- 11 Şubat 2022
- 4.466
- 10.404
- 158
Malzemeler
1 paket spagetti makarna
Su
Tuz
Köftesi için
300 Gr kıyma
2 yemek kaşığı galeta unu
1 tane yumurta
1 tane küçük kuru soğan
Kimyon
Karabiber
Toz kırmızı biber
Tuz
Sıvı yağ ( kızartmak için)
Sos için
3- 4 tane rende domates ( ben yaptığım konserveden kullandım )
1 diş sarımsak ( arttırabilirsiniz)
1 tatlı kaşığı salça
Karabiber
Pul biber
Tuz
Yapılışı
Köfte için, soğanı renleyip suyunu sıkıyoruz.kalan bütün malzemeleri ekleyip yoğuruyouz.
Misket büyüklüğünde yuvarlaklar yapıyoruz.
Az yağda köftelerimizi kızartıyoruz. Köfteleri alıp, yağını bırakıyoruz. Aynı tavada önce ezilmiş sarımsağı ( ben sarımsağı unuttum domatesin üstüne ekledim) soteliyoruz, sonra domatesi ilave ediyoruz.
Domates suyunu biraz çektikten sonra salçayı ekleyip bir kaç dk daha pişiriyoruz ( domates sosunun kıvamı katıysa biraz makarna suyundan ekleyebilirsiniz).
Daha sonra baharatlar ve tuzu ilave edip köfteleri ekliyoruz ve ocağı kapatıyoruz.
Kaynayan tuzlu suya spagetti makarnayı ekleyip on dakika pişmeye bırakıyoruz. Pişen makarnayı süzüp, köfteli sosla buluşturuyoruz.
Makarnamız hazır
1 paket spagetti makarna
Su
Tuz
Köftesi için
300 Gr kıyma
2 yemek kaşığı galeta unu
1 tane yumurta
1 tane küçük kuru soğan
Kimyon
Karabiber
Toz kırmızı biber
Tuz
Sıvı yağ ( kızartmak için)
Sos için
3- 4 tane rende domates ( ben yaptığım konserveden kullandım )
1 diş sarımsak ( arttırabilirsiniz)
1 tatlı kaşığı salça
Karabiber
Pul biber
Tuz
Yapılışı
Köfte için, soğanı renleyip suyunu sıkıyoruz.kalan bütün malzemeleri ekleyip yoğuruyouz.
Misket büyüklüğünde yuvarlaklar yapıyoruz.
Az yağda köftelerimizi kızartıyoruz. Köfteleri alıp, yağını bırakıyoruz. Aynı tavada önce ezilmiş sarımsağı ( ben sarımsağı unuttum domatesin üstüne ekledim) soteliyoruz, sonra domatesi ilave ediyoruz.
Domates suyunu biraz çektikten sonra salçayı ekleyip bir kaç dk daha pişiriyoruz ( domates sosunun kıvamı katıysa biraz makarna suyundan ekleyebilirsiniz).
Daha sonra baharatlar ve tuzu ilave edip köfteleri ekliyoruz ve ocağı kapatıyoruz.
Kaynayan tuzlu suya spagetti makarnayı ekleyip on dakika pişmeye bırakıyoruz. Pişen makarnayı süzüp, köfteli sosla buluşturuyoruz.
Makarnamız hazır
Son düzenleme: