Montessori Anneleri ve Minikleri

merhaba arkadaşlar...benim 23 aylık kızım var.çalışıyorum kızım yarım gün kreşe gidiyor.son zamanlarda kızım yapabildiği becerebildiği şeyleri yapmaya korkmaya başladı.çoğu zaman benden yardım istiyor.ben tam olarak montessori uygulamaları yapmasamda evde eşyalarını ulaşabileceği yerlere yerleştirdim,oyuncakları raflarda elinin altında,mutfakta çekmecesi var,küçük mutfak köşesi yaptık onun için.sürekli kendi yapabildiği şeyleri yapması için destekliyorum.
benim sizden ricam kızlar (özellikle ferezya arkadaşım ağustosta yazdığın mesajı okudum kızının yaptıklarını maşallah ona) kızımın cesaret kazanması,yapabileceklerini teşvik için nasıl davranmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim?fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim...sevgiyle kalın...

Selam kızlar. Ben de kendimce bi montessori annesiyim iki oğlum var biri 31 aylık diğeri de 5 aylık kucuk le de büyükle de bazı şeyleri yapıyoruz doğduğundan beri diyebilirim. Kucuk le ilgilenemiyorum ama buyukten çok fırsat kalmıyor. Ama yine de birçok şey yapıyoruz. ferezya kızının oğluma yakın olmasına sevindim bundan sonra takipçisiyiz aktivitelerinizin. Okuyamadım ama makas ve bıçak kullanımı yahut Rende ile ise baslattin mı? Bi de oğlum kuru makarna nohut fasulye herşeyi yiyor cildiricam evde hamur yapıyorum onu da yiyor oynamak yerine dışarıdan bu yüzden hamur alamıyorum onları da yiyor normalde iştahlı bi çocuk da değil. Bu olayı nasıl asabilirim fikri olan var mi?

Oncelikle belirtmeliyim ki cocuk egitimi, gelisimi uzerine bir egitim almadim.Bilgilerim kizimdan ogrendigim seyler aslinda.O yuzden sevgi , sabir ve anlayisin en onemlinyol gosterici oldugunu dusunurum.hala aslinda bir bebeknoldugunu unutmayip fazla sey yuklemeye calismam yada ondan beklenti icine girmem sadece becerilerinin ustune dusup takdir ederim.yapamadiklarini da sevkatle kucaklarim. Kiziniz kucuk siz eminim yardimci olabildiginiz kadar oluyorsunuz.ama aklima takilan:daha once yapabildiklerini simdi yapamiyor deyisiniz...belki cesaretini kiracak bisey olmustur..

Ya bu arada yazim ve imla hatalari icin ozur dilerim.telefondan giriyorum artik ve telimin ekrani cok buyuk degil o yuzden istemeden farkli tuslara dokunuyor olabiliyorum...

Merhaba
Iki kucuk cocukla ilgilenip ustelik montessori ile ugrastiginiz icin sizi tebrik ederim aslinda.benim ikinci bi cocugum olsa hep hicbirseyle ilgilenemem gibi gelir ve o yuzden takdir ederim yapanlari.
Ben bazen cok hosnut olmasamda kizim mutfaktaki yardimcim aslinda.hemen bir sandalye ceker tezgaha ve kollari sivar.Rendeye cok merak sardi benim rendem de tahlikeli...onunnicin ona benimkinin minyaturunu aldim cok sevdi kendi cekmecesine ekledi.ben rende yaparken ne yapiyorsam.ona da veriyorum bir tabakla ve rendelediklerini de kullaniyorum:) zaman zaman kucugune doymayip benim rendeden istese de simdilik fazla israr etmiyor
Makasa gelince ise; onceleri plastik makas kontrollu makas falan verdim eline kagitlari dogradi dogradi ...simdi de anaokullarinda kullanilan normal kut uclu makaslara gecti dedigine gore otekiler iyi kesmiyomus zor oluyomis!
Simdiki hedefi ise bicak kullanimi...benimle birlikte ispanak dogramaya calisiyor ama ona verdigim bicagin kesmediginden sikayet ediyor

Agiza atma konusuna gelince; biz de o sorun coktan bittiginden ben boraksli aktivitelere gectim bile...sanirim siz bi sure daha risk iceren seylerden kacinmalisiniz...

Aslında ilk olarak ben de öyle düşündüm,evde olmadı ama belki kreşte olmuştur diye öğretmeniyle konuştum.olmadığını söylüyorlar ama beni rahatlatmıyor bu cevap.teşekkür ederim cevabın için.biraz rahat bırakmalıyım belkide

Taze etkinligimiz;
Karbonat nisasta ve tras kopugunden kar duyusali yaptik once
Sonra isimiz bitince bu hamurun bi bolgesine sirke bi bolgesine limon sikarak fisirdattik, gorsel olarak izledik.sonra bunu karistirdi kizim ve beyaz vicik hamur oldu buna da temiz camur dedik. ..uzun sure oyalandik yani bugun(fisirdarken ki resmini cekmeyi unutmusum ama tum etkinligin videosu mevcut.ig ye yukledim)

Merhaba arkadaşlar, tebrik ederim çok güzel bir konu açılmış.

Benimde 25 aylık bir kızım var ve montessori eğitimi kapsamında çeşitli aktiviteler yapıyoruz. Montessori eğitimini internette araştırma yaparken tesadüfen öğrendim ve aslında bizim bilmeden çocuğumuzla yaptığımız aktiviteler olduğunu öğrendim. Şimdi ise yaklaşık 5 aydır daha bilinçli ve sürdürülebir eğitim haline dönüştürdük. Zaman zaman aktiviteler konusunda sıkıntı yaşıyorum. Bu sayfayı inceledim ve çok güzel aktiviteler olduğunu gördüm hepinizin ellerine sağlık. Daha bilinçli çocuklar büyütürken birbirimizin yaratıcı fikirlerine ihtiyacımız olacak sanırım. Kızımla yaptığımız aktiviteleri paylaşmaya ve sizlerin de paylaşımlarınızı, deneyimlerinizi takip etmeye çalışacağım.

ferezya canım şimdi ben yanlış mi yapıyorum bi sorayım dedim. Sen evdesin galiba. Ben ilk defa bu sene tam zamanlı anneyim iki tane olunca da bazı zorluklar oluyor. Lakin bizimki bütün aktiviteleri yaparken benim de yanında olmami istiyor kendi başına biraktigimda sıkılıp bırakıyor kısa süre sonra. Bi de günde 4 5 farklı aktivite yapıyoruz siz de nasıl işliyor işler merak ediyorum. Her biri 20 dk sürse geri kalan zamanda o istediği oyunu oynuyor. Bi başka sorum da evdeki oyuncak düzeni. Acaba sadece montessori oyuncaklariniz mi ortada. Bizimki dolaplarda çekmecelerde montessori oyuncaklarını değil normal araba falan seçiyor kendi başına. İlle benim onun önüne birşey getirmem lazım yani. Sanki asıl felsefeye ters gibi geliyor bu bana. Bi de yoğunlaşma süresi kaç dakikaya çıkardınız siz? Biz de oyun oynarken diğer bebek mızıkçılık yaptığından mı kısa sürüyor yoksa dikat dağınıklığı başlangıcı mi bilemiyorum. Bu soruları yanitlayip beni aydinlatirsan çok sevinirim.
Evet bayagidir montessori ile ilgileniyorum ama bu ekim e kadar kendi evimizde bile değildik bir seneden fazladır. evi bile daha yeni uygun hale getirdim 4 4 lük.

Merhaba
Ben ev de oturan ama neyazikki cik fazla ev hanimi olamayan bir anneyim.dolayisiyla daha cok kizimla geciyor vaktim.
Uyanip ben kahvaltiyi hazirlayana kadar kizim ya kendi kendine giyinmeye cakisir yada tek izin verdigim saat oldugundan cizgi film izler.kahvaltiyi birlikte eder birlikte soframizi toplariz.mesela kahvaltiliklari dolaba yerlestirir yikanilcaklari yezgaha koyar.yani bunlar de montessori nin kendisidir.camasir atilcaksa birlikte is bolumu yapar atariz, asariz...gunluk islerde bana katilmak istemediginde kendine bi mesgale bulur. Ama bu kesinlikle dolabimda olan montessori yonelikli oyuncaklar olmaz.paten giyer kayar, scooter la pesimde gezer, bebekleriyle oynar, yada arabalarini tamir eder.sonra aktiviteye birlikte otururuz birlikte oynarız. Yaklasik 1 saat anne kiz saati yapariz yani.sonra yine yemek uyku uyanma ara ogun ve birlikte aksam yemegi hazirlama...esim erken geliyor yemek saatine kadar sevisiyorlar yemekten sonra babasiyla hamurlarla oynar yada dr culuk sonra da bogusma...
Benim gunlerim uc asagi bes yukari boyle gecer.gunde bir zorunlu gibi gorunem aktivite yaparım. Sonrasi gunlik aktiviteler...yine bosluklarda dolabimdan montessoriye yonelik oldugunu dusundugum oyuncagi sectirir oynariz.bazen de kendi sectigi herhangi birseyi...
Tum.oyunlarin illa birseyi ogreymesine gerek yok. gunu eglenerek, mutlu olarak ve zamanimi paylasarak gecirttiysem kizima rahat uyurum

bende anaokulu öğretmeniyim elimiz yatkın ama bilgilerimiz 4 yaş sonrası sanatsal etkinlikler için burda paylaşım yaparsak yeni fikirler gelebilir aklımıza sen neler yapıyosun 11 aylık mış bebegin benimkide bikaç güne yaşına giricek :) şu dogum güünü atlatalım güzel şeyler deneme vakti geldi diye düşünüyorum :)

hg canım ben hamileyken takip ettim ara ara hatta ben daha öncelerinden ara ara bakıyodum sayfana ve faydalandıgım olmuştu etkinliklerimde buradan özellikle kirlenmekten cok hoslanıyo cocukl<ar ister 1 ister 10 aşında olsunler en eglenceli etkinlikler pislenmeli etkinlikler :)) biz 1 yaşındayız artık bilinçli etkinlik yapmak istiyorum sadece ig da mı varsın facede varmı hesabın takip edeyim burayıda unutma artık her yaptıgını koy resmini bende gelecek içinde kayıt edicem şu hafta sonunu bi atlatayım inş bende başlıcam

kızımla şimdilik hayatın içindeki öğretilerle devam ediyorum oyuncakalrıyla bide bu hafta sonUNDAN SONRA ETKİNLİK YAPICAM AMA KIZIM HERSEYİ AGZINA SOKUYOR KAGIT YİYOR NASIL YAPICAM BİLMİYORUM (

Canim ben hamileligimde bıraktım su an çalışmıyorum özelde olduğum için kızımla başlıca daha sonra yine çalışmaya kızımı zor buldum doyasıya onunla ilgilenmek istiyorum :)

O kadar büyük bi birikimim vardi ki tüm kayıt altındaki şeylerin yok oldu bir kalemde hemde misafir çocukları pc kasasını düşürdü kartı çalışmadı ve yeni hard disk takıldı herşeyim yok oldu çok uzuldumhasta oldum resmen ama yapılacak bisi yok yeniden bilgi biriktirnem lazım ise başlayana kadar 10 senelik birikinin gitti (( ama oyun şarkı gb aaklimsakilerden paylasirim kızından vakit yok gün içinde uyku saatlerinde ev işi yapıyorum uyanınca zaten tel bile alamıyorum elime yoksa çok mutlu olurum alış vrisimiz güzel olur :)

Canim ben 3 yaşındaki yeğenim e taklit edebileceği şarkılar öğretiyorum mesela 3 küçük ördek şarkısı kızım bile çok seviyo onu beni tataklit ediyo söylerken

Üç kucuk ördek ( üç işareti yapilir)
Pata pata giderek ( eller dize vurulur)
bir caddeye cikmislar ( bir işareti yapilir)
Sağa sola bakmislar ( sağa sola bakilir)
Anne ördek gecmis (gel gel işareti yapilir)
kalanlara seslenmis ( eller agizkenarina koyulur bağırıyor gb yapilir)
Vak vaka bak vak vakk
vik viki vik vik viik (ellerle vak vak yapilir)

Bundan sonra ki nakaratta anne yerine baba ördek denir

Ondan sonraki nde bebek ördek denir

Canim bide ben bi yaz kucuk yaşla çalışmıştım onlarla kümes yapmıştık eldivenleri şişirip tavuk ibigi gagası yapiyodyapıyorsun kanatlarını tüyden yapabilirsin kutuyu kümes yapmıştım arasına bi karton daha yapıp iki kat yapmıştık yerine saman sepmiştik tavuklar süper oluyo net te vardır her elde ve yuyumurtaların içini boşaltıp ertesi gün onlara cirptirip önler yapmıştım onlara cirpmayi çok sevdiler on lere otlar koyabilirsin peynir çok güzel oluyo kendi cirptiklarini yiyorlar sonra yumurta kabuklarını boyattim ve ku mese yerlestirdik güzel olmustu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…