Sebze Yemekleri Misir unlu ,karnibahar kizartması (resimli)

Sympathique

Guru
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2007
8.389
52
363
Fransa
tencereye su koyup kaynatiyoruz, karnibahari parcalayip, yikayip,kaynayan suda hasliyoruz, haslanan karnibahari,suzup, buyuk parcalari bulum,ilk once yumurtaya,sonra misir ununa batirip, tavaya koydugumuz yagda kizartiyoruz, kizartinca servis tabagina alip,arzuya gore,uzerine sarmisakli yogurt dokup servis yapiyoruz
AFIYET OLSUN

misirunlukarnibaharkizauk4.jpg

a.s. a.s. a.s. a.s. a.s. a.s. a.s. a.s.

Son düzenleme:
Bende bunu yaparim..
Ama misir unuyla hic denemedim.
Ben normal unla yapiyorum.
Bir dahakine bende misir unuyla deneyeyim.
Ellerine saglik.

Son düzenleme:
ben hep mısırı unuyla yaparım.
süper çıtır oluyor.
üzerine de sarımsaklı yoğurt olunca yeme de yanında yat artık...

bende genelde normal unla yaparım nefis olur.
bazende yağda kızartmak yerine fırına veririm yine aynı şekilde unlayıp üzerine biraz yağ gezdirip oda süper olur hem kızartmadan daha hafif tavsiye ederim.

bende hiç denemedim sürekli normal unla yapıyordum bundan sonra mısır unuyla yapacağım daha çıtır çıtır olur.Saol canım:dance:

bende normal unla yaparım ama bidahakine mısır unuyla deneyecegim yanlız ben çırpılmış yumurtanın içine soda döküyorum

tarifini verirmisin:uhm:

canım karnıbaharı haşlarım borcama dizerim üzerine beşemal sos yaparım en üste kaşar rendesi fırında üzeri kızarana kadar pişiririm bazende soğan,kıyma, salça kavurur karnıbaharın üzerine döker ondan sonra beş. sos dökerim bu şekilde güzel oluyor

ben genelde fırında yapıyorum hiç kızartmadım birazdan denicem mısır unuyla eminim çok lezzetli olacaktır ama benhiç sevmiyorum karnıbaharı :(
belki bu şekilde gönlümü fetheder :)))

bende bu akşam yemegine yaptım yedik çok begendim.normal unla yapardım bide içine baharat atardım.buda hoş bi tat verdi birde üzerine yogurt ayrı bi güzel.

Back
X