Mobilyalar Hakkında Kararsızlığımız

lavantakesesi35

Zor işler bu işler
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2013
386
153
63
Doğru yeremi açıyorum bilmiyorum ama en çok cevap gelecek yerde burası gibi duruyor.
Evlenmemize maximum 3 yıl var belki daha kısa.Şuan ikimizde çalışıyoruz.Eşyalarımızı kendimiz yapıcaz.Beyaz eşya bitti.
Çetmen mobilya kampanya yapmış.24 Ay 0 Faiz gittim görüştüm. Beğendiğim takımların maxiumum taksit miktarı 300 TL Peşin fiyatına bölmesi büyük bir olay.
Yetkili kişi orda kalabileceğini model değişse daha o farkın hallolabileceğini söyledi.
Kafama takılan bazı şeyler var
  • Kenara para koymaya kalksam illaki bir şey çıkıyor
  • Yetkili de peşinde alsam taksitlide alsam aynı fiyat olduğunu aksine 2 yıl sonra mobilya fiyatının değişebileceğini hatırlattı.
  • Maxiumum 300 tl taksit aylık olarak bana bir zararı olmaz diye düşünüyorum.

Amacım en minimum borç ile evlenmek . Sizce matıklımı şimdiden alıp borcu bitirmek. Aynı eşyalar alacağın eve uyarmı diyenler olacaktır. Model değiştirme hakkım var.Şimdiden teşekkürler arkadaşlar.

Normal sartlarda alınmış alınmıştır. Beğenip icinize sindirdiyseniz alın,muhakkak ödenir derdim ama 3 yıl çok uzun bir süre,3 yıl içerisinde fikriniz değişirmi? Hayat ne getirir? Bunlardan emin olmak zor. Her ay 300lirayı oraya ödediğinizi varsayarak kenara koysanız, elinizde nakitiniz olsa,3 yıl sonra çıkarıp istediğiniz mobilyayı saglam bir pazarlıkla alsanız daha iyi olmazmı?
Birde habire kampanya oluyor mobilyalarda. İstanbuldaysanız Masko'ya bakarsınız çok alternatif ve kampanya oluyor, pazarlıkta yapılıyor.

Uc yil cok fazla arkadasim ya.. senide anladim simdiden yavas yavas yapayim bitsin istiyorsun da,acele etmeyede gerek yok bence.. zamani gelincede bu tür kampanyalardan faydalanabilirsin bence,neden olmasin ki. O zamanin sartlarina gorede daha yeni,daha modern,hem evinede uygun esyalar alabilirsin.

Üç yil mı? Dereyi görmeden paçayı sivamissiniz dicem ama burdan bakınca dere bile görünmüyor...çok erken değilmi be arkadaşım nasip işi bunlar..

Ben daha geçen yıl aldığım şeyleri beğenmiyorum. Zevkler değişiyor,hem ileriyi kimse bilemez ola ki ayrıldınız ne yapacaksınız? En mantıklısı para biriktirmek
Bir de niye herşeyi siz alıyorsunuz?

Bencd de 3 yil cok fazla bence simdiden 3 yil sonra kullanacagin esyalari alirsan 3 yildamodasi gecer ve daha guzel modeller cikar bu seferde pisman olursun bende 3 yillik evliyim 3 yil once sadece kose takimi ve yatak odasi takimi almistim oturdugun eve gore simdi iyikide oyle yapmisim diyorum cunku cok guzel m8deller cikti bende daha genis bi eve tasindim ve salonuma yeni esyalar aldim.

Arkadaşlar maxiumum 3 yıl diyorum zaten durum belli değil belki 1 yıl sonra olur o konuda net bişi diyemiyoruz. Şuan nişanlıyız. Kampanya konusunda haklısınız değişebilir. Bende zaten çeşitli fikirlerin çıkması için konuyu açtım. Bende sizin düşündüğünüz şeyleri düşünüyorum zaten.

bence altın yada sürelki belli bir miktar üzerine ekme ile vadeli hesap açın her ay burada 300tl biriktirin.3 yıl çok uzun.

Bence mevduatlı hesap açtırın, atın bankaya. Zaten bankamatikten çekemiyorsunuz, şubeye gidip elden çekmek gerekiyor. İnsan üşeniyor, vakit bulamıyor. Çekemeyeceğiniz için doğal olarak birikecektir.

Doğru yeremi açıyorum bilmiyorum ama en çok cevap gelecek yerde burası gibi duruyor.
Evlenmemize maximum 3 yıl var belki daha kısa.Şuan ikimizde çalışıyoruz.Eşyalarımızı kendimiz yapıcaz.Beyaz eşya bitti.
Çetmen mobilya kampanya yapmış.24 Ay 0 Faiz gittim görüştüm. Beğendiğim takımların maxiumum taksit miktarı 300 TL Peşin fiyatına bölmesi büyük bir olay.
Yetkili kişi orda kalabileceğini model değişse daha o farkın hallolabileceğini söyledi.
  • Yetkili de peşinde alsam taksitlide alsam aynı fiyat olduğunu aksine 2 yıl sonra mobilya fiyatının değişebileceğini hatırlattı.

Amacım en minimum borç ile evlenmek . Sizce matıklımı şimdiden alıp borcu bitirmek. Aynı eşyalar alacağın eve uyarmı diyenler olacaktır. Model değiştirme hakkım var.Şimdiden teşekkürler arkadaşlar.
ben evlendikden sonra aldım eşyalarımı tamda kasım ayına denk geldi ve herşeyi çok ucuza aldım çünkü yeni modeller yılbaşında başladığı için,, eski modelleri temizlemek amacı ile çok büyük indirim yapılıyor,, eşyalarımı internetten aldım kimisini arçeliğin başka bir ilindeki bayisinden aldım ( arçelik in istediğin bayisinden satın al evine teslim ediliyor nisal ben izmirdn aldım, istanbula teslim edildi),,,
bu arada eski model ile yeni model arasında bir şey yok,,, bence çünkü yeni aldığın model de maximum bir yıl içinde eskii model olucak,,,
parayı biriktirmek içinde sana altın yapmanı öneririm madem ayda 300 tl ayırabiliyorsun kenara,,, her ay bir yarım altın yap,,,
birde internette araştır çünkü gerçekten çok ucuza eşyalar bulabiliyorsun,,,

Açıkcası daha yarını göremiyorken, 3 senelik plan biraz gereksiz.
Aç bir dolar / euro hesabı paranı biriktir.

daha 3 yıl varmış kim öle kim kala o zamana kadar büyük risk almış olursunuz vereceğiniz taksit miktarını ya bankaya yatırın yada altın alıp saklayın o zaman gelincede istediğiniz markanın istediğiniz modelini alabilirsiniz. belki 3 sene sonra başka bir markadan beğeneceksiniz ve çetmene parayı verdiğiniz içinde oradan dönemeyeceksiniz risk almayın derim.

Ben düğünümden 2 ay önce salon takımımı aldım, parayı peşin ödedim. Eşyalar gelecek dedikleri zamandan 1 hafta sonra ancak geldi. Tek başına bir firmaydı çalıştığım bankanın dükkan komşusu. Sonra ne oldu biliyormusunuz benim düğünden 2 ay sonra (toplam bahsettiğim zaman 4 ay dikkat edersen) bir sabah işe gittik ki yan komşu mobilyacının yerinde yeller esiyor.
ben şanslıydım da kaç çift gördük perişan...
aman diyim 3 yıl önceden

sakın öyle bi riske girme bacım çok pişman olursun üç yılı geç bi ay sora bile istediğin modeli rengi deseni bulamıyosun ben bellonadan aldım oturma odamı hiç beklemezdim öyle bi markadan ama ilk seçtiğim rengi değiştirmek zorunda kaldım artık üretilmiyormuş diye ve ilk seçtiğim renk daha çok içime sinmişti hala bozuğum bu duruma..

Beyaz eşyada 3 yıl sonra nasıl modeller çıkacak,hayal bile edemeyiz,neden şimdiden aldınızki çok garip,zaten teknoloji ilerledikçe de fiyatları düşüyor,bugün örneğin 5000 e aldığınız tüm beyaz eşya modellerini,3 yıl sonra 2000 e bile alabilirdin,çok mantıksız buldum yaptığın şeyi,bari mobilyada yapma.kampanya her zaman oluyor,çok mantıksız

Back
X