Gebeliğe Hazırlık Miyom aldırıp hamile kalan var mı?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Merhaba canım,
Ben 2020 yılında açık ameliyat geçirdim. Sol yumurtalığımda 8cm kist, rahmimde de 6 cm 4 cm 3 cm olmak üzere 3 tane miyom vardı. Benim durumumda gebe kalmak imkansız gibi bişeydi, kaldı ki 1 sene denemiştim ve olmamıştı. Ameliyat sonrasında 6. Ay muayenemde yeniden miyomum olduğunu öğrendim, 2,5 cm. Sonra korunmayı bıraktık ve bu süreçte hamile kaldım. Şu an gebeyim ve miyomum 4 cm, rahmin üstüne doğru ve subseröz. Ağrı kanama vs yaşamadım çok şükür. Doğumumda duruma göre alabileceğini söylüyor doktorum. Gebe kalabiliyorsanız ameliyattan önce tekrar deneyin bence, çünkü ameliyat olsanız da çok kısa bir sürede tekrarlıyabiliyor.
Çok sevindim gebelik haberinize ve şimdilik bir sorun olmamasına. Umarım hiç sorun çıkarmaz, keyifli bi hamilelik geçirir ve sağlıkla alırsınız bebeğinizi kucağınıza 🙏🏻 Evet ben de myomun tekrarladığını okudum hep. Zaten tekrarlayabilecek bir şey için ameliyat sıkıntısını yaşamak bütün o riskleri almak ve gebeliği daha fazla ertelemek saçma geliyor. Diğer yandan da doktorum çok ağrım olabileceğini, ağrı yüzünden ara ara hastaneye yatmak zorunda kalabileceğimi söyledi. Bebeğe zarar verecek bir yerde olmadığını iki ayrı doktor söyledi ama yeni doktorum gebelikte bana çıkarabileceği sıkıntıdan ötürü ameliyat taraftarı gibi.. yine de kararı bana bıraktı. Karar bana kalınca kafam çok karıştı doğal olarak. Ne yapacağımı hiç bilmiyorum..

Çok sevindim gebelik haberinize ve şimdilik bir sorun olmamasına. Umarım hiç sorun çıkarmaz, keyifli bi hamilelik geçirir ve sağlıkla alırsınız bebeğinizi kucağınıza 🙏🏻 Evet ben de myomun tekrarladığını okudum hep. Zaten tekrarlayabilecek bir şey için ameliyat sıkıntısını yaşamak bütün o riskleri almak ve gebeliği daha fazla ertelemek saçma geliyor. Diğer yandan da doktorum çok ağrım olabileceğini, ağrı yüzünden ara ara hastaneye yatmak zorunda kalabileceğimi söyledi. Bebeğe zarar verecek bir yerde olmadığını iki ayrı doktor söyledi ama yeni doktorum gebelikte bana çıkarabileceği sıkıntıdan ötürü ameliyat taraftarı gibi.. yine de kararı bana bıraktı. Karar bana kalınca kafam çok karıştı doğal olarak. Ne yapacağımı hiç bilmiyorum..
Tabiki doktorlar yaşayabileceklerini söylüyor, miyomun rahim içinde olsaydı zaten deneme bile derdim ama miyom rahim dışında. Ayrıca hiç bir sorun yokken kanama ve zorlu bir hamilelik süreci de geçiren var, bunun garantisi asla yok. Ben geçen sene ameliyat olmama ve yenileyen miyomuma rağmen rahat bir hamilelik yaşıyorum. Miyomunuzun boyutu da henüz küçük, Umarım siz de gebelik haberinizi alıp, kolaylıkla atlatırsınız bu süreci.

Merhaba. Siz milyonla gebelik geçirmişsiniz o yüzden sakıncası yoksa size sormak istedim.. Sizin miyomunuz kaç cm’di ve neredeydi? Bir de gebelik sürecinde nasıl bir seyir izledi?
Ben de şu an gebelik ve ameliyat arasında karar aşamasındayım ve çok zorlanıyorum karar vermekte.
Aşağıya yazdığım postu yapıştıracağım durumumu anlayabilin diye:

“Rahim ağzı arkasında 5-6 cmlik subseroz myomum var. Önceki doktorum bebeğe zarar vermez, sadece gebelikte sana biraz ağrı yapabilir dediği için gebe kaldım. Gebeliğim 8. Haftada düşükle sonuçlandı. Şimdi yüksek riskli gebelik biriminden bir doktora gittim hem myom hem düşük meselesini konuşmaya. Muayeneden sonra diğeriyle benzer şeyleri söyledi, düşüğün myomdan kaynaklanmadığını, ama böyle gebe kalırsam bebeğe bi etkisi olmasa da rahat bi hamilelik geçiremeyebileceğimi, çok ağrım olabileceğini bu yüzden yerimde olsa ameliyat olacağını söyledi. Ama ben 35 yaşındayım ve bir an önce çocuk sahibi olmak istiyorum. Ameliyatta herhangi bi sorun çıkması yüzünden hiç hamile kalamama ihtimali gelişmesinden korkuyorum. Yine de aşırı ağrılı bir hamilelik fikri de hoş değil tabii ki. Günlerdir düşün düşün aklımı kaçırmak üzereyim. Benzer bir durum yaşanlar var mı?? Myomla sorunsuz gebelik geçirenler? Bu arada görüştüğüm doktora ameliyat olmam çok zor görünüyor çünkü özel bir hastane ve çok yüklü bir meblağ istiyorlar ameliyat için.. Ne yapsam bilmiyorum lütfen yardım edin…”
Ameliyat için üniversite hastanelerini tercih edin. Araştırın gelismis cihastalara ve iyi doktorlara sahip hastaneler var. Ben çok sancılı bir gebelik geçirdim tüm süreç öyle geçecek sandım ve şöyle dua ettim" Allah im beni affet ,evet bu bebeği senden çok istedim ama dayanacak gücüm kalmadı ". Kanamalardan sonra hastanede yattım durmadı eve geldim bebeğimi kaybettigimi düşünüp iki hafta yaş tuttum saçlarım beyazladi. Bebeğim benimleymis şükür ama ağrılarım artık yoktu. Bu arada benimki rahim duvarında sol da idi ben türünü bilmiyorum hatırlamıyorum ama 8 cm. Ben de miyomlu olan herkese bebekten önce operasyonu tavsiye ediyorum çünkü inanın bitmeyen geçmeyen bir sancı. Artık yuruyemiyordum. Tuvalete 3-5 dk arasında bir sürede gidwbiliyordum ve idrarımı bile içimde biriktirip bir defa kalkayim diye tutuyodum. Belimi koparsalar sanki rahatlardım. 9 ay bu sancıları yaşayanlar var, miyomu hızla büyüyüp bebeğini öldürenler var ama hiç sorun yaşamayip doğum yapanlar da var. Ben normal doğum yaptım bu arada onu da belirteyim. Bir çok doktor sezaryani bile karnı dikey kesmek istedi ama beni rahatlatan dontoru buldum ve ona güvendim. Allah size de sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar nasip etsin ama önce anne. O yüzden önce kendi sağlığınızı düşünün ve daha huzurlu bir gebelik için amelyat olabileceğiniz doktoru kurumu bulun

Ameliyat için üniversite hastanelerini tercih edin. Araştırın gelismis cihastalara ve iyi doktorlara sahip hastaneler var. Ben çok sancılı bir gebelik geçirdim tüm süreç öyle geçecek sandım ve şöyle dua ettim" Allah im beni affet ,evet bu bebeği senden çok istedim ama dayanacak gücüm kalmadı ". Kanamalardan sonra hastanede yattım durmadı eve geldim bebeğimi kaybettigimi düşünüp iki hafta yaş tuttum saçlarım beyazladi. Bebeğim benimleymis şükür ama ağrılarım artık yoktu. Bu arada benimki rahim duvarında sol da idi ben türünü bilmiyorum hatırlamıyorum ama 8 cm. Ben de miyomlu olan herkese bebekten önce operasyonu tavsiye ediyorum çünkü inanın bitmeyen geçmeyen bir sancı. Artık yuruyemiyordum. Tuvalete 3-5 dk arasında bir sürede gidwbiliyordum ve idrarımı bile içimde biriktirip bir defa kalkayim diye tutuyodum. Belimi koparsalar sanki rahatlardım. 9 ay bu sancıları yaşayanlar var, miyomu hızla büyüyüp bebeğini öldürenler var ama hiç sorun yaşamayip doğum yapanlar da var. Ben normal doğum yaptım bu arada onu da belirteyim. Bir çok doktor sezaryani bile karnı dikey kesmek istedi ama beni rahatlatan dontoru buldum ve ona güvendim. Allah size de sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar nasip etsin ama önce anne. O yüzden önce kendi sağlığınızı düşünün ve daha huzurlu bir gebelik için amelyat olabileceğiniz doktoru kurumu bulun
Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Aslında en mantıklısı sizin dediğiniz gibi öncesinde bu myomdan kurtulmak gibi görünüyor. Ama ameliyatla ilgili adını koyamadığım bir korku, tuhaf bir his var içimde. Çok saçma belki ama ameliyat sırasında bir şey olacak ve hiç bebek sahibi olmayacağım gibi yersiz bir his. Bir ay kadar önce düşük yaptım, belki hala onun travmasının yarattığı bir korkudur, bilmiyorum. Mantıklı tarafım ameliyat ol sonra hamile kal diyor, ama içimdeki ses ameliyatta sorun çıkabilir, ya da sen hamile kalıncaya kadar myom tekrarlayabilir, boşuna beklemiş olursun diyor. Doktorum da illa ki ameliyat olman gereken bir yerde değil, ama sancılı geçebilir gebelik süreci diyerek kararı bana bıraktı. Keşke kararı bana bırakmasaydı daha net bir şey söyleseydi diyorum bazen.. Neyse lafı uzattım yine. Çok teşekkür ederim.

Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Aslında en mantıklısı sizin dediğiniz gibi öncesinde bu myomdan kurtulmak gibi görünüyor. Ama ameliyatla ilgili adını koyamadığım bir korku, tuhaf bir his var içimde. Çok saçma belki ama ameliyat sırasında bir şey olacak ve hiç bebek sahibi olmayacağım gibi yersiz bir his. Bir ay kadar önce düşük yaptım, belki hala onun travmasının yarattığı bir korkudur, bilmiyorum. Mantıklı tarafım ameliyat ol sonra hamile kal diyor, ama içimdeki ses ameliyatta sorun çıkabilir, ya da sen hamile kalıncaya kadar myom tekrarlayabilir, boşuna beklemiş olursun diyor. Doktorum da illa ki ameliyat olman gereken bir yerde değil, ama sancılı geçebilir gebelik süreci diyerek kararı bana bıraktı. Keşke kararı bana bırakmasaydı daha net bir şey söyleseydi diyorum bazen.. Neyse lafı uzattım yine. Çok teşekkür ederim.
Benim yakın arkadaşımın miyomu hamilelikte agresif büyüyerek bebeğin ölümüne sebep olmuştu. Bunu korkutmak için söylemiyorum a bilmeniz gereken şey uzmanların da milyonların tam olarak nasıl hareket edeceğini bilmediği.

Çok geçmiş olsun. Bende de miyom vardı kapalı ameliyatla aldırdım yaklaşık bir ay öncesinde. Kapalı ameliyat açık ameliyata göre daha hızlı iyileşme sağlıyor. Ancak doktoru iyi seçilmesi gerek kapalı ameliyatı herkes yapamıyor. Ben iyiki ameliyat oldum diyorum
Canım doktorun kimdi. Geçmiş olsun

Canım geçmiş olsun. 8 cmle mi dogurdun. Gebe kaldığında o zaman daha küçüktü değil mi

Evet kesinlikle ameliyat sonrası ağır kaldırmamalısınız dikkat etmelisiniz. Benim miyomum çok büyüktü ondan dolayı içten çok acı hissediyordum ilk 4-5 gün başkası yardım etmeden yataktan doğrulamıyordum ama günden güne daha iyi oluyo insan. İçte dikiş olduğu için hareketler ister istemez kısıtlanıyor. Ani hareket edemiyosunuz. Oturup kalkarken zorlanıyordum başlarda. Doğumunuz nasıl oldu bilmiyorum ama sezeryan gibi düşünün allah herkese acil şifalar versin yanınızda bir yetişkin olsa iyi olur size yardımcı olur ve bebeğinize bakaren azından
Canım geçmiş olsun. Kaç cm rahim neresinde idi miyom

Canım geçmiş olsun. 8 cmle mi dogurdun. Gebe kaldığında o zaman daha küçüktü değil mi
Ben hamile olmadan önce de kontrollere giderdim temizdi hiç bir doktor görmedi. Doktorum ya çok küçüktü yani mm ya da hamilelikte oluştu dedi. 8 cm de kanamam başladı sonra 6 cm e kadar küçüldü. Doğumda 6 cm di.

Yeri boyutu falan önemli miyomun. Kimi riskli yerde olmuyo. Kimi riskli yerde oluyo. Kimi kadın 6 -7 cmlik miyomla sağlıklı gebelik geçirebilirken kimi 1-2 santimlik miyomla sorun yaşıyor.
Benimde ilk gebeliğimde son 4 haftaya kadar kafam kadar miyomu görememişti dr. Başka bir hastaneye gittim orda öğrendim miyomumu aynen 6 7 cmdi sezeryan esnasında alındı. Fakat şimdide gebe kalabiliyorum kese var bebek yok 3 kaybım var..

Ben hamile olmadan önce de kontrollere giderdim temizdi hiç bir doktor görmedi. Doktorum ya çok küçüktü yani mm ya da hamilelikte oluştu dedi. 8 cm de kanamam başladı sonra 6 cm e kadar küçüldü. Doğumda 6 cm di.
Canım peki hamilelik te agrı yaptı mı? Muhtemelen dejenere oldu küçüldü

Back
X