yonnulu son adet tarihin nedir ???
ben 8 haftaya kadar beklemiştim, geç döllenme olmuştur diye.[
canım son adet tarihim 13 ocak şuan 6+4 görünüyor fakat geçen hafta gittiğim dr 2 haftalık demişti yani arada nerdeyse 4 hafta oynuyor bu kadar geç döllenme olabilir mi canım?
önemli olan kesenin içinde embriyoyu görmeleri. eğer görünmüyorsa alttan muayne edilio.biliosundur alttan muayne edilince daha net görülüyor.ben düşük olur falan diye korktum.dr korkma bişey olmaz dedi.neyse alttan muayne etti.ordada kalp atışı falan yoktu. geç döllenme olabilir biraz bekleyelim dedi... kantestiyle kesinleşti zaten...yinede konduramamıştım boş gebeliği falan... biraz daha bekle derim ben zaten . kan testi yaptır hergün.hcg değerin 2 kat olmuyosa hergün bilki mol gebelik.büyümeden alalım diyor dr lar . demesi çok kolay.yaşayan bilir.sen kan testi yaptır canım.öyle bişey varsada erken tedavi, bidahaki gebeliğin için erken şans demek...
hayırlısı olsun...
Merhabalar canım,
Mol gebelik yaşayan ve şuan hamile olan biri olarak şunları diyebilirim.Doktor ne derse desin önemli olan patolojı sonucudur.Mol gebelik demek rahimde kar yağdı manzarasının oluşmasıdır yada üzüm taneleri şeklinde keselerin çoğalması.Okudugum kadarıyla bir doktor kese war demiş diğeri 2 haftalık demiş.Parsiyel mol oldugunu kendimce sanmıyorum cünkü fetus (embriyo) henüz yok ve kalp atısıda yok.Komplet mol olursa olur inş oda olmaz.Benimde başımdan söyle geçmişti mol olayı:
6.haftaya kadar kese görünmedi doktorun biri bişeyler görüyorum ama kesedir diyemem dedi 7.hafta vajinal yolla bir kese göründü 10 gün sonra gel dediler 8.hafta başka bir doktora gittim oluşan kese bozulmuştu ve kürtaj gelen patolojı sonucu komplet mol gebelik.Benim en yüksek beta hcg değerim bile 7263 tü.Nasıl olur bende anlam verememiştim ama moldüm 8 ay korundum 9.ay hamile kaldım.İnşallah doktorun yanılırda mol degildir.Ben bir topik açtım mol yaşayan arkadaşlar ordalar eğer daha fazla bilgi almak istersen bekleriz destek oluruz
http://www.kadinlarkulubu.com/duyuru-maalesef-bebegimi-kaybettim/443488-mol-gebelik-yasamis-olan-yada-yasayanlar-2011-a.html
evt canım bende bugün canım sıkkın formda öyle gezerken senin açmış olduğun topikte buldum kendimi tesadüfen! çok fazla ilerleyemedim sayfada.hatta merak ettim bu topiği açan arkadaş hamile midir acaba diye vallahi sen bana yazmışın canım.çok sağol ilgin için.inş dediğin gibi öyle bişey yoktur ama olursada sen bana umut oldun mesela.ne güzel hamile kalmışın.rabbim sağlıkla kucağına versin inş.kib
Çok tşk ederim.İnşallah seninde herşey gönlünce olsun.Mucizelere cok inanırım umarım senin içinde bir mucize gerçek olur.Durumunu merak ederim buraya girer bakarım habersiz bırakma olurmu? Hayırlı ve saglıklı haberler alman dileğiyle....
tatlım ben şimdi 2 düşük yapmıştım bunları araştırsınlar diye bi dra gittim özele.gittiğimde dr muayene ederken hamile olabaileceğimi söyledi.kan tahlili yapıldı ve hamile olduğum çıktı.ve mol gebelik büyük ihtimalle dedi.rahmin içini temizleriz 6 ay sonra tekrar gebeliğe hazırlarız seni dedi.benimkide kısmi mol galiba detaylı ultrasondan baktılarda öyle bişeyler yazıyordu.başka bi dr a gittim oda daha 2 haftalık hamilesin dedi.şaşırdımşimdilik beklemedeyim canım.hayırlısı neyse o olsun
hayırlısı olsun sağlıkla bebişleri kucağımıza alalım inş.
kızlar bhcg çok hızlı sıfırlandı doktor değerlere bakarak 1 yılı 6 aya indirdi yupppii :)) inşallah 6 ayın ardından hiç bir sıkıntı olmadan hemen sağlıklı şekilde hamile kalabilirim hergün bir bebek görür oldum rüyalarımda dua edin bana canlarım
sevindim senin adına canım... inşallah tez zamanda hamile kalırsın ve bebeğini sağlıkla kucağına alırsın.canım senin ne kadar oldu kürtaj olalı?birde mol türü neydi?
yonnulu sende bşyler varmı? ne zaman mol geçirmiştin ve şimdi ne oldu
tatlım benimki yılan hikayesine döndü( ilk dr molden şüphelendi bizde dr değiştirdik.2.dr normal dedi.3.dra gittim cuma günü oda ultrason istedi sonucu dün eşim göstermeye gitti ama dr yoktu bakalım bugün göstercez sonuca göre bişey diyeceklerdir herlade.yalnız.ben bebeğin kalp atışlarını falan izledim cuma günü.yani mol olsa böyle olurmu gayet normaldi? yoksa sonradan mı bişey olacak bebeğe? bilemiyorum kafam iyice karıştı?
hmmm şuan hamilesin yani çok sevindim senin adına inş. hayırlı sonuçlar alırsın. mol gebelikte kalp atışları oluyor yine normal gebelik gb ama bebek büyüdükçe bebeğin eşide büyüyor ya işte eşteki duruma göre belli olur dedi dr. ultrasonda büyüdükçe görürüz dedi zaten mol olan ya düşüyor ya ölüyor yada kalırsa büyüyünce anlaşılıyor öyle başka tahlil felan yok anlaşılmıyormuuşşş. kaç haftalık bebeğin? ayrıca hangi şehirdeydin?
sağol tatlım.inş hayırlısı olur.geçen hafta cuma 6+1 di yani şuan 7 haftaya yakın.inş.bebeğimde bi problem yoktur.rabbim zorda olan herkesin imdadına yetişir inşallah.konyadayım canım sen?
merhaba canım bende ocakta 5de 7+4 günlük bebeğim kalbi durması üzerine aldırmak zorunda kaldım benimde bebeğimin kalp atışı hep vardı sadece 6 haftalıkken çok az bir kanamam oldu ve düşük önleyici ilaç verildi ve kanamam falanda kesilmişti.... 8+4 günlükken çok bel ağrım olduğu için özel bir hastaneye gittim bakıldı ve kalbi durmuştu... Ondan sonra göztepe ssk gittim 2 doktorda burda baktı kalp atışı yok... Kürtajda uyutmadıkları için ordan çıktım zeynep kamil hastanesine gittim ordada 2 doktor baktı... Toplam 5 doktora göründüm ve hiç bir molle ilgili hiç bir cümle kurmadılarr.... Normal şekilde kürtaj oldummm ama 15 gün sonra patolojide parsiyel mol olduğum çıktı.... Hemen kan tahlili yapıldı 7,8 bir hafta sonrada 3,6 ve sonra 2 kerede 0 çıktı... Benim değerlerimin mole alakası bile yoktu.. 2 ayım bitti ultrasyonada girdim rahim temiz cuma günü kan sonucu alıcam oda sıfır çıkarsa korunmayacağım ben. Üstelik hamilelik boyunca bulantı kusma mol belirtisi olan hiç bir şeyde yaşamadım...
çok geçmiş olsun canım.üzüldüm.rabbim tekrar yaşatmasın inşallah.sende herşey gayet normalken mol çıkmış? nasıl bişey bu yaa?bendede şuan herşey normal görünüyor ama ilk gittiğim dr daha ilk muayenede mol olabilir dedi? bizimde kafamız karıştı 2 dra daha gittim onlar normal dedi.bilmiyorum ne olacak böyle zamanın geçmesini ve bebeğimize bişey olmasını mı bekliycez eğer varsa? allah korusun.rabbim verdiği mucizeyi korur inşallah.sanada en kısa zamanda sağlıklı bebek versin rabbim inş.
parsiyellerde normal işte yaşanaması gerekn hiç birşeyi ben yaşamadım... Birde kürtaja iki kişi girmiştik arada paravan vardıı o kız kürtajdan sonra uyanamamıştııı yemek yiyememişti ayağa kalktığındada yürüyememişti....
Bende gayet normal yemeğimi yedim giyindim yürüyerek çıktım gittimm.... Hiç bir etki görmedim normal gebelerdeki gibi hcg seviyem düştü ölee binlerde galan hiç olmadı bebeğimde gayet normaldi kalbi durduğunda hatta doktor kromozon bozukluğudur demişti ben ağlıyorum diyee mol nasıl oldu çıktı bilmiyorum bazen o kadınla karışmış olabilirmi die düşünüyorummm....
Bu cuma gene vercem kan sıfır çıkarsa korunmayacağım....
Senin de parsiyel olsa bildiğim kadarıyla kanın değerleri çok hızlı artış gösteriyormuşşş ben bu devreyi yaşamadım ama birde bebekde değilde eşinde mol görünüyormuşşş yaşayanlar ark söylemişti hiç bir zaman tek doktora göre iş yapmıycaksın imkanın var bir sürü doktora görün....
benim 3 yaşında bir oğlum var ama bu bebeğime okadar üzüldüm kii yerinin biran önce dolmasını acımın hafiflemisini istiyorumm... 6 ay bekleme verdiler ama ben hiç beklemedimm... Bu ayda hesaplayıp yapıcamm....
,
İnşallah sen bu acıyı hiç yaşamazsın rabbim o küçük meleği sana bağışlar... Kimse çocuğuyla sınanmasın....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?