- Konu Sahibi burcuerdem
-
zor ve sıkıntılı bir sürecten geciyoruz malesef benimde mtfr 677 ve 1298 heterezigot doktorlar pek önemsemiyorlar heterezigot olan hastaları önlem amaclı igne verenler var 1.gebeligimde sadece pataolojiye gitmişti bebegim herangi bi sorun cıkmadı ilk gebelik olabilir dediler herhangi pıhtılasmayla ilgili bi önlem alınmadı ve 2. gebeligimde 6haftamda gittigim bir baska dktor bana önlem amaclı coraspirin verdi onu kullandım oda 3hafta sadece sonra 9.haftada bebegimin kalp atısları durmustu hemen kürtaj oldum ve bu sefer bebegim hem pataolojiye hem genetige gitti mol gebelikte hep kromozom bozuklugu dşyorlar ya herhangi bi sorun cıkmadı onda ayrıca esimle banada genetik testi yapıldı kromozomlarımıza bakıldı ondada bi problem cıkmadı size genetik testi yapılmadımı eslere yapılıyor 2. düşükten sonra yapıyorlar üniversite hastnelrinde ben suan pıhtılasmayla ilgil bi tedavi görmüyorum bizde ayrıca gebeligimizi erken ögrenmemz gerekiyor gebelik basldında igneye baslmamız için hakımızda hayırlısı olsun....
Zor bir dönem yaşıyorum. 4 aylık evliyim. ve mol gebelik yaşayan biriyim...
O kadar çok üzgünüm ki....Allahım yardım et...!!!!
Konuşalım arkadaşlar....aynı sorunları yaşayan insanların varlığını görüpte İnsan sohbet edince, biraz olsun rahatlıyor...
Konuşalım arkadaşlar....aynı sorunları yaşayan insanların varlığını görüpte İnsan sohbet edince, biraz olsun rahatlıyor...
Benim doktorum özel hastanede kromozom testide istemedi, heterozigot pıhtılaşmanın da etkili olmadığını düşündüğü için tedavi uygulamıyor. Yani gebe kalsamda ne iğne ne ilaç hiçbir şey başlatmayacak, belki gebeliğin seyrine göre hareket eder doktor.
ben bazen gercekten bu doktorları anlamıyorum herseyin yapılması için daha kac kaybın olması gerekiyor 2gebelik kaybın var sebeb ne belki tedavisi var inanırmısın cnm banda ne pıhtılasma testi yapılacaktı ne bişey molden sonraki kontrollerime üniversitey gittim dedimki 2.gebelik kaybım arastırılması gerekn hiçbirseymi yok suan için yok dedi sadece akciger filmi cekildim kontrollerimin birisinde annem yanımdaydı doktor hanım dedi kızın 2gebelik kaybı var kızımın psikolojisi bozuldu ne yapılması gerekiyorsa yapılsın arastırılsın lütfen dedi erkeklere birsey olmuyor olan kadınlara oluyor doktorda kalktı gitti prpfün yanına beni genetige yolladılar ordaki prof doktorda bütün testlerimi yaptı bence sende bi üniversite hastnesine genetik kligine danısma amaclı gidip testlerin hepsini yaptırabilirsin...
Temmuz ayında evlendim....2 ay boyunca kanamam ve mide bulantılarım olmuştu.. Asitli bir içecek içerseniz de daha sonra geğirme duygusu gibi...Zor bir durumdu.
Mol teşhisi özel bir hastanede konuldu. kürtaj olabilirsin dendi. Başladım ağlamaya...Doktorda herhangi bir üzüntü yok. İnsan teselli etmez mi...
Burda olunsun dedim kürtajı...Devlet hastanesine giderseniz orada imkanlar daha geniş dedi.
Gittim Kartal devlet hastanesine....Allah......Bildiği gibi yapsın o doktorlara.....
Bir veteriner bile , önüne getirilen herhangi bir hayvana daha merhametli olur...
İlk ameliyatımı olacağım, kürtajı...Bekliyorum sıramın gelmesini....heyecan, stres, gerginlik.....Allahım!!!
Bir doktor geldi, yanımda kimse yok....Başladı ameliyatın zorluklarını anlatmaya....İçimi boşaltacaklarını, eğer içimdeki parça;rahme yapışıksa , alım sırasında rahmin kanaması sırasında rahmimin de alınacağını söylediler.....
Ağladım....Hıçkırdım....Öleceğim dedim.....Ne yapacağım ben.....O kadar zor bir durum ki....
Oldum kürtajı...Narkozun etkisi geçti....Sordum: Rahmim alındı mı ?
Defalarca bu soruyu sordum....Herkese.......
Hayır dediler.....Sevindim.
Alınan parçayı patolojiye göndermişler ameliyat esnasında, 15 gün sonra sonuç çıkacakmış dediler...
Çıktım hastaneden
Başka branşları bilmem ama kadın doğum uzmanlarında azıcık merhamet vicdan olacak. İnsandan zararlı tümör alır gibi davranıyorlar. Sonuçta anne olmaya çalışan insanlarız. Oda ne olursa olsun bizim yavrumuz, hem o anda ameliyatın ayrıntılarını bilmene gerek yok ki senin. Allah vicdan merhamet versin böyle insanlara, başka diyecek birşey bulamıyorum.
Bunları yazarken düşünmeyin sakın, ne kadar rahatsın.....HAYIR....o kadar stresliyim ki....
Dua ediyorum hergün....herkese...kendime.....Yüce rabbim herkese şifa versin diye....
Ve sen yine denendiğinde ..
Ve yine kalbin daraldığında ..
Ve yine bütün kapılar kapandığında ..
Ve yine ne yapman gerektiğini bilemediğinde
Uzun uzun düşün ...
Ve hatırla yaratanını!..
"ALLAH kuluna kafi değil mi?" [Zümer Suresi - 36]
Lütfen dua edelim birbirimize....Allaha emanet olalım....
Gulcel ve Muru,
Sizler ne kadar değerlisiniz ki böyle; yaşamış olduklarınız sıkıntılara rağmen beni teselli ediyorsunuz.....
Allah razı olsun sizlerden....
O kadar çok duygusal bir andayım ki...yaşımda çok küçük değil halbuki....
Evleneceğim ve çocuk sahibi olacağım....Evlilik buydu işte...Ama değilmiş...
Sorunlar yaşanılıyormuş...Ki ben...O kadar ki çocukları seven biri olarak....
Bu bir imtihan, biliyorum....
Sen dua edersin ama kabul olmuyor sanırsın!
Ekmek almak için bir fırına gidersin. Beklerken fırıncı ile bir sohbet başlar ve fırıncının hoşuna gidersin, hoş sohbetsin ya... Fırıncı başkalarına istediğini verip acele ile gönderir.
Bu arada sen istediğini alamadığın için sıkılmaya başlarsın ama bilmezsin ki fırıncı daha yeni pişmiş en güzel ekmeği sana verecek....
Allah yar ve yardımcımız olsun, dualarımız kabul olsun.....
Tekrar teşekkür ediyorum, ilginiz için....sağ olun
Gulcel ve Muru,
Sizler ne kadar değerlisiniz ki böyle; yaşamış olduklarınız sıkıntılara rağmen beni teselli ediyorsunuz.....
Allah razı olsun sizlerden....
O kadar çok duygusal bir andayım ki...yaşımda çok küçük değil halbuki....
Evleneceğim ve çocuk sahibi olacağım....Evlilik buydu işte...Ama değilmiş...
Sorunlar yaşanılıyormuş...Ki ben...O kadar ki çocukları seven biri olarak....
Bu bir imtihan, biliyorum....
Sen dua edersin ama kabul olmuyor sanırsın!
Ekmek almak için bir fırına gidersin. Beklerken fırıncı ile bir sohbet başlar ve fırıncının hoşuna gidersin, hoş sohbetsin ya... Fırıncı başkalarına istediğini verip acele ile gönderir.
Bu arada sen istediğini alamadığın için sıkılmaya başlarsın ama bilmezsin ki fırıncı daha yeni pişmiş en güzel ekmeği sana verecek....
Allah yar ve yardımcımız olsun, dualarımız kabul olsun.....
Tekrar teşekkür ediyorum, ilginiz için....sağ olun
Bunları yazarken düşünmeyin sakın, ne kadar rahatsın.....HAYIR....o kadar stresliyim ki....
Dua ediyorum hergün....herkese...kendime.....Yüce rabbim herkese şifa versin diye....
Ve sen yine denendiğinde…..
Ve yine kalbin daraldığında…..
Ve yine bütün kapılar kapandığında…..
Ve yine ne yapman gerektiğini bilemediğinde……
Uzun uzun düşün…...
Ve hatırla yaratanını!..
"ALLAH kuluna kafi değil mi?" [Zümer Suresi - 36]
Lütfen dua edelim birbirimize....Allaha emanet olalım....
mrb canım çok uzun zamandır buraya yazmıyorum.Ben 4 yıllık evliyim.İlk bebeğimi 1. yılımızda kapl atışları alınamadığı için kaybettim.üstünden 7 ay geçtikten sonra yeniden hamileydim.Ve bu kez hiçbir sorun yoktu..Kalp atışlarını aldık cinsiyetini öğrendik.Ancak 19. haftanın sonunda yüksek tansiyonla tıp fakültesine gittim..mol dediler..parsiyel mol ama değerlerim aşırı yüksekti.Eşime karınızın yaşama şansı çok az demişler. En sağlıklı kurtuluşu rahminin tamamının alınması dediler. Normal doğum şeklinde bebeğin tahliyesi yapıldı..Çok acı günlerdi tam 4 gün tıp fakültesinde doğumhanenin kapısının önünde yattım...Çok ağır şeylerdi yaşadıklarım...4 ayda kan değerlerim sıfırlandı...mayıs ayında doktorum korunmayı bırakın dedi.biz cesaret edemedik.2. bebeğimden 15 ay sonra yeniden hamileydim.bu kez herşey doktor kontrollüydü.hatta hamile kalma günlerim bile doktor kontrollüydü.bebeğim için gittiğim son kontrolde doktorum değerlerin çok düşük riskin bile yok dedi.10 gün sonra kalp atışlarını alıcaz ama korkma kese canlı dedi...üstünden 3 gün geçti ve kanama ile hastaneye gittim.bebek duruyordu ama kanamam fazlaydı...2 gün hastanede yattım...değerleri takip ettiler.ve değerler düşmeye başlayınca mecburen kürtaj..yine kaybetmiştim bebeğimi.İnan yaşadığım acının tarifi yok...şimdi genetik testler yapılacak..önümüzdeki hafta kan vermeye başlayacağız eşimle birlikte...umudumu hiç kaybetmedim kaybetmeyeceğimde...biliyorum ki bu dünyada yaşadıklarımın mükafatını öbür dünyada alacağım..cennette 3 tane meleğim beni bekliyor...Son gebeliğimde 2 gün boyunca bebeğimle o kadar çok konuştumki...Ne olur bebeğin tutun bana.bırakma anneni..ellerim yine boş kalmasın diye...ama rabbim kısmet etmedi.demekki zamanı var.şimdi herşey çok ağır geliyor bazen..Ölmek istediğim çok anlar oldu..Ama yinde umudumu kaybetmedim..Rabbim kimseye aratmasın.Kimsenin elini boş bırakmasın.....Allah a sığın bol bol dua et..bne hepimizi için hep dua ediyorum.allahım senin hazinen bol bizlere de bu hazinenden mahrum etme.Ellerimizi boş bırakma,hayırlısından evlatlar ver diye.Daha evliliğin çok yeni.kendini kasma acele etme.ha şu korunma süresine gelince...ben artık bunu hiç düşünmüyorum.ben 1 yıl bekledim 15. ayda hamile kaldım sonra yeniden kaybettim...o yüzden kendini yorma.kendine iyi bak.Umutlu ol...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?