- Konu Sahibi burcuerdem
-
- #1.801
benimde bildiğim komplet yada parsiyel mol
bunların her ikisde kanser hücresi taşıyor.Ama parsiyel mol daha risksiz
tam mol daha riskli diye biliyorum ben canım
suna
senin bir dahaki regl zamanın ne zaman canım
23 gun sonra
seninkinde umut var ama değilmi?yani heyecanla bekleyeceksin önümzdeki reglii
Beta hcg yüksekliği olunca regl olunmaz diye bir kural yok kızlar oda nerden çıktıKan değerleri 4 ayda düşenler war onlar gayette her ay regl oluyorlardı.Beta hcg nin sadece yükseldigini kan testiyle anlıyabilirler.
bence bu durumu bir doktara sormak lazım çünkü hamile olduğumuzu nasıl anlıyoruz hcg değerinden bence olma ihtimali varr....
senin ne kadar zamanda düştü kanın 1 ay içinde düşüp hemen regli oldunmu
Benim 3.haftada düştü dogum kontrol hapı içtigim için regl sorunu yaşamadım.Hamile oldugumuz zaman rahimde kese oluştugu için ewet regl olmuyoruz çünkü rahim bişeyler oldugunu alıglıyor ama kürtaj sonrası rahimde birşey kalmıyor o yuzden regl olmaman için bir neden kalmıyor ortada.Böyle şeylere takılmayın bende sizler gibiydim haklısınız ama rahat olmaya çalısın.Bende bu süreçte çok şey araştırdım hamileliğe kadar her bilgiyi not aldım noldu kendime ettimŞimde keske hiç araştırmasaydım diyorum çünkü ister istemez stres yapıyorsun.
evet onda haklısın bu iki gün boyunca belki 2 sayfaya baktım dışarı çıktım gezdim vs. kafa dağıttım pc başında araştırınca daha stresli ve uzun bir zamanmış gibi geliyorr... Ama dışarda devam eden bi hayat var bu kadar olduğumuz yerde saymak kendimizden başka kimseye zarar değil nasıl olsa zamanı geldiğinde bizde çocuk sahibi allahın izniyle oluruz....
Ben izmirliyim istanbula eşimin görevi nedeniyle geldik 1-2 arkadasım dısında hiç kimsem yok eşim sabah giderdi gece yarısı gelirdi ben tüm evde dakikaları sayardım arada ağlardım dua ederdim Allahım nasıl geçecek bu zaman derdim.Sağlam kafayla kesin bitiremem bu evin içinde kafayı sıyırmazsam iyi derdim.Aksama kadar netin başına oturur araştırırda araştırırdım.Topikten çıkmazdım biri gelsede sohbet etsek diye.Ama eşim evde olunca dısarı cıktıgımızda herşeyi unuturdum aman tek yaşayan benmiyim nolcaksa olsun ben güçlüyüm sonunda ölüm yokya derdim.Eve dönünce tekrar sil baştan aynı karamsarlıklar....
Dört duvar arasında neler çekmiştim.Bak şükür evladın varmıs ne mutlu sana.Rabbim birini vermiş ama birini aldı.Yerine yine verir yeterki sabırlı olalım bol bol dua edelim.Vardır bundada bir hayır diyelim.Zaman geçmez diyoruz ama elbette geçiyor önemli olan sakince bitirebilmek.Sizler çok şanslısınızki parsiyel molsünüz.6 ayı tamamlayın yetecek size.
Benim çok kalabalık bir çevrem var ama kimse bu hastalığı bilmiyor bende günlerce evden çıkmadımm bi kaç arkadaşla hamile kalmıştık bunlardan biride benim görümcem gecen kayınvalidemde karşılaştık bana bel ağrıların kilo almıimıyım diye sorupp hee bide ilk başta nerelerdesinnn kendini evemi kapattın gibi saçma sapan espiriler yapmaya çalışıyorlar bu yüzden kendimi de kötü hissetmemek için bende evdeyimm çoğu zaman... işte çocuğum olduğu için olunla oğlumla parka alışveriş merkezlerine falan gidiyorum onuda evde sıkma istemiyorum... benimde eşim çok geç saatlerde geliyorrr.. Bir yere kadar böyle oyalıyorum kendimi ama oğlum uyuyup o sessizlikde kaldıkçaa üzülüyorum sırf bu yüzden beklemek istemediğimi her seferinde söylüyorummmm.... ilk hastanede duyduğumda 6ay mı falan diye çok üzülmüştüm çünkü ben gidenin yerinin biran önce dolmasını acımın hafiflemesini istiyordum 6 ay ve kanser gibi bir risk olduğunu organlara sıçrayabileceğini duyduğumda şok olmuştum.... ama şimdi ilk günkü gibi bi acmı hayır değil... Üstünden nerdeyse 2 ay geçtii... bi bakıcam yazda geliyor 6 olmuşşşş :) ondan sonra korkarak değilde daha içim rahat olarak bebeğimi bekliycem hayırlısıylaa.... Mol yaşayan dış gebelik yaşayan yıllarca çocuğu olmayan bir çok insan var rabbim hepizin sesini duysun bizi bu sınavdan yüzü ak çıkarıppp elimizi kucağımızı kalbimizi yeni bebek sevgisiyle heyecanıyla doldursunn.......
Aminnn.Beterin beteri var derler yine halimize bin şükür neler görüp okuyoruz.Bunu yaşayan ne ilk kişileriz nede son.Biraz zaman sonra yeni birileride gelecektir sizin zamanınız biterken onları süreleri başlıyacak ne hissettysek onlarda aynısını hissedecektir.Hep beraber bu sefer yeni gelen arkadaşlara destek oluruz inş.
mol gebelik- kadın hastalıkları ve doğum uzmanı- doç. Dr. Belgin selam - youtube
hiç çocuğu olmayan da %50
normal bir bebeği olan bir kişide &25
dış gebelik boş gebelikde %25
mol gebelik görülürmüş....
Parsiyel molde gebe kalındığında bebeğin eşinin çok yakından incelenmesi ve 16. - 18 . Haftaya kadar gözetim altında tutulması gerekiyormuş.... Bundan sonra tehlikesi kalmıyormuş....
Bunları linke girip izleyebilirsiniz....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?