• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafirlerimi kırmadan bu çileden nasıl kurtulabilirim

Merhaba arkadaşlar
Bu dert beni deli edecek:KK43:
Artık aklıma sizlerden fikir almak geldi gerçekten bu konuya evime gelenleri incitmeden çözüm bulmak istiyorum
Sorun şu ki evime geldiğinde ayakkabısını kapının önünde çıkartıp hatta bazen bildiğin koridorda ileri geri yapıp o pis çorapları ile evime giren ve beyaz halılarımın simsiyah leş olmasına sebep olan ayrıca beni pislik sebebi ile gelen şeytan vesvesesine gark eden misafirler :KK43:
Ya sokaklarda dünyanın pisliği var sonuçta ve ben bu pisligi evime taşıyan misafirlerden artık çok yoruldum
Kırmadan bu konuya nasıl çözüm getirebilirim lütfen fikir verin
Ben her gelene ev ayakkabısı yada terlik veriyorum hiç sıkıntı olmuyor sen de öyle yap

ben mi anlamadım

kapı önünde ayakkabı çıkarılınca nereye basıyorlar

oğlum 3 yaşından beri ayağını eşiğe basar dışarı asla basmaz

daha büyükler de bunu bilir ki ben titiz vs de değilim

alt komşum küçüklerin aklı ermiyor diye kapıya paspas koymuş

ayakkabıyı çıkar paspasa bas sonra içeri gir

içeri yanlışlıkla basamıyorlar da ayakkabılı ayak ile

paspası da yıkıyor

sizin aynı anda gelince mi kapıda yere basıyorlar acaba

zira bir kişi gelince kapıyı çalar açarsın ayakkabısını çıkarır kapı önünde terlik varsa ya da kendisi getirdi ise giyer yoksa da içeri girer dışarı yere neden bassın ki

ama dışarıda aynı anda kalabalık olursa belki dediğiniz olur

siz de misafir geleceği zaman kapının önüne hem dışarı hem içeri birer paspas atın

giren ona bassın kirleri de azalır daha içeri girmez

ama bu kadar titizlik temizlik de akla zarar biraz da mikroba ihtiyaç var

Ayakkabilar kapinin disinda cikariliyor ayakkabi cikarildigi xaman ilk cikan ayak direk mermerin uzerine konabilir yada iceri bir ayak alinir diger ayakkabi oyle cikarilir.
karisikmi neo_O

bence değil zira bunu günümüzde 3 yaş ve üstü tüm çocuklar uyguluyor ki

ya da ben başka bir dünyadayım

ayakkabının biri çıkar ayak içeri diğeri de çıkar tüm gövde içeri ayakkabılar da alındı vestiyere

dışarı çıkarken de

ayakkabısını vestiyerden alıp dışarı koyar tek ayak ayakkabıya öbürü içerde sonra diğeri ayakkabıya kendisi dışarda oldu bitti

Ayakkabı ile mi giriyor eve anlamadım :sus:

Terlik verseniz giyse. .:işsiz:

ayakkabının biri çıkar ayak içeri diğeri de çıkar tüm gövde içeri ayakkabılar da alındı vestiyere

dışarı çıkarken de

ayakkabısını vestiyerden alıp dışarı koyar tek ayak ayakkabıya öbürü içerde sonra diğeri ayakkabıya kendisi dışarda oldu bitti
anlattığınız gibi yapmayan öyle çokkkkk ki anlatamam...
ayakkabılarını çıkarıp, çıkardıkları yere çorapla basıp, o kir ile eve girenler..... :sopa:

dışarı çıkarken de

Demekki anlata bilmisim
bazi arkadaslar anlamamista durumu
bende dedim acaba bendemi sorun:KK45::KK45:

O zaman hastanelerde kullanılan tek kullanımlık kağıt terliklerim var
Ayrıca ben gelen misafirimden açıkça rica ederim terlik giymesini; isteyen ev terliği giyer isteyen tek kullanımlık olanları ama çorapla bastırmamak için savaşırım=))
Tek kullanımlık kağıt terlikleri nerden temin ettiniz acaba ? Bende almak istiyorum.

Arkadaşım aynı sorunu bende yaşıyorum. Koca insanların yere bastiği oluyor. Kapimda paspas varken ustelik gidip yere basmak.. Uyarmak veya paspasa bastırmakta çözüm değil bence, çünkü evinden çıkarken de muhtemelen yere basmıştır.yada başka bir yerdeyerde basmiştir, en garantisi galoş veya terlik vermek. Bizim kültürümüzde evde galoşta biraz garip kaçar ama bebeğim var dikkat etmek zorundayım dersin artık. Kağıt terlik varmış bak o da olabilir.

Fazla çevre edinme müsait değilm deyver

Arkadaşım aynı sorunu bende yaşıyorum. Koca insanların yere bastiği oluyor. Kapimda paspas varken ustelik gidip yere basmak.. Uyarmak veya paspasa bastırmakta çözüm değil bence, çünkü evinden çıkarken de muhtemelen yere basmıştır.yada başka bir yerdeyerde basmiştir, en garantisi galoş veya terlik vermek. Bizim kültürümüzde evde galoşta biraz garip kaçar ama bebeğim var dikkat etmek zorundayım dersin artık. Kağıt terlik varmış bak o da olabilir.
Ayyyneb işte onuda düşünüyorum ben uyarsamda muhtemelen kendi evinden çıkarkende basmıştır oda çözüm değil diyorum
Yaz geldi şimdilik halıları kaldırıp kilim alacağım eve o şekilde eve giren oluncada o gidince hemen kilimler makineye
Ama kış gelince yine başka bi çözüm arayacağım
Gerçekten üzülüyorum yazık günah bizim kültürümüzde böyle birşey olmamalı aklıma hastanede doktorun odasına girerken ayakkabılarını çıkartan teyze geliyor bi ara bayağı haberlere çıkmıştı belki hatırlarsın yani biz Türkler olarak bu temiz kültüre sahip olmalıyız aslında ama dediğin gibi koca insanlar bile yapıyor bunu malesef :(

Merhaba arkadaşlar
Artık aklıma sizlerden fikir almak geldi gerçekten bu konuya evime gelenleri incitmeden çözüm bulmak istiyorum
Sorun şu ki evime geldiğinde ayakkabısını kapının önünde çıkartıp hatta bazen bildiğin koridorda ileri geri yapıp o pis çorapları ile evime giren ve beyaz halılarımın simsiyah leş olmasına sebep olan ayrıca beni pislik sebebi ile gelen şeytan vesvesesine gark eden misafirler :KK43:
Ya sokaklarda dünyanın pisliği var sonuçta ve ben bu pisligi evime taşıyan misafirlerden artık çok yoruldum

Böyle yapan misafirler gelmeden önce koridoru iyice temizleseniz? Evinize giren kiri tamamen engellemez ama azaltır. Bir de zorla terlik verebilirsiniz. Açıklama olarak tatlı tatlı dışarı basılınca eve terliksiz girilmediğini söyleyebilirsiniz.

Hemen girise bi hali falan koysan, ayakkabiyla haliya basamiycagi icin disarda cikartmak zorunda kalirlar.

Lastikli halı örtüleri var, lastikli çarşaf gibi, ondan alabilirsiniz, terlik vermenizde uygun olur.

Merhaba arkadaşlar
Eşik üzerine havlu hemen kapı dibine terlik koyun

Antrede beyaz halı kullanışlı değil bence.
İlla beyaz halı kalacak diyorsanız misafirleriniz gelince ayakkabılarını kapının önünde çıkarmalarını söyleyin.

ayakkabı cıkarıldıktan sonra basılan yerı temız tutarsan hem gelenlerınde senın pıslenmış kapı onun yuzunden corapları kırlenmemıs olur.

kusura bakma ama o kadar sacma bır konu olmus kı yazamadan edemeyecegım.

bu arada benım yazdıgım onerı bakıs açını degıstırırsen cok da mantıklı. belkıde ınsanlar evlerıne gıttıkten sonra ayy corabım kırlendı ya ne kırlı bı kapı onu fln dıye dusunuyorlardır.

Bir kaç çift erkek bir kaç çift kadın misafir terliği alın kapının önüne koyun misafir gelince ayakkabılarını çıkarıp giysinler çıkarıp gitsinler.Bunu isteyebilirsiniz yani normal bişi bu bence.Hem böylece yerleri silip durmazsınız kendi evinizdeki terlik sonuçta.

Ayakkabisini kapinin disinda cikaranlar pis, ayakkabiyla eve girip icerde cikaranlar temizmis benim bu konudan anladigim bu.

Merhaba arkadaşlar
Çorabın kirlenmesin ya da taşa basma diyebilirsin

Back
X