Montessori Anneleri ve Minikleri

Kitap canlandirmasi yapmayi seviyoruz.Kitabimiz Mamut Yikama Rehberi idi. Once karton ustune tuylu bir kumas ve kece yardimiyla bir mamut yaptik. Duyusal.olarak neye benzedigini gormus oldu. Sonrasinda ise deney yapmagi cok sevdigimizden bulasik deterjani, maya ve hidrojen peroksit i tepkimeye sokarak mamut dis macunu adini verdigimiz kopurmeyi izledik.ve bu deneyden ikimizde buyuk keyif aldik.iki kere yineledik deneyi malzememiz bitti icin tekrarlayamadik ama kizim israrla tekrarini istedi:) deneyi yapmak isteyenlere;
Agzi dar sisenin icine uc parmak kadar bulasik deterjani konur.ayri bir yerde bir bardak kadar su ile kuru maya cozdurulur ve yarisi bulasik deterjani koydugumuz siseye konur.ustune hidrojen peroksit eklenince kopuruyor.
Not:hidrojen peroksit i tabiki bulamadim onun yerine ben oksijen suyu kullandim (% 3 hidrojenperoksit iceriyor) ama birdahaki yineleyisimizde sac boyasi solusyonunu sulandirarak kullanacagim. (% 9 icerikli)
Not; sac boyasi solusyonu yada saf halde peroksit kullanirsaniz ve kopukle oynamak isterseniz eldiven giyin...

Aklıma şimdi geldi o kadar kimyasal ile uğraşmak yerine 2 ölçü limon tuzunu suda eritip üstüne 1 ölçü karbonat koyarsan da kopuruyor üstelik temizliyor da
Azmini hayranım bu arada tüm postlari ni baştan okuyacağım. Lakin onerecegin kitap var mi ve bi de ikinci dil öğretimi için ne düşünüyorsun merak ettim. Çalışmalarınız var mı bu konuda

Onu da yaptik jang_bogo. Fakat onun kopurmesi ile bunu ki farkli yani farkli tepkimeler...
Kitaplarimiz cok ve hepsi secip incelenerek ilgi alanina gore alinmis kitaplar lakin hangi hirini yazip listelesem bilemedim.ya genis bir zamanda listeleyim ya da ig kullaniyorsan oradan bakabilirsiniz.
Ingilizce egitimine gectik sayılır. Kucuklugunden beri mother goose clup izlettirip dinlettiriyorum. Tablet kullanmasina yalnizca bunlar icin musade ediyorum.coknyolculik ettigimiz icin arabada da surekli bunlari dinliyor ve ezberlemis.ingilizce bu sarkilari soyluyor.ingilizce alfabeyi ezbere biliyor tabiki harfleri ogretmedigimnicin karsilillarini bilmiyor.
Couliu ingilizce egitim seti aldim ama cd uzerinden egitimin baslangici cd takacak pc miz yok suanda.onunnicin iki gun once renklerle basladim.surekli egzersiz yapiyoruz ve bicok rengi ogrendi sirada hayvanlar var

Ooo çok güzel. Ben arapcayi da aynı anda öğrenmesini istiyorum. O daha fazla gırtlak gerektirdiği için önceliği ona verdim. Bu aralar hastalıktan hiçbiriyle ilgilenemedik gerçi :-( ig de ferezya olarak mi geçiyorsun? Kullanmak için değil ama paylasimlara bakmak için bi hesap açtım yakın zamanlarda. Etkinlikleri daha çok nereden planliyorsun yararlandığın kaynak kitap ve sitelerin de ismini verebilir misin acaba
Hı bi de aklımı karıştıran bir soru. Kreş anaokulu h her ne olursa adı. Ne zaman vermeyi düşünüyorsun ve evdeki ortamı sağlayabilecek bi yer var mi vereceğin. Ben ne kadar yapsam da okulda desteklenmezse bi yani eksik kalirmis gibi geliyor. İş durumundan ötürü bulunduğumuz yerlerde hala bi montessori okul/ kresi yok maalesef

Ingilizce disinda baska dil bilmiyorum arapca cok zor geliyor bana.7 yasindan sinra daha uygun gibi geliyor sanki ama bildigim bsey olmadigindan sadece bir dusunce...
Instagram hesabim kendi adima.cunku sadece etkinlik paylasmiyorum.Eylul e resimli gunluk tutuyorum.ama etkinliklere #montessorieylulde ve #etkinlikeylulde hastagleri ile görebilirsin. Yasadigim yer kucuk bir yer ve kres secenegi pek yok. Calismiyorum ama calisirsam da 4 yasindan sonra uygun goruyorum. O da imkan varsa tam gun degil...okulun oncesi yil tam gun olmali benim gorusime gore...Mayis ayinda 3 yasinda olacak.bir sonraki yil bakicamyarim gun bisiyler...

Merhaba
Benim kızım 20 aylık. İnanılmaz hareketli ve bir o kadarda yaramaz bi çocuk.
Ne yapıyım nasıl davranıyım bilmiyorum.

Montessori nedir ne değildir çok bi bilgim yok.
Dün gece ilk sayfaları okudum.

Makineye çamaşır koymak, buzdolabından bileyler istemek, çamaşır asmak bunları yaptığımız şeyler.
Bugün barbunya koydum bi kaseye kaşıkla aktardık sonra sıkıldı, avuçlayarak aktardı. Yemeye kalktı ve heryere saçtı.
Bunlar gayet normal tamam ama hiç toplatamadım
bu normal mi?

İnanılmaz bir şekilde dağıtıyor, herşeyi.
Dokapları boşaltıyor, oyuncaklar. Evde adım atılacak yer kalmıyor.
Gel beraber toplayalım diyorum yanaşmıyot, bir sen at içine sepetin bir ben diyorum yok oda olmuyor.

Ne yapıyım şaşırdım. Bana yardımcı olabilecek varmı?

PembePuantiyeli Ben uzman sayılmam ama aşırı hareketli bi oğlan annesiyim. Bahsettigin şeyler bazen normal bazen degil. Evet bi çocuğun fitratinda olabilir ama onu da tetikleyen birsürü şey var. Mesela ben artık paketli gıda ve beyaz sekeri çıkardım hayatımızdan. Sadece gezmeklerde ayda yılda bir denk geliyor ve inanılmaz farketti. İkinci olarak da günlük ekrana maruz kalma süresi. Tv tablet cep vs yani. Sen izlerken bile açık kalması çocuğun zihnini meşgul ediyor o kadar yani. Onu da günde yarım saate indirdik özel koşullar harici. Şimdi ortalığı toplayan babası dagittiginda uyaran bi oğlum oldu tabi ay olarak da 32 deyiz. Bir de düzen duygusu bildiğim kadarıyla 24 ayda başlıyor. Eğer yemek ve tv noktasında zaten yaşantımız böyle diyorsan fıtratı hareketlidir. Biz me yapsak da Bi müddet sonra fiziksel enerji aa ihtiyacı hissediyoruz mesela. Bunun için jimnastik ve nefes alıp veriyoruz yahut da bildiğin kosmacali oyunlar oynuyoruz sonrasında yahut öncesinde montessori faaliyeti yapıyoruz. Damdan düşeni damdan düşen anlarmis bizimkinde ise yarayan yöntemler bunlar

Cevap için çok teşekkür ederim.
Tv.yi izlemiyorum ben onada bi kaç çizgifilm var tuvalete gideceksem yada biri gelecekse ancak o zaman açıyorum.
Bilgisayar açık görürse anca çocuk şarkıları dinler, söyler.
Telefonda da uyuyacağında ninniler var onlara bakar.

Kızım tatlıyı çok sever, beyaz şeker hayatımda ancak dışarıda birşey görüp istedimi kendim yapıyorum. Kek bisküvi vs..
Ama çevreden çikolata, şeker verenlere laf anlatamıyorum malesef, başta babası

Birde genetik sanırım, babası böyleymiş. Ama sonuçta düzelebilir diye bir umudum var. Biraz zor olur belki.. Ama umut işte.

Hava iyiykrn hep dışarı çıkartırım, gezdiririm, parka götürürüm.

Biz hep uyku sorunu yaşıyoruz mesela, öğle saat 12 de uykusu gelir 4 te 5te ancak uyur. Artık bende yoruluyorum, sinirlerim yıprandı. Sırf bu düzen yüzünden 3 haftadır ( büyük çoğunluğu) gece 2de anca uyuyor. Bu sadece şuan olan.
Çok üzülüyorum, sakin oluyorum. Ama bi yerde patlıyorum biliyorum çok küçük. Kıyamıyorum ona

Ah canım bizimki de öyle çok merak etme o zaman. Benim de çok hareketli bi yaşam tarzım var küçüklükten beri. 10 aylıkken hem yürümüş hem konusmusum o günden beri de durmam. Eşimin ailesi biz böyle çocuk görmedik kesinlikle bize çekmemiş diyorlar. Babam çok hareketlidir 65 yaşından emekli olacak bir ay içinde bu hafta 20 günlüğüne yurt dışına çıkıyor. Yani genetik olabilir
Nefes egzersizi spor ve montessori benim Oğlanla başa çıkma yollarım. Özellikle bi aktivite yapınca çok sakinlesiyor o halini çok seviyorum. İse yaradığı için zaten 5 aylık bebeyle yine de devam etmeye uğraşıyorum. Ferezya kadar bilmem ama temel bir iki kitap okudum en temel şeyleri yapıyoruz genelde boncuk ceviz kule vs.gibi. kolaylıklar dilerim

Bir de diğerleri neyse de babaya muhakkak bilgilendirmek belli makaleleri okutmak anlatmak şart. Bu devirde paketli gıda alan ebeveyn mi kaldı. İlla alacaksa birşey çığ fındık fıstık badem.kaju alsın gelsin eve. Bak nasıl sarılıyor babanın boynuna

Merhabaaa bi montessori çocuğu daha geldi aranıza. Biz 9. ayımızdan beri montessori etkinlikleri yapıyoruz oğlumla. Daha küçük fotoğraafları bulamadım. Aslında çok fazla var ama şimdilik bunları buldum. Herkese sevgiler Bundan sonra sık sık görüşmek dileğiyle

Eklentiler

• IMG_1001.webp
    9,7 KB · Görüntüleme: 429
  • IMG_1015.webp
    29,6 KB · Görüntüleme: 423
  • IMG_1467.webp
    53,7 KB · Görüntüleme: 406
  • IMG_1468.webp
    62,9 KB · Görüntüleme: 415
  • IMG_1745.webp
    39,2 KB · Görüntüleme: 355
  • IMG_1924.webp
    127,3 KB · Görüntüleme: 415
  • IMG_2307.webp
    50,7 KB · Görüntüleme: 391
  • IMG_2713.webp
    55,5 KB · Görüntüleme: 436
Bu eğitimi yengem de yapıyor internette sevgili bebek diye bir siteden zeka kartları videolar filan almış benimde temmuz ayında düğünüm var Allahım inşallah bana da nasip eder

mrb benimde kızım 23 aylık Balıkesir de montessori eğitimi veren hiçbir kreş anaokulu vs yok bu nedenle kendim birşeyler yapmaya çalışıyorum bu konu ile ilgili yardımlarınızı bekliyorum Ayrıca Blk de montessori çalışmaları ile ilgilenen bir grup anne varmış bana ulaşırlarsa sevinirim

OTE="endosimbiyozis, post: 39714288, member: 441341"]mrb benimde kızım 23 aylık Balıkesir de montessori eğitimi veren hiçbir kreş anaokulu vs yok bu nedenle kendim birşeyler yapmaya çalışıyorum bu konu ile ilgili yardımlarınızı bekliyorum Ayrıca Blk de montessori çalışmaları ile ilgilenen bir grup anne varmış bana ulaşırlarsa sevinirim [/QUOTE]
Merhaba
Sayfalara goz gezdirirseniz yaptiklarimizin size fazlasiyla yardimci olacagini saniyorum
Balikesirdeki annelere de sanirim siz ulasmaya calissaniz yerinde olur cunku burasi maalesefki cok aktif degil ve oyle bir grup annenin burdan hanerdar bile oldugunu sanmiyorum...
Mer

Mrb arkadaşlar. Ben de montessoriyle bi anneyi daha tanistirmanin sevinci icerisindeyim. Arkadaşım oğlumun hareketlerinden etkilendi ve neler yaptridigimi sordu kitapları verdim şimdi de o başlıyor. Biz de trabzondayiz burada da montessori kreş falan yok mecbur evden idare edicez bakalım. Azıcık daha duzeldim Gezmelere aktivitelere başladık tekrar. Foto cekmiyorum ben hiç. Maşamiz yoktu ahşap maşa ve bıçak aldık onları kullanıyoruz mutfakta şimdi. Boncuklari da bulabildim şükür ama takmayı çok sevmiyor hala dağıtma huyu daha önde bizimkinin. Bir de kardeşe dikkatim kaydiysa deme gitsin tali kitaplarımın 20 tane toplamda duygusal zeka ve davranış eğitimi olarak. Bütün gün onlar okunuyor. Ufak dua ezberine başlamayı düşünüyorum ama bizimki çok geveze kendi dilince sureler uyduruyor ben orijinali okurken oyunla yapmayı deniyoruz bakalım ne olacak sonuç ben de merak ediyorum. 2.5 yaşındayken ben baslamisim ezbere. Her şarkıyı hareketiyle biliyor bunları da öğrenebilir. Bi de günlük spor jimnastik tarzı birseyler yapıyoruz beraber ve.nefes çalışmaları. Şimdilik bu kadar bebeler uyandı ben kaçar

Merhaba arkadaşlar, yaptığımız birkaç etkinliği eklemek istiyorum. Montessori eğitimi kapsamında gerek bu sayfadan gerekse başka kaynaklardan çok şeyler öğrendim..hepinize teşekkür ederim..Zaman bulup yaptığımız etkinliklerin resimlerini yükleyemiyorum, inşallah önümüzdeki günlerde yaptığımız etkinlikleri daha çok paylaşmaya çalışacağım. Görüşmek dileğiyle..

Bulut ve yağmur çalışmamız. İnce motor için pamuklu aktivite tercih edilebilir

Sulu boya ile pipetle üfleme etkinliği

Günlük yaşam becerilerine örnek; tuzluktan tuz dökme…

Aylardır yapmak istediğim ama hep ertelediğim harika bir duyusal etkinlik çalışması..
Kızımın bugünlerdeki sendromlu halleri artınca duyusal kumu yapalım sakinleşelim dedim. 4 bardak un ve yarım bardak sıvıyağla kumu hazırladım. Gerisi bol eğlence..Kızım bayıldı bu etkinliğe..
Küçük bir hatırlatma; çocuğunuz eğlenirken etrafa saçılan kumlardan gerilmek istemiyorsanız bu ve buna benzer etkinlik yaparken geniş bir örtü sermeyi unutmayınız:)

Günümüzde cd’ler eskisi kadar popüler değil. Artık kullanım amaçlarını aştılar. Bizimde uzun süredir atmadığımız biriktirdiğimiz geri dönüşebilen materyallerimiz arasında olan cd’lerimizden balık yaptık.

Aktivite kutumuz; önceden beridir biriktirdiğim kapakları plastik kelepçeyle koliye monte ettim. Kapaklar açıldığında içine ponpon, makarna, misket, düğme, fasulye, plastik çubuk vb. materyallerin atılıp tekrar kutunun içinden alınabilmesi için kapaklarla kutu arasına delikler açtım. Kapakları açıp içine bir şeyler atmayı çok seven miniğim bu becerisiyle aktivite kutusuyla aylardır hiç bıkmadan oynadı. İlerleyen günlerde aktivite kutusunun diğer yüzey alanları içinde farklı etkinlikler yapmayı düşünüyorum. Hazırladığımda sizlerle de paylaşmak istiyorum..

Suluboya ve mum damlatma tekniği;

Benim minik inşaat mühendisi kızım, önceden beridir küpleri ve bunlara benzeyen çoklu materyalleri yardım almadan, böyle üst üste dizmeye bayılıyor :) ve çokta eğleniyor.

Cımbız kullanma ince motor becerisi etkinliği; küçük ponponları renlerine göre sınıflandırma etkinliği yaptık.

Antep fıstığı kabuklarından geri dönüşüm :)
Baykuş etkinliği..

Eşleştirme aktivitemiz

Huni ile aktarma etkinliği;
Kartonun üzerine streç filmden çıkan silindiri sabitledim. Silindirin uç kısmınada huniyi yerleşticeğim bir delik açtım ve huniyide deliğe sabitledim veee düzeneğimiz hazır. Kızım küçük hunisi yardımıyla mercimek, pirinç, bulgur gibi kuru bakliyatları huninin içine döküp ve oradan silindirin içine geçen bakliyatların çıkışını izlemek çok hoşuna gitti ve dakikalarca oynadı. Bazen huninin ağzında biriken bakliyatı el müdahalesi ile sallıyor ve amacına eriyor. Etrafa biraz bakliyatlar saçılıyor. Biliyorum çok kolay değil ama onlara fırsat vermediğimiz takdirde kendi becerileri gelişmiyor. Oyun oynanan alana büyük bir naylon, örtü serebilirsiniz. Dökülenleri toplayıp atmak daha kolay. Ya da hiç kasmayın elektrik süpürgesi oyundan arta kalanları halleder:)

Kaç yaşında başlamalı eğitime, 22 aylık oğlum evde başlamauı düşünüyoru kitap önerisi olan var mı acaba

Eylul hamur turevleriyleriyle oynamayi cok seviyor ozellikle bunlari kendi yaparken cok zevk aliyor. Bu hafta sac kremi ve misir nisastasini karistirttarak bir hamur yaptik. Hamur hem uzuyor hem sekil aliyor.cok sert bir hamur degil.duyusal olarak guzel bir etkinlik. Ustelik odayi.mis gibi koku sarıyor; ) tavsiye ederiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…