ne tuhaf insanlar var.Madem kimse sana gelsin istemiyorsun o zaman sende gitmeyeceksin..Acaba evleri kirlenecek ,bir şeylerle uğraşacaklar diye mi üşeniyorlar.Çok sinir bozucu
böyle tipler kesinlikle var.. Hep bana birşeyler yapılsın hep bana emek verilsin ama ben kılımı oynatmayayım, o zahmete girmeyeyim. Hep armut beniöm ağzıma düşsün.. Kendilerini uyanık sanıyorlar. Böylelerinin de çenesi boldur hiç kapanmaz cırcır öterler.Bir tek sana değil hemen hemen herkese böyle davranırlar. Afedersin hep ben otlanayım isterler.Doğru dürüst davet etmezler, etsen de kuru kuru yollarlar. En iyisi mesafe koymak,bahaneler üretip misafirliğe kabul etmemek,ya da baktınki olmuyo,aynı şekilde ağırlamak..Sadece çay msela..buna benzer şeyler.. İşe yarıyor.
Misafirliğe ne gitmeyi severim ne de gelmelerini severim. Misafirden anlaştığım arkadaşlarım dışında akraba komşu v.s hiç hoşlanmam.Kafa dengi olmalı yahu. Niye yapmacık yapmacık oturulsun ki.
insanların gerçekten bazen enayi yerine koyduklarını düşünüyorum.
Öz dayıma bile sinir olurum bu yüzden. Kapı çalar dayım gelmiştir. Yemek yiyorsak o an sorgu sual yok şak diye oturur masaya hiç bişey demeden yemeye başlar. O an bana kadarlık yemek varsa falan bide bitirir. gıcık olurum. Çok yüzsüzlük ya. Sinir oldum bak şimdi.
Ben onlara giderim Allah var yengem ikram eder ama. Dayım kendi evlerinde de öyle haldır haldır kendim yiycem diye uğraşır hiç düşünmez misafir falan. Sonra mesela eve gelen komşular. Ben bir yere gitmişsem -ki zoraki gitmiş olurum gittiysem- inanır mısın hiç bişey içmem öyle akşam yemeğine falan gitmemişsek. çay falan da sevmem zaten.kimseye de zahmet vermem. Yemek yesem bulaşığa kadar yıkarım içim rahat etmez arkamdan da laf ettirmem. Amma velakin gelen herkesin ev sahibini hizmetçi gibi görmesine sinir oluyorum. KAlk çayını doldur. kalk kahve yap. Yemeği koy önüne yemeği kaldır. Bulaşık yıka otur. çok can sıkıcı. Hadi yaşlı olsa hepsi sorun yok. Ama genç misafirlerde misafir sıfatıyla oturdukları yerden kalkmadan bişeyler istedikçe sinir oluyorum. Çocuklarını da doyuyoruz tabi ayrıyeten. Yani şunu diycem bazen gerçekten ev sahipliğine hayır diycek duruma geliniyor.
Ben zahmet vermiyorsam sen de biraz kibar ol düşünceli ol da beni görmeye geldiğini belli et kardeşim. Yemeğe içmeye mi gelinir bu kadar.hele hele şehir dışından yatıya gelen misafirlere deyinmiyorum bile.. Ay ne sinir olmuşum döküverdim içimi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?