Merhaba arkadaşlar, yaptığımız birkaç etkinliği eklemek istiyorum. Montessori eğitimi kapsamında gerek bu sayfadan gerekse başka kaynaklardan çok şeyler öğrendim..hepinize teşekkür ederim..Zaman bulup yaptığımız etkinliklerin resimlerini yükleyemiyorum, inşallah önümüzdeki günlerde yaptığımız etkinlikleri daha çok paylaşmaya çalışacağım. Görüşmek dileğiyle..
Bulut ve yağmur çalışmamız. İnce motor için pamuklu aktivite tercih edilebilir
Sulu boya ile pipetle üfleme etkinliği
Günlük yaşam becerilerine örnek; tuzluktan tuz dökme…
Aylardır yapmak istediğim ama hep ertelediğim harika bir duyusal etkinlik çalışması..
Kızımın bugünlerdeki sendromlu halleri artınca duyusal kumu yapalım sakinleşelim dedim. 4 bardak un ve yarım bardak sıvıyağla kumu hazırladım. Gerisi bol eğlence..Kızım bayıldı bu etkinliğe..
Küçük bir hatırlatma; çocuğunuz eğlenirken etrafa saçılan kumlardan gerilmek istemiyorsanız bu ve buna benzer etkinlik yaparken geniş bir örtü sermeyi unutmayınız:)
Günümüzde cd’ler eskisi kadar popüler değil. Artık kullanım amaçlarını aştılar. Bizimde uzun süredir atmadığımız biriktirdiğimiz geri dönüşebilen materyallerimiz arasında olan cd’lerimizden balık yaptık.
Aktivite kutumuz; önceden beridir biriktirdiğim kapakları plastik kelepçeyle koliye monte ettim. Kapaklar açıldığında içine ponpon, makarna, misket, düğme, fasulye, plastik çubuk vb. materyallerin atılıp tekrar kutunun içinden alınabilmesi için kapaklarla kutu arasına delikler açtım. Kapakları açıp içine bir şeyler atmayı çok seven miniğim bu becerisiyle aktivite kutusuyla aylardır hiç bıkmadan oynadı. İlerleyen günlerde aktivite kutusunun diğer yüzey alanları içinde farklı etkinlikler yapmayı düşünüyorum. Hazırladığımda sizlerle de paylaşmak istiyorum..
Suluboya ve mum damlatma tekniği;
Benim minik inşaat mühendisi kızım, önceden beridir küpleri ve bunlara benzeyen çoklu materyalleri yardım almadan, böyle üst üste dizmeye bayılıyor :) ve çokta eğleniyor.
Cımbız kullanma ince motor becerisi etkinliği; küçük ponponları renlerine göre sınıflandırma etkinliği yaptık.
Antep fıstığı kabuklarından geri dönüşüm :)
Baykuş etkinliği..
Eşleştirme aktivitemiz
Huni ile aktarma etkinliği;
Kartonun üzerine streç filmden çıkan silindiri sabitledim. Silindirin uç kısmınada huniyi yerleşticeğim bir delik açtım ve huniyide deliğe sabitledim veee düzeneğimiz hazır. Kızım küçük hunisi yardımıyla mercimek, pirinç, bulgur gibi kuru bakliyatları huninin içine döküp ve oradan silindirin içine geçen bakliyatların çıkışını izlemek çok hoşuna gitti ve dakikalarca oynadı. Bazen huninin ağzında biriken bakliyatı el müdahalesi ile sallıyor ve amacına eriyor. Etrafa biraz bakliyatlar saçılıyor. Biliyorum çok kolay değil ama onlara fırsat vermediğimiz takdirde kendi becerileri gelişmiyor. Oyun oynanan alana büyük bir naylon, örtü serebilirsiniz. Dökülenleri toplayıp atmak daha kolay. Ya da hiç kasmayın elektrik süpürgesi oyundan arta kalanları halleder:)