Miyom ameliyatı sonrası sorun yaşayanlar

kibelekibele

Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2024
27
1
6
33
Merhaba arkadaşlar bu başlığı benim gibi miyom ameliyatı sonrasında yaşadığı problemleri anlatmak ve doktorların yaklaşımları konusunda birbirimize bilgi vermek amacıyla açtım. Yaşadığınız sorunları ve bulabildiğiniz çözümleri paylaşır mısınız? Hem benim gibi hala sorunlar yaşayanlar sizlerle özelden iletişim kurarak gidebilecek iyi bir doktor bulabilir hem de ameliyat olmayı düşünenler doktorların umursamadığı ancak başına gelme olasılığı olan durumlar hakkında bilgi sahibi olurlar diye düşünüyorum.

Merhaba benim de miyom ameliyat olmam gerekiyor ama çocuk istiyorum yaşımda ileri olduğu için doktorlar sürekli tüp bebeğe yönlendiriyor ameliyattan sonra altı ay bir rahim dinlendirme süreci varmış artık sonra geç kalırsın diyorlar psikolojimi iyice bozdular bilmiyorum

Merhaba benim de miyom ameliyat olmam gerekiyor ama çocuk istiyorum yaşımda ileri olduğu için doktorlar sürekli tüp bebeğe yönlendiriyor ameliyattan sonra altı ay bir rahim dinlendirme süreci varmış artık sonra geç kalırsın diyorlar psikolojimi iyice bozdular bilmiyorum
Merhaba eğer ameliyat olursanız doktorunuzu iyi araştırın. Ben Ankara’da Prof Dr. ÖK* a laparaskopik ameliyat oldum. Hayatımı mahvetti. Pelvik sinirlerim zarar gördü. Kalça ve bacak ağrıları yaşıyorum. Ameliyata verdiğim paradan daha fazlasını fizik tedavi ve alternatif diğer tedavilere harcadım ve harcamaya devam ediyorum. Kaç doktor gezdim bilmiyorum. Ameliyat öncesinde ne kalça ne bel ne bacak ağrım vardır. Hepsi ameliyattan sonra oldu. Sağ tarafta Obturator siyatik ve femoral sinirimde kalınlaşma ödem oluştu. Bunu teşhisi söylediğimde beni kimse bununla suçlayamaz diye yükseldi. Hatta teşhisi koyan fizik tedavi doktorunu mahkemeye veririm fln dedi. Hayatımda bu kadar çirkin ve egoist bir hareket görmedim.yani benimle alakası yok senin önceden olan bir sorunun bu diyip başından attı. Sonra beni geç kalmışlıkla vs suçladı. Miyomlarım bu boyuta kadar gelene kadar nasıl farketmemişim. Kendisi hastalarını dinleyip not almadığı için kimseden haberi yok. Oysa ki ben kendisine geldiğimde 1 sene önce daha küçük boyutlu miyomlar tespit edildiğini ama şikayetim olmadığı için takip edileceğini söyledim. Ama miyomlarım birden çok hızlı bir şekilde büyümüş…. Yani bunun da suçlusu ben oldum. Yani kısaca 5 kişiden birinin olduğu ne olacak ya dediğiniz bu ameliyat umursamaz bir doktorun elinde faciaya dönüşebilir…..

Merhaba. Ben de 25 gün önce robotik kapalı ameliyat oldum. İyileşme sürecinde olduğum için fazla evden cıkmadim evin içinde yürüdüm sürekli ama fazla aktivite yoktu hayatımda. 2 gün önce yakın arkadaşımın düğünü vardı ve 2 gün boyunca hareket halindeydim. Ameliyattan sonra ilk defa bu kadar çok dışarıdaydım.Bu yüzden özellikle gün sonunda sağ kasıgıma ağrı girdi(gün boyunca da vardı ama artık gün sonunda sağ ayağım yere basamayacak hale geldi) bu arada myomum sağ taraftan alındı. Neyse sağ kasıgıma giren ağrıyla birlikte sağ bacağımda da ağrı oluştu. Ertesi gün dinlenince geçti ama bu durumdan sonra kendimi zorlamak istemediğim için 2 gündür evdeyim minimum düzeyde hareket ettim. Acaba böyle bir şey oluşma ihtimali var mı bilemedim yoksa sadece topuklu ayakkabı ve bir anda hareketlenmenin verdiği bir ağrı mıydı ? Siz nasıl fark ettiniz bunu

Merhaba. Ben de 25 gün önce robotik kapalı ameliyat oldum. İyileşme sürecinde olduğum için fazla evden cıkmadim evin içinde yürüdüm sürekli ama fazla aktivite yoktu hayatımda. 2 gün önce yakın arkadaşımın düğünü vardı ve 2 gün boyunca hareket halindeydim. Ameliyattan sonra ilk defa bu kadar çok dışarıdaydım.Bu yüzden özellikle gün sonunda sağ kasıgıma ağrı girdi(gün boyunca da vardı ama artık gün sonunda sağ ayağım yere basamayacak hale geldi) bu arada myomum sağ taraftan alındı. Neyse sağ kasıgıma giren ağrıyla birlikte sağ bacağımda da ağrı oluştu. Ertesi gün dinlenince geçti ama bu durumdan sonra kendimi zorlamak istemediğim için 2 gündür evdeyim minimum düzeyde hareket ettim. Acaba böyle bir şey oluşma ihtimali var mı bilemedim yoksa sadece topuklu ayakkabı ve bir anda hareketlenmenin verdiği bir ağrı mıydı ? Siz nasıl fark ettiniz bunu
benimde sağ kasığımdan dizine doğru vuran ama kasıkta yoğun ve geçmeyen ve giderek artan ağrı ile başladı. Sonra belim sonra kalçam ve ensonunda dayanılmaz ölmek istediğim ağrılar oldu. Teşhis 6 ay sürdü. Doktor doktor gezdim. Fizik tedaviler aldım. Hatta psikolojik bile diyen bile çıktı. Ağrılarım başlayınca önce kasık fıtığı olabilir diyip yüzeyel ultrason çektirdim temiz çıktı. Ameliyat oldun ağrın olabilir sabret dendi. 3 ay sonunda artık tomografi çektirdim. Onda da birşey çıkmadı. Sonra beyin sin,r cerrahşde bel fıtığı olabilir diyerek lomber MR çekildi. L5S1 de küçük herkeste olabilecek bir fıtık çıktı ama doktor bu ağrı yapmaz hele kasıkla hiç alakası yok dedi. Sonra fizik tedaviye yönlendirdi orada da osteosis pubis olabilir mi diyerek sağ kalça MR çekildi hersey temiz çıktı. Sonra fizik tedaviye başladım. Ama hiçbir fayda görmedim. Yürümek oturmak işkence olmuştu. Sonra başka bir fizik tedavi doktoru sakroiliak eklem MR istedi. Orada hafif ödem çıktı. Ancak kasık ağrım ve iç bacağa vuran ağrımı açıklamıyordu. Yine fizik tedavilere devam ettim. Artık en son bağırsağımda bir şey var herhalde diyerek gastroenterloğa gittim. Oradaki gaita tahlili yaptı. Kolonoskopilik bir durum yok dedi. Ama ben ağrın tek taraflı olduğu için sinirlerden şüpheleniyorum. Başka bir uzmana gidip sor kzım dedi. Sonra Romatem e gittim. Tüm başımdan geçeni anlattım. Oradaki Ftr doktorum iç bacakta kasığa yakın bir noktaya ( Obturator sinirin geçtiği yer) bası uygulayınca dehşet canım yandı. O doktor tavsiyesi ile özel bir MR merkezinde sinir MR ı çekildi. Obturator sinir boyunca kalınlaşma tespit edildi. Ama doktor yapacak birşey yok dedi. Sinirler için ağrı kesici nörotin verdi bir işe yaramadı. B12 ve alfalipoik asit verdi. (Beneday) onu kullandım bir süre ama bir değişiklik olmadı bu arada fizik tedavi almaya devam ettim. Sonra tüm fizik tedavi aletlerini en sonunda evime aldım ( tenis, kupa , spor tabancası, bacak kompresyon , masaj yastığı) egzerzislerle ve maalesef kontrolsüz içmek durumunda kaldığım kas gevşetici ilaçlarla ( muscoflex) bir miktara rahatlama sağladım. Ama ağrılarım devam ediyordu. Sonra fizyoterapist ile aletli pilateste sürekili pelvik kalça bacak germe hareketleri çalışmaya başladım. O biraz rahatlama sağladı. Ama oturunca özellikle aşırı rahatsız ediyordu. Hele belim daha çok ağrıyordu. Sanki sert bir şeyin üzerine oturuyor gibiydim. Ve bacağıma ve vajinama bile ağrı vuruyordu. Her gün aletlerle masaj yapıyordum. Hatta bir ara tens cihazı olmadan uyuyamıyordum. 6 ay sonra Kontrol amaçlı çekildiğim 2. Sinir MR ında siyatik ve femoral sinirde de kalınlaşma mevcuttu ilk MR da buna bakılmamıştı. Obturator sinirdeki kalınlaşma azalmakla birlikte devam ediyordu. Kuru iğneyi sormak için gittiğim bir osteopat sinir iyileşmeden ağrılar geçmez dedi. Çünkü sinir sürekli uyarıldığı için kasılma emri veriyor ve benim kalçam kasılıyordu. Yani bir döngü gibi ben fizik tedavi ile rahatlıyorum ama hemen sonra tekrar kasılıyor. Sonra damardan serum halinde 5 er seans alfalipoik asit ve sitikolin aldım. Sinir onarımında etkili diye o da biraz iyi geldi ama ağrılarım. Tamamen geçmedi. Sadece tolere edilebilir düzeye indi yani artık hergün yatarken ölmek için dua etmiyorum. Şu anda ozon tedavisi alıyorum. Pek bi etkisi olmadı açıkçası… henüz yeni bir MR çekilmedim. Gittiğim başka bir pelvik nörolog skar dokusu oluşmuşsa ameliyat gerekir dedi. Ancak sinire müdahale edileceği için bacakta uyuşma olur dedi. Ben de göze alamadım. Bu şekil ağrılarımla yaşamaya ve o doktora küfürler ederek yaşamaya devam ediyorum. Bir de utanmadan beni geç kalmışlıkla suçladı. Ameliyatla alakası yok senin bu önceki problemin dedi. Kendisi sürekli başka doktorlardan daha iyi olduğu ile övünen asla hatalı olabileceğini kabul etmeyen bir insan… bulduğum makalelere bakmadı bile Google dan okuyup gelmişsin dedi. Benim alanımla alakalı değil diyerek başından attı. Zaten kasık ağrın vardı bile dedi. Yani konuştukça batan bir insan…egoist doktorlardan uzak durmak gerek ben hemen acele ettim. Çünkü miyomda dejenerasyon olmuş ve çok ağrım vardı mesaneme oturmuştu. WC ye zor çıkıyordum. Açık ameliyattan korktum kapalı ameliyatı sormak için buna gittim ve yaparım diyince hiç düşünmedim. Zaten ameliyat sonrasında hastanede de bir sürü sorun yaşadım.

Yani bir miyom ameliyatı başıma bin türlü şey açtı. Doktorun da ehline vicdan merhamet sahibi olanına denk gelmek gerek… herkesin 1 hafta sonra normal hayatına döndüğü ameliyat beni bir sakat bırakmadığı kaldı kısaca…. Nöropati hastası oldum. Sinire direk müdahale yaptırmaya da korkuyorum açıkçası ama böyle giderse mecbur kalıcam gibi çünkü psikolojim çok bozuldu. İşimi ve sosyal hayatımı bitirdi. Hergün ne yapabilirim diye düşünüp araştırmaktan pelvik anatomiyi bile öğrendim. Doktorlar hastalara robot gibi bakıyor. Kestim diktim bitti. Zarar verecekleri yerleri düşünmüyor. Mesela benim olayımda kadın hastalıkları uzmanı ve cerrahi yapan bir doktorun pelvik sinirler benim alanım değil diyebilir mi? Böyle bir hakkı var mı? Bilmiyorsan o neşteri neden eline alıyorsun. Etraftaki yapılara nasıl hakim olmazsın… böyle bir saçmalık olabilir mi? Amaçları ticaret olmuş paranı alıyorlar sen iyileşmişsin iyileşmemişsin umurlarında değil etik ahlak diye birşey kalmamış….

Heee bir de laparakopi ile yapışiklik olmuyor fln demeleri hikaye baya oluyor. Karın içi tüm müdahalelerde bir miktar yapışıklık olacağı heryerde ayan beyan yazıyor. Laparaskopinin miyom ameliyatında tek avantajı sizin kasığınızı boyunca kesmemeleri daha az kan kaybı hepsi bu hatta dezavantajı bile var çoklu miyomlarda ameliyat süresi uzadığı için tamamen temizleyemiyorlar… mesela benim çekilen ameliyat sonrası sinir ve pelvik MR da rahim çevresinde fibrotik yapıların oluştuğu yazıyor… ayrıca hala miyom odakları mevcut küçük olduğu için olanlara müdahale edemeyiz demişti…..ve adenomiyozis de varmış ama bunu ameliyat eden doktorum bana söylemedi bile….

Ayrıca ameliyat sonrasında ilk adetim o kadar ağrılı geçti ki dikişlerim patladı içeriden sandım. Hayatımda ben böyle bir regl ağrısı yaşamadım. Doktoruma hemen msj attım bişey olmaz ağrı kesici iç dedi. Ama sanki etimi koparıyorlar gibi bir ağrıydı. Ağrı kesicileri üst üste içinde ağrı durdu. Ve regl bitti yani 1 hatta yarım gün sürdü diyebilirim. Sonraki diğer regl zamanlarımda da sağ kasıkta sürekli dolgunluk hissetmeye devam ediyorum. Doktorların bu kadar allayıp pullayıp harika çok rahat diye gösterdikleri bu durumdan dolayı doktorlardan nefret ettim. Çoğunun derdi show olmuş.. çoğu reklam yapma derdinde…en ufak bir aksilikte bile sorumluluk almıyorlar… Güvenimi saygımı kaybettim 1,5 senedir… eskiden koşulsuz güvendiğim ve saygı duyduğum doktorlara artık güvenmiyorum… bilimsel dayanaklar okuyorum…

Bu ameliyatlar hiç de ucuz değil ayrıca sonrasında yaşadığım sorunlar yüzünden ameliyattan daha fazlasını ek tedavilere harcadım. Yani hem maddi hem manevi çökmüş durumdayım. Hayattan gram zevk almıyorum artık…. Hakkımı da helal etmiyorum bu doktorlara ve artık saygı duymuyorum. Çünkü çoğu işini layıkıyla yapmıyor…

Benim şuan da geçmeyen ya da artan bir ağrım yok ama 2 gün önce öyle bir durum yaşayınca merak ettim. Çok geçmiş olsun başınızdan neler geçmiş umarım en kısa sürede çözümünü bulup iyileşirsiniz 🙏🏻

Back
X