurtlu başka mezeler yapabilirsin,hem daha güzel çeşit olur.

Tahta şişler olur marketlerde ondan al
Bi köfte bi patlıcan bi biber sıra sıra diz, her bir şişe 1 porsiyonluk olmak üzere..
Salçalı su ile beraber fırına ver

Yanına da kase ile şekillendirilmiş pilav koy
Mikemmel bi ana yemek

valla süper oluyo bu yemek :)

cuma günü yapmıştım bunu misafirim vardı ama patlıcan ve patatesleri önce kızartıyorum öyle şişe diziyorum daha güzel oluyor.ama kızartıp yapınca ayrıca yemeğe yağ eklememek gerek yoksa çok ağır olur.

Bende geçen yıl iftarda yapmıştım Kadiş
Kaynanam dün dedi ki tadı damağımda hala Çek...
Dedim ki tamam mesaj alındı

menü genel anlamda güzel

ana yemek:
etli güveç
karnıyarık
izmir köfte olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…