• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafirlerimi kırmadan bu çileden nasıl kurtulabilirim

ayakkabı cıkarıldıktan sonra basılan yerı temız tutarsan hem gelenlerınde senın pıslenmış kapı onun yuzunden corapları kırlenmemıs olur.

kusura bakma ama o kadar sacma bır konu olmus kı yazamadan edemeyecegım.

bu arada benım yazdıgım onerı bakıs açını degıstırırsen cok da mantıklı. belkıde ınsanlar evlerıne gıttıkten sonra ayy corabım kırlendı ya ne kırlı bı kapı onu fln dıye dusunuyorlardır.

Ayakkabisini kapinin disinda cikaranlar pis, ayakkabiyla eve girip icerde cikaranlar temizmis benim bu konudan anladigim bu.
kaç kere anlattım ama tekrar anlatayım, yahu diyelim misafir geldi kapının önünde duruyor ayakkabısını çıkarıp hemen ayağını içeri atmıyor, diğer ayağını da çıkarırken ayakkabısıyla bastığı yani kirlettiği yerlere basıp öylece de eve giriyor, neyini anlayamıyor insanlar şaşkınım yaa

Benım halımda acık renk antreye yuvalak halı aldım antrenn yarısı bos gelen mısfreme dıom drek ayakabınızı bınada cıkrmayın calyolar dıom gosrterdım yerde cıkrıolr hemn bı terlık mıs zten ntrem fayans hergunde paspas sıkıntı yok

Bukadar takılma ya bende tıtızımdrde bukadar kasmıom yarın bıgun cocum olcak o acık renk halımda kalmayacak yada sole yap halam ole yapar acık renk halının ustune guzel bı ortu serrr hallı ortulerı varya halının altına veryosyn oda ıyı

bende gelen misafir çocukların ayakabılarını çıkartmadan eve dalmalarına çok kıızıyorum vee aynen dediğin gbi ayakkabıları ileride çıakrtıp pis yere basarak eve girmelerine kızıyorum çözüm bulursan banada de canım kapı onunde ki yolluğum kapkara oldu bu yüzden küçük küçük ayak izleri var siliyorum ama şuan hamile olduğum için eğilip güç veremiyprum yıkamaya vericem am asureklı yıkamayada verilmez oraya ayrı bi örtü örtsem dyorum artık

ben çareyi dış kapının dibine kadar en güzel halıyı sermekte buldum o zaman kıyamıyolar bakıyolar halı var adım atamıyorlar.mecbur dışarıda çıkarıyolar.birde inadına yapanlar var(yada çok rahat tipler ve evlerinde öle alışmışlar diyeceğim) onlarda geldiğinde gazete seriyorum içeri girip yürüyecekleri 1 metrekare alana.

Ayyyneb işte onuda düşünüyorum ben uyarsamda muhtemelen kendi evinden çıkarkende basmıştır oda çözüm değil diyorum
Yaz geldi şimdilik halıları kaldırıp kilim alacağım eve o şekilde eve giren oluncada o gidince hemen kilimler makineye
Ama kış gelince yine başka bi çözüm arayacağım
Gerçekten üzülüyorum yazık günah bizim kültürümüzde böyle birşey olmamalı aklıma hastanede doktorun odasına girerken ayakkabılarını çıkartan teyze geliyor bi ara bayağı haberlere çıkmıştı belki hatırlarsın yani biz Türkler olarak bu temiz kültüre sahip olmalıyız aslında ama dediğin gibi koca insanlar bile yapıyor bunu malesef :KK43:
Öyle yap canım bakalım şimdilik.kışa kadar yeni bir çözüm bulunur inş. Evet o teyzeyi hatırladim.sonra hastaneye ismi verilmişti hatta :)

Bu konuda ben de aşırı dertliyim. Bence de çok pis ayakkabini çıkar iceri at adımını sanki cok zor. Ama esimin ailesi tamamı bu sekilde yaptığı için kime ne diyeyim..

Çok haklısın konu sahibi bende çok dikkat ederim buna nasıl içlerine siniyo anlamıyorum valla ben o eşiğe bile basamam direk içeri atlarım:)kapıya yazı as bence bununla ilgili ve araştırıp açıklama yap şu şu mikroplar eve girer sağlığımızıntehdit eder vs diye hiç üşenme yaz çıktısını al yapıştır misafir gelmeden

Bence vesveseden kurtulun siz

Vesvese bir mayadir bugün ona yardım diğer gün başka bisey çıkar birbirini doğurur ve besler

Her pislik gozle goruluyor mu yada kaciyke basacikabikiriz bugün eşimle coook bilinen bir marketteydik zeytin alicaz görevli taa gözüne içten girecek kadar parmağını burnuna soktu ve onu inanın zeytinin içine attı afedersiniz ,bunu yazdım ama bakın vesvese takıntı yaşam.kalitenizi çok dusurur aman bırakın bazı şeyler de batsin insanlara odaklanamzsiniz ki hep aklınız orda olur

Amannn bosverr de kendine yoksa milleti duzeltemezsin anca evine gelmez kimse o olur
Bugün bende marketten zeytin aldım şu an midem alt üst :110:

Konu sahibi bi çözüm bulursan bana da söyle benimde aynı şekilde komşum ve kv o şekilde onlar evime gelmesin de kim gelirse geldin diyorum pisliğe ve pasaklı insanlara hiç tahammülüm yok ama söyleyemiyorum onlara

Konu sahibi bi çözüm bulursan bana da söyle benimde aynı şekilde komşum ve kv o şekilde onlar evime gelmesin de kim gelirse geldin diyorum pisliğe ve pasaklı insanlara hiç tahammülüm yok ama söyleyemiyorum onlara
ben artık söylüyorum. hele ki bu hafta işe başladım. dahada önemlisi bebeğim var ve emeklemeye başladı emekliyor elleri hep yerde sonrada ellerini emiyor. doğal olarak yer temizliği benim için artık çok daha önemli. bebeğim için deyip kendimi cesaretlendiriyorum ve çıkaracak olursa direkt lütfen yerlere basmadan gir içeri diyorum :/

Benim mesela misafir yere mi bastı ayağını içeri mi attı hiç dikkatimi çekmez. ..ama gittiğim evde de misafir terligi falan giymem.
Asıl hijyenik sorun bence misafir terligi. Terlik nasıl temizlik olarak algilaniyor anlamıyorum.
Ev sahibinin halısı kirlenmeyecek diye kimin giydiği belli olmayan Mantarlı terlik giymem ben.

Ayakkabıları kolidorda mı çıkarıyorlar yoksa dışarda çıkarıp çoraplarıyla basıyorlar diye mi anlamadım. Eğer girişe kadar ayakkabılarıyla giriyorlarsa dışarıda çıkarmaları konusunda uyarın ama odaya çorapla giriyorlarsa ben bir sakınca göremedim sonuçta dışarıda çoraplarıyla dolaşmıyorlar ya bu insanlar yani ne alakası var anlamadım kaldı ki daha içeri girdiklerinde önlerine terlik verseniz zaten giymek zorunda kalırlar misafir bu çoraplardan birşeyler oluyorsa gittiklerinde süpürürsünüz yani.

Back
X