• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafirlik ne kadar sürmeli?

sorun eşim zaten. o böyle olmasa ben rahatsız olmam ki. onu da annesi babası yetiştirmiş sonuçta. misafirliğe gittiler mi hiç bişeye para harcamamaya programlanmışlar. eşim,misafirliğe geliyolar mutfak masrafı mı düşünceksin diyo. düşünücem tabi ayın sonunu nasıl getiriyorum ben borç ödemekten ne kalıyo elimize sanki bilmiyo. hadi borç harç kredi kartı idare ederiz dicem ama benim asıl taktığım konu beni adam yerine koymamaları. benim annem daha evimde bi kere çay demleyeme girişmedi,benden izinsiz hiç bişeye elini sürmeye çekinirler. kıyamazlar eşyalarımı kullanmaya. kayınvalidemler çeyizlik gelin bornozlarıma kadar kullandılar. ne diyim anlat anlat bitmiyor. bu insanları hizaya getirmek çok zor olacak. kötü gelin olucam sonra.

Tatlım haklısın da yapabileceğin pek bişey yok.Olay bornoza kadar gelmiş dayanmış.
Senin yapman gereken saygını kaybetmeden ve kendini kesinlikle yormadan onları evden göndermen.
Gelsin kalsınlar ama sen ihtiyaç olan şeyi onlara aldırmaktan çekinme bence.

Geldikleri gibi alın bunlar sizin banyo havlunuz yatağın üstüne koyuyorum de,onları kullansınlar.
Hatta hergün çorba pilav yap gitsin,et de yedirmeyiver kendilerine.Değişik yemek yemesinler
makarna yesinler.

:12:

Güzel kardeşim eşin zaten evde yok.
Sende fakir edebiyatı yap.
Maaşımı alamıyorum aylardır de,doğalgazı yakmıyoruz biz de.
ben evde yokum yemek masrafını siz hallediverin de.
ne yapacak boğazını sıkıp para mı alacak senden
ama senin suçun yok sorun eşin.
onlara misafir oldukları hissettireceksin.
yayılmalarına müsaade etme mutfağında bir şeyin yeri mi oynadı konu et müsade etme.
ne bileyim ya neler yapacaklar ama alanlarını daralt
eşin ne der bilemem ama sen 7 aylık evliyken böyle şeylere maruz kalırsan
ben geleceği düşünemiyorum yarın çocuğun olur onun bahanesiyle aylarca kalırlar.
hem kış günü ne gezmesi ya
ayy insan geriliyor düşünürken bile

devlet memuru olduğum için garantili bi gelinim o konuda rahatlar:50:
ama yine de fakir edebiyatı yapacağım. para yok, taksitlere yetişemiyoruz, borcumuz var vs.diye.
ailemi de her akşam eve davet etmeyi planlıyorum.:63: rahatları bozulsun biraz.

Herseyin bastan konusulmasi taraftariyim
1 haftalikmi misafir bir hafta sonra gidicek
10 günmü 10 gün sonra gidicek
bende calisiyorum benimde düzenim var
ve
bunu kimse gelip bozamaz esimin ailesi bile olsa...

Senin konunu hatirliyorum ve sen bastan cok yanlis yapmistin
simdi devam edicek
en iyisi iyicene zirvanadan cikmadan
acik acik söyle ama kalp kirma kalp kirmadan yapilmasi en uygunu

her insanin bir karakter yapisi var kimi aylarca misafiri seviyor kimi 3 gün
sen ise yazmissin maddi ve manevi kaldirabilimiyim bilmyorum diye
sen kendini bizlerden daha iyi tanirsin ona göre hareket et :31:

devlet memuru olduğum için garantili bi gelinim o konuda rahatlar:50:
ama yine de fakir edebiyatı yapacağım. para yok, taksitlere yetişemiyoruz, borcumuz var vs.diye.
ailemi de her akşam eve davet etmeyi planlıyorum.:63: rahatları bozulsun biraz.

Fakir edebiyatini karaktersizlik ve aldatmaca buluyorum
yalanla is dönmez
acik acik söyle kendinede güven bak bakalim bir daha sorun yasiyormusun ...

valla cnm ben eşim yokken eve almıyorum ne yalan diyeyim. ne olur ne olmaz sen yinede kabul etme. oğullarını göremeyecekelr neden gelirlerki o zaman şaşrıtıcı bir durum. hafta arası bende evde durmuyorum annemelrde kalıyorum masraf olmasın diye söyleyiver hiç çekme lafını bence.

Kültür farkı ortadan kalkmaz
ama eşlerin aileside bunu anlamaz!! malesefki gelin geldimi artık onların oralıdır o ne görmüştür ne yaşamıştır umur olmaz gelin geldiği yere ayak uyduracaktır!!
tamam bir nebze gelenek göreneklerine insan gittimi uyum sağlıyor da
insanın kendi evinde dayatma yapmalarıda saçmalık..

aman esin dara gelmesin
sana o kadar saygisizlik edilmis
hadi sen yutmussun
ne demek bornozumu kullanmak?
esin zaten uzakta
ona diyebilirsin ailen gelmeyi planliyor ben kabul edemem
diye
ve sikayetini dile getirmen gerekir
esim dara gelemiyor diye gecistirmek olmazki
ne yapacaksin yarin geldiklerinde
bir iki taktik uygularsin
sonra pes edersin
olan yine sana olur​

canım fakir edebiyatı yalan değil malesef biizm durumumuzda gerçek. düğünü eşyayı her şeyi kendimiz yaptık. kredi çektik yüklü miktarda. araba aldık krediyle. altınlarımı bozdum hep. bi sürü borç ödüyoruz. eşim de yanımda olmadığı dışarda yemek yediği için masrafı fazla. git gel benzin parası zaten maaşının yarısı.
durumumuz biliyorlar aslında ama bilmemezlikten geliyorlar. benim ailem bize borç verdi onların haberi bile yok, bilmem ne kadar birikmiş paramız var diye sağda solda anlatıyorlarmış. nasılsa gelin hanım enayi ,çalışsın onlar da yesin.

buldumm !!! :))
eşinlede konuş ailesinden biraz borç para isteyin para vermemek için sizede gelmezler kesin :)))
yada sen eşinle konuş annenden isteyim de sen iste.. bize gelicekmişsiniz gelince biraz borç verirmisiniz krediyi ödeyemedik çok sıkışığız da deyin
:1::86::86::86:valla öyle gelirseler evdede hergün onlara dana pirzola pişiririm :86: gelmezler çünkü para istiycekler korkusuna gelmezler :27::37:

bu konuyu eşimle çok tartıştık. balayı dönüşü ailesi bizm evimizdeymiş havaalanında öğrendim sinirden köpürdüm tabi ama tadımız kaçmasın balayımız bi daha geri gelmicek onlar yüzünden canımı sıkmayayım dedim.
balayı dönüşü eşim bi günlüğüne evde yoktu, ilişik kesmeye gitti eski iş yerine.
bunlar yine benimle evde. yeni gelinim utanıyorum zaten milletin yüzüne zor bakıyorum. kaynım bi yerde, kayınpeder bi yerde yayılmışlar. eşim yokken ne işiniz var dimi yanımda. ama utanma sıkılma duyguları yok işte. bu yaştan sonra da zor öğrenirler.
eşime çaktırmadan bi şekilde geldiklerinde onların uzun süreli kalmalarını istemediğimi, bi düzenim olduğunu belirtlemiyim. oğullarını görmeye gelseler özledik deseler inanın gam yemem. annedir babadır özlemiştir derim.
ama dertleri o deil malesef.
inanın markete gidip eve erzak alacak halde değilim. annem bakıyor bana şu anda.
beni arayıp sorma nezaketinde bile bulunmadıkları için bilmiyorlar halimi. bugün içinde arayıp hastalıktan geberdiğimi söylicem. eşim gelemio bi kaç hafta annemdeyim dicem. ama bu sefer de sizin ev boş biz kalırız die düşünebilirler.:59: iki ucu...

buldumm !!! :))
eşinlede konuş ailesinden biraz borç para isteyin para vermemek için sizede gelmezler kesin :)))
yada sen eşinle konuş annenden isteyim de sen iste.. bize gelicekmişsiniz gelince biraz borç verirmisiniz krediyi ödeyemedik çok sıkışığız da deyin
:1::86::86::86:valla öyle gelirseler evdede hergün onlara dana pirzola pişiririm :86: gelmezler çünkü para istiycekler korkusuna gelmezler :27::37:

ah canım çok iyi fikir ama benim kayınvalidem sinsilikte bir numara.
biz araba için kredi çektiğimizde kıyameti kopardı. çekmeyin etmeyin araba almayın ödeyemezsiniz. ortalığı ayağa kaldırdı. herkesi aramış tek tek engel olsunlarmış biz araba alıomuşuz.:47: sanki onlardan para isteyen oldu.
yani onlardan para istemeyelim die önceden yaptı yolunu. ama onlar utanmadan sıkılmadan biz yeni evliyken para istediler. kendileri de kaynım da.

Sizin iyi niyetinizi suistimal etmek hoşlarına gidiyor sanırım!Sizin iyiliğinizi kötülüğe kullananlara sizde ona göre davnanın.Nedir bu canım yeni gelin evini parsellemek.En cahili bile böyle davranmaz..

Okurken nasıl gerildim. Daha sen girmeden senin eşylarını kullanmak ne demek hele hele bornozuna kadar... Rahatsızlığını mutlaka BELLİ ETMELİSİN. Bu böyle olmaz ; her kafalarına estiklerinde gelip sende kalacaklar... Sen çalışan bir bayansın; senin de kendine göre düzenin var. Küçük oğullarına başka tatil yaptıracak yer mi kalmamış ; güneyde her şey dahil oteller sürüsyle dolu...

Zaten borcunuz da varmış, senin ailenden borç aldığınızı neden söylemediniz ki? Bilsinler sizin durumunuzun çok iyi olmadığını hatta Punchshe nin de dedigi gibi onlardan borç isteyin bakalım ne diyecekler.

Eşinle de konuş bu durumu. Artık onun için aile SEN sin. Seni hoş tutmalı ki huzurunuz kaçmasın.

canım fakir edebiyatı yalan değil malesef biizm durumumuzda gerçek. düğünü eşyayı her şeyi kendimiz yaptık. kredi çektik yüklü miktarda. araba aldık krediyle. altınlarımı bozdum hep. bi sürü borç ödüyoruz. eşim de yanımda olmadığı dışarda yemek yediği için masrafı fazla. git gel benzin parası zaten maaşının yarısı.
durumumuz biliyorlar aslında ama bilmemezlikten geliyorlar. benim ailem bize borç verdi onların haberi bile yok, bilmem ne kadar birikmiş paramız var diye sağda solda anlatıyorlarmış. nasılsa gelin hanım enayi ,çalışsın onlar da yesin.

Anliyorum seni sadece fakir edebiyati kelimesi hos olmamisti ona binaen yazdim

herseyin acikca kalb kirmadan konusulmasi taraftariyim...

Allah kolaylik versin ...

Ev boş daha iyi kalırız derlerse de aaaa olur mu öyle şey ben rahatsız olurum hiç evde MİSAFİR varken ev boş bırakılır mı de... Kısacası müsait olmadığınzı dile getir. Madem eşin hiç bir şeye karışmıyor aranızda halledin diyor senin davranışlarına da razı gelecek.

benim ailem bile anlamış. seninkiler galiba davet bekliyo ankaraya diyolar.
hiiç davet edemem zaten ben etmeden geleceklerinden eminim.
biliyolar kolay yaşamadığımızı. ben çalışabilmek için eşimden ayrı kalıyorum haftaiçi. her şeyin farkındalar aslında ama kendilerine gezecek mekan arıyolar.
gelirlerse bol bol naz yapıcam valla. eşime de bişey çaktırmadan halletmem lazım. ailesini istemediğimi düşünsün istemiyorum. çünkü istemediğim şey ailesi değil sömürülmek. ama o bunu görmüyor.

Anliyorum seni sadece fakir edebiyati kelimesi hos olmamisti ona binaen yazdim

herseyin acikca kalb kirmadan konusulmasi taraftariyim...

Allah kolaylik versin ...

evet canım zaten bu durumun hiç bi tarafı hoş değil, burda oturmuş plan yapmak zorunda kalıyorum resmen. evlilik ne zor bişey ya, adamı seviyorsun ama ailesinin her türlü patavatsızlığına katlanmak zorunda kalıyorsun. bu nası bi iş ya:43:

ben her zaman acık olmaktan yanayım
esınızın aılesı adap bılmıyor ya da anlayıslı olmuyorsa eger
plan program ve ya rol yapma seklınde tavır koyup anlamalarını beklemeyın bence
anlamazlar cunku
ya da anlasalarda senın sınsı oldugunu dusunup arkandan esıne her halukarda dedıkodunu yapıp ama yıne de bıldıklerını okuyacaklarını dusunuyorum

acık acık soylemekten yanayım
ama herseyden once esıne
yanı once tum problem ettıklerını bence esınle paylasmalısın
kırılmasın yanlıs anlamasın dersen kas yapayım derken goz cıkarabılırsın
kırılırsa da kırılır sonucta ıstememezlık degıl duydugun rahatsızlıgı dıle getırme bu
esın de ılk zamanlarda tepkı verse bıle zamanla hak verecektır
ayrıca esının aılesıne karsı hasta muhabbetı yapma ya da farklı planlardan zıyade geldıklerınde ya da gelmeden evvel uygun bır dılle duydugun rahatsızlıgı soyleyebılırsın
ılle kavgalı tartısmalı ortam dogacak dıye bır durum yok

ama ne olursa olsun bu sekılde gıtmeyecegınden emınım
bu kez gelmelerını kazasız belasız atlatsanız bır sonrakınde kacılmaz olacak sorun
onunde sonunda bu konusmaları yapmak zorunda kalacaksınız zaten
en basında tum kartları acık oynamak her zaman kazandırır

rahatsız olduğum her şeyi eşime bi şekilde söyledim. hepsini birden değil ama teker teker. bu sefer sen beni ailemi zaten evden kovaladın gibi garip tepkilerle karşılaştım.
ailesine de açıkca ben rahatsız oluyorum dersem kıyameti koparırlar, karın bizi istemiyo da bilmem ne de herkese yayarlar. milletin bilmesi umrumda mı değil, ama eşimle aramı bozma yolunda önemli bi koz elde etmiş olacaklar. oğullarını yanlarına çekecekler iyice. zaten eşim de koca olmayı öğrenemedi birisinin oğlu olmaktan çıkıp da. zamanla büyüyecek diye umuyorum.
geldiklerinde yapacağım her tavır benim için önemli. ilerisi için baştan nasıl davranırsam öyle gider diye düşünüyorum. düğün zamanı aman düğün olsun mutlu olalım diye bişe diyemedik.
ama artık patron benim. evliliğimizde dominant karakter de hep ben oldum. eşim sözüme değer verir ama ailesi söz konusu olunca çok korumacı davranıyor. buna engel olamıyorum.

Back
X