Salon ve Günlük Oda Dekorasyonu Mobilyalarım için yorum ve öneriler bekliyorum :))

Salon ve günlük odalarınızın dizaynı, dekorasyonu ve tavsiye yorumları

Mutercimmmm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2013
53
0
36
Ankara
Arkadaşlar düğünüm HAziran sonu ve çok az vaktim kaldı. Yaklaşık on gündür mobilya bakıyorum. En sonunda kafam birşeyler oturdu ve seçimlerimi yaptım. Yatak odam beyaz ağırlıklı olsun ama sırf beyaz olmasın dedim bu hoşuma gitti
Futuro Yatak Odası Takımı - İstikbal Mobilya

yemek çok beğenerek aldım hem renk hem model olarak: Futuro Yatak Odası Takımı - İstikbal Mobilya

aynasını ve sandalyelerini vs. çok beğendim :)
En sorunlu kısmı Salon takımı oldu uzunca düşündüm pudra krem mi vizon kremi mi diye ama en son yine aynı markadan uyumlu olacağını düşündüğüm şu takımı aldım: Class Koltuk Takımı - İstikbal Mobilya

Sonuç olarak: Bunları seçtim ve aldım. ilk kez herşeyini benim seçtiğim bir evim olacak ve pek bu konulardan da anlamıyorum sanırım. Renkler kombinasyonlar vs. bana göre değil. Yardım almadan olmuyor. her ne kadar salondaki eşyaların kahve krem tonları koyu gelmediyse de bana bilmiyorum doğru mu yaptım odam sizce çok kasvetli vs. olur mu? Tabi en önemlisi başta salon olmak üzere halı ve perde seçimlerim nasıl olmalı. Salona o renklere bir üçüncü rengi perde ve halıda katmak istesem ne önerirsiniz. Perdeler de çeşit çeşit zaten. tarz olarak nasıl bir perde olmalı sizce. en çok salonun perde ve halısı düşündürüyor beni yatak odasına da fikir verebilirsiniz. Oturma odamı daha almadım acelesi yok ama canlı renklerde pembe mürdüm kırmızı belki veya mor gibi bir köşe düşünüyorum sadece bize yetse bile yeter :d Onu da bakıyorum yine markalara ama dedğim gibi büyükleri hallettim ya şimdi dekorasyon daha önemli.

AAA tabi bir de boya var. Ev boyancak yeni tuttuk henüz nereleri boyanmalı bilmiyorum ama özellikle salon için boya vs. öneriniz varm mı?

Çok uzattım biliyorum ama fikirrrr lütfen :)

canımm gayet güzel seçimlerin... güle güle kullan hepsini........... halı seçimini salonda çok koyu yapmazsan hiç bi sıkıntı yaşamazsın ... karartmaz odayı yani.. secebileceğin halılar krem rengi ağırlıklı olsun,,,aralarda toprak tonu olabilir........ objelerde de dore ve bakır karışı birşeyler olabilirr. perde için eğer salon büyükse ve tavan basık değilse kruvaze perde önerebilirim daha ferah duruyor.. krem seçersin onu da ama sarıya yakın olmasınnn......... yatak odasında da halını gri-beyaz-siyah karışı kullanırsın tül olarak düz beyaz veya iki renk siyah beyaz ip perde kullanabilirsin yahut 3 renkli zebralar var gri beyaz siyah olarak onlarıda tercih edebilirsinn. karışık desenler ve koyu renkler kullanma halı ve perde de yormasın seni.. ev aydınlık dursun...:34:

yine ben ama bir önceki mesajda linkler çıkmamış yeniden yazıyorum onları

Futuro Yatak Odası Takımı - İstikbal Mobilya
Eva Yemek Odası Takımı - İstikbal Mobilya
Class Koltuk Takımı - İstikbal Mobilya

Evt fikirler lütfen :)

sana bisey dicem inanmıcaksın yemek takımımız aynı yatak odasıda beğendiğimin aynısı sonra fikrimi değistirip almadım bu kadar deng gelir =)yemek takımınnın kullanısı çokkolay sana onu diyim yatak odasındada aynası az olan almanı diliyorum tek taraf camlı en iyisi temizlik acısından halıyı çok koyu alma ama beyazda alma....beyaz-siyah alma mesela ....çokçok acık alma...orta sephayıda büyük alma...

birde evin 3+1 ise salonuna bu koltuk takımı hafif gidebilir 2+1 ise güzel ...duvarlarınıda ok koyu boyatma bence pastellere bak için acılsın oturdukça kum beji fil dişi mum ışığı iyi rengler

avizede incikli cincikli taslı maslı alma arkadasım silmesi zor oluyor
ben kese kağıdı yaptım basta çok kara geldi ama açıldı sonra salonum kum beji
kesinlikle yuvarlık kare desenli düz halı alma boğar odanı...tüllerinde sakallı tül modellerine bak bence...tül baslığıda gereksiz ben sadece yankombini yaptım üstünde kartonpiyer var...düz avizelere bak canım....bu arada allah mutluluk versin

kahve tonlarını sevmeyen ben bıle beğendım secımlerını. yalnız koltukların beyaz tarafları silinebilir mi dikkat et
bırde tavsıyem düğün Hazıran sonu dıyosun. hızlanın bıraz. mobılyaların eve yerleşmesı perdeler boya vs bunlar hıç düşündüğünüz gunde olmuyo ınsan panık oluyo. acele edın cnm

sana bisey dicem inanmıcaksın yemek takımımız aynı yatak odasıda beğendiğimin aynısı sonra fikrimi değistirip almadım bu kadar deng gelir =)yemek takımınnın kullanısı çokkolay sana onu diyim yatak odasındada aynası az olan almanı diliyorum tek taraf camlı en iyisi temizlik acısından halıyı çok koyu alma ama beyazda alma....beyaz-siyah alma mesela ....çokçok acık alma...orta sephayıda büyük alma...

cidden iyi tesadüf. Zaten yemek takımı en beğendiğim oldu diyebilirim :) yatak odası da 5 kapılı dolap aldım sanırım tek bir cam var. Teşekkürler yorumlar için almayacaklarımı not ediyorum :D

birde evin 3+1 ise salonuna bu koltuk takımı hafif gidebilir 2+1 ise güzel ...duvarlarınıda ok koyu boyatma bence pastellere bak için acılsın oturdukça kum beji fil dişi mum ışığı iyi rengler

Evim 3+1 nasıl hafif kalır anlayamadım ben :) açıklar mısın rica etsem koyu boya düşünmüyorum zaten krem gibi tonlar olur sanırsam

kahve tonlarını sevmeyen ben bıle beğendım secımlerını. yalnız koltukların beyaz tarafları silinebilir mi dikkat et
bırde tavsıyem düğün Hazıran sonu dıyosun. hızlanın bıraz. mobılyaların eve yerleşmesı perdeler boya vs bunlar hıç düşündüğünüz gunde olmuyo ınsan panık oluyo. acele edın cnm

Vizon kısımlar da sıvı kolay geçirmez bir kumaşmış beyaz görünnen biraz kreme çalıcak benimkiler o kısımlar da deri. Silmesi kolay olur diye düşünüyrum. Hızlanmayı ben de cok istiyorum ama boya yapılsın bi bu haftadan sonra inş her şey daha hızlı gidecek. Vaktimiz pek yok iş çıkışları ve nişanlım ctesi de çalışıyor sadece pazar olunca sıkıntılı geçiyor biraz seçimler vs. Bir de ben kararsızım araştır araştır bak et öyle bir şeyi beğenip hemen alamıyorum vs vs. Yardım edenimiz de yok malesef aileler istanbulda. Öyle ama ben de farkındayım yetişir ama ben bitcem herhalde düğüne kadar :)

esyalarin cok güzel güle güle kullan, sen de beyazdan gidenlerdensin :)
bu sene iki arkadasim evleniyor, ikisi de beyaz krem tercih etti senin gibi..
yalniz arkadasimin biri cok abartti, hep acik renkli hersey ben begenmedim.
perdelerini ve halini hareketli almayi unutma, dümdüz beyaz ya da dümdüz krem alma sakin.
hareket katmalisin.

Renk konusunda ben de böyle düşünüyorm inş da uygulayabilirim. Salon biraz sıkıntılı sonuçta herksin göreceği edeceği bir yer sanırım o sebepten salon konusunda hala kafamda bişi oluşmadı ama yatak odası için halı ve perdede krem-bordo düşündüm. Olursa güzel olabilir sanki. sizce nasıl olur (Eşyalar daha eve gelmedi gelince daha iyi oturacaktır kafamda şimdi pek oluşturamıyorum kafamda). Oturma odam zaten henüz eşyasız renkli mobilya alcam orasına perde halı daha rahat bulurm gibi :)

ben d evlenirken krem ve ahşap ağırlıklı seçimler yapmıştım şuan aevimi nasıl renklendirebilirim diye düşünüyorum. tercihlerin gayet güzel fakat nacizane halını biraz daha ranlklı almanı öneririm.örneğin ben pudra -kahveli bir halı arıyorum şuan. na uygun yastıklarla ve aksesuarlarla da renklendirebilirsisn. bence bu mobilyalara altın sarı ağır akseurlar gitmez. daha seramik spor akseuarlar tercih edebilirsin

ben d evlenirken krem ve ahşap ağırlıklı seçimler yapmıştım şuan aevimi nasıl renklendirebilirim diye düşünüyorum. tercihlerin gayet güzel fakat nacizane halını biraz daha ranlklı almanı öneririm.örneğin ben pudra -kahveli bir halı arıyorum şuan. na uygun yastıklarla ve aksesuarlarla da renklendirebilirsisn. bence bu mobilyalara altın sarı ağır akseurlar gitmez. daha seramik spor akseuarlar tercih edebilirsin

Tür ve tarz konusunda pek bir fikrim olmasa da özellikle şu perdeler konusunda :) stor nedir nasıl kullanılır fon nedir vs hiç bişi bilmyiorum:) Ama aklımaki renkler salon için krem pudra veya turkuaz ya da su yeşili gibi çok da cırt olmayacak tonlar. Yatak odası için de krem bordo düşünmüştüm nasıl olur bilmiyorum ama. Sonuçta bizim odamız olacak bence hoş olabilir dedim ama bilemiyorum tabi denemem lazım kumaş fln görmem lazım. Oturma odası için de daha köşe bakıyorum ama acele etmicem onu seçince perde ve halıyı da uygun bişiler düşünürüm artık ya da yine sizlerden fikir alırım :d

Back
X