• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

monotonlasiyoruz

POLYANNACIK

umutlarım
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2013
259
77
123
5 aylık evliyim.genel anlamda evliliğim güzel gidiyor ama heyecanimiz kayboldu sanki.hergün aynı geçiyor eşim ve ben ikimizde çalışıyoruz.işten çıkıyoruz eve gel yemek yebir ve tv karşısında zaman geçiyor borclarimiz yuzunden de niyete kimildayamiyoruz,haftasonunda aynı.ben dersem niyete gidelim eşim beni kirmaz ama ben onun düşünmesini beni sasirtmasini isterim.çalışmakla geçiyor omrumuz.ne bileyim daha mutlu olabilirdik.sanırım para sıkıntısından böyle.kendimi cansız hissediyorum.sizler eşinizle nelervyaparsaniz nasıl zaman geçiriyorsunuz fikirlerinize ihtiyacım var

valla arkadaşım ilk yıl bizde borçtan kafamızı kaldıramadık 2. yıl borçlar bitti rahatladık sizinde biter inşallah.. borç olduğunu bildiğin için boş yere harcamim diyosun gezmenden alışverişinden ödün veriyorsun bu sana sıkıntı yapmış olabilir

valla arkadaşım ilk yıl bizde borçtan kafamızı kaldıramadık 2. yıl borçlar bitti rahatladık sizinde biter inşallah.. borç olduğunu bildiğin için boş yere harcamim diyosun gezmenden alışverişinden ödün veriyorsun bu sana sıkıntı yapmış olabilir

Evet harcama yapsam bile mutlu olamıyorum kendimi suçlu hissediyorum kafada borçlar olunca bazen isyan ederim geliyor

Niyete yazmışım arkadaslar yanlışlıkla biyere yazmak istemistim
Tamam arkadaşım açıklaman için teşekkürler niyete gitmek deyince farklı birşey sandım:1:,işleriniz çok mu yorucu eğer dışarıya çıkamıyorsanız evde birşeyler yapın.Tavla,santral,pişti tombala tarzı birşeyler oynayın yada pc de oyunlardan onları oynayın beraber en azından hergün tv izlemekten iyidir hatta günlük bir saat beraber kitap okuyun yada eve puzzle alın hem vakit geçer hemde siz eğlenmiş olursunuz.

Zaten biraz da o monotonluk için evlenmiyor muyuz. Evli değilken devamlı gezecek yer arıyosun ama aslında mecburen gezecek yer arıyosun çünkü ev yok :) Ne güzel düzenli bir hayatınız var. Akşamları bi film izleyin değişik yemekler hazırlayın. Arkadaşlarınızı davet edin..

Zaten biraz da o monotonluk için evlenmiyor muyuz. Evli değilken devamlı gezecek yer arıyosun ama aslında mecburen gezecek yer arıyosun çünkü ev yok :) Ne güzel düzenli bir hayatınız var. Akşamları bi film izleyin değişik yemekler hazırlayın. Arkadaşlarınızı davet edin..

Bence biz bunu yaşayamadığımız için güzel gibi geliyor olabilir dansmarue :1:

e zatan duzenli hayat boyle birsey degil mi?
illa biryerlere gitmek surprizler vs para harcamak gerekmiyor ki, yemekten sonra çıkıp beraber yürüyüs yapabilirsiniz... siz hayatınızı ne kadar monoton buluyorsanız benzer maddi gelire sahip insanlar da aynı durumda... onlarla goruserek karsılıklı olarak kırabilirsiniz bunu.

O monotonluk için şu an nelerimi vermezdim...
İki çay koyup o tv ye ölü balık gibi bakmak için gün sayıyoruz, gerçekten...
Kıymetini bil... :34:

8 aylık evliyim gittikçe daha güzel oluyor bnce siz yaratabilirsiniz değişiklikler. biz evde film izleriz sahilde bisiklet kiralayıp keyif yaparız yürüyüşlere çıkarız. şarap keyfi yaparız bazı akşamlar.. haftasonları konserlere 15-20 kişilik arkadaş grubumuz var eğlenmeye fasıla gideriz her haftasonu öyle geçiyor zaman

eşimle 11 senedir beraberiz 1.5 yıldır da evliyiz ben yaşadığım hayata istikrarlı diyorum şahsen, Allah dert verip normali aratmasın beni eşime eşimi bana bebeğimizi bize bağışlasın :nazar:

Herşey para demek değil ki, değişiklikleri insan kendisi yaratmalı. Güzel bir film izlemek gibi, yada geçmişte beraber izlemiş olduğunuz çok güldüğünüz, çok korktuğunuz bir filmi tekrar izleyip ilk günü hatırlamak. Değişik bir yemek deneyerek hoş bir sofra kurmak, kol kola ufak bir yürüyüş. Yani hayatınızı monotonlaştırmakta sizin elinizde bunu değiştirmekte sizin elinizde.

Zaten sadece evlilik değil ki hayatta monotondur
Hergün farklı bişey yapılmasa da borçlar azaldıkça dışarı çıkmalar, aktiviteler çoğalabilir
O kadar
Yoksa hepimiz her sabah işe gidip, akşam eve gelip yemek derdine düşüyoruz
Allah huzur versin yeter ki, evde yenilen yemeğin de tadı kaçmasın

Farkli bir bakis acisi bu, evet aslinda cok dogru soyluyorsun gercekten duzen icin evleniyoruz ve birgun bu duzen bizi boguyor, aslinda bogmamali

tam suan icinde bulundugum sikilmisliga iyi geldi bu dusunce.

bir haftadr hayatimizin cok monotinlastgni dusunup isyan edip duruyorum ve bunu da esime yansitiyorum onu da mutsuz ediyorum..

oysa ben zaten gezip tozmaktan bikmistim evlendgimde..

Zaten sadece evlilik değil ki hayatta monotondur
Hergün farklı bişey yapılmasa da borçlar azaldıkça dışarı çıkmalar, aktiviteler çoğalabilir
O kadar
Yoksa hepimiz her sabah işe gidip, akşam eve gelip yemek derdine düşüyoruz
Allah huzur versin yeter ki, evde yenilen yemeğin de tadı kaçmasın

Insan hep baskalarini surekli geziyor bi biz evde kos kos oturuyoruz saniyor :)

Gezmeyi de hic sevmem sahsen ama maksat esimle birlikte birseyler yapmak.

mesela su sira asiri derecede tv bagimlisi gbi davraniyor ve dun aksam bunu konusmak isterken kendimi karsisinda hungur hungur aglarken buldum !! Bunalimdamiyim...

daha 5 AYLIK EVLİSİN VE MONOTONLAŞTIK DİYOSUN
güldürme beni:))))

5 ay 150 gün yapar yani sen 150 günde evine alıştın , bi erkekler aynı evde yaşamaya alıştın
bide üstüne monotonlaştın öylemi???

bence senin evliliktenbeklentilerin farklıydı... insanlar sevgiliyken nişanlıyken en güzel kıyafetlerini giyerlerler saçlarını başlarını yaparlar ve dışarı çıkarlar sinemadır , tiyatrodur,gezmedir,canlı müziktir, yemektir bi ton şey yaparlar ve evlenincede bunun sürçeni sanırlar genelde bende dahil:))))

ama evlenince durum hiçde öyle olmuyo temizlenmesi gereken bi ev, her gün yapılması gereken yemek, yıkanıp asılıp katlanıp ütülenmesi gereken çamaşırlar , her gün temizlenmesi gereken tuvalet banyo , yıkanması gereken bulaşıklar....... ve bunları işten geldikten sonra yapmak zorundasın!!!!!!!!!

sen işten gelip üstünü başını çıkarıp , yemek yapmaya girişceksin aynı zmanda evi toplamaya çalışcaksın
bi şekilde yemek ortaya çıkınca sofrayı kurcaksın , eşin teşrif etcek yemek yiyceksiniz muhtemelen 20 dakka sonra sen sofrayı toplıcaksın , bulaşık yıkıycaksın gücün varsa tuvalet temizliceksin belki açamşır yıkıycaksınşin bu arada koltukta oturmuş tv seyrediyor olcak ama sen çayı alıp geldiğinde pert olcaksın zaten 2 lafetmeye dermnın kalmıcak
işte bu aşamada 20 yıllık evli kişilerden bi farkınız kalmıcak!!

peki ben bunları neden anlattım??? çünkü bunların hiçbirinin maddiyatla alakası yok:)))))
evet paramız çooook olsa evimize hergün kadın gelse tmeizlese yemek yapsa bıraksa
hafta sonları ordan oraya deli danalar gibi gezsek:)) ama bunlar olmadanda hayat evlilik çok eğlenceli,:)))))

evlilik demek 2 kişilik dünyadır
bi kere yanlzı değilsin bişey yapcaksan işiliksin:))) bu bir artı bunu değerlendir:)

işten eve geldinmi
eşinle girin mutfağa değişik yemekler deneyin hiçbişey yapamıyosanız pizza yapın , değişik soslu makarna yapın o arada aşk dolu bi kase salata yapın:)))
sen daha yeni gelinsin çıkar en güzel tabaklarını koy masaya mumlarını konuşa konuşa yemeğinizi yiyin tv yi unutun
sonra açın güzel bi aşk filmi (kültür sanat topiğinde film tavsiyeleri var ordan bulabilirsiniz) aşk filminizi izleyin yanına bide mide mısır patlatın:))

ertesi gün gelince küvveti doldurun eşinize banyo hazırlayın işten gelince sürpriz yapın ona sonra masaj yapın birbirinize:))))

hafta sonu verin tüyü eşiniz yapsın , o toz alsın siz evi süpürün böylece işiniz çabucak biter sıkılmazsınız , hava soğuksa sıkı sıkı giyinin çıkın dışarda biraz yürüyüş yapın temiz hava alın:)))))

hafta sonu demleyin çaynızı eşinizi alın yanınıza perdeleriaçın sonuna kadar aydınlıkta kitap okuyun....
bugün hava o kadar güzeldiki bahar gelmdi sanki işten gelir gelmez aldım bebişi tuttum kocişin elinde dışarı çıktık mesela saat yavaş yavaş yürüdük bebek arbasıyla ekemğimizide aldık geldik eve parasız yapılcak bin tane şey sayarım size sorun para değil
sorun biziz evlenince herşey bambaşka olcak sanıyoruz halbuki değil annemizde babamızda ne gördüyske onu yapıyoruz kendimiz gibi davranmıyoruz:)

mesela ben evlenmke istemiyodum eşimle birlikte yaşamak istiyodum evlenmekteki amacım eşimi sevdiğim için falan değildi
birincisi hukuken kendimi güvence altına almak diğer amacımda
topluma ilişkimizi kabul ettirmekticım fakrlı onbu sevdiğim için falan fistan bu ayrımı çok iyi yapmalıyız
neden avlendik? bu evlilkten ne bekliyoruz bunun cevabını verin:)))))))
hayatınıza bi düzen getirin sonrada 2 kişşi olmanın tadını çıkarın bu avantajı iyi değerlendirin

ÖĞRENİLMİŞ HAREKETLER SERGİliyoruz
ANNEMİZDE BABAMIZDA NE GÖRÜYOSAK ONU YAPYORUZ AMA YAPMAYIN:)))

Son düzenleme:
Back
X