Bisküvi - Kurabiye Tarifi Mısır Gevrekli Kurabiye "Uğur Böceğim Meg’imin Sponsorluğunda”

pinkstrap

Nirvana
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2014
30.831
47.062
798
İlk kurabiye deneyimim hüsranla sonuçlanınca bu tarifin tutacağından yana pek umudum yoktu ama neyseki sorunsuz sıkıntısız, tarifimi becerip, sizlerin beğenisine sunuyorum.

Malzemeler:

Yarım paket margarin (oda sıcaklığında)

Yarım su bardağı sıvı yağ

3 adet yumurta

1 su bardağı pudra şekeri

1 paket kabartma tozu

400 g mısır nişastası (4 su bardağı)

2 su bardağı un

Üzeri İçin:

400 gr nutella

Yarım su bardağı sıvı yağ

Kahvaltılık mısır gevreği

Margarin, sıvı yağ, yumurta ve pudra şekerini iyice harmanlayalım. Ardından 4 su bardağı mısır nişastası ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Yavaş yavaş un ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.

Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elimizde yuvarlayalım. Hafif yağlanmış tepsiye dizelim. Önceden iyice 170 derece ısıtılmış fırında altı hafif pembeleşene kadar pişirelim. (25 Dakika)

Çok fazla pembeleşmiyor, yakmamaya dikkat edelim.

Fırından çıkardığımız kurabiyeler ılınırken nutellayı benmari usulü eritelim. Eriyince altını kapatalım. Sıvı yağ ilave edip homojen kıvama gelene kadar karıştıralım.

Mısır gevreklerini elimizle hafif kıralım ve kaseye alalım. Ilınan kurabiyeyi ilk nutellaya ardından mısır gevreğine bulayıp servis tabağına alalım

1 saat kadar dinlendirdikten sonra servis edelim. Afiyet olsun

Gerçekten mi Yapmış mıydın? Bu saate kadar bekledim keşke daha geç koysaydım
Ayy canım benim bende bir tane daha var tarif malumb beni çok yoran minik kızım var benim ya en kolay tarif nerde ben orda. Çok pratik bu tarif güzelde. Ellerine sağlık bir arkadasta yemistim bende. Başarılar dilerim pinkyyyyyy:)

Ver babasına miniği, halledersin o arada olmaz mı
Çok teşekkür ederim bu arada

Jet hızıyla 3. konumuz gelmişellerine sağlık tatlım yarışmada bol şanslar yine akıları çelecek bir tarif

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…