• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafirlik ne kadar sürmeli?

benzer konuyu bende açmıştım misafir misafirliğini bilecek.seninkiler zaten en başta görgüsüzlüğün daniskasını yapmışlar.

misafir diye gelip günlerce eve postu sermek de ne demek......
böyle insanlara yüz verme istemediğini açıkça belli et ister küssün ister alınsın hayatımda böyle insanlar olacağına kimse olmasın daha iyi.

benimde eşimin akrabalarının huyudur çay içmeye gelirler gece 1 de 2 de evlerine giderler.uykusuzluktan yorgunluktan bitiyorum misafirin beni rahatsız edenini İSTEMİYORUUUUUUUM:27::27::36::36::37::35::32::33:

tabi bi de bu var. eşimin ailesinin ankarada çok samimi aile dostları var. buraya geldiklerinde onları da benim evime davet edeceklerdir hiç tereddüt etmeden ve bana sormadan. ben sabahın köründe çıkıyorum işe gitmek için. onlar da geldiklerinde gece 2 ye kadar otururlar.

Eşinin yakın akrabası eğer istemezsen onları eşin ile aran bozulacak buna değer mi düşün? Bende yeni evliyken daha kızım 8 aylık ki eşim her gün evde de olmazken kaynım bende 1 yıl kaldı ama yatağını toplar ,ütüsünü kendi yapardı ben ise işten koşa koşa gelir annemden kızımı alır yemek yapardım o yorgun halimle annem babam da bu duruma acaip sinirlenirdi rahmetli babam eşime çok kızardı

öyle misafire canım feda yatağını toplayacak falan başımın üstünde yeri var.ben o yatağı toplayamayacağımdan değil ama ben onu bana saygı olarak anlarım ve memnun olurum daha fazla hizmet ederim misafirime

biz kadınlar kendi ailelerimiz hata yaptığında bi şekilde uyarıyoruz onları, evimizin kocamızın huzuru kaçmasın diye.
ama erkekler böyle değil malesef. bana dokunmayan yılan bin yaşasın. ben balayındayken onlar da benim evimde tatil yapmışlardı. döndüğümde evde en azındanbi tas yemek kalır diye umarken, bütün erzaklarımın bittiğini gördüm. evde ne su kalmış, ne doğalgaz. balayından dönmüşüz elde yok avuçta yok. millet tatile gidiyo biz işe.

tabi bi de bu var. eşimin ailesinin ankarada çok samimi aile dostları var. buraya geldiklerinde onları da benim evime davet edeceklerdir hiç tereddüt etmeden ve bana sormadan. ben sabahın köründe çıkıyorum işe gitmek için. onlar da geldiklerinde gece 2 ye kadar otururlar.

canım ya bide çalışıyosun allah sana peygamber sabrı vermiş.ben olsam heeeppsiiinnii balkondan aşağı dökerim :47::47:
canım sende o kadar uğraşma yemek neyin:1: boşver bi çorba yap hastayım de yorgunum de uzancam de sen böyle hizmet etmeye devam edersen ooooo daha da çıkmaz bunlar evinden hiç bekleme.benim gibi yapacaksın hastayım oram ağrıyo buram ağrıyo mız mız mız bak bidaha gelebiliyolarmı

gelmelerini sorun yapmakta haklisin.ilk basta zaten daha gelin gelmeden herbirseylerini kullanarak isin cilkini cikarmislar.
gelene git denmez,daha gelmeden de kac gun kalacaksiniz? diye bir soru sorulmaz.
eger gelirlerse,ilk bastan o evin onlarin degilde senin evin oldugunu hissettir.
duzeni sen saglamaya calis esine de bir sey deme
madem bana dokunmayin da ne yaparsaniz yapin modunda sen de bu durumu degerlendir hoslanmadigin durumlarda bunu nazikce kendilerine soyle.
saygida ikramda kusur etmedigini soylemissin zaten
tepene cikmalarina asla izin verme
o evin sahibi sensin bunu net bir sekilde onlara goster!

gerıldım valla okurken
esınız hafta ıcı zaten yok neden kabul edıyorsunuz anlamadım
bu konuda acıklama yapmanız gerektıgını de dusunmuyorum

esım yok
ben de annemde kalıyorum
musaıt degılız demek esınıze de aılesıne de yeterlı bence

aksam a kadar calisiyormussun zaten .yemegi falan yapar da diyorsun . market alisverisini yap .doldur buzdolabini .ne yaparlarsa yapsinlar. esin de yok .daha iyi .aksam yemegini yiyip .iki cene calip odana cekilirsin.yeni gelin sin .misafir evde oldugunda kendi yatak odana banyoyana dikkat et.kilitle kapini .ister kadin misafirin olsun .ben bayan dan bile rahatsiz olurum....bazi insanlar cok genis oluyo .esinin hatirina katlanacaksin .her zaman yakinin da olsa ne yapacaksin daha zor...millet altli üstlü oturuyo.

gelmelerini sorun yapmakta haklisin.ilk basta zaten daha gelin gelmeden herbirseylerini kullanarak isin cilkini cikarmislar.
gelene git denmez,daha gelmeden de kac gun kalacaksiniz? diye bir soru sorulmaz.
eger gelirlerse,ilk bastan o evin onlarin degilde senin evin oldugunu hissettir.
duzeni sen saglamaya calis esine de bir sey deme
madem bana dokunmayin da ne yaparsaniz yapin modunda sen de bu durumu degerlendir hoslanmadigin durumlarda bunu nazikce kendilerine soyle.
saygida ikramda kusur etmedigini soylemissin zaten
tepene cikmalarina asla izin verme
o evin sahibi sensin bunu net bir sekilde onlara goster!
böyleleri nezaketten ne anlar ayol okumadın mı daha gelin gelmeden eve dalmışlar .ben olsam ilk önce ne zaman gideceksiniz diye sorarım doğru düzgün hizmet etmem dicen şimdi ne fenasın.eee dinsizin hakkından imansız gelir yoksa ben misafirliğini bilene nasıl hizmet ettiğimi çok iyi bilirler

gerıldım valla okurken
esınız hafta ıcı zaten yok neden kabul edıyorsunuz anlamadım
bu konuda acıklama yapmanız gerektıgını de dusunmuyorum

esım yok
ben de annemde kalıyorum
musaıt degılız demek esınıze de aılesıne de yeterlı bence

canım bize sorsalar keşke, gelelim mi diye... sormadan biz geliyoruz derler. sorsalar zaten bişeyler belli ederim.eşim de söyler eşim hasta evde kalmıyor falan diye. ama malesef öyle bi görgü yok.

aksam a kadar calisiyormussun zaten .yemegi falan yapar da diyorsun . market alisverisini yap .doldur buzdolabini .ne yaparlarsa yapsinlar. esin de yok .daha iyi .aksam yemegini yiyip .iki cene calip odana cekilirsin.yeni gelin sin .misafir evde oldugunda kendi yatak odana banyoyana dikkat et.kilitle kapini .ister kadin misafirin olsun .ben bayan dan bile rahatsiz olurum....bazi insanlar cok genis oluyo .esinin hatirina katlanacaksin .her zaman yakinin da olsa ne yapacaksin daha zor...millet altli üstlü oturuyo.

evet canım allahtan uzaktalar. her şeyi yönetmeye meraklı bi kayınvalidem var. ama o evin hanımının ben olduğumu göstericem onlara artık bi şekilde. biraz çekinsinler benim evimde kalırken istiyorum. şimdiden strateji belirlemem lazım. en son çarem de eğer çok uzatırlarsa, ben aileme yakın oturuyorum zaten, gider onlarda kalırım dmeyi düşünüyorum. ben gidiyim siz rahat edin mi desem yoksa kalemi terk etmesem mi? inş çok kalmazlar da iş çirkinleşmez.

ıste ben de bunu soyluyorum
sonuc ıtıbarıyle geleceklerını bır sekılde ogrenmıssınız
nasıl ogrendınız bılmıyorum
ama onlar arayıp geleceklerını soyleyemedılerse bıle
sız arayıp musaıt olmadııgnızı soyleyın bence

çok sağol canım. dediklerin doğru. girdiğim her odayı kilitliyorum zaten o olaydan sonra. yemek konusunda elimi sürmem zaten kayınvalidem yapar, benim yapacaklarımı beğenmezler. sadece ilk gelecekleri zaman bişeyler olsun evde istiyorum ama hastayım evimde bile kalamıyorum eşimde yok diye ailem bırakmıyor.
kayınvalidem zahmet edip de geçmiş olsun demek için beni bi ararsa, zaten direkt dicem hastayım evde değilim ev tam takır kuru bakır diye. eşimde gelemicek bi kaç haftadicem. belki vazgeçerler. ama dediğim gibi dertleri oğullarını görmek deil, diğer oğullarını rahat ettirmek. zaten her daim açıksözlüyümdir bilirler beni, gerektiği yerde cevabını veririm ama eşime nasıl yansıtırlar, onu doldururlar mı diye korkuyorum. bi de biliyorsunuz kayınvalideler bunu sinsice yaparlar, eşim bile anlamaz doldurulduğunu.sonradan patlar.

sinsilik konusunda kayınvaldeler bi kursamı kaydoluyorlar yoksa
onlarda gelin oldukları zamandan kaynanalarının falsolarından kurtulmak için sinsi olmayı öğrenip bunu gelinlerine mi uyguluyorlar bilemiyorum valla bunun ucu ilk insana kadar gider yani

beni boşatmayı başardı kayınvalidem ;)

valla bir eltim var açık sözlüdür lafda sokar yalan yok ama kaynanam onu sever sebebi güleryüzlüdür
kendine dikkat et laf soksan bile şakayla yap..
suratını asıpda yaparsan arkandan suratsız gelin bilmem ne diye doldururlar..
incecik bir çizgiye dikkat etmezsen benim gibi sevilmeyen istenmeyen gelin olur çıkarsın
yaptığın butun ince düşünceler anlayışlılık örnekleri kimsenin gözünde bir değere sahip olmaz..

ben senin yerinde olsam şimdi ararım kaynananı.. napıyosunuz nasılsınız.. sizede kırgınım ben okadar hastayom bi napıyosun nasılsın diye aramadınız anne deyip lafı ağzına tıkarım..
biz size gelicez falan dersede aa iyi olur valla hastalktan evde yemek bile yapamıyordum gelirseniz evde sıcak yemeğim bari olur deyip sen yüzsüzlüğe vur ki..hem hastalıktan ölüyorum size bakamam sinyalini ver hemde ne kadar kalacaklarını öğrenmeye çalışırsın..

Son düzenleme:
canım bize sorsalar keşke, gelelim mi diye... sormadan biz geliyoruz derler. sorsalar zaten bişeyler belli ederim.eşim de söyler eşim hasta evde kalmıyor falan diye. ama malesef öyle bi görgü yok.

evet canım allahtan uzaktalar. her şeyi yönetmeye meraklı bi kayınvalidem var. ama o evin hanımının ben olduğumu göstericem onlara artık bi şekilde. biraz çekinsinler benim evimde kalırken istiyorum. şimdiden strateji belirlemem lazım. en son çarem de eğer çok uzatırlarsa, ben aileme yakın oturuyorum zaten, gider onlarda kalırım dmeyi düşünüyorum. ben gidiyim siz rahat edin mi desem yoksa kalemi terk etmesem mi? inş çok kalmazlar da iş çirkinleşmez.

valla evden gidersen ekmeklerine yağ sürmüş olursun ohhhhh rahat edin yayılın der gibi.olmaz arkadaşım orası senin evin gidecekse onlar gitsin.sen gidersen rahat rahat gelmeye devam ederler hep bence onları kullan herkese bi iş ver sen çorbayı yap sen süpür temizle şunu yap bunu yap diye emri vaki yap e bunlarınki misafirlik olmaktan çıkmış ev arkadaşlığına dönmüş onlar utanmıyosa ben hiç utanmam

telefonda benim anneme ima etmişler, işte gezmeyi düşünüyoruz biz de şehir dışına oğlu izinde falan diye.kayınpederim de hep sıkılıyormuş zaten. sıkılıyorum dediği yer istanbul. ankarada ne varsa.
ben de istiyorum ki bi arayın insan yerine koyun da sorun gelme gibi bi planınız varsa. benim evim istedikleri zaman kimseye sormadan kalıp gidebilecekleri her şey dahil 5 yıldızlı otel değil ki.

Benim anlamadığım şey,eşin evde olmayacağı halde gelmek istiyorlar.
Bence senin evini otel olarak kullanmak istemişler canım.

Yerinde olsam mesaiye kalıyorum bahanesiyle işten çıkıp arkadaşlarımla gezmeye falan giderim.
Pazar çarşı dolanırım,avm lerde gezinirim.
Nasılsa günler uzuyo artık.
Hem de sen gelene kadar yemek de yapılmış olur.Sen de gezmiş olursun.:1:

Hizmet görmeyince bi bakmışsın ki gitmişler bile :52:

Eşin haftaiçi yok bu yüzden yetki sende.
Arayacak sizinle haftaiçi ilgilenmem mümkün değil diyeceksin.
Olsun mu derler?? Hiçbirşey anlamazlar mı?
Eşin banyo kapısını bile çalmaktan aciz ailesine karşı neden bu kadar hassas
Yemek içmek derdindeler diyorsan hizmet etmeyeceksin hepsi bu
3 gün hizmet et yemeklerini hizmetlerini gör
4. gün kayınvalidene veya kayınpederine: baba akşam için 1 kilo kuzu eti patlıcan patates pirinç alır mısın ? de bak haftasına kayboluyorlar..

hizmet beklemezler canım zaten, onlar kendilerine göre yerler içerler, kimseye sormazlar. ama iş alışverişe gelince para verin dermeyi bilirler. sürekli bi fakir edebiyatı yaparlar, eşimden para almaya kalkarlar. durumları da gayet iyi. 2 tane evleri var. kira gelirler emekli maaşları. birikmiş paraları. zaten düğünde de beş kuruş harcamadılar. biz yük olmadık ki onlara. ben sanki o evde zaten yaşamıyomuşum gibi, istediklerini yapacaklar. ben o evde bi hiçim, kayınvalidem ev sahibi, küçük oğlu tadını çıkarsın derdinde. para da vermicekler nasılsa hiçbişeye. kış günü ben zar zor bi aylık doğalgazımı yüklüyorum eve akşamdan akşama yakıyorum, bütün gün yakacaklar, bitince yine ben üşüycem.

Benim anlamadığım şey,eşin evde olmayacağı halde gelmek istiyorlar.
Bence senin evini otel olarak kullanmak istemişler canım.

Yerinde olsam mesaiye kalıyorum bahanesiyle işten çıkıp arkadaşlarımla gezmeye falan giderim.
Pazar çarşı dolanırım,avm lerde gezinirim.
Nasılsa günler uzuyo artık.
Hem de sen gelene kadar yemek de yapılmış olur.Sen de gezmiş olursun.:1:

Hizmet görmeyince bi bakmışsın ki gitmişler bile :52:

Eşin haftaiçi yok bu yüzden yetki sende.
Arayacak sizinle haftaiçi ilgilenmem mümkün değil diyeceksin.
Olsun mu derler?? Hiçbirşey anlamazlar mı?
Eşin banyo kapısını bile çalmaktan aciz ailesine karşı neden bu kadar hassas
Yemek içmek derdindeler diyorsan hizmet etmeyeceksin hepsi bu
3 gün hizmet et yemeklerini hizmetlerini gör
4. gün kayınvalidene veya kayınpederine: baba akşam için 1 kilo kuzu eti patlıcan patates pirinç alır mısın ? de bak haftasına kayboluyorlar..

evet kızlar bunlar iyi fikir ben yaparım valla :46::46::46:

sorun eşim zaten. o böyle olmasa ben rahatsız olmam ki. onu da annesi babası yetiştirmiş sonuçta. misafirliğe gittiler mi hiç bişeye para harcamamaya programlanmışlar. eşim,misafirliğe geliyolar mutfak masrafı mı düşünceksin diyo. düşünücem tabi ayın sonunu nasıl getiriyorum ben borç ödemekten ne kalıyo elimize sanki bilmiyo. hadi borç harç kredi kartı idare ederiz dicem ama benim asıl taktığım konu beni adam yerine koymamaları. benim annem daha evimde bi kere çay demleyeme girişmedi,benden izinsiz hiç bişeye elini sürmeye çekinirler. kıyamazlar eşyalarımı kullanmaya. kayınvalidemler çeyizlik gelin bornozlarıma kadar kullandılar. ne diyim anlat anlat bitmiyor. bu insanları hizaya getirmek çok zor olacak. kötü gelin olucam sonra.

:12:
hizmet beklemezler canım zaten, onlar kendilerine göre yerler içerler, kimseye sormazlar. ama iş alışverişe gelince para verin dermeyi bilirler. sürekli bi fakir edebiyatı yaparlar, eşimden para almaya kalkarlar. durumları da gayet iyi. 2 tane evleri var. kira gelirler emekli maaşları. birikmiş paraları. zaten düğünde de beş kuruş harcamadılar. biz yük olmadık ki onlara. ben sanki o evde zaten yaşamıyomuşum gibi, istediklerini yapacaklar. ben o evde bi hiçim, kayınvalidem ev sahibi, küçük oğlu tadını çıkarsın derdinde. para da vermicekler nasılsa hiçbişeye. kış günü ben zar zor bi aylık doğalgazımı yüklüyorum eve akşamdan akşama yakıyorum, bütün gün yakacaklar, bitince yine ben üşüycem.

Güzel kardeşim eşin zaten evde yok.
Sende fakir edebiyatı yap.
Maaşımı alamıyorum aylardır de,doğalgazı yakmıyoruz biz de.
ben evde yokum yemek masrafını siz hallediverin de.
ne yapacak boğazını sıkıp para mı alacak senden
ama senin suçun yok sorun eşin.
onlara misafir oldukları hissettireceksin.
yayılmalarına müsaade etme mutfağında bir şeyin yeri mi oynadı konu et müsade etme.
ne bileyim ya neler yapacaklar ama alanlarını daralt
eşin ne der bilemem ama sen 7 aylık evliyken böyle şeylere maruz kalırsan
ben geleceği düşünemiyorum yarın çocuğun olur onun bahanesiyle aylarca kalırlar.
hem kış günü ne gezmesi ya
ayy insan geriliyor düşünürken bile

zaten bütün sıkıntı evlendikten sonra başlar erkeğin erkek kardeşi var ise hep gelinden evet demesini beklerler
evvlendikten hemen sonra erkeğin kadının istediği gibi olm ası beklemek hayal ya hayır diyeceksin her konuda tartışacaksın yada ezileceksin ondan erkeğin ailesi önem arz ediyor yoksa iki kişi neden anlaşmasın ortalığı karuştıran ilk başta kaynana o bunlara hep sebep olmaktadır

Back
X