Mod düşüren insanlar

durup dururken sordu ne kadara mal oldu diye bende tahmini bir rakam söyledim kafamdan konaklama + feribot + yeme içme + pasaport olarak ona istinaden çokmuş dedi.

Yorumlar genelde “mod düşürecek bir şey yok ki” tepkileriyle dolu.
Hayır arkadaşlar, var.
Güzel bir haber paylaşıldıysa, olumlu temennilerde bulunmak sağlıklı iletişim göstergesidir.
Ardı ardına, negatif ihtimaller sıralamak, ya kaygı ya da haset göstergesidir.
Umulur ki, kaygısından ötürü dışından düşünmüş ve bunu fark etmeden yapmış olsun.
Ancak bazıları bunu hasetten de yapar.

Size gelince sevgili konu sahibi, mutluluğunuzu ve büyük adımlarınızı herkesle paylaşmayın.
Yurtdışı gezileri Türkiye’de çoğu insan için gıpta edilecek, ya da negatif manada haset edilecek bir durum.
Modunuzu pozitifte tutmak niyetindeyseniz, insanların haset duygularını tahrik etmeyin. Yalnızca sevineceğinden emin olduklarınızla paylaşın güzel planlarınızı.

ben aksine giden herkese iyi dileklerimi sunuyorum hatta benden önce iş arkadaşım gidecek baharda ay dedim ne güzel gidin bana da örnek olur bende size sorarım nasıl gittiniz ettiniz diye fikir alırım yakın çevremden giden birinden dedim. aksine kendisi de çalışıyordu yeni işten çıkarılmış o zamana kadar maaş olarak bile benden fazla alıyordu ve hiç hasetlenmedim. hatta deseydi ki bende mi gelsem diye buyur gel derdim.

durup dururken sordu ne kadara mal oldu diye bende tahmini bir rakam söyledim kafamdan konaklama + feribot + yeme içme + pasaport olarak ona istinaden çokmuş dedi.
Ya hepimizin çevresinde vardır, bakış açısı farklı. Ben giderim örneğin kahveye dışarda 100tl veririm ,başkası aaaa ne gerek var evde içerim mis gibi rahat rahat diyebilir. Zevk meselesi, hayat felsefesi herkeste başka başka

bende mesela evde yiyebileceğim bir yemeğe dışarıda para vermek saçma gelir ama onun dışında gidip güzel bir yerde el açması makarnaya para vermeye acımam ama insanlara göre saçma gelir

Ben nickinizi görünce neye takildi yine dedim
Burada birkac mudavim olan ve yorumlarini begendigim insanlar haricinde nickler aklimda kalmaz ama sizin baslik ve nicki görünce direkt aklimda negatif bir imaj oluşuyor
Konusmada bir sey yok
Olasılıklardan bahsetmis arkadasiniz ve bunu özellikle modunuzu düşürmek icin soylememis bence hatta daha az maliyetli bir alternatif sunmuş.
Mod düşüren insanlar nasildir bıkıyor musunuz? Hep kendi odakli olan ve siz ne yapsaniz begenmeyen her seye kulp bulan hayattan memnuniyetsiz insanlardir. Cevremde cok var oradan biliyorum. :) evet insanin modu gercekten düşebilir ama üstesinden gelmek de bizim elimizde yoksa şu an toplum olarak cok da mutlu değiliz yani malum ekonomik sorunlar, gecim.derdi vs

++
ben de o kişinin mod düşürdüğünü düşündüm
buraya yorum yapan kişiler bu tarz birini amaan der geçer belki ama konu sahibi takılmış bu duruma
ve bana biraz kıskanmış gibi geldi açıkçası
ha her konuya böyle negatif yaklaşan bi tipse kıskanmamıştır ama
söyleme biçimi diye bişey var sonuçta. yok balkanlar daha mantıklı, yok kapıda vize sıkıntısı, yok tc vatandaşı olmak ..
içim şişti mesela
sıkıntı oluyorsa vardır çaresi ? adamlar daha çok turist gelsin diye kapıda vize yapmadı mı sonuçta ? biliyorlar türkiyedeki potansiyeli
biz gidelim diye bu uygulamayı yaptılar zaten
hala ısrarla tc vatandaşlığı bilmem ne diyen insan art niyetlidir
ayrıca balkanlarla yunanistan ne alaka yani
kadın adaları görmek istiyor, parası da var gidiyor çatır çatır . ay valla sinirlendim
konu sahibi git kız, bol bol da story at

Eeee neden paylaşma gereği duyuyorsunuz o zaman?Siz kararınızı zaten vermişsiniz.

şey der gibi ben eve gideceğim hayır eve gitme başka yere git der gibi saçma bir seçenek. bana şuraya gideceğm diyen birine asla oraya gitme şuraya git demem.

para meselesi değil halledilir çalışıyorum giderlerimi kısarım yine giderim sorun olmaz. balkanları istesem giderim ki anne tarafım oralardan mesela anneme de dedim bu yaz yunanistan sonra balkanlara gideceğim diye. ay git hatta ben de ayarlarsam balkanlara birlikte gideriz olursa dedi annem. tc vatandaşı diye küçümsenecek yanımda yok hani mülteci olmaya gitmiyorum nihayetinde gezip döneceğim alt tarafı ve gelir elde etmek için hatta gelene kolaylık sağlamak amacıyla kapıda vize yanılmıyorsam tabi

pohpohlamak değil mesela hanımefendi. mesela olası bir başka şeyi anlattığım zaman bile hemen negatif yorum yapıyor. canı isteyince yazar istemeyince günlerce yazmayan bir insan kendisi.
O zaman size şunu sorarim ben de
Böyle sizi rahatsiz eden davranista bir insanla neden arkadassiniz veya neden onu hayatinizda tutuyorsunuz?

Kıskanmıştır salla gitsin

pohpohlamak değil mesela hanımefendi. mesela olası bir başka şeyi anlattığım zaman bile hemen negatif yorum yapıyor. canı isteyince yazar istemeyince günlerce yazmayan bir insan kendisi.
E bu kadar kötü biriyse görüşmeyin o zaman. Anlatmayın planladığınız şeyleri paylaşmayın.

şey der gibi ben eve gideceğim hayır eve gitme başka yere git der gibi saçma bir seçenek. bana şuraya gideceğm diyen birine asla oraya gitme şuraya git demem.
Tamam boyle insanlar çok bazisi iyi niyetle de söyleyebiliyor karsisindaki adina düşünerek bazisi mudahaleci olabiliyor her insan farklı ve niyetleri de farkli olabilir.
Ben her soylenene alinmam, he he der gecerim. Eger kırıldıysam da söylerim
Sizin üslubunuzu ben genel olarak negatif buldugum için buna da alinganlik gosterdiginizi düşünüyorum yani o kisinin tavirlarini eleştirmissiniz o zaman neden konusuyorsunuz ya da bu hoslanmama durumunu onunla paylasmiyorsunuz? Belki o da diyebilir ki yaa ben sesli düşündüm kötü bir niyetim yoktu kusura bakma
Yani simdi kendisi olmadigi icin arkadasiniz adina niyet okumasi yapiyoruz ki bu da bir varsayim.o kisiyi tanimiyoruz bilmiyoruz
Yazisma çok realist geldi belki ben olsam sizin kadar takilmazdim biraz kisilik meselesi aslinda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…