• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafirlerimi kırmadan bu çileden nasıl kurtulabilirim

Benim evde giriş alanı dar, sokak kapısının önüne içeri yani paspas koydum, dışarıda ayakkabıyı çıkaran direk paspasa basıyor yani, sonrada misafir terliklerim var ondan veriyorum, böylece dışarı basıp içeriye girmemiş oluyorlar. Paspası ve misafir terliklerini de uygun zamanlarda yıkıyorum makinada, benim takıntılı olduğum şey insanların çorapları maalesef , çoraplarıyla dolaşmasınlar diye jet hızıyla terliği yetiştiriyorum=)))
Supersinde ya gelen ben baskasinin terliklerini giyinmiyorum hijyen scisindan derse

çoğu kişi konuyu anlamamış..
gelen kişiler kapının önünde ayakkabısını çıkarırken yere basıyor, kapı önü temiz olsa bile ayakkabısıyla gelip orayı kirletiyor, o kire basıp bi de evin içine giriyor denmek istenmiş..
benim de sıklıkla yaşadığım bir olay olduğu için gayet iyi anladım ve maalesef bu saygısızlığa çözüm bulamadım..:duduk:

Ayakkabilar kapinin disinda cikariliyor ayakkabi cikarildigi xaman ilk cikan ayak direk mermerin uzerine konabilir yada iceri bir ayak alinir diger ayakkabi oyle cikarilir.
karisikmi neo_O
Yani mermere, evin içine ayakkabıyla basılmıyor. O kadar zor bir şey değil bence. Ben hiç zorluk yaşamadım, hep yapıyorum, karışık değil :D

Nasil ya eve gercekten hic gorunceymis kaynanaymis suymus buymus giremezmi.
benim annem babam ayri, dolayisiyla annemin o tip dertleri yok. arkadaslariyla da ev disinda gorusur. benim esimle de ev disinda gorusur. kahvaltiya gidilir, kahveye gidilir, aksam yemegine cikilir vs...

çoğu kişi konuyu anlamamış..
gelen kişiler kapının önünde ayakkabısını çıkarırken yere basıyor, kapı önü temiz olsa bile ayakkabısıyla gelip orayı kirletiyor, o kire basıp bi de evin içine giriyor denmek istenmiş..
benim de sıklıkla yaşadığım bir olay olduğu için gayet iyi anladım ve maalesef bu saygısızlığa çözüm bulamadım..:duduk:
Bazi bayanlar nekadende sasti bu konuya
ne var anlamayacak yada konu sahibiyle dalga gecmeler felan
arkadas bu bayanlar dusunmuyormu diskapinin disinda ayakkabilar yere basilmadan cikarilir.ben iki oglumada boyle ogrettim ama kuzenleri hopp ayaklar fayandlari silip oyle giriyo
benim annem babam ayri, dolayisiyla annemin o tip dertleri yok. arkadaslariyla da ev disinda gorusur. benim esimle de ev disinda gorusur. kahvaltiya gidilir, kahveye gidilir, aksam yemegine cikilir vs...
Hayranmi oldum desem sasirdimmi desem bilemedim.bu yasimda ilk kez bu kadar degisik bir durum duydum.aslinda cok hosuma gitti.
yoksa bu benim hayalimmi ne.
ama bi sey daha var aklima takilan neden kimseyi eve almiyor sebebi neki

Bazi bayanlar nekadende sasti bu konuya
ne var anlamayacak yada konu sahibiyle dalga gecmeler felan
arkadas bu bayanlar dusunmuyormu diskapinin disinda ayakkabilar yere basilmadan cikarilir.ben iki oglumada boyle ogrettim ama kuzenleri hopp ayaklar fayandlari silip oyle giriyo
ben de şaşıranlara şaşırdım canım inan, evet hele şu dalga geçenler...
ne kadar düşünceli bi annesiniz maşallah..
geçen markette bi çocuk ayağıma 3 kere bastı ve her defasında uyardım, annesi de yanında ama kadın tınnnn
en sonunda kızdım onu bile tınlamadı insanlar ne kadar rahat yaaa :KK76:

Ya ben olayı çok farklı anlamışım :) O zaman terlik verirsin yada en kötüsü dışarı kapının önüne bi büyük pas serersin..Ne pis insanlar var yahu dünyada

ben hiç dikkat etmemiştim buna Ve bende de halılar beyaz.. Böyle kafaya taktığınızı görünce kendimi çok pasaklı hissediyorum ya Çok mantıklı ama

Konu sahibi çok haklısınız bu konuda...
Rahat insanlar anlamaz bu durumu aslında gerçek olan sizin yadırgadığınız şeyin olmaması gerekir...
Evin içine dışarının pisliği bu şekilde sokulmamalı ama insanımız ne yazık ki çoğunlukla anlayışsız ve temzlikten bibaher...
Bu konuya sallamamaktan başka çözüm bulamadım söyleyebildiğime rica ediyorum...ya da bazılarını kapının önünde bırakmayı tercih ettim(mecazi anlam da :KK66: )
Hele evde emekleyen bebekler için ne kadar tehlikeli bunları yaşamış biri olarak yazıyorum...
Sokaklarda ki her türlü pisliği eve taşımak çok mu akıllıca ki:KK43:

Tabikide bir bu bayan temiz degil fakat
bu konuyu anlamayan bayanlarinda demekki buna dikkat etmedigini dusunuyorum
enn nefret ettigim o kapinin girisinde ayakkabikarini cikardigi yere illeki o iki ayagini basip sonradan iceri giren bay vayan vee cocuklardir tabi ki
iyy kirli corap altlari ve o canim halilar
icler dislar carpimi:KK66:)
Bende buna takilan bayanlarin kapisinin onunun pis oldugunu dusunuyorum;) ben surekli temiz tutarim hergun bir bez vurmak hic zor degil.kucuk ufak seyler.hayatinizi boyle zehretmeyin yahu

Supersinde ya gelen ben baskasinin terliklerini giyinmiyorum hijyen scisindan derse

O zaman hastanelerde kullanılan tek kullanımlık kağıt terliklerim var
Ayrıca ben gelen misafirimden açıkça rica ederim terlik giymesini; isteyen ev terliği giyer isteyen tek kullanımlık olanları ama çorapla bastırmamak için savaşırım=))

Hayranmi oldum desem sasirdimmi desem bilemedim.bu yasimda ilk kez bu kadar degisik bir durum duydum.aslinda cok hosuma gitti.
yoksa bu benim hayalimmi ne.
ama bi sey daha var aklima takilan neden kimseyi eve almiyor sebebi neki

hoslasmiyor. evde biri oldugunda o kisiye karisip, "oraya deg, buraya degme" diyip de arada gerginlik olacagina, disarida bulusup, hem istenildigi kadar zaman gecirip hem de bu tur gerilimleri ortadan kaldirmis oluyor.

Ayakkabilar kapinin disinda cikariliyor ayakkabi cikarildigi xaman ilk cikan ayak direk mermerin uzerine konabilir yada iceri bir ayak alinir diger ayakkabi oyle cikarilir.
karisikmi neo_O
İşte olmasi gereken o ama o yapılmadığı için ne yapsam diye düşünüyorum .o mermere basarak içeri girmek gayet basit birşey bunun için çaba gerekmiyor ama insanlar genelde dışarı basıp giriyorlar

Baktıkları kısma bi bez ser sonra terlik koy kapıya. Benimde halılar beyaz.  

Benimde şuan 3 aylık olan bir bebeğim var zaten yakında emeklemeye başladığı zaman gerçekten çok uzulecegim bu pis durumdan dolayi :( ondan dolayi şimdiden bu konuya çözüm bulmaya çalışıyorum
Bahsettigim pislik sadece sokak pisligi degilki sonuçta insanlar dışarıda hiç mi umumi tuvalete girmiyor evet giriyor sonra o ayakkabı ile ayni sekilde kapının önüne de basıyor sonra o kapının önüne birde çorapla basarak çok afedersiniz ama milletin bilmemne pisligini benim evime taşımış oluyor ve ben her defasında Evimi kırkliyorum
Herneyse kafamda az biraz birseyler oluştu sanırım artık hali kullanmayacagim
Birde senin evine misafir olmak istemem suratını çekmektense gibi şeyler yazanlar olmuş ben misafirlerime eğer böyle davrandıklari için surat assaydim onlarda birdaha gelmezdi bende burada onları kırmadan bu konuyu nasıl çözerim diyerek sizden fikir almazdim hamdolsun misafir ağırlamayı gayet seven ve asla misafir kalbi kırmayan bi insanım

Bence vesveseden kurtulun siz

Vesvese bir mayadir bugün ona yardım diğer gün başka bisey çıkar birbirini doğurur ve besler

Her pislik gozle goruluyor mu yada kaciyke basacikabikiriz bugün eşimle coook bilinen bir marketteydik zeytin alicaz görevli taa gözüne içten girecek kadar parmağını burnuna soktu ve onu inanın zeytinin içine attı afedersiniz ,bunu yazdım ama bakın vesvese takıntı yaşam.kalitenizi çok dusurur aman bırakın bazı şeyler de batsin insanlara odaklanamzsiniz ki hep aklınız orda olur

Amannn bosverr de kendine yoksa milleti duzeltemezsin anca evine gelmez kimse o olur
:kusmuk::silah::silah:

Benimde şuan 3 aylık olan bir bebeğim var zaten yakında emeklemeye başladığı zaman gerçekten çok uzulecegim bu pis durumdan dolayi :KK43: ondan dolayi şimdiden bu konuya çözüm bulmaya çalışıyorum
Bahsettigim pislik sadece sokak pisligi degilki sonuçta insanlar dışarıda hiç mi umumi tuvalete girmiyor evet giriyor sonra o ayakkabı ile ayni sekilde kapının önüne de basıyor sonra o kapının önüne birde çorapla basarak çok afedersiniz ama milletin bilmemne pisligini benim evime taşımış oluyor ve ben her defasında Evimi kırkliyorum
Herneyse kafamda az biraz birseyler oluştu sanırım artık hali kullanmayacagim
Birde senin evine misafir olmak istemem suratını çekmektense gibi şeyler yazanlar olmuş ben misafirlerime eğer böyle davrandıklari için surat assaydim onlarda birdaha gelmezdi bende burada onları kırmadan bu konuyu nasıl çözerim diyerek sizden fikir almazdim hamdolsun misafir ağırlamayı gayet seven ve asla misafir kalbi kırmayan bi insanım
Peki eviniz müsaitse, kapının girişinde bir ayakkabı çıkarma alanı oluştursanız. Bazı evlerde öyle yapıyorlar. Hani nasılsa orada çıkarıp daha ileri geçmezler, siz de temizleyeceğiniz alanı bilirsiniz.
Benim mesela hiç başıma gelmedi. Bizde hiç eşiğe basılmaz ayakkabıyla, eşik de eve dahildir. O yüzden ilk başta neden bahsettiğinizi bile anlayamadım. Ne ailemde ne arkadaşlarımın evlerinde, ne de onlar bana geldiğinde hiç kimse de ayakkabısını çıkardığı kapının dışında dışarı basıp içeri de girmedi. Nasıl bir çözüm bulunabilir bilemedim. Belki o bastıkları kısıma makinede yıkanabilen küçük bir paspas falan olabilir.

Bende buna takilan bayanlarin kapisinin onunun pis oldugunu dusunuyorum:KK66: ben surekli temiz tutarim hergun bir bez vurmak hic zor degil.kucuk ufak seyler.hayatinizi boyle zehretmeyin yahu
Ama apartman t
hoslasmiyor. evde biri oldugunda o kisiye karisip, "oraya deg, buraya degme" diyip de arada gerginlik olacagina, disarida bulusup, hem istenildigi kadar zaman gecirip hem de bu tur gerilimleri ortadan kaldirmis oluyor.
Cok hos ya valla birden hasta oldum.
peki bu sizin icinde gecerlimi
hanisiz evladinisiniz ve kurallari biliyorsunuzya

Benim de buna benzer bir takıntım var hamileyim ve delirmek üzereyim. Tuvalet ve lavabo kullanma takıntısı. Takip etmekten özellikle çocukları yoruldum. Uyarmama rağmen bir çoğu aynı şeyi yapıyor üstelik ben olsam çekinirim. Herkesin düzeni dikkat ettiği şey farklı malesef .

Back
X