Selam arkadaşlar,
Artık ne yapacağımı şaşırdığım bir noktadayım ve benimle benzer süreçlerden geçenlerin fikirlerine, tecrübelerine çok ihtiyacım var.
Kısaca hikayem şöyle:42 yaşındayım, bekarım. 16 yaşımdan beri polikistik over, sonrasında miyom ve polip üçlüsüyle uğraşıyorum. Gençliğimden beri uzun yıllar doğum kontrol hapı kullandım ama yaklaşık 7 senedir hiçbir ilaç kullanmıyorum.
Şu anki durumum tam bir kaos: Son 3 yıldır regl kanamalarım o kadar uzun sürüyor ki, ayda sadece 3-5 gün "temizim" diyebilirim. Bu durum bende demir eksikliği ve kansızlık yaptı, haliyle sürekli yorgunum.
Bitkisel Kür Deneyimim ve Korkularım: Bir ara "soğan kürü" deneyeyim dedim, 1-2 gün içtim, aşırı gaz sancısı yaptı ve hemen bıraktım. Ama ne olduysa o denemeden sonraki ilk reglim hastanelik edecek kadar sancılı geçti. İnternette polipi olanların bu tarz kürlerle çok şiddetli kanamalar yaşadığını okuyunca iyice korktum. "Kanamadan ölenleri okudum" ve elim ayağım çekildi.
Sizlere sormak istediklerim şunlar:
- Aranızda hem miyom hem polip olup bitmeyen kanamalarla nasıl başa çıkan var?
- 40'lı yaşlarda bu durumu ameliyatsız çözenler memnun mu?
- Hayıt tohumu veya benzeri bitkisel yöntemler benim gibi polipi olanlarda gerçekten tehlikeli mi?
- Doktorunuz bu kadar uzun süren kanamalar için özel bir tedavi önerdi mi? (Benimkiler sadece takip ediyor ya da ameliyat öneriyor.)