kızlar hepinize merhaba anne adayları ve yeni anneler heyecanınız ve bebekleriniz için en güzelini almak istemenizi anlıyorum bende öyleydim beşik, bebek arabası, bebek bakım ürünleri ve bebek doktorları annelerin üzerinde düşündükleri ve herkese göre değişken olan zor konular. öncelikle konu sahibesi arkadaşım eğer bebek için bir oda yapacaksan tabiki büyüyebilen 7-8 yaşına kadar rahat kullanabileceği mobilya takımı al derim. ilk zamanlar beşik olarak kullanıyorsun 3 yaşından sonra - aslında bebeğinin ne kadar deli dolu yattığına ve artık yataktan düşüp kendini yaralamayacağına karar verdiğin zamanki yaşına göre- beşiğin önündeki yükseltme aparatını ve yanlardaki çekmeceleri çıkarıyorsun aldığın mobilya takımı güzel bir çocuk odası takımı oluyor. bebeğinni odası şöyle bir kenarda dursun - bebekle böyle şeylere bakamayacağından sen bebek odanı yap-. bunun dışında bebeğini ilk 6 ay en az 6 ay yanında yatıracağın için illaki yatak odasına da bir beşik alman gerekiyor ama bu tamamen senin zevkine ve bebekli yeni dünyandan ne beklediğine göre değişen bir konu. yani sallanan küçük mobilya beşiklerden yatak odana koyabilirsin ama bunun ömrü 5 ay zorlarsan 1 ay daha -ki son ay tedirgin uyursun dönüpte düşer mi diye- kullanabilirsin. ama ondan sonra ya yatak odana yeni bir tane karyola alacaksın ister portatif ister ahşap ya da 6 ayından sonra yatağına yatırmaya başlayıp odaya gidip geleceksin. ( kızlar önemli bir tavsiye bebeğinizi en geç 8. aya kadar kendi yatağında yatmaya alıştırınız. alıştırdınız alıştırdınız alıştıramadınız bir bakmışsınız artık sizinle uyuyor. yatağınızdan çıkmıyor yada yatağına yeniden alıştırma süreci meşakkatli ve zor oluyor. bebeğiniz sürekli ağlayıp yatağına yatmak istemiyor. benim 21 aylık kızım var ordan biliyorum. artık yatağımızda yatırıp uyutup ondan sonra kendisini karyolasına koyuyorum uyanınca gece ağlayıp yine yatağa gelmek istiyor. alıyoruz mecburen tekrar uyutup yatağına koyuyoruz bazende birlikte uyuyup sabahlıyoruz. karıkoca ilişkinizden, rahat uyuma arzunuza, bebeğin kendi bireysel dünyasını oluşturmadan kendi alanınızı oluşturmaya kadar ne derseniz deyin bu konularda daha rahat olmak istiyorsanız kesinlikle kendi yatağına alıştırın.,,,,) bu noktada buna göre karar vermeniz daha sağlıklı olur ayrıca benim kızım o portatif oyun parkı yataklarında yatmadı öylece kaldı. yani ilk 5 ay yattı sonrasında uyumadı hep yanımda yattı. tabi çok sık emdiklerinden ve büyüdükce yarım saat 40 dk gibi emme süresi arttığından ben uzanıp yatarak emzirmeye başlamıştım. ki uykusuz geçen gecelerinizde çaresiz kalabiliyorsunuz. sonuç olarak 6 aydan sonra pek işimi görmedi ama tabi tatil, il dışına çıkma durumunda şu anda ihtiyacımı karşılar. son olarak her bebeğin fıtratı ve davranışları uyku düzeni sindirim sistemi duygusal beklentisi farklı. çok kullanışlı olduğuna inandığınız şey bebeğinizin kesinlikle onu kullanmak istememesiyle son bulabiliyor. elinizde patlıyor aldıklarınız. Allah sağlıklı sıhatli bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin. bol uykulu, gaz problemi olmayan, huzurlu bebekler nasip etsin.