Montessori Anneleri ve Minikleri

bu gün oyuncakcıdan bi kaç bul tak aldım. en beğendiğimde ip geçirmeli oldu. ayrıca pomponları kırtasiyede buldum :)

Eki Görüntüle 791088 sayılar için erken ama bul tak yapabilir hemde göz aşinalıgı olur. uzun bi müddet ben oynarım artık :9:
Eki Görüntüle 791089 şekiller bul takı, çok karışık renklerde ahşap boyamayla boyamayı düşünüyorum. montessoriye uygun daha sade bi hal alsın diye :8:
Eki Görüntüle 791090 Eki Görüntüle 791091 Eki Görüntüle 791092 buna bayuldım bol bol deliklerden bağcık geçiririz artık :) 6TL birşeydi.. :3:

bu gün Ankarada hayvanat bahçesine götürecektim kızımı, düzenleme varmış kapalıydı. sevine sevine gitmiştik, büyük hayal kırıklığı oldu. neyse en azından eğitici bi kaç oyuncak bulabildim :16:

Hepsini gule gule oynayın;)
Burdan da ankara da yasadığınız sonucu cıkıyo sanırım;)?

Eki Görüntüle 790787 aldığım keceleri boyle kuçuk parcaşar kesip evde pvc ıle kapladım.boylelıkle azcık ılerısı ıcın hem esleştırme hem renk öğrenme kartlarımız oldu.hemde yaptıgım kutunun deliklerine kart atmaca oynadık ki asıl bu amaçla yaptım suan ıçın.ve bu oyunu cok sevdı;

Eki Görüntüle 790791 Eki Görüntüle 790792 Eki Görüntüle 790793

Kutumuzun bı yuzu burası...bugun bu tarafıyla oynayabıldık ancak...yarın otekı tarafını kullanıcaz ve dığer yuzu;

Eki Görüntüle 790794 Eki Görüntüle 790795

Farklı yonlere acılan kapaklar yaptım.kulplarını rptıyeden yaptım.bu gozlere cısım saklayacagız.ve nerde?oyunu oynıycaz ki bunu seveceğini düşünüyorum cunku su sıra bıseylerı saklayıp bıze kendınce "nerde"demeye bayılıyo...

Sımdı yıne yenıden etka nın bloğunu gezıyodum ki farkettım:"ben etkadan gorup hafızama kazımısım bu kutuyu:1:"
Her yerde ve burda sozınle paylaşırkende etka dan gorup uyguladıgımı not etmeyı unutmusum...

Sımdı tım seldın ın kitabında yazdığı gıbı bı suprız kutusu hazırladım.akşama eşimle film izlerken Eylul un onune koymak uzere sakladım:1: tım seldın ın boyle bı kutudan bahsettıgını bılmeden evvel yanı Eylul 7 aylık falanken yemek yerken oyalansın dıye boyle bı kutu hazırlamıstım.tabı kı sımdı kı kutuyu daha geliştirdim:):27:
İçinde;
-kozalak
-buyuk bı tas parcası
-saten ve sert tul tarzı kumas
-sımlı tırtıklı kucuk toplu bı toka
-metal bı kolye
-saat
-anahtar
-plastık kucuk sıse
-sırınga
-suzgec
-mını su torbası
-içinden poset cıkan cilek canta
-naylon kalın ıp rulo
-minik bi kutu
-paket mandalı var
-ırı bır bıleklık takı
-tahta kasık...

Farklı dokulara aıt cısımler secmeye çalıştım.bakalım en ılgınc hangısı gelicek...

Hepsini gule gule oynayın;)
Burdan da ankara da yasadığınız sonucu cıkıyo sanırım;)?

3 günlüğüne ankaraya gittik, tatil amaçlı. Afyonda oturuyorum. Ankarada olsan hiç uğraşmam Kızımı montessori okuluna yazdırırdım :) merkezde oturmama ramen burada kreş bile yok. aslında vardı ama bi çogu kapanmış. 1-2 saatliğine oyun saatlerine göndereyim demiştim. bi montessori okulu mu açsam :9::9::9::9: :27::27::27:

Eki Görüntüle 790787 aldığım keceleri boyle kuçuk parcaşar kesip evde pvc ıle kapladım.boylelıkle azcık ılerısı ıcın hem esleştırme hem renk öğrenme kartlarımız oldu.hemde yaptıgım kutunun deliklerine kart atmaca oynadık ki asıl bu amaçla yaptım suan ıçın.ve bu oyunu cok sevdı;

Eki Görüntüle 790791 Eki Görüntüle 790792 Eki Görüntüle 790793

Kutumuzun bı yuzu burası...bugun bu tarafıyla oynayabıldık ancak...yarın otekı tarafını kullanıcaz ve dığer yuzu;

Eki Görüntüle 790794 Eki Görüntüle 790795

Farklı yonlere acılan kapaklar yaptım.kulplarını rptıyeden yaptım.bu gozlere cısım saklayacagız.ve nerde?oyunu oynıycaz ki bunu seveceğini düşünüyorum cunku su sıra bıseylerı saklayıp bıze kendınce "nerde"demeye bayılıyo...

elimde bi iki tane kutu var. vakit bulursam bende aktivite kutusu yapıcam. evin içi oyuncak dolu, bi montessori köşesi yapmak şart oldu ama bendede raf yok :15:

3 günlüğüne ankaraya gittik, tatil amaçlı. Afyonda oturuyorum. Ankarada olsan hiç uğraşmam Kızımı montessori okuluna yazdırırdım :) merkezde oturmama ramen burada kreş bile yok. aslında vardı ama bi çogu kapanmış. 1-2 saatliğine oyun saatlerine göndereyim demiştim. bi montessori okulu mu açsam :9::9::9::9: :27::27::27:

elimde bi iki tane kutu var. vakit bulursam bende aktivite kutusu yapıcam. evin içi oyuncak dolu, bi montessori köşesi yapmak şart oldu ama bendede raf yok :15:

Azcık yakınmışız ben burdur da oturuyorum.bende haftada ıkı kere bı yere gondermek ıçın arastırdım ama 2 yas altını alan bı yer yok 1-2saatlığıne de olsa...bı dahakı kısa kısmet;)
Evdekı oyuncakları ayıkladık bız.sık oynadıgı ve egııcı olanları bıraktık gerısını kaldırdık.zaten cok oyuncak cok doyumauzluk;)zamanında almışız bı suru sanırım kenımızı tatmın etmek için;)ama artık oyuncak almak yok,yapcaz;)sızde bıraz ayıklayın oyuncakları zamanla bazılarını kaldırır bazılarını tekrar cıkarırsınız.
Raf bende de yok ma şimdilik buldugum çözum yerınde oldu.aldıgım 3 katlı ayakkabılık rafı çok ıse yaradı bı tane daha alcam sanırım....hemde 10 tlydı

Sımdı tım seldın ın kitabında yazdığı gıbı bı suprız kutusu hazırladım.akşama eşimle film izlerken Eylul un onune koymak uzere sakladım:1: tım seldın ın boyle bı kutudan bahsettıgını bılmeden evvel yanı Eylul 7 aylık falanken yemek yerken oyalansın dıye boyle bı kutu hazırlamıstım.tabı kı sımdı kı kutuyu daha geliştirdim:):27:
İçinde;
-kozalak
-buyuk bı tas parcası
-saten ve sert tul tarzı kumas
-sımlı tırtıklı kucuk toplu bı toka
-metal bı kolye
-saat
-anahtar
-plastık kucuk sıse
-sırınga
-suzgec
-mını su torbası
-içinden poset cıkan cilek canta
-naylon kalın ıp rulo
-minik bi kutu
-paket mandalı var
-ırı bır bıleklık takı
-tahta kasık...

Farklı dokulara aıt cısımler secmeye çalıştım.bakalım en ılgınc hangısı gelicek...

Buda konuya aıt görsellerımız

$image.webp $image.webp $image.webp

İlgi suresı 10 dk yı anca buldu.yanı pek ılgısını çekmedı sanırım bu kutu için biraz buyumuşuz.daha küçük aylara hıtap edıyo :55:

Son düzenleme:
Su denızde kullanılan uzun denız makarası denen sungerlerle sekıllerı yaptım.
Kartonuda uc boyutlu yaptım kı yuvaları olsun....

$image.webp
$image.webp

Azcık yakınmışız ben burdur da oturuyorum.bende haftada ıkı kere bı yere gondermek ıçın arastırdım ama 2 yas altını alan bı yer yok 1-2saatlığıne de olsa...bı dahakı kısa kısmet;)
Evdekı oyuncakları ayıkladık bız.sık oynadıgı ve egııcı olanları bıraktık gerısını kaldırdık.zaten cok oyuncak cok doyumauzluk;)zamanında almışız bı suru sanırım kenımızı tatmın etmek için;)ama artık oyuncak almak yok,yapcaz;)sızde bıraz ayıklayın oyuncakları zamanla bazılarını kaldırır bazılarını tekrar cıkarırsınız.
Raf bende de yok ma şimdilik buldugum çözum yerınde oldu.aldıgım 3 katlı ayakkabılık rafı çok ıse yaradı bı tane daha alcam sanırım....hemde 10 tlydı

yarın evi derleyip toplayayım, adanın birinide montessori atölyesi yapayım diyorum. bizdede bir küçük ayakkabılık var sen söyleyince gözümü ona diktim şimdi :9: bakalım nasıl bişi olacak :) bitince resimlerini koyarim.

nette dolaşırken bi kaç çıktı alınabilir kart buldum. benim çok hoşuma gitti

$ALIEN-LACING-CARDS.webp bu erkeler içinmiş

$ANIMAL-LACING-CARDS.webp buda kızlar için

çıktısını alıp, yuvarlak olan yerlerden deliyorsunuz. sonrada ip, kurdale yada bagcıgı deliklerden geçiriyorsunuz..

bunlarda aynı şekilde ki kartlar

$Free-Shoe-Lacing-Cards-FILE-1.webp $Free-Shoe-Lacing-Cards-FILE-2.webp

Büyükten-küçüye yada küçükten-büyüye sıralama kartları
$FREEBIE-SEQUENCING-CARDS-1.webp $FREEBIE-SEQUENCING-CARDS-2.webp

renk eşleştirme kartı, renkli pon ponları gökküşagının üstünde bulunan yuvarlağa koyuyorsunuz.
$FREE-RAINBOW-POM-POMMAT.webp

buda renk eşleştirme kartı
$FREE-SEW-A-CHRISTMAS-TREE.webp

çıktı alınabilir eşleştirme kartları
$BUGGY-FRIENDS-SHADOW-MATCH-FREEBIE-FROM-BUSY-LITTLE-BUGS-1.webp $BUGGY-FRIENDS-SHADOW-MATCH-FREEBIE-FROM-BUSY-LITTLE-BUGS-2.webp $matching-memory-game-snip.webp

bu kamyona ayrıca bayıldım. ortasında bulunan rakam kadar eşya yükletiyorsunuz çocugunuza :)
$dump-truck-counting-mat-the-measured-mom0172-590x612.webp $dump-truck-counting-mat-with-color-tiles-the-measured-mom019-590x394.webp

$1.webp $2.webp $3.webp

nette dolaşırken bi kaç çıktı alınabilir kart buldum. benim çok hoşuma gitti

Eki Görüntüle 791868 bu erkeler içinmiş

Eki Görüntüle 791869 buda kızlar için

çıktısını alıp, yuvarlak olan yerlerden deliyorsunuz. sonrada ip, kurdale yada bagcıgı deliklerden geçiriyorsunuz..

bunlarda aynı şekilde ki kartlar

Eki Görüntüle 791870 Eki Görüntüle 791871

Büyükten-küçüye yada küçükten-büyüye sıralama kartları
Eki Görüntüle 791874 Eki Görüntüle 791875

renk eşleştirme kartı, renkli pon ponları gökküşagının üstünde bulunan yuvarlağa koyuyorsunuz.
Eki Görüntüle 791876

buda renk eşleştirme kartı
Eki Görüntüle 791878

çıktı alınabilir eşleştirme kartları
Eki Görüntüle 791879 Eki Görüntüle 791880 Eki Görüntüle 791881

bu kamyona ayrıca bayıldım. ortasında bulunan rakam kadar eşya yükletiyorsunuz çocugunuza :)
Eki Görüntüle 791884 Eki Görüntüle 791885

Eki Görüntüle 791891 Eki Görüntüle 791892 Eki Görüntüle 791893

Çok guzel çıktılar bulmuşsun.suan ay ıtıbarıyle ıkımız ıcın de erken olsa da ılerıde kullanabılır.özellikle ayakkabı ve gokkuşağını çok sevdım ben.bırde yılbaşı zamanı yılbaşı ağacı susleme bahanesıyle renk esleştırebılırız bu yılbaşında;)dediğim gibi burası guzel bı arsıv olucak bize,buyudukçe ayımıza gore donup bakarız neler yapabılırız dıye:21:

Bende etka nın blogunda çıktılar gordum buyuk küçük kavramları için.onların cıktısını alıcam.

Ekim ve kasım ayında ülkemizde montessori seminerlerı duzenlecekmiş.ankara,antalya ve ıstanbul da yapılacak semınerler 2 gunlukmuş.şimdiden kayıt alınıyo ve kontenjan sayısı 40.antalyadakıne 2-3 kasım tarıhı ıçın basvurumu yaptım.katılmayı cok istıyorum.inş.o tarıhe bı aksılık çıkmaz...

Bu da bugun burcu-kaan ında ısrarlı tesfıgı uzerıne fındıkla yaptıgımız aktarma...
hakkı varmıs fındıkların çıkardıgı ses hoşuna gıttı Eylul un.agzına atar dıye endışelerım vardı ama tesebbus bıle etmedı:20:
Asıl işin en guzel tarafı;yere duşen fındıklar için bir kere uyardım sonrasında her duşenı topladı:46: montessorının de amacı bu değil miydi zaten:21:

$image.webp $image.webp $image.webp $image.webp

Eklentiler

• $image.webp
    $image.webp
    59,9 KB · Görüntüleme: 124
  • $image.webp
    $image.webp
    26,3 KB · Görüntüleme: 132
Son düzenleme:
Ekim ve kasım ayında ülkemizde montessori seminerlerı duzenlecekmiş.ankara,antalya ve ıstanbul da yapılacak semınerler 2 gunlukmuş.şimdiden kayıt alınıyo ve kontenjan sayısı 40.antalyadakıne 2-3 kasım tarıhı ıçın basvurumu yaptım.katılmayı cok istıyorum.inş.o tarıhe bı aksılık çıkmaz...

merhaba.. başvuruyu nereden yapıyoruz öğrenebilir miyim?

güncelleme: buldum teşekkürler

Son düzenleme:
Çorap gıydırme standı yaptım

$image.webp

Henuz bızım ayımız ıçın(16 ay) erken olduğunu bılıyorum ama hazır fıkır aklımdayken ve de marangoza gıtmışken(esımı de marangoza goturebılmışken:1: ) yapayım hazırda bulunsun dolabımızda 2-3 ay sonrası ıçın saklayım dedım.
Gercı babamızın buyuk çoraplarının boğazını kesıp-yanı çorabı kolaylastırıp-suan verebılırım eline sanırım ama...
Su sıra ayagına corap gıymeyı denıyo.onu seyrederken aklıma gelmişti...
Vidala yerlerınden hareket edebılıyo sunger bacaklarımız...saga-sola ıstedığı yone gıbı ayarlanabılır....

$image.webp

Son düzenleme:
benimkide bayılıyor bize ve kendine çorap giydirmek için uğraşmaya.bunlar sosis köpükler demi. ve bi stanta monte etmişsin sanırım.birde maşallah demek istiyorum.hergün yeni bi çalışmayla karşımıza çıkıyorsun.sizinle aynı ayda olamamıza rağmen biz daha kürdan sokma ve bant yapıştırmayı yeni yapıyoruz.hızınıza yetişemiyorum ama bir taraftanda sizi takip etmek çok hoşuma gidiyo.bu hafta bende çalışmalara ağırlık verip foto paylaşıcam inş.sizin için yeni şeyler değil ama tekrar olur:17:

benimkide bayılıyor bize ve kendine çorap giydirmek için uğraşmaya.bunlar sosis köpükler demi. ve bi stanta monte etmişsin sanırım.birde maşallah demek istiyorum.hergün yeni bi çalışmayla karşımıza çıkıyorsun.sizinle aynı ayda olamamıza rağmen biz daha kürdan sokma ve bant yapıştırmayı yeni yapıyoruz.hızınıza yetişemiyorum ama bir taraftanda sizi takip etmek çok hoşuma gidiyo.bu hafta bende çalışmalara ağırlık verip foto paylaşıcam inş.sizin için yeni şeyler değil ama tekrar olur:17:

Evet denız makarası sosısı falan denen sungerlerden...ben de corap gıydırme hevesınden "nasıl bısey yapabılırım"dıye duşunurken bu çıktı ortaya ama bıraz zor oldu ayı ıçın sanırım.onun için 2-3 ay sonrasına kaldırmaya karar verdım.kalmış bı suntanın yanlarına asımetrık 4 cıta caktırdım.ustune köpüğü gecırdım...
Kızım oyuncaklarla oynamayı degıl de annesıyle oynamayı seven bı çocuk...plastık oyuncaklarla doyumsuzluğa ulaşmıstı bı donem.zaten ondan sonrakı arayışlarım da montessorıyı kesfettım.bu tarz seyler oyuncaklardan cok cok daha hoşuna gıdıp ılgısını cektı.tabı gunduz benımle akşam babasıyla oynamak onu cok tatmın edıp mutlu bı cocuk yaptı.(yaptıklarımız bızımle oynayabılcegı seyler cunku;) )
Calışmayan vaktı bol ,tum vaktını Eylul e veren bı anneyım;)
Bunlarla ugrasmak bana mutluluk,huzur verıyo.eglenıyorum.

bende oğlumla bişey yapmayı çok seviyorum ama ben malesef çalışan bi anneyim.o yüzden sizi geriden takip ediyoruz.

Back
X