Misafirlikte ocuuna sahip kmayan kadnlar!

saruboceg sana katılıyorum bu konuda
cocukları oyalamak evet zor olabılır ama bu bır annenın gorevı bence
evet cocuk sosyallesecek, farklı ortamlara gırecek arkadas cevresı olacak ama hersey annenın kontrolu altında
bende hem kendı evımde hem annemde bu tur mısafırlerden cok sıkayetcıyım
kı bızım akraba cevremızde de bu sekılde gamsızlarımız cok maalesef ve benım uyarılarımdan artık annem bana kızmaya basladı

evınde gosterdıgı rahatlıgı bır baskasının evınde esyasına, evıne ve hatta baskalarının cocuklarına zarar vererek gostermesıne ızın vermesı kesınlıkle kıt anlayıslı annelerın hatası

kronick le aynı fikirdeyim diyeceğim çünkü çocuk bu evimize çağırırken herşeyi göze alarak çağırıyoruz bende anneyim yaptığım tek şey çocuğu olmayana misafir olarak gitmemeye çalışıyorum.kızım öyle karıştırıp dağıtan bir çocuk değil ama çocuk sonuçta.anneside yapma diye uyarılarda bulunmuş daha yapabileceği birşey yok kalkıp çocuğa tokat atsa milletin ne vuruyosun çocuğa lafı ortamdan kalkıncaya kadar devam edicek.çocuğun o kalabalıkta kırılan gururuda ayrı bir konu olurdu.ama şöyle yapabilirdi ben olsaydım çocuğumu alır müsade ister evime giderdim.ne ben sıkılayım ne ev sahibi ve diğerlerine arkamdan konuşma fırsatı bırakmayım.banada gelir mesela komşular çocuklu kızımla bibloları alırlar oyuncaklar salonda havalarda uçuşur anneleri bağırır ama ben bırakın çocuklar oynasın derim arkadan en fazla yarım saat ortalık toplarım ne arkadaşımın kalbi kırılsın nede çocuğum arkadaşsız kalsın diye düşünerek sessiz kalırım şimdi çocukların sokakta oynayarak enerjilerini boşaltmaları mümkün değil onun için evdede kısıtlamaya gerek yok diye düşünüyorum.
kadın uyarıda bulunmuş çocuğuna siz ne yapmasını bekliyordunuz merak ettim doğrusu.

aslında mevzuu ev sahıbının evının dagılmıs olması degıl
agac yasken egılır mısalı cocugunun bulundugu ortamlarda nasıl davranması gerektıgını yasına uygun bır sekılde ogretebılmelı anne
ayrıca bır baskasının cocugunun yaramazlıgı ve sosyallesmeye calısması yuzunden kendı cocugumun zarar gormesıne de tahammul edemem acıkcası
evet cocugunu dovecek yada bagırıp cagıracak degıl beklenılen bu da degıl anneden

anneden benım bekledıgım cocugunu baskalarına zarar vermemesı ıcın oyalayacak takıpcısı olacak ya da ızın ısteyerek erken kalkacak
sonucta hepımız cocuk olduk evdeyken annem bızımle anlasır ve bızım mısafırlıktekı durumlarımıza gore bızı odullendırırdı cocuk cok hırcın haylaz yaramaz olabılır ama hıcbır cocuk odule hayır demez
anne de bu yontemı kullanabılır

kendi adıma cevap vermem gerekirse beklediğim şey çocuğuyla ilgilenmesiydi..
oturduğu yerden yapma oğlum demekle ilgilenmek oluyorsa haklısınız..iki kelime..
yapma oğlum...
dağınıklığa gelince..
siz benim anlattığım kadının rahatlığını anlamadınız sanırım..
neyse..

ıyy bende nefret ediyorum böyle sorumsuz XXL kadınlardan
çocuğa zaten çocuktur yapacak kıracakta dökecekte dedikçe daha çok azar çocuk
ben çocukla daha bebekliğinden itibaren büyük insan gibi konuşulması taraftarıyım
o kadın bak oğlum gezmeye gidiyoruz misafirlikte uslu dur,başkasını eşyalarını karıştırma, çok ayıp yemeğini oturduğun yerden yee gezerek yemek yenmez çok günah falan diye gezmeye gitmeden önce anlatsa -tabi sadece 1 kere değil her bir yere gittiğinde- bu çocuğun kafasında yer eder.
demekki misafirlikte bunu bunu yapmıycam diye kafasına girer
çok iyi hatırlıyorum annem bizi tembihlerdi
bak kızım şimdi misafirliğe gidecez gel seni doyurayım sonra orda acıkma, acıksan bile acıktıııııım deme asla ayıp olur,mutlaka ev sahibi bişeyler getir, yerken sende diğer çocuklarla birlikte yersin,
ev sahibi çocuk sana oyuncaklarını vermek istemezse sakın istiyoru deyip ağlama vermezse vermez o onun oyuncağı, ama o geldiğinde sende ona verip vermemekte serbestsin,eğer istemiyorsan vermezsin derdi.
tuvaletin geldiğinde benide çağır ben götürürm seni, ama yalnız bile gitsen sifonu çek tuvaleti mutlaka temiz bırak,nasıl bulduysan öyle olsun diye tembihlerdi.
büyük insan gibi konuşurdu anlatırdı bize
herkeste anneme senin bu çocukların ne kadar olgun hiç böyle uslu çocuklar görmedik derlerdi
böyle sizin gündekisorumsuz annelerden nefret ediyorum,kaç defa gördüm ilgilenmiyor ilgilenmiyor çocuk heryeri kırıp dağıtıyor en sonunda en büyük zararı verince herkesin ortasında yapıştırıyor tokadı.
sen çocuğa öyle yapmaması gerektiğini,onun yanlış olduğunu anlatsaydın çocukta yapmazdı,korkardı en azından
ama tabi çocuğa bu eğitim verilirkende çocuğa cadı gibi gözükmemek lazım yani despot bi anne gibi değil.

despotluk sadece mürebbiyelere özeldir diye düşünüyorum..hiç bir anne zaten çocuğuna despot olamazki..ana yüreği bu.o da can..can dan öte..
sorun çocuğun kırıp kırmaması değilki zaten..
annenin biraz daha fazla ilgilenmesi..
sen çok ilgilendiğin için belki o ilgilenmeme durumunu kimsede görmemiş olabilirsin...
gerçekten çok rahatsız verici..
birde mesela o çocuk küçükken yine böyle gezicem mantığı ile yanına bez almazdı..abartısız her gittiği yerde çocuğunun bezi pis olarak gezdirir aile büyüklerinin ısrarıyla markete çıkar bez alır ondan sonra altını alırdı..yavrum az pişik olmadı..kızın rahatlığını anlatacak daha bir çok örnek verebilirm..
çook rahat çookk..
gezicem diye çocuğun eline pide verip kendi masada tüm yiyeceklerden yer..çocuk içerde..
o zaten yaptığının sorumsuzca olduğunun farkında değil..
çocuk anne açım dedi..o hala oturuyor..
bilmiyorum benim annelik anlayışım daha farklı..daha ilgili daha sevgi dolu..
bende müdahale edemiyorsam gezmem çünkü aile büyüklerinden öyle gördüm..
:a.s.:

Bu anlattığın özellikte ki anne yazın başında benim evimde 15 gün misafir oldular ve aynı haşarılıkta 2 kız çocuğuyla annenin rahatlığı bizi çileden çıkarmıştı tabi tüm mahalleyi ve apartmanı benim kızdığım çocuklar değilde annesiydi kadın o kadar rahattiki çocuğuna hiç bir konuda sahip çıkmıyordu daha 2 aylık hamileydim bide evimde kırılmayan tabak bardak kalmamıştı kadın başını alıp çarşıya çıkıyordu çocukların sorumluluğu bana kalıyordu ki 15 gün nasıl geçti benim için cehennemdi heryer reçel lekeleri kapının arkasında bıraktığı kirli bezler annesine bi ara sahip çıksan dediğimde aldığım cevap doğurda gör nasıl sahip çıkılıyor karşıdan konuşmak kolay deyince anladım ki çocuklara kızmamam gerek suçun tümü annede.

Merhaba, bu olay bana kuzenimin eşini anımsattı..Bir gün küçük halamın evine ziyareye gitmiştik hep beraber.2 buçuk yaşında bir oğulları var..Çok haşarı,yaramaz mı yaramaz bir çocuk..Evde kırıp dökmediği karıştırmadığı yer kalmadı.Koltukların tepesinde koştu..Annesi hiç umursamadıÇok üzgünüm çoook..Bir iki şeyi kıran oğluna tek söylediği şey "büyük teyzecim özür dilerim " de demek oldu..Ama asla oğlum yapma dur vs gibi bir cümlenin ağzından çıktığı hatırlamıyorumbenneyaptımki Çocuğa özür diletmekle geçiyor mu? çozuk devam ediyor eve zarar vermeye..kadının bu kadar rahat bu kadar gamsız olması sinirilerimi tepeme çıkardı ama kendimi tuttum..:kızgın:

Düşünüyorum da ben de çocuk oldum.Hatta hiç te öyle sakin uslu bir çocuk değildim..Ama asla bir misafirliğe gittiğimizde ev sahibinin eşyalarına zarar verdiğimi hatırlamıyorum..Annem babamın da zaten bir bakışı yeterdi kendimi toparlamam için...gamyoncuiremsu

Şu an çevremde çok küçük çocukları olan tanıdıklarımız yok...Olaki çocuklu misafir geldi,çocuk yaramaz bişey..Ve baktım ki annesi benim kuzenin eşi gibi umursamaz biri..O zaman o anneye gerekeni söylerim..Lütfen çocuğunuza sahip çıkın eşyalarıma zarar vermesin diyeceğim..Ayıp mı ,günah mı ..?? eeee o anlamazsa ben açıkça söylediğimde bu ayıp olarak karşılancaksa karşılansın valla..Çocuğuna sahip çıksın,başkalarının malına zarar vermemeyi öğretsin ya da çocuğunu zaptedemiyorsa o çocukla gezmelere gitmeyiversin..Otursun evinde çocuğunu eğitsin...yasakkelime

Evlat sahibi değilim..
Ama yeğenim 6 aylıktı anneme geldiğinde..
Yaklaşık 2 sene hergün beraberdik..:ecrin_bebek:
Özellikle 11 aylıkken yürümeye başladığı dönemde,çok çok zorlandık..
Tüm çekmeceler aşağı iniyor,sehpalar devriliyordu..
Biz çözümü oyunla bulduk..
Malum bu zamanki çocukların oyun alanı,arkadaş çevresi çok kısıtlı,enerjilerini boşaltmak için var güçleri ile çabalıyorlar.. Kıyamıyorum aslında onlara da..:delphin:
Ben o gazetelerin verdiği masal kitaplarıyla gezdim hep.. Belki de ben okudukça,anlattıkça,beni tekrar etti,konuşmaya erken başladı,şu anda 3,5 yaşındaki yaramaz süper konuşuyor maşallah..:nazar:
Annem de güne götürürdü,günlerde yanında olmazdım ama anlattıklarına göre uyku ve yemek saatleri belli olduğu için nerede olursa olsun saat 2 deyince uyuyan bir çocuk hala hem de..
Evet çocuktur,yaramaz olacak,karıştıracak,hareketli olacaak,hepsine katılıyorum.. Ama ev sahibini de üzmeyecek.. Bu o bebenin suçu değil,annenin baştan alıştırması,öğretmesi,oyalaması,onun yaşına inebilmesi ile olabilecek bir iş tabii..:smiley-cool:
Yine de anne olmadığım için yaptığım yorum,çocuğu yetiştirme tarzım ne kadar doğrudur o da tartışılır

ben daha evlenmeden önce birgün misafir gelmiş,işten geldim bir baktım annemin yıllar sonra daha yeni aldığı henüz 1-2 ay önce alınmış olan salon takımında sandalyeyi çocuk benim odandan aldığı bir ojeyler bir güzel çizmiş, benim odamın duvarları kırmızı ojeyle bir güzel boyanmış,yazık annemde misafir gidince ortalığı toplamaktan hiç bakamış bi yere
eve bi girdim gözlerime inanamadım buda ne diye,anne bu duvarlar ne dedimm kıpkırmızı
eyvah dedi çocuklar boyamış,zaten misafir değil çocuklar yordu beni çocukların peşinde koşmaktan öldüm dedi
hadi neyse duvar satendide asetonu döktüm pamuğa çıkardım ojeyi ama annemin gıcır gıcır mobilyasında kaldı oje izi daha kadın kullanamadan
şimdi burda suç nerde,çocuk ne bilsin iyiyi kötüyü annesi anlatmadıktan sonra
o kadın çocuk salonda gözünün önünde sandalyelerin üstüne ojeyle bir güzel motifler çizerken bu annenin gözü nereye bakıyordu

Sorumsuz ebeveynler sorumsuz çocuklar yetiştirir..
4 yaşında bir erkek yeğenim var;
Yeğenim ayağa kalksa,ablam hemen kalkar;peşinde dolaşır..takip eder
"Sonuçta kendi evimde değilim;kimseye zarar vermeye hakkımız yok" diyor

Sorumlu davranılırsa kimsenin kimseyi ağırlamaktan gocunacağını sanmıyorum.
Bazı şeyler hoş görülebilir ama bu hoşgörüyü de karşı tarafın kazanması gerekiyor
Böyle düşünüyorum..

Sorumsuz ebeveynler sorumsuz çocuklar yetiştirir..
4 yaşında bir erkek yeğenim var;
Yeğenim ayağa kalksa,ablam hemen kalkar;peşinde dolaşır..takip eder
"Sonuçta kendi evimde değilim;kimseye zarar vermeye hakkımız yok" diyor

Sorumlu davranılırsa kimsenin kimseyi ağırlamaktan gocunacağını sanmıyorum.
Bazı şeyler hoş görülebilir ama bu hoşgörüyü de karşı tarafın kazanması gerekiyor
Böyle düşünüyorum..

işte bu cümleler herşeyi anlatıyor..

anladim bocugum cok haklisin ayni teyzem'in oglu da oyleydi Allah' dan artik konusmuyoruz ve gelmiyorlar
oglanin odasini maf ediyordu ben hamile hamileyken, oynasin bi sey demiyorum yikiyor oratligi kiyafetler oyuncklar yiyecekler her yerdeydi, hic teyzem bi sey demezdi, oralari oyle birakip gidiyorlardi odama girip dolablari desip ole yapardi
onlar gittikden sonra hersey bana kalirdi hic de bi yardim edip toparlamazdi ne yeseler copler her yerde perihan toplasin oh ne ala bi de ben sancili sancili
seni cok iyi anliyorul cok haklisin

bende oglumla elimden geldigi kadar ilgilenmeye calisiyorum !!!!

Şimdi yeğenim 3,5 yaşında..
Gerektiği zaman çatır çatır kavgasını da eder akranları ile,oynamasını da bilir..
Hiç bir zaman pasif olmadı,hatta fazlası ile hareketli.kaydirigubbakcemile
Bizim ev gezmelerimiz pek olmaz.. Pazar günleri babam hepimizi toplar,hem kahvaltı edilecek hem de akşama mangal yakılacak,içinde çocuk oyun alanı olan yerlere götürürür,şehirdışına..
Yavrum çok mutlu oluyor oralarda kıyamam..:nazar:
Onu sallıncak sallayan,tahterevalli de oynatan sadece ben ve eşim.. Eşimle çok iyi anlaşıyorlar zaten.. Ablam ve enişten tüm hafta yoruluyor,haftasonu dinlensinler diye ben buldum bu yöntemi.. Şımarıklığı tutarsa kimseden yemez,benden yer,kimseyi dinlemez beni dinler,biz de bunu koz olarak kullanıyoruz,çevreyi ve anne babasını üzmesin diye sürekli peşindeyiz,oyunla,yemekle,minik hediyelerle(çanta,oje gibi) onu oyalıyoruz..:1hug:
Hele şimdi,sen bilirsin ya zaten, ablamın 2.kızı oldu,artık daha çok yorulacak diye yanımdan ayırmıyorum benimkini..:lepi:

bazı anneler bu konuda çok rahat olabiliyorlar
ne yazıkki..
benimde amcamın gelini aynen öyleydi
misafirliğe geldiği zaman çocuklarıyla
hiç ilgilenmez elinde sürekli elişi dantel
çocukları oyalamakta ev sahibini işi
çocuk tuvalete gider peşinden gitmez
evde ne kadar süsü eşyası varsa kırıp döker.
birde evde yeterince yoruluyorum bari geldiğim yerde
rahat edeyim derdi.açıkcası bütün akrabalr bu durumdan
şikayetçiydi........allahtan büyüdülerde herkes rahat etti.
çocuk tabiiki yaramazlık yapacak ama annede bu kadar rahat olmamalı.
misafirliğe gittğim zaman gözüm hep kızımın üstündedir...
çocukla ilgilenmek ev sahibinin değil annenin görevi.............

Ben de böyle bir anneye katlanamam doğrusu.İnsan çocuğuna sahip çıkacak,peşinden koşturacak...
Geçen gün benim başıma böyle bir olay geldi.Misafirimizin kızı bembeyaz koltuklarımda sokak ayakkabıları ile gezdi.Sehpaya çıkıp zıpladı.Bunlar sadece benim tanık olduklarım .
Ben yeni evliyim,bir sürü para vererek aldığımız koltukların sorumsuz bir annenin kurbanı olmasını istememem gayet normal.Ters ters baktım anlamıyor,daha doğrusu pişkinliğe veriyor.Eline tutuşturduğu elmayı çiğneyip çiğneyip ağzından çıkararak koltuklara sürmesi ,annesine olan kredimi doldurdu artık ve şakayla karışık laf dokundurdum.Annecim yapma koltuklar yeni ,diyerek kılını kıpırdatmadan yerinde oturması ne derece normal ?
Rahat insanları hiç sevmem.Kimseye zarar vermem.Çocuğumu da o şekilde yetiştiririm.Biz ailemizden böyle gördük.
Hikayemin geri kalan bölümü ise çok enteresan.Birkaç gün sonra bizi evlerine davet ettiler.Eşim çocuğun eline meyva verdi.Çocuk aynı şekilde ağzında çiğnediği meyvayı koltuklara sürmeye yeltendi.Birden pişkin pişkin oturan anne ve baba adeta kaplan kesilip çocuğun üstüne atladı :)))) Aaa,kızım olur mu?demeye başladılar.Eşimle bize kan kusturan ailenin kendi evlerine gelince ne kadar korumacı olduklarını görünce birbirimize bakakaldık oracıkta...
Çocuğun kendine güveni ona ''BaRBaRLıĞı'' öğreterek kazandırılmaz.Bencil yetiştirirsek çocuğumuzu bu bize ne kazandırır ki...Sorumluluk sahibi çocuklar yetiştirmek gerekir.

arkadaşlar sormayın bu konuda bende muzdaripim benim de eltımın kızı var 4 yaşında o kadar çok şımartılmış kı ve her itedıgı yapıldıgı için doyumsuz ve çok yaramaz felaket bir şey bize gelmesını hiç istemıyorum eltım de çok sorumsuz hiç ilgilenmiyor çocukla dagıtıp ettık ten sonra özür dilemesini biliyor ancak yazık kayınvalıdemın evı ne hale gırıyor ama eltımın umrunda degıl gıderken bıle o dagınıklılıgı bırakıp gıdıyor toplamaya bıle tenezül etmez zaten eltimide pek sevmem iki yüzlü oldugu içinkaydirigubbakcemile2

Kayinvalimdemlerdeydim bayramda
Ankara'da en yakin kankam eşi ve 4 yaşindaki kizi geldiler
hem bayram ziyareti hem beni görmeye eşlerimizde kanka bu arada
aman yarabbim o nasil bi çocuktu evde ne varsa ters düz etti
ben sinirden kudurdum annesi otuduğu yerden kizim yapma kizim yapma deyip durdu
Şimdi bana anne değilsin bilmezsin demesin kimse böcük sana sölüyom kro sen anla:mymeka::delphin:
efendime sölim en son tv nin üstündeki ayiyi indirdi avizeye firlatti
ramak kaldiki avize erkuşun kafasina geçsin:kızgın:
30 yilin sonunda zar zor bulmuşum herifi 4 yaşindaki bi bücür yüzünden kaybedemem:asigim:
baktim anasinda tik yok iğnelerim vardi gidip enjeksiyonunu kaptiğim gibi
salona geldim bidaha yaparsan batircam iğneyi dedim:icecream:
kiz hemen ağlamaya bana yalvarmaya başladi bidaha yapmicam söz söz:tomato:
gidene kadar kalkmadi yerinden bidaha nasilim ama:delphin:

Kayinvalimdemlerdeydim bayramda
Ankara'da en yakin kankam eşi ve 4 yaşindaki kizi geldiler
hem bayram ziyareti hem beni görmeye eşlerimizde kanka bu arada
aman yarabbim o nasil bi çocuktu evde ne varsa ters düz etti
ben sinirden kudurdum annesi otuduğu yerden kizim yapma kizim yapma deyip durdu
Şimdi bana anne değilsin bilmezsin demesin kimse böcük sana sölüyom kro sen anla:mymeka::delphin:
efendime sölim en son tv nin üstündeki ayiyi indirdi avizeye firlatti
ramak kaldiki avize erkuşun kafasina geçsin:kızgın:
30 yilin sonunda zar zor bulmuşum herifi 4 yaşindaki bi bücür yüzünden kaybedemem:asigim:
baktim anasinda tik yok iğnelerim vardi gidip enjeksiyonunu kaptiğim gibi
salona geldim bidaha yaparsan batircam iğneyi dedim:icecream:
kiz hemen ağlamaya bana yalvarmaya başladi bidaha yapmicam söz söz:tomato:
gidene kadar kalkmadi yerinden bidaha nasilim ama:delphin:

Ayyy alemsin Arzu..kaydirigubbakcemile3
Senden korkulur he..
Erkul iğneleri görünce kendi geleceğini tahmin etmiştir artık..:delphin:

ahh ah ben de çok çektim:1no2: öncelikleYARAMAZ ÇOCUKLAR DEĞİL RAHAT ANNELER beni delirtiyor.:delphin:
Kırsın çocuktur , vursun çocuktur, döksün küçüktür e bu ne nezaman büyümeyi öğrenecek.
Benim oğlum şuan 5,5 yaşında ve ben kayınvalidemlerle mücadele vere vere ancak biraz durultabildim çünkü o anlatılan rahat kadınlardan kendisi ve benimde öyle olmam için çok baskı yaptı ağlamaklı osenağlamalduğum zamanlar oldu kendi evladımın benden sadece orada daha çok özgürlük var ve her dediği saçmalık yapılıyor diye nefret ettiği oldu.:çok üzgünüm:Ama yılmadım odasını toplamasını ayakkabısını giymesini
başkalarının ve kendinin malına zarar vermemesini öğrettim halada devam ediyorum.
Bende o rahat insanlarla görüşmekten kaçınıyorum çünkü onların rahatına baktıkca benim içim içimi yiyo:bbo:r. Bir yazıda okumuştum kendine aşırı güveni olan günümüzün çocukları geleceğin başbelası oluryor diye.Yıllardır çocukları bırakın ne yaparlarsa yapsın diyen piskologlar bile artık yanılmışız disiplin şart diyorlar ahh birde bazı anneler bunu idrak edebilse.:kahve:Elbetteki evladımı benden daha çok kimse sevemez ve onun ileride zorluk çekmemesi için bana düşen görevimi herzaman yapacağım.

kayınvalidem diyor ben buna koparım... :roflol: ahh ahh kaç yıl bekledim o kelimeyi kullanmayı desene..kaydirigubbakcemile
neyse konu dışına çıkmamak gerekirse sen de tam sadistmişsin be yavrum..küçücük çocuğa yaptığına bak..:mymeka:
desene herşey erkuş içindi..sositososito

Back
X