miyom ve gebelik

Öncelikle miyomu olanlar ameliyat öneriyorsa doktor korkmasınlar. Açık ameliyat oldum ve mr sonucunda 3 büyük ve çoklu miyom diye yazıyordu fakat ameliyatta tam 20 irili ufaklı miyom çıkmış. İyi ki doktorumu dinleyip kapalı ameliyatta ısrar etmemişim. İzmir’de oldum ameliyatı. Çok kanamam olmuş ama hızlı toparlandım, rahmim sen herhangi bir zarar görmemiş. 1 yıl gebelik yok dedi doktorum maalesef onun dışında korkmayın

Öncelikle Rabbim tez vakitte şifa versin ve inşallah bidaha tekrarlarımasın..Ben 5 yıl önce bekarken açık miyom ameliyatı oldum 2 doktor girdi ameliyatına ve bol bol miyom çıkardılar kendime geldikten sonra doktorum gösterdi aklim cikti valla canım nasıl sığdı ıçime halen merak icindeyim 8 aydır evliyim 3 ay hame kaldım 7 haftalık kalbi durduğu için kürtaj oldum veeeee suprizzzzz yine o illet oluşmuş içimde dün ege üniversitesi kadın doğuma boşunayım dedim dilim kopsaydı da randevu almasaydım 5cm olmuş ve pesinden tören yapar gibi küçük küçük miyomlar............özel hast.doktorum korkma diyor ege deki dokor hemen hamile kal diyor napim şimdi bilemedim

6 ay arayla iki kere düşük yaptım miyom yüzünden bu boyutta bir miyom varken bence hamile kalmayın . Doktorum eğer gebeliğiniz devam etseydi çok ağrılı ve riskli bir gebelik yaşayacaktınız dedi. Miyomlar o kadar hızlı büyüyor ki gebelikte bebeği besleyecek damarlara yeteri kadar kan gitmiyor. Benim miyomum 6 cm ulaştı iki gebelikle birlikte. Birkaç ay içinde bende açık ameliyat olup kurtulmak istiyorum. İlk düşüğümde bu kadar büyük olmadığı için doktorum gebe kalabilirsiniz ancak miyom olduğu için düşük yapma ihtimalinizin miyomsuz bir kadına nazaran daha yüksek demişti ki dediği de çıktı maalesef 9. Haftada düşük yaptım.

Canım selam cok geçmiş olsun . Ben yaklaık 2 ay olacak kürtaj oldum. bebeğim 8 haftaklıktı gelişimi 6 haftalıkta durduğu için aldırmak zorunda kaldık. ama benim kürtaj sonrası lekelenmelerim ve ara ara kanamalarım bitmedi. 2 ay olacak. Bugün tekrar genel bir muayeneye gittim. Doktor ultrasonla baktı rahimde birşey gördü ama tam olarak ne olduğunu anlayamadı. Miyon olabileceğini söyledi. Ben daha önce birçok kez vajinal muayene olmuş biriyim ilk kez bir doktor bana miyomun var dedi. 1 çocuk sahibiyim.2 . bebeği hala istiyorum. Acaba şimdi yazdıklarınızdan yola çıkıyorum da bendeki de miyomsa eğer acaba bebeğimin gelişim,ini o mu etkiledi. Doktor birde kürtajdan sonra bebeğin plesentası belki bu biyoma yapışmışssa tam atamamışsınızdır dedi kürtajda ellememişlerdir miyoma dedi. Bana laparoskopi yapacak haftaya genel anestezi verecek. Eğer o miyomsa onu da alırım dedi işlem sırasında. Korkuyorum açıkcası neler oluyor vücuduma böyle?? 37 yaşındayım. Tekrar gebe kalmak istiyorum ve fazla vaktım de yok öyle. VE bu gebeliğime 1.5 yıl sonra kavusmuştum. Bana genelde kist var derlerdi ona alışığımda miyom olabilir mi??

ya birşey söylim mi benim mi adet günümde azalma oldu. Sonrasınsda ben hamile oldum ama 1,5 sene üstüne oda kürtajla sonuçlandı. kürtaj olalı iki ay olacak neredeyse lekelenmelrim geçmediği için terkar muayeneye gittim doktora baktı etti. Rahimde miyom gibi birşey var dedi ama emin olmak adına laparoskopi yapacağım dedi. Kamerayla girerek ne olduğunu görecekler. Miyomsada o an alırım dedi. Yabilmiyprum acaba bu gebeliğimde mi oluştumiyom bende önceden var mıydı hiç bir fikrim yok. Belki vardı ondan geç hamile kaldım. Belki gebelikte oluştu bebeğim ondan gelişmedi kürtaj olmak zorunda kaldım. Yada hiç miyon falan değil direk bende parça unutuldu

Geçmiş olsun canım bebeğini kaybetmen üzücü.Alah sabır versin.Ama bence kafanda neden olmuştur diye çok kurma.Öncelikle kendi sağlığın için miyom yada her ne ise ondan kurtulmaya bak.Sen sağlıklı olursan herşey olur.Inşallah basit bir şekilde atlatırsın.Tedavini mutlaka yaptır

Sağol canım benim. Yok ihmal etmicem inaşşal allhnı izniyle bu dertten de kurtulacağım.

Miyomun yeri neresiydi

Şuan kaç cm miyom rahmin neresinde sıkıntı oldu mu size şuan kaç cm :)

Rahim duvarında
Aldırdınız mı? En son kaç cm Di? Şuan bende 7 cm e yakın miyom var ikinci gebelik düşünüyorum ilk kızımda da miyom vardı 5 cm le hamile kaldım 10 cm e kadar büyüdü sıkıntı olmadı. Ama insanın içinde korku oluyor şuan daha büyük miyom rahmin arka duvarında dışa doğru büyüme yapıyor kararsız kaldım miyom aldırıp mi ıkınci düşünsem yoksa ilk gebelikte sıkıntı olmadı diye şans mı versem

Düşük yaptım ancak maalesef süreç bitmedi hâlâ. Bir kere regl olduktan sonra ameliyatı planlayacağız . En son 6 cm di . Ben denedim o kadar pişman oldum ki zaten 9. Haftaya kadar da çok ağrım oldu devamlı ağrı kesici aldım. Daha büyük miyomlarla hamile kalıp doğum yapanlar varmış ama benim olmadı.Düşük yapmak çok yıpratıcı hem fiziksel hem psikolojik umarım siz ve hiçbir kadın yaşamaz.

Çok üzüldüm rabbim tez zamanda yerini doldursun inşallah miyom rahmin duvarında mıydı

Canm vende de var 5 cmlik miyom ben hamileyim suanda ama daha cok kucuk 4 haftalik galiba beta hcg 496 cikmis doktor bana korkma dedi gebeliklede buyuyebilirmis ve gebelik varken zaten alinmuyormus ama bence gebe kalmadan sldir cubki gebelikte dusuk riski varmis cunki bebek rahme yerlesemiyormus bebe basi yaparak dusuruyormus ama tabi miyomun nerde olduguda cok onemli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…