Mol gebelik yaşayanlar

NuredAmine

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2018
12
5
1
34
Merhaba ben parsiyel mol gebelik yaşadım. Bu kaybettigim ikinci bebeğim birinci de down sendromu ve bağırsak darlığı vardı. Lütfen yardımcı olun karmakarışık bir haldeyim...

Merhaba ben parsiyel mol gebelik yaşadım. Bu kaybettigim ikinci bebeğim birinci de down sendromu ve bağırsak darlığı vardı. Lütfen yardımcı olun karmakarışık bir haldeyim...
Mrb öncelikle geçmiş olsun gerçekten çok büyük bir talihsizlik yaşamışsınız iki defa üst üste.parsiyel mol gebelik tanısı nasıl konuldu kürtaj öncesi mi patoloji sonucunda mi çıktı?

Mrb teşekkür ederim... kalp atışını duymuştuk gelişimide iyi gidiyordu takı 4 aya kadar ozaman plasenta yapısında degisiklik gördüler ve parsiyel mol teşhisi koyuldu 2 hafta boyunca araştırdık bir sürü doktor gezdik bu vakayı tecrübe etmiş doktor bulamadik malesef bütün doktorlar kitaplardan biliyoruz dediler hepsi sonlandırılmasi gerekiyor dedi ve seçim yapmak zorunda kaldik

Kaç aydır parsiyel mol geçiren birileri çıkar belki diye hep takip ediyorum siteyi.bilgi alışverişinde bulmak için.çok yazı okudum makale dergiler o kadar çok ender rastlanan bir durum ki.cogu doktor sadece kitaplardan biliyor.patolojiye gitti mi parça.

Benim 6 haftalıkken çok yoğun kanamam vardı.bi dr sonlandıralım dedi kabul etmedim.baska dr gittim o da kanama alanı dışında bisürü kese benzeri yapı görmüştü.gebeligi sonlandirmadik benim hikayem daha üzücü ve uzun biraz.bende kesin değil ama parsiyel mol gebelikten şüpheleniyorum.plesanta da mol yapı oluştu dr fark etmedi büyük olasılık.sadece bebeği inceliyordu plesantaya hiç bakmıyordu.

Geçmiş olsun sanada canım çok zor bende hep eski yazışmaları okudum burdan suan ne durumdalar merak ediyorum o yüzden konuyu açtım. Bende hiç aldırmak istemedim ama bebegimin gelişimi durdu 1 ay geride kaldı doktor çok acil alınması lazım yoksa kanama başlarsa seni kurtaramayiz dedi mecbur kaldık ama hiç içime sinmemisti Allah verdi bu canı yavruma o almaliydi ben günaha giriyorum diye düşündüm kürtaj dan 1 gün önce kalbi durdu zaten meleğimin. Senin sürecin nasildi

Bebeğinin kalbi durmuş zaten senlik bisey yok canım.Allah sabır versin çok zor durum.Ben 38 haftalık doğum yaptım bebegim de gelişim geriliği vardı 20.haftadan sonra başlayan fark giderek açıldı.bebegimde bir anomali kusur yoktu.bana benziyordu hatta .enfeksiyon sarılık başladı küvezde idi.1 hafta yaşadı bebegim kaybettim melekti zaten uçtu gitti.cok doktor gezdim.baslangicta olan kese benzeri yapılar 5-6 tane kafamı kurcalıyor.kimi dr evet olabilir plesenatada toplanmıştır mol yapılar,bebek sağlıklı ama plesenta bozuk oĺdugu için bebek beslenemiyor.kimi dr değil-dir diyor.plesenta yada bebegim de genetik test yapılmadi ihtimaller dahilinde herşey.benimle aynı kese benzeri yapılar olan iki kişi buldum ikiside kürtaj olmuş.biz sonuna kadar gittik ama kötü bitti.takdir ilahi dedik sabır etmeye çalışıyorum .

Başınız sağolsun ben de yaşadım 9 haftalıkken kalbi durdu kürtajdan bir gün önce öğrenmiştim yikilmistim resmen, sonraki surec de cok zordu ama gecti sonrasında Allah sağlıklı bir evlat nasip etti size de en yakın zamanda nasip etsin Rabbim, cok zor bir durum 2000 de bir ihtimal fakat sabredince mükafatı olacaktır..

Canım sende neler yasamissin çok iyi anlıyorum duygularını benimde ilk bebeğim 35 haftalikti onunda kalbi durmustu beşiği kıyafetleri herseyi hazırdı doğmasını beklerken kaybettik inşallah ahirette kavusuruz ne kadar zaman oldu bebek düşünmen için bir süre verildi mi ?

Canım sanada çok geçmiş olsun ne güzel bebegini almışsın kucağına darısı bizlere inşallah ne kadar sürede betahcg düştü senin kaç ay yasaklı süre verdiler bebek için mol mu parsiyel mol mu yaşadın çok sordum ama kusura bakma nolur

6 ay oldu bebeğimi kaybedeli hala atlatamadim.emzirdim evimize geldik.beşiğinde 1 gece yattı yavrum.gunlerce kaldıramadım beşiğini.hala tek kanadım kırık yaşamaya çalışıyorum.beta hcg değerim 1 ay sonra 0 yakındı birdaha da baktirmadim.beta hcg değerine baktir canım.genetik testini yaptır .senin daha öncesinde bir kaybın daha var.acin büyüktür.Rabbim mükafatını verecektir mutlaka.

Istediğim zaman hamilelik düşünebileceğimi .3 ay öncesinde folik asit kullanmamı söyledi canim

Ahh canım ben ne emzirdim nede kucağıma alabildim uzaktan gösterdiler yeni doğum yaptın enfeksiyon riskin var diye kucağıma bile vermediler ölü doğduğu için elimde bir tek resmi var fotoğrafını çekmişti esim resimlerinden öpüyorum kokluyorum.Allah kimseye yaşatmasin inşallah. .. ben suan kan takibindeyim 26 çıktı dünkü sonucun 0 olur inşallah bizim patoloji sonucumuzda kayda değer birsey yoktu parsiyel mol gebelik tanısı var sadece bunu zaten biliyorduk biz ilk bebegimde eşimle genetik inceleme yaptirdik kendimize temiz geldi sonuçlarımız.

Kucağa alınca mı zor,almayınca mı bilmiyorum.
Doğum yapalı nekadar oldu?mutlaka düşecektir.araştirmissindir sende parsiyelde riskler çok çok düşük.icin ferah olsun.en yakın zamanda sağlıkla bebeğini kucağına alacaksın inşallah.

Çok sağ ol, patoloji raporundan öğrenmiştik persiyel moldü, patoloji raporu 40 gun sonra çıkıyor, o zamana kadar beta hcg baya düşmüştü, İlk ogrendigimde haftalık olarak beta hcg takibi yapıldı sonrasında ayda bire düştü 6 ay boyunca takip ve sonrasinda tekrar gebelik düşünebilirsin demisti dr. Takip bittikten 5 ay sonra tekrar hamile kaldım..

Çok zor, Rabbim sabır versin acını unuttutacak saglikli evlatlar nasip etsin.. Onlar bizim sefaatcilerimiz olacak ins.

Inşallah canım inşallah benim 8 yaşında bir evladım var.kardesi olsun çok istiyorum.

Arkadaşlar sizlerin ilk haftalarda kanamaniz oldu mu peki mol de en büyük belirtilerden biri yoğun kanama oluyormuş.

Inşallah canım inşallah benim 8 yaşında bir evladım var.kardesi olsun çok istiyorum.

Arkadaşlar sizlerin ilk haftalarda kanamaniz oldu mu peki mol de en büyük belirtilerden biri yoğun kanama oluyormuş.
Allah bağışlasın, ben de olmadı zaten kalp atışı durduğu ertesi gün öğrendik ertesi gün de kürtaj oldu kurtajdan sonra da fazla kanamam olmadi

12.haftanin icindeyken kalbi durdu benim yavrumum da. 6 ay olacak nerdeyse ama ilk ogrendigim andaki acim hala baki. Esim de ben de genetik test yaptirdik ben pihtilasma testi de yaptirdim hicbir sorun cikmadi. Tekrar denemekten cok korkuyorum...

Canım ben geçen yıl Şubat 8 de ilk bebegimi dogurdun ölü doğum oldu normal yaptım çok zordu tabi canlı bebek doğurmak gibi değildir diye düşünüyorum ikinci bebegimde bu sene Şubat 9da parsiyel mol den dolayi kürtaj oldum henüz 2 ay olmak üzere yani. Evet araştırıyorum tabi ama bazı doktorlar bana pgt yöntemiyle tüp bebek düşünmelisin dedi kafam çok karışık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…