• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

misafirliğe evet ev sahipliğine hayır anlayışı

elektraya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2008
3.177
40
118
Ankara
kızlar çevremde bu tip insanlar var malesef.yani bana geliyorlar,hatta sık sık gelmek istiyorlar.bana geldiklerinde de çok güzel ağırlanmak istiyorlar.fakat ben onlara gittiğimde moralleri bozuluyor.güzelce ağırlamıyorlar,bildiğin o gelmesin ben gideyim sadece derdinde olan kişiler var.bu bana çok bencilce ve saygısızca geliyor.

ben misafiri çok iyi ağırlamayı severim.bu şekilde karşılıklı görüştüğümüz insanlar da var.ama bazı tipler de var bıraksan 10 defa peşpeşe gelecek.ama bir kere zor davet eder.gidince de seni pek umursamaz.

benim yeğenim var.benden biraz küçük bekar,ben evliyim.ben o geldiğinde bir şeyler alayım diye gece tek başıma sokağa bile çıkıyorum,hep yanında oturuyorum,güzel sohbet ediyorum.geçen onlara gittik üstelik eşimle.yani artık dilimiz kurudu da kahveyi isteye isteye yaptırdık.güya yemek yapmışlar ama yemeğin çoğunu yemişler.ben balkona çıkacaktım ona hadi gel sohbet ederiz dedim "tamam" dedi bilgisayarın başından kalkamadığından gelmedi.emeklerime acıdım resmen ya.tam bir öküzmüş.ne yapayım şimdi ben bu kıza?

canim benim teyzemler oyle
yillar öyle
halada öyleler
yerler icerler ohhh miss gibi
hatta disari cikarlar islerini yapmak icin ögle yemegi molasi anneme gelip yazik kadin hasta demezler
ögle yemegi yedikten sonra evlerine giderler
eskiden bize yakinlardi
surekli bizde yer icerlerdi
saolsun kuzenim kuzenimdir ama
okuldan yada isten cikip direk bize
mutfaga yemekte ne var
yemek yer cay icer
sigaramdan alir giderdi
senelerden beri böyle
ama biz onlara bindebir giderizu zaten
cay bile zor demler
onuda tek bardak
ikinci barkada icemezsin sadece o kadar koymus suyu
birde sorar daha iceceksen su koyayim

sadece teyzemler degil bircok kisi böyle
bu resmen insani kullanmaktir
ve dayanolmaz birsey
sende izin verme
kim sana nasilsa sende öyle ol
benim annem yumusak yüzlü
ama artik senin dedigine gelyiorum diyor
cunku kadinin misafir agirlayacak sagligi kalmadi

üff simdi hepsi aklima geldide sinir oldum walla

ne tuhaf insanlar var.Madem kimse sana gelsin istemiyorsun o zaman sende gitmeyeceksin..Acaba evleri kirlenecek ,bir şeylerle uğraşacaklar diye mi üşeniyorlar.:19: Çok sinir bozucu

evet canım insan kendini kullanılmış hissediyor.sen iyi niyetinle çırpınıyorsun ama karşı taraf bunu kullanıyor.böyle insanlardan ne hayır gelir ki aslına bakarsan.çevremde de bu tipler artmaya başladı malesef...

böyle tipler kesinlikle var.. Hep bana birşeyler yapılsın hep bana emek verilsin ama ben kılımı oynatmayayım, o zahmete girmeyeyim. Hep armut beniöm ağzıma düşsün.. Kendilerini uyanık sanıyorlar. Böylelerinin de çenesi boldur hiç kapanmaz cırcır öterler.Bir tek sana değil hemen hemen herkese böyle davranırlar. Afedersin hep ben otlanayım isterler.Doğru dürüst davet etmezler, etsen de kuru kuru yollarlar. En iyisi mesafe koymak,bahaneler üretip misafirliğe kabul etmemek,ya da baktınki olmuyo,aynı şekilde ağırlamak..Sadece çay msela..buna benzer şeyler.. İşe yarıyor.

ne tuhaf insanlar var.Madem kimse sana gelsin istemiyorsun o zaman sende gitmeyeceksin..Acaba evleri kirlenecek ,bir şeylerle uğraşacaklar diye mi üşeniyorlar.:19: Çok sinir bozucu

ha misafirliği sevmiyorsan sen de gitmezsin.ama demişler ya selamun aleyküm demenin bir de aleyküm selam demesi var diye.:9:peki bunlara ne yapmak lazım arkadaş olsa görüşmem ama yeğenim biri mecburum görüşmeye küs olsam herkes soracak ne oldu neoldu,orada burada karşıma çıkacak bir de.çocukluğumuz hep bir geçti çok iyiydik o zaman ama ben evlenince o bir garipleşti.ha bu huyu hep vardı da (bu kadar olmasa da) başka bakımlardan garipleşti.

boyle ınsanlar var ne yazık kı.hatta hausfrau adlı arkadasımızdan da deıgı gıbı caydan bıle kısacak kadar garıp tıpler var gercekten.

böyle tipler kesinlikle var.. Hep bana birşeyler yapılsın hep bana emek verilsin ama ben kılımı oynatmayayım, o zahmete girmeyeyim. Hep armut beniöm ağzıma düşsün.. Kendilerini uyanık sanıyorlar. Böylelerinin de çenesi boldur hiç kapanmaz cırcır öterler.Bir tek sana değil hemen hemen herkese böyle davranırlar. Afedersin hep ben otlanayım isterler.Doğru dürüst davet etmezler, etsen de kuru kuru yollarlar. En iyisi mesafe koymak,bahaneler üretip misafirliğe kabul etmemek,ya da baktınki olmuyo,aynı şekilde ağırlamak..Sadece çay msela..buna benzer şeyler.. İşe yarıyor.

aynen öyle.bu tipler çok konuşuyorlar.orada da benciller çünkü.hep ben konuşayım o benim derdimi dinlesin.sen de bir şey söyleyecek olsan hemen lafı yine kendine getirir konuşturtmaz :41:

Valla bu konuyu açtığınız iyi oldu birazda ben dökeyim içimi :)) Bende zannederdimki sadece benmi enayiyim. Bir arkadaşım var bana ve diğer arkadaşlarına gider ama ona biz gidemiyoruz sebep kendisi internet tutkunu kimse gelsin istemez haa lafda gelin der oda binde bir. Bir cumartesi bana kahvaltıya gelecekmiş içimden dedimki sen davet et birgünde beni, kahvaltı hiç önemli değil ben her zaman evimi tercih ederim. Yaa arkadaşları boşverinde kardeşler bile artık birbirini istemiyor, evleri batacak die, Maalesef o hale geldik toplumca. Eskiden aptalmışım herkesi çağırırdım evime şimdi evimde kendimize kek yapmaya üşeniyorum ki bırakın misafir ağırlamayı. Birde şu internet yaygınlaştıktan sonra kimse kimseyi istemez oldu. Bayramlar bile bitti bu yüzden herkes birbirinden kaçar oldu. çok kötüye gidiyoruz:40::40:

kendimi bildim bileli calisiyorum.kardesimde hem okuyor haftasonu da calisiyordu.
Biz yemeyi yedirmeyi seven insanlariz.
Esimde oyle Allahtan...
Bekarken dayimin kizi ve diger dayimin oglu
Bizden 4 ile 6 7 yas kucukler.
Her hafta sonu bizdelerdi
Lahmacun pizza,envayi cesit kuruyemis kola sinirsiz cips hep alirdik.
Baktik her haftasonu bizdeler...
Ama biseye kurus verdikleri yok.
Tabi biz o zmn anlayamamisiz.
Bir diger dayimin kizi anlatti gecen...
Erkek kuzenime diyormus o zmn
Hadi anladk ama ne isin var kizlarin arasinda.
O da diyomus abla halamlarda yok yok...
Kuzenim diyor kendi evlerinde oyle bolluk nerde.
Kiz kuzenime giderdik bir kola zor alirdi ne cay ne bisey...
Oyle kuruyemis falan nerdeeee
Cogu zmn da kola bile yoktu )

3 4 yil once annem bir ameliyat gecirdi.
Ben baktim bir sure.
Arkadasimin 2 cocugu vardi.anneme yakin oturuyordu.
Ben cocuklara hasta icin gelen meyve sularindan aciyordum.gofret falan.
Ama hergun bizdelerdi.
Buyuk insan gibi istahlari vardi
Hic unutmam
cok kisi gelmisti annemi ziyarete.
Tabi cocuklarda hergun bize gelmek istiyordu.
2 gunde 9 meyve suyu gitmisti 1 lt liklerden.

Esimde dedi birak kuzum onlari doyurmaya calisma )
Allah icin giderim o arkadasim iyidir.
Ama evinde ne meyve suyu gordum daha 1 kere ne bir biskuvi ne bisey...
Boyle yemek falan yaptimmi kurar sofrayi.
Ama cocuklarina almiyormu,aliyorsada hemen bitiyormu bilemem.
Hala cok istahli o cocuklar.onlarla sofraya bir oturuyorum ac kalkiyorum kalmiyo cunku )

Misafirliğe ne gitmeyi severim ne de gelmelerini severim. Misafirden anlaştığım arkadaşlarım dışında akraba komşu v.s hiç hoşlanmam.Kafa dengi olmalı yahu. Niye yapmacık yapmacık oturulsun ki.

insanların gerçekten bazen enayi yerine koyduklarını düşünüyorum.
Öz dayıma bile sinir olurum bu yüzden. Kapı çalar dayım gelmiştir. Yemek yiyorsak o an sorgu sual yok şak diye oturur masaya hiç bişey demeden yemeye başlar. O an bana kadarlık yemek varsa falan bide bitirir. gıcık olurum. Çok yüzsüzlük ya. Sinir oldum bak şimdi.
Ben onlara giderim Allah var yengem ikram eder ama. Dayım kendi evlerinde de öyle haldır haldır kendim yiycem diye uğraşır hiç düşünmez misafir falan. Sonra mesela eve gelen komşular. Ben bir yere gitmişsem -ki zoraki gitmiş olurum gittiysem- inanır mısın hiç bişey içmem öyle akşam yemeğine falan gitmemişsek. çay falan da sevmem zaten.kimseye de zahmet vermem. Yemek yesem bulaşığa kadar yıkarım içim rahat etmez arkamdan da laf ettirmem. Amma velakin gelen herkesin ev sahibini hizmetçi gibi görmesine sinir oluyorum. KAlk çayını doldur. kalk kahve yap. Yemeği koy önüne yemeği kaldır. Bulaşık yıka otur. çok can sıkıcı. Hadi yaşlı olsa hepsi sorun yok. Ama genç misafirlerde misafir sıfatıyla oturdukları yerden kalkmadan bişeyler istedikçe sinir oluyorum. Çocuklarını da doyuyoruz tabi ayrıyeten. Yani şunu diycem bazen gerçekten ev sahipliğine hayır diycek duruma geliniyor.
Ben zahmet vermiyorsam sen de biraz kibar ol düşünceli ol da beni görmeye geldiğini belli et kardeşim. Yemeğe içmeye mi gelinir bu kadar.hele hele şehir dışından yatıya gelen misafirlere deyinmiyorum bile.. Ay ne sinir olmuşum döküverdim içimi :)

Misafirliğe ne gitmeyi severim ne de gelmelerini severim. Misafirden anlaştığım arkadaşlarım dışında akraba komşu v.s hiç hoşlanmam.Kafa dengi olmalı yahu. Niye yapmacık yapmacık oturulsun ki.

insanların gerçekten bazen enayi yerine koyduklarını düşünüyorum.
Öz dayıma bile sinir olurum bu yüzden. Kapı çalar dayım gelmiştir. Yemek yiyorsak o an sorgu sual yok şak diye oturur masaya hiç bişey demeden yemeye başlar. O an bana kadarlık yemek varsa falan bide bitirir. gıcık olurum. Çok yüzsüzlük ya. Sinir oldum bak şimdi.
Ben onlara giderim Allah var yengem ikram eder ama. Dayım kendi evlerinde de öyle haldır haldır kendim yiycem diye uğraşır hiç düşünmez misafir falan. Sonra mesela eve gelen komşular. Ben bir yere gitmişsem -ki zoraki gitmiş olurum gittiysem- inanır mısın hiç bişey içmem öyle akşam yemeğine falan gitmemişsek. çay falan da sevmem zaten.kimseye de zahmet vermem. Yemek yesem bulaşığa kadar yıkarım içim rahat etmez arkamdan da laf ettirmem. Amma velakin gelen herkesin ev sahibini hizmetçi gibi görmesine sinir oluyorum. KAlk çayını doldur. kalk kahve yap. Yemeği koy önüne yemeği kaldır. Bulaşık yıka otur. çok can sıkıcı. Hadi yaşlı olsa hepsi sorun yok. Ama genç misafirlerde misafir sıfatıyla oturdukları yerden kalkmadan bişeyler istedikçe sinir oluyorum. Çocuklarını da doyuyoruz tabi ayrıyeten. Yani şunu diycem bazen gerçekten ev sahipliğine hayır diycek duruma geliniyor.
Ben zahmet vermiyorsam sen de biraz kibar ol düşünceli ol da beni görmeye geldiğini belli et kardeşim. Yemeğe içmeye mi gelinir bu kadar.hele hele şehir dışından yatıya gelen misafirlere deyinmiyorum bile.. Ay ne sinir olmuşum döküverdim içimi :)

Dok icini rahatla gibi oldu bu topik yaa iyi oldu ama )

Esimle ortak bir arkadasimiz var
Bizden bir sene once evlendi.
Karisi biraz soguk nevale...
Neyse biz 1 gideriz bu 3 gelir.
Ben herseferinde pastalar borekler kendimi yorarim.hazir koymak ayip gelir bana (zoraki durumlarda olabilir tabi )
Ama o herseferinde hazir kekleri dayar doser,
Iftara kahvaltiya cagiririm
Kahvaltida pogca bilmem ne yaparim ondan tik yok
Ne iftara ne kahvaltiya cagirmaz,ama gelmesini sever...
Hic unutmam bikeresinde
Esi esimi pc icin aradi
Ogun gec kahvalti edip gitmistik.
Esimlerin isi uzadi.
Ogun baska misafirleri de vardi.
Elimdeki tabagi dokunmadan gelenlere verdim.
Cay dahi icemedim.gordu ve onemsemedi.
Ogun 5 6 saat orda durduk isleri uzadi ya
Acliktan olduk acmisiniz demedi.
Eve kendimizi zor arttik inanin.
Allahtan alt katinda kaynanasi var.
Cocuklara corba ordan aldi.
2nci cocuguna hediye aldim markali bisey.
Nerden aldn diye aradi ertesi gun,kormusun koca marka var ustunde,degisecekmis de fln flna.
Kendisi durumu daha iyi oldugu halde 3 kurusluk bisey getirdi ama kirmamak adina hic aramadim.
Seviye meselesi bu,
Neyse...ogunden beri samimiyeti kestim.
4 ay falan aramadi beni,
4 ay once aradi evdemisin size gelcem diye
Evdeyim ama esim yok dedim.esiyle gelck sandm.
Geliyorum dedi,yarim saate bizdeydi cocuklarla.
Hemen kostum kisir yapabildim.
Ztn coktandir tavirlarina gicik olmustum.
4 ay olmus ne o aradi ne ben...

Lazim degil oyle arkadas.
Birine bisey yemege gitmezsin tabiki,kendi evimizde hersey var cok sukur.

Ama insan onemsendigini gormek istiyor

kızlar ben bu durumu sülalemde değilde evlendikten sonra eşimin ailesinde gördüm. mesela kayınvalidem de laf arasında böyle davranışlar gözlemliyorum ve beni çok rahatsız ediyor onun böyle davranması. mesela şöyel anlatayım. biz ist oturuyoruz eşimin ailesi şehir dışında. biz bayramlarda oraya gideriz. kayınvalidem bayram diye tepsi tepsi baklava yapar. ama msela eve misafir geldiğinde ikram etme girişiminde bulunmaz.yahu o kadar baklavayı kim yiyecek sonra. hem sen onları ikram etmek için yapmadınmı ...neyse ben gelin olrak kalkarım ve misafire ikram ederim. elimde tabak misafirin önüne koyarkeeen kayınvalimde surat bi karış.sanki benim ikram etmemden rahatsızmış gibi. yani gönülden değil. bi de başka bi örnek. kayınvalidem misafir ağırlamaktan çok misafir olmayı seviyor gözlemlediğim kadarıyla. yine bayramlarda eltim görümcem ben ve eşlerimiz eşimin dayıları teyzeleri halalarını bir bayram günü dolaşırız sırayla.ve o ziyaret seanslarımıza her bayram kayınvalidem de katılır. halbuki sen büyüksün onlar senden küçük. senin evinde durup onları beklemen gerekir. örneğin kayınpeder gelmez bizimle. zaten gittiğimz yerlerde de ona laf söylerler kardeşleri yeğenleri. şakyla karışık. sen geldin ya bi daha seni görmeye gelmeye gerek kalmadı görmüş olduk bayramın kutlu olsun diye !!! zaten bi seferinde yine böyle biz bayram ziyeretine çıkmıştık. o günde kaynanamın evine üstüste bi sürü misafir gelmiş. tabi kaynanam bizimle. kayınpederim o misafirleri evde tek başına karşılamış uğurlamış. şimdi kayınvalidemin yaptığı ayıp değilmi allah aşkına. açıkçası onun bu şekilde davranmasından ben rahatsız oluyorum o bayramlarda. en azından ilk gün evinden çıkma. gelenin gidenin olur. işte misafir ağırlamayı sevmiyor bence.

deniz ve mehtap

Benim kayinvaldem de cimridir sevmez insan agirlamayi
Bizde cokk severiz tam aksine

Evlendim gelin oldum
Bana gorumcemle ikisi tembihte bulundular hic unutmam
Eve her gelene herseyi serme
Bi kahve yeter
Onlar sana yapiyomu?
Bir 3 u bir arada kahveyi 2 bardaga bol falan dediler.
Bana cok garip gelmisti cok yadirgamistim.
Allahtan esim hic oyle degil.
Hic unutmam bigun yazdi karpuz kestim yiyorum.
Daha dogrusu kesilmisti.bende cok severim
Dedi hepsini dogramissin yiyebilecekmisin ziyan olmasin...
Yerim ben dedim...ayy gormen lazim nasil ici gitti...
Tam aksine bana indigi zmn
Herseyi sererim onune...ama kadini 5 senedir degistiremedim yahu.hala cimri hala cimri.
Yumrugunu siksa su cikacak ve emecek o suyu )))
Allahimm veren el alan elden herzaman ustundur ama nerdeee

Back
X