Mobbing soruşturması

nobahari

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2017
4.030
9.253
158
38
Kızlar, görev yaptığım yerde(resmi görev ve tekim) bana yardımcı olmakla görevlendirilen kişi beni yerimden etmekle tehdit etmeye başladı,işimi iyi yapmadığıma dair ifadeler sarfediyor,olur olmadık saçma sözler sarfediyor. Söz konusu kişi, zengin,nüfuslu bir insan. Benden önceki çalışan da bu adam yüzünden işi bırakıp gitmiş,bir önceki de. Kimse bu durumu üst makama bildirmemiş.
Ben bildirdim. Haftaya üstüm benimle görüşmeye gelecek.
Sorun şu ki; ben bu mobbing olayını en babasından daha önce yaşadım, çok kötü günler geçirdim. O günler geri gelecekmiş gibi düşünüyorum,bütün gecem kabuslarla geçiyor:KK43:
Şimdi üstüm beni bu adamla yüzleştirmek ister mi? İsterse ben buna daha önceki tecrübemden dolayı sıcak bakmıyorum. Bu noktoda nasıl bir tavır takınmalıyım?
Ne önerirsiniz bana?
Huzurlu,mutlu günleriniz olsun inşallah:KK36:

Son düzenleme:
Üstünüzden sizi yüzleştirmemesini isteyin, nedenlerini belirtin.
Ancak bu kişi size mobbing uygulayan çalışanla konuşması gerektiğinde ne diyecek? Altında çalışan tek kişi sizsiniz, şikayetin sizden geldiğini tahmin eder.
Bu nedenle üstünüze bir çözüm önerisi ile gidin. Bölüm / Ekip değişikliği olabilir mesela, pozisyonunuza uygunsa.

Onun dışında mobbing uygulayan kişiye kendinizi ezdirmeyin, belirli sınırlar çerçevesinde cevap vermekten çekinmeyin. Ölçülü bir şekilde iletişim kurmaya çalışın, ona doğru temkinli bir kaç adım atın. Zamanla çözülebilir, bir iletişim yakalayabilirsiniz karşılıklı.

Üstünüzden sizi yüzleştirmemesini isteyin, nedenlerini belirtin.
Ancak bu kişi size mobbing uygulayan çalışanla konuşması gerektiğinde ne diyecek? Altında çalışan tek kişi sizsiniz, şikayetin sizden geldiğini tahmin eder.
Bu nedenle üstünüze bir çözüm önerisi ile gidin. Bölüm / Ekip değişikliği olabilir mesela, pozisyonunuza uygunsa.

Onun dışında mobbing uygulayan kişiye kendinizi ezdirmeyin, belirli sınırlar çerçevesinde cevap vermekten çekinmeyin. Ölçülü bir şekilde iletişim kurmaya çalışın, ona doğru temkinli bir kaç adım atın. Zamanla çözülebilir, bir iletişim yakalayabilirsiniz karşılıklı.
Aslında söz konusu kişiyle zorunlu bir işbirliği yok. Gönüllü bir Sivil Toplum Kuruluşu başkanı kendisi. Bize gönüllü yardımcı oluyor güya ama adam kendi çıkarları için bu pozisyonu ve beni kullanmak istiyor. Bana da yanındaki diğer çalışanlar gibi muamele yapıyor ama ben kaldıramıyorum,zorunda da değilim. Geçen yılki arkadaş tamamen iletişimi kesmiş iki ay sonra,sene sonunda da görevi bırakmış. Benim de son 9 ayım kaldı.
Maalesef son yılım olması sebebiyle işimde değişiklik mümkün gözükmüyor,bakalım onlar ne diyecek. Çok sağolun :KK52:

Mobbing ile alakali herhangi bir yaptırım varmı ki? Yasal olarak? Bilmiyordum
Tabi,daha önceki yaşadığım mobbing in müsebbibi görev yerinden sürüldü,idarecilik yapmaktan men edildi,hakkında kamu davası açıldı. Çalışanlar tarafından mobbing ve iş mahkemesi tarafından da dava açıldı. Akibetini bilmiyorum inşallah layıkını bulmuştur.

ah ah son 9 ay kala yasadıgın gergınlıge bak ... cok gecmıs olsun canım ya
yuzlestırmek ısteyebılır muhtemelen yuzlestırecektır . senın cekınecek bırseyın yok ne olursa olsun karsılarında cok guclu ve sakin dur
kazanan taraf sen olmalısın bunun ıcın ne gerekıyorsa onu yapmalısın :KK200:

ah ah son 9 ay kala yasadıgın gergınlıge bak ... cok gecmıs olsun canım ya
yuzlestırmek ısteyebılır muhtemelen yuzlestırecektır . senın cekınecek bırseyın yok ne olursa olsun karsılarında cok guclu ve sakin dur
kazanan taraf sen olmalısın bunun ıcın ne gerekıyorsa onu yapmalısın :KK200:
Çok sağol nscckts :KK37:
Çekinecek bişeyim yok evet ama adamın yüzünü görmek istemiyorum. Daha önceki tecrübemden dolayı da bende durum kabusa dönüştü.

Tabi,daha önceki yaşadığım mobbing in müsebbibi görev yerinden sürüldü,idarecilik yapmaktan men edildi,hakkında kamu davası açıldı. Çalışanlar tarafından mobbing ve iş mahkemesi tarafından da dava açıldı. Akibetini bilmiyorum inşallah layıkını bulmuştur.

Merhaba
Ozel sektorde de var mi bu sekilde şikayet etsek. Bende yöneticimden ayni sekilde bezdim

Umarım sinirlerin daha fazla bozulmadan ve yipranmadan bu kişiye birsekilde ayar verilir ve seninle olan direk teması /iletişimi sonlandırılır.Belki yoneticine daha önce ki magdurlar konuyu açmışlar ve ya bu kisinin yaptiklati bir şekilde ayyuka çıkmıştır ama resmi bir basvuru olmadığı için çözüm sürecine girmemişdir yönetici ..En azından yurt disindasin ...burada ki gibi uzamaz süreç diye düşünüyorum

Canım asla vazgeçme. Boyun eğme sakın! Bu tür megaloman, mobbingci insanlardan nefret ediyorum.. rahat ol üstün seni gorusturmek isterse cesur ol sakın kaçma. Ettiği tüm tehtidleri ortaya dök. Şikâyetçi olacağını sadece çalıştığın yere değil sesini tüm makamlara duyuracaginin altını çiz. Dişli ol lütfen biz kadınlar kendimizi çalışma hayatında asla ezdirmemeliyiz :KK67:

Umarım sinirlerin daha fazla bozulmadan ve yipranmadan bu kişiye birsekilde ayar verilir ve seninle olan direk teması /iletişimi sonlandırılır.Belki yoneticine daha önce ki magdurlar konuyu açmışlar ve ya bu kisinin yaptiklati bir şekilde ayyuka çıkmıştır ama resmi bir basvuru olmadığı için çözüm sürecine girmemişdir yönetici ..En azından yurt disindasin ...burada ki gibi uzamaz süreç diye düşünüyorum
Benim temennim de iletişimin sonlandırılması. Haklısın burda bir benim üstüm bir de onun üstü var,yani süreç uzamaz en azından. Daha önceki mağdurlar konuyu açmamışlar. Üstlerimin sadece bu adamın “zor” bir insan olduğuna dair fikirleri olduğunu biliyorum.
Umarım en kısa sürede hallolur:dua:
Çok sağol anamnezim :KK37:

Canım asla vazgeçme. Boyun eğme sakın! Bu tür megaloman, mobbingci insanlardan nefret ediyorum.. rahat ol üstün seni gorusturmek isterse cesur ol sakın kaçma. Ettiği tüm tehtidleri ortaya dök. Şikâyetçi olacağını sadece çalıştığın yere değil sesini tüm makamlara duyuracaginin altını çiz. Dişli ol lütfen biz kadınlar kendimizi çalışma hayatında asla ezdirmemeliyiz :KK67:
Sadece benim üstüm konuyu çözebilir. Umarım çözebilecek kişilikte birisidir. Bu tür olaylarda yüzleşmek çare olur mu gerçekten:/ sesi çok çıkan diğerini sindirir,öteki de orda bulunduğuyla kalır. Başlı başına ayrı bi tatsızlık yani:/

Mobing bir suç.
Eğer özel sektörde çalışıyorsanız Haklı nedenle iş akdinizi feshedip tazminat alabilirsiniz.
Üst sizi o kişi ile yüzleştirmek isterse reddedin. Ve sebeplerini de açıklayın.

Mobing bir suç.
Eğer özel sektörde çalışıyorsanız Haklı nedenle iş akdinizi feshedip tazminat alabilirsiniz.
Üst sizi o kişi ile yüzleştirmek isterse reddedin. Ve sebeplerini de açıklayın.
Özel sektör değil. Aslında sorum da bu; yani resmi kurumda ben üstüme “lütfen beni yüzleştirmeyin” diyebilir miyim?

Back
X